FACEBOOK

Kiss Gergő visszatér

Kiss Gergő visszatér
hozzászólás, 2009.02.25.

A Kotor-Brescia mérkőzéssel ma este megkezdődik az Euroliga-csoportmérkőzések utolsóelőtti köre. A kotori csapatba visszatér az ujjtörés és azt követő műtét után több hónapot kihagyó Kiss Gergely. A montenegrói csapat két magyar játékosának nyilatkozata a vlv-nek a mai meccsről:

Az Euroliga legjobb nyolc csapata közé jutásért zajló körben, a C csoportban a Kotor jelenleg harmadik helyen áll, de a végére a Sibeniket valószínűleg megelőzi és csoportmásodikként jut majd tovább. Mindenesetre a ma esti meccsen kötelező a győzelem, hiszen az ellenfél a jó nevű, de a csoportban négy meccs után nulla ponttal álló Brescia.

STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Bresciában nyertünk négy góllal, úgyhogy itthon mindenképpen mi vagyunk az esélyesek. Az ellenfelünk nulla ponttal áll, de természetesen óvatosnak kell lennünk, hiszen a második vagy harmadik legjobb olasz csapatról van szó, tele jó olasz és külföldi játékosokkal. Nem lesz könnyű. Igyekszünk majd jól kezdeni és ha ez sikerül, akkor hazai közönség előtt nem lehet probléma.

KISS GERGELY a vlv-nek:

Ami a kezemet illeti: a helyzet sokat javult, de a duzzanat még nem ment le az ujjamról teljesen, azt mondták, hogy ez még akár hónapokig is eltarthat - meg van dagadva középen az ujjam. Kisebb fájdalmaim vannak, hogyha nem nyújtás-hajlítás irányú mozgást végzek, hanem elcsúszik valamelyik irányba az ujjam, illetve ha sokat labdázom egyhuzamban, például sokat lövök, vagy negyedórát passzolunk, olyankor elfárad és megfájdul. De ezek már olyan fájdalmak, mint amikor az embernek úgymond sima vízilabdás sérülése van.

Készülök a meccsre, de szándékaim szerint hogyha jól megy a csapatnak, akkor nem játszanék nagyon sokat. Ha úgy alakul és nagyobb a különbség, kijövök a kispadra. Ez persze csak akkor jöhet szóba, ha jól játszunk. Ha szoros lesz a mérkőzés, akkor nyilván mindenkinek teljes erővbedobással kell hajtania.

Egyébként a Brescia már vasárnap óta itt van, hétfőn és kedden edzettek a Cattaróval, amely egyéves évfordulóját ünnepli. Ez alkalommal hétfő este volt egy mérkőzésük is, amelyen a Cattaro nyert egy góllal.

Az esti meccsen ők is 12-en fognak játszani és mi is. Náluk Rath hiányzik, nálunk pedig Drasko Brguljant állította ki cserével Gege (Kiszelly Gábor, a szerk.) még Pireuszban, s egymeccses eltiltás lett a dologból. (Egyébként az edzőnket is eltiltották, úgyhogy a másodedzőnk ül majd a kispadon.) Ennek ellenére esélyesebbek vagyunk és nyernünk kell. Győzelmet várok, továbbá remélem, hogy hasznosan tudok játszani és nem lesz semmi gond az ujjammal.

Az állás az Euroliga C csoportjában négy forduló után:

1. Olympiakosz (görög) 10, 2. Sibenik (horvát) 7, 3. Kotor (montenegrói) 6, 4. Brescia (olasz) 0 pont

A Kotor-Brescia meccs szerdán 18.00 órakor kezdődik, az Olympiakosz Pireusz-Sibenik találkozó pedig szombaton, 19.00 órakor lesz.