FACEBOOK

Kotor-Brescia 15:7 - Kiss G. 3, Steinmetz Á. 1

Kotor-Brescia 15:7 - Kiss G. 3, Steinmetz Á. 1
hozzászólás, 2009.02.25.

Négy magyar gól, sima Kotor-győzelem - ez jellemezte az egyetlen szerdai Euroliga-csoportmeccset. Két hónapos kihagyás után triplázással tért vissza Kiss Gergely, Steinmetz Ádámról pedig sorozatban állították ki az olasz védőket, s Ádi emellett egy gyönyörű centergólt is lőtt. Olaszországban a hétvégéről előrehozott mérkőzésen a Sori ellen nyert a Pro Recco.

Kotor-Brescia 15:7 (4:1, 3:2, 5:2, 3:2) G.: Paskovics 4, Kiss G. és Crepulja 3-3, U. Brguljan 2, Zatovics, Steinmetz Á., Setka, ill. Molina, R. Calcaterra, Gitto, Scebba, Perez

A magyarok vlv-nek tett keddi ígéretéhez híven a Kotor meghajtotta az elejét, 2:0-ra gyorsan elmentek, majd 4:1-gyel zárták az első negyedet. A második játékrész elején következett egy kis rövidzárlat, a Brescia Gitto távoli ejtésével és Roberto Calcaterra centergóljával egy gólra felzárkózott és többször támadhatott az egyenlítésért - egy alkalommal még emberelőnyben is. Három gyors hazai találat azonban helyre tette a vendégeket, akik ettől kezdve már nem tudtak négy gólnál "közelebbre jönni".

A harmadik negyedben zsinórban három magyar gól született - előbb Steinmetz Ádám lőtt klasszikus centergólt két védővel a nyakán, majd Kiss Gergely percei következtek: megúszás után, majd emberelőnyben, később pedig távoli lövésből talált a kapuba. (Amikor második gólja után lecserélték, óriási ünneplést kapott, amíg elsétált a kispadig.) Steinmetz Ádám gólja mellett az emberelőnyök kiharcolásában is jeleskedett, négy-öt alkalommal állítottak ki róla védőt.

KISS GERGELY a vlv-nek:

- Titkon ilyen meccsre számítottam, jeleztem is előre, hogy ki fogok kéredzkedni, ha lehet, hogy ne kockáztassak az ujjam miatt. Végül így is alakult, 4:1 volt az első negyed, minden játékrészt megnyertünk, mondhatom, hogy magabiztos volt a győzelem. Jobb csapat vagyunk jelenleg és ez a különbség ki is jött. Nyolcgólos győzelmet nem kell magyarázni, s ha belegondolok, hogy Koperban, az egyik leggyengébb csapat ellen nyertünk ekkora különbséggel, akkor tényleg elégedettek lehetünk.

Örülök, hogy semmi baja nem lett az ujjamnak, s annak is, hogy nagyon összeszedetten tudtunk játszani. Mivel esélyesebbek voltunk, fennállt a veszélye annak, hogy ők minden mindegy alapon, esetleg egy kis szerencsével megnehezítik a dolgunkat, de amikor 4:3 után elmentünk, gyakorlatilag eldőlt a meccs. Ezután lehetővé vált az is, hogy kevesebbet legyek vízben.

STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Nagyon örülök a győzelemnek, kiütöttük a mai ellenfelünket, tekintélyt parancsoló ez a 15:7-es eredmény. Végre jól kezdtünk, ami külön dicséretes. Igaz a Brescia 4:3-ra még visszakapaszkodott, de aztán felőröltük őket. A továbbjutásra már nem volt esélyük, ennek ellenére egyáltalán nem azt láttam, hogy feltett kézzel indulnak harcba ellenünk. Lényegében csak a végén, amikor már nagy volt a különbség, akkor volt kicsit könnyebb a dolgunk. A kapusunk jól védett, ami fontos, védekezésben voltak apró hibák, de azt gondolom, hogy egy olasz élcsapatot nyolc góllal megverni szép teljesítmény. Külön örülök Gergő visszatérésének, már nagyon hiányoltuk!

Szombaton, a másik csoportmeccsen a Sibenik Athénban játszik. Ha kikap, akkor nekünk az utolsó körben a döntetlen is elég a továbbjutáshoz, de természetesen Sibenikben is győzelemre fogunk játszani. Jobb csapatnak tartom a Kotort, de nem szabad, hogy megtéveszen minket az, hogy a legutóbbi két alkalommal egyaránt hét góllal vertük őket. Az a meccs is 0:0-ról kezdődik. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű, de miután be akarunk jutni az Euroliga legjobb nyolc csapata közé és onnan lehetőleg még tovább, ezért hoznunk kell azt a mérkőzést is.

- A gólod hogy született?

- Előre elhatároztam, hogy oda lövöm, mert kifigyeltem a kapust, láttam, hogy oda nem véd le. Jó érzés volt, mert ahogy általában, most sem láttam, hogy bemegy a labda, onnan tudtam, hogy gól, hogy megszűnt a védő gyűrése, szorítása és nem az következett, hogy lerúg és fordul le rólam... Ez nagyon jó érzés... :-)

- Mi következik?

- A hétvégén pihenő, jövő pénteken pedig a Herceg Novi. Az a mérkőzés nem csak a Jadran Liga végkimenetele szempontjából fontos, hanem azért is, mert itt Montenegróban ez igazi presztícsmeccs, olyan, mint otthon a Vasas-Honvéd...


Az olasz bajnokság hétvégi fordulójából előrehozták szerdára a Sori-Pro Recco-meccset, mert Madarasék szombaton Volgográdban játszanak Euroliga-mérkőzést.

Sori-Pro Recco 10:12 (2:3, 2:3, 3:4, 3:2) (Madaras kétszer, Märcz Tamás egyszer volt eredményes, Kásás Tamás nem játszott.)

MARCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Az elején három góllal is vezettünk, majd onnan egy viszonylag jó, kiegyensúlyozott meccset vívtunk a szervezetten játszó Sori ellen. Az egész mérkőzés folyamán rengeteg - főleg lefordulásos - helyzetet dolgoztunk ki, de elég sok kimaradt ezekből, és úgy gondolom ezért nem lett nagyobb a gólkülönbség a végére. A hétvégén a Volgograd ellen ezeket a lehetőségekez könyörtelenül kell kihasználnunk, ha nyerni szeretnénk ott, márpedig három pontért megyünk oda.