FACEBOOK

Hódmezővásárhely együtt bálozott a vízilabdázó bálványokkal

Hódmezővásárhely együtt bálozott a vízilabdázó bálványokkal
hozzászólás, 2009.02.21.

Kár, hogy nem láthatta mindenki, hogyan közelítették meg a gyerekek, s egyáltalán, a nem gyereklányok is mondjuk Hosnyánszky Norbertet péntek este Hódmezővásárhelyen a Fekete Sas báltermében. A fiúk hihetetlen türelemmel írták alá az eléjük tett tárgyakat, lettlégyen az vízilabda, vagy báli belépőjegy. Na de haladjunk sorrendben...

Ott kezdődik a dolog, hogy a Nemzeti Sportszövetség budapesti díjátadó gálájának kezdési időpontját egy órával előbbre hozták, sőt, magát a forgatókönyvet is teljesen átírták (az első négy kategória díjátadása után egy műsorszámot iktattak be) - mindezt azért, hogy a vízilabdázók diszkréten elhagyhassák a termet és még elviselhető késéssel érkezzenek Hódmezővásárhelyre, a honlapunkon is hetek óta beharangozott jótékonysági bál helyszínére.

A fiúk három kocsival éppenhogy csak elindultak, amikor Vásárhelyen, a Fekete Sasban több mint hatszáz vendég előtt megnyitották a bált. A csodálatos bálterem (állítólag Európa legnagyobb oszlop nélküli bálterme) zsúfolásig megtelt. Hosszában hat asztalsor szelte végig a termet, s csak középső mellett maradtak üres helyek - az illusztris vendékekre várva.

A rendezvényt Kószó Péter alpolgármester nyitotta meg. Bejelentette, hogy a Hódmezővásárhely Városért Közalapítvány 2 millió forintot ajánlott fel a HVSC utánpótlása számára. (Mint ismeretes, éppen az anyagi gondok miatt ellehetetlenülő utánpótlásnevelés megmentése érdekében szervezték a bált.)

A megyei sajtó megírta, hogy erre a napra a magyar vízilabda-válogatott 150 magyarországi programra kapott meghívást, de a csapat gerincét alkotó játékosok a jótékonysági rendezvényt választották.

Amikor egyenként színpadra szólították őket, a közönség felállt az asztalok mellett, a taps mellett ezzel fejezte ki tiszteletét, háláját. Kemény Dénes, Kásás Zoltán, Mátéfalvy Csaba mellett az olimpiai bajnok játékosok közül ott volt Varga Tamás, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel és Varga Dénes, de láttuk a teremben a válogatottságba már szintén "belekóstolt" szegedi Baksa Lászlót és Török Bélát is.

Ettől kezdve a program elég "egysíkú" volt. A színpadon műsor ment, a városból elszármazott művészek léptek fel, a "fősztalnál" pedig végtelen türelemmel tettek eleget a legkülönbözőbb kéréseknek az olimpiai bajnokok. Volt aki fényképeztette magát, volt , aki csak aláírást kért, de olyan is - nagyon sok - aki egy kézszorításra jött oda, hogy elmondja, mennyi örömöt szerzett neki a csapat sikere.



A hangulat éppen olyan volt, mint amilyet elképzelt előre az ember. Az est ajabb fénypontjaként Kemény Dénesnek átadtak egy ajándékot, egy festményt, amely mártélyi havas tájban vaddisznókat ábrázol.

Legtovább a csapat vezetői maradtak (a játékosokra szombat este bajnoki mérkőzés várt), s amennyire tudjuk, a hódmezővásárhelyiek elégedetten mentek haza a hajnali órákban.

Pontos adat a tiszta bevételről még nincs, de a jegyeladás minden korábbi várakozást felülmúlt.

Kemény Dénes így nyilatkozott a vlv-nek a rendezvény másnapján:

Jó hangulatú, kellemes est volt, jól éreztem magam, sok barátommal találkoztam. Ami a lényeg: a bál elérte célját, a támogatók jóvoltából a költségek minimalizálásával a közel 600 eladott jegy több milliós bevétele továbbra is biztosítja a sorsára hagyott vásárhelyi vízilabda létét, jó érzés, hogy ehhez a jelenlétünkkel hozzá tudtunk járulni. 
 



Hát ez a kép már az este vége felé készült...

vlv-fotók a bálról

vlv.videók:

Érkeznek a vízilabdázók



Jelenetek - 1



Jelenetek - 2



Jelenetek - 3


Címkék:
bál

5 régi hozzászólás

im hozzászólása
im19039
2009.02.22. 13:55

Nagyon tetszenek a képek :) A normál uszibugyi viselet után a "bálványok" egészen meglepőek tudnak lenni felöltözve :) Egy stylist biztosan kifogásolt volna apróságokat, de nekem bejönnek! Hosi, Kicsi, vagány-lazán sportos, Dumi igazi clown nyakkendőben is, Dani eleganciájába meg bele vagyok esve! És egyáltalán, a teljes csapat rendben van... :)

nett hozzászólása
nett19012
2009.02.21. 17:13

Valaki tudja, hogy közvetíti-e valamelyik tv csatorna, vagy oldal a mai vasas meccset?

Linda hozzászólása
Linda19002
2009.02.21. 13:39

Velük mindenki szívesen együtt bálozna! ;-)

t hozzászólása
t18999
2009.02.21. 11:55

Nagyon helyesek!-:)

orsi hozzászólása
orsi18994
2009.02.21. 10:40

már alig várom a képeket:D