FACEBOOK

Vasárnapi rangadó a Kőérben

Vasárnapi rangadó a Kőérben
hozzászólás, 2009.02.20.

Honvéd-Eger rangadót rendeznek a Vodafone OB-1 hétvégi fordulójában, vasárnap délben. Mindkét csapat lohol az egyelőre alapszakasz-második Ferencváros után, s igyekszik elkerülni, hogy a negyedik helyen jusson be az elődöntőbe, az esetben ugyanis a Vasast kellene legyőznie a fináléba jutáshoz. A tévés meccs alakulását a vlv-n is élőben követhetik majd nyomon olvasóink.

Honvéd-Eger - vasárnap, 12.45 (M1 és vlv)

MOLNÁR TAMÁS (Honvéd) a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak:

- Nem csak a visszavágás vágya fűti a csapatomat a tavalyi egri vereségünkért, hanem az is, hogy a lehető legjobb helyen zárjuk az idei bajnokságot. Tavalyi bronzérmesként, alaposan kicserélődött és megfiatalodott játékosállománnyal azzal a céllal indultunk neki, hogy mindenképpen az első négy helyezett között kell maradunk, és ha bekerülünk a rájátszásba, akkor ott megpróbálunk meglepetést okozni. A legjobb négy közül már aligha kerülhetünk ki, a meglepetésről pedig nem tettünk le. Tavaly fáradtak voltunk és sokat hibáztunk Egerben, most viszont győznünk kell, és ha sikerül egy mérkőzésbe sűríteni mind azt a jót, amit az elmúlt hetekben itt vagy ott már bemutattunk, meg is lesz a most szinte dupla értékű győzelem.

SZIVÓS MÁRTON (Honvéd) a vlv-nek:

- Komolyan készülünk a vasárnapi mérkőzésre, semmiképpen sem nevezhető ez egy átlagos magyar bajnokinak. Komoly a tét, úgy gondolom, hogy egy győzelem eldönti a helyzetünket, azt, hogy az alapszakasz végén a második vagy a harmadik helyen végzünk.

Sérültünk nincs, Vindisch Feri betegeskedik, de remélem, hogy a vasárnapi meccsre meggyógyul és bevethető lesz, fontos, hogy játsszon. A meccs időpontjával nincs problémánk, örülünk, hogy a tévé adja a mérkőzést. Mindenki szeret este játszani, de alkalmazkodnunk kell a déli időponthoz, volt már nekünk is és az Egernek is, meg kell tudni oldani.

BIROS PÉTER (Eger) a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak:

- Szép emlékek fűznek a Domino Honvédhoz, ahol a 2007-es bajnokság végéig szerepeltem, ez viszont most már nem számít, hiszen ellenfélként érkezem, ráadásul azzal a céllal, hogy a csapatommal megakadályozzam a Domino hazai győzelmét. Amióta elköszöntem, illetve visszatértem Egerbe, csak kétszer játszottam egykori csapatom ellen, a mérleg az én szempontomból egy győzelem és egy vereség, ugyanis a tavaly őszi mérkőzésen még nem vehettem részt. Akkor mi kifejezetten jól pólóztunk és hoztuk is az elvárt három pontot. Ehhez szeretnénk most legkevesebb egyet hozzátenni, tehát számunkra már a döntetlen sem rossz eredmény. A bajnokság folytatására gondolva viszont én is úgy érzem, hogy megnyugvást csak a győzelem jelenthet. Az elmúlt hétvégi produkciójára, sem a Domino, sem az Eger nem lehet túl büszke, így most mindenki javítani akar. Nagy meccs lesz a vasárnapi, abban biztosak lehetünk!

SZÉCSI ZOLTÁN (Eger) a vlv-nek:

- Borzasztó nehéz mérkőzés lesz, mindkét csapatnak fontos, hogy nyerjen, igyekszünk, hogy ez nekünk sikerüljön. Bízom benne, hogy jobban fogunk játszani, mint a Vasas ellen, s abban is, hogy kicsit kiszámíthatóbb lesz a bíráskodás (ha pedig mégsem, akkor jobban fogunk tudni alkalmazzkodni hozzá...). Tényleg, szerintem a kiszámíthatóság a lényeg, az, hogy lehessen tudni, mikor mire mit fújnak. Ez elsősorban a védekezés megszervezése miatt fontos, hogy például hogy lehessen tudni, mikor és mennyire kell visszahívni a zónát. Nagyon fontos ez a meccs és én úgy gondolom, hogy elsősorban akarattal kerekedhetünk a Honvéd fölébe. Sérültről, betegről nem tudok, Zsolt folyamatosan gyógyul. Ami az időpontot illeti nem zavar, vagy ha minket zavar, akkor őket is ugyanannyira.

A további program:

Pécs-FTC - szombat, 16.30

Vasas-BVSC - szombat - 18.00

Szeged-Szolnok - szombat, 18.00

UTE-Szentes - szombat, 18.00

Az OSC-Fehérvár mérkőzést az egyetemi csapat iráni útja miatt február 28-án, 18.30-kor rendezik meg.

17 régi hozzászólás

csodalkozo hozzászólása
2009.02.22. 10:52

Kedveseim, komolyan kérdés 2009-ben, hogy ebéd után kell játszani? Az angol focistáknak miért nem probléma, hogy délután 1-kor, karácsonykor vagy az ünnepek után egy nappal kell játszani? Az nyer, aki jobb, ha ebéd után, ebéd után:-))

! hozzászólása
!19014
2009.02.21. 18:15

Kedves szamóca! lehet hogy félre értetted, vagy az volt, de én is ugy gondoltam,ahogy írtad!

régi egri hozzászólása
2009.02.21. 17:13

T. Szerk ne má ez aggasztó. Nagyon kell ez a lap!! EGER!!

Zsoci hozzászólása
Zsoci19003
2009.02.21. 14:06

Hogy-hoyg az oldal sorasa bizonytalan? Ne már :-( Pedig egyre többen szeretik a pólót

szerk hozzászólása
szerk18988
2009.02.21. 09:45

Sok mindent tervezünk, eseménynaptárt is, de jelenleg az oldal sorsa is bizonytalan.

Csak a Honvéd! hozzászólása
2009.02.20. 20:23

Kedves S. Z. P.! A Magyar Vízilabda Szövetség honlapja valóban olyan, amilyen. Viszont ahogy én láttam az az egyetlen olyan oldal, ahol fel van tűntve, hogy az általad említett fordulót mikor rendezik meg. Előzetesen március 7-re volt ugye kiírva, de a Volvo kupa miatt március 27-ére tették át a teljes fordulót. Ha kicsit figyelmesebben megnézed a szövetség oldalán a versenynaptárt, Te is láthatod, hogy a mérkőzések dátumánál március 27-e szerepe. Már elég régóta... Hajrá Honvéd az Eger ellen!!!

ewp-j hozzászólása
ewp-j18982
2009.02.20. 19:17

Januárban elhalasztották az említett fordulót http://www.egerwaterpolo.hu/hun/modules.php?name=News&file=article&sid=1370

szamóca hozzászólása
2009.02.20. 19:11

minimanó, Neked is igazad van, csak egy megjegyzés: Csaba ítéleténél nem kompenzáltak, Ő konkrétan egy bizonyos helyen húzta vissza víz alatt kiállítása után Gerit lövése közben ( ez egy első kézből származó 'zuhanyhír' ) viszont Kicsi tényleg 'ott sem volt', amikor kiállították

miamanó hozzászólása
2009.02.20. 16:08

Szerintem 1 nagy hibájuk volt a bíróknak: Kicsi kiállításánál Barna volt a szabálytalan, Kicsi ki sem nézett a bírókra, mert labda közelében sem volt, esély sem volt, hogy Ő kapja a kiállítást. Utána felálltak 6-an védekezni emberhátrányban, 5-ös, Kicsi harmadik hibája. Következő akciónál Kiss Cs. hibájánál jött a kompenzálás. Lehet mondani, hogy miért kompenzáltak, de azt is, hogy a Vasast jobban sújtották, mert Kicsit ezzel ki is pontozták. Ezen kívül volt még rengeteg kisebb tévedés, de ezek mind a két csapatot egyformán sújtották. Az első negyedben is volt erősen véleményes ítélet a Vasas ellen is. Az Eger az első 8 előnyből 0 gólt lőtt, a 9-nél sikerült, amikor büntetőt kaptak. Gerenda csinálta a hangulatot, fölöslegesen. Egyébként elgondolkodtató, hogy nem egy vitás jv-i ítéletnél ment ki, hanem Dani demoralizáló góljánál, amikor Szecska még a kezét sem emelte fel.

S. Z. P. hozzászólása
2009.02.20. 15:49

Kedves szerk. Nem lehetne ezen a remek honlapon feltüntetni egy eseménynaptárt? Tudom, hogy ez a válogatott honlapja, de mégis csak a válogatottak szerepléséről is van szó, és leginkább rájuk kíváncsi a nagyérdemű... Mert most például az a problémám, hogy március 6-8 Volvó Kupa Egerben nagyon helyesen. Viszont egy bajnoki forduló is ki van írva hetedikére mind az MVLSZ, mind a Vasas nem hivatalos, mind a Dominó, mind az Eger honlapján. Több helyen nem néztem meg. Aznapra egy Dominó-Vasas van kiírva, amit szerintem nem fognak megrendezni, lévén, hogy ugyanebben az időpontban a Szerbekkel játszunk válogatott mérkőzést, tehát az Eger sem fog hazai medencében edzőmeccset játszani a Fehérvárral. Szerintem felháborító, ahogy a szövetség és a klubok bánnak azokkal, akik annyira elvetemültek, hogy kijárnak még OB1-es meccsekre. Ez a honlap a szövetség támogatásával működik. Szeretnék valahol informálódni, hogy hogyan szervezzem a munkámat, az életemet, hogy ott lehessek az uszodákban. Lehet,, hogy ciki, de nekem ez még fontos, ha ezt persze érdekli egyáltalán a szövetséget. De szurkolók nélkül egyik sportág sem létezik. Szurkolók nélkül nincs szponzor, nincs sportág, nincs olimpiai arany. Minősíthetetlen, ahogy az MVLSZ a szurkolókhoz áll. Amúgy az ő honlapjukon van eseménynaptár, csak épp frissíteni kellene, aktualizálni, meg egyáltalán működtetni. Üdvözlettel, Z.

Flóri hozzászólása
Flóri18975
2009.02.20. 15:28

Remélem, hogy most nem csalják el a bírók a meccset, mint a Vasas ellen. Egyszer már az Egernek is fújhatnának korrekten.

szamóca hozzászólása
2009.02.20. 14:31

! , bírók a Vasast nyomták...rossz meccset néztél Tomute, okés, részemről teljesen elfogadható az érvelésed. viszont, ha az Eger a Vasasnál sokkal több fórjából bever jópárat, Szecska néha találkozik a labdával, akkor most nincs bíró téma

Pilu hozzászólása
Pilu18973
2009.02.20. 14:08

Kiállítás: 9Eger-13Vasas (kipontozódott 3 játékos a Vasasnál) Tényleg nem volt minden rendben a bíráskodással. De!Valljuk be nem volt formában az Eger. Szécsi pedig inkább összeszedhetné magát.

! hozzászólása
!18972
2009.02.20. 14:03

Vasárnap akkor is jobban játszott a vasas!De az is igaz,hogy a bírok is őket segítették! De jobbak voltak!

Pilu hozzászólása
Pilu18971
2009.02.20. 14:00

Kiállítás: 9EGER:13VASAS(3 kipontozódott játékos a VASASnál és az Egernél 1 sem) Tényleg nem volt minden rendben a bíráskodással, de nem is ezen múlott a meccs. Gyenge volt az Eger, nem tudták kihasználni az emberelőnyöket. Veszíteni tudni kell, ráadásul az ország legerősebb csapata ellen nem is szégyen. Nem gondolom, hogy azért nyert a VASAS, mert a bírók nekik fújtak.

Tomute hozzászólása
Tomute18970
2009.02.20. 11:47

Miért szamóca, szerinted minden rendben volt a vasárnapi rangadón? Alapban: rendben van a mai magyar játékvezetés? Akkor amikor ilyen kiélezett a bajnokság (szerencsére!!!) a második helytől, sorsok, helyezések, szponzori pénzek, milliók múl(hat)nak egy-egy döntésen a világ egyik legszínvonalasabb bajnokságában, akkor talán szerencsés lenne, ha a játékvezetés is (legalább meccsen belül!!!) egységes, következetes felfogást képviselne. Nem hiszem, hogy homokba kellene dugni a fejünk, igenis szóvá lehet tenni és szóvá is kell tenni! És kire figyeljen oda az ember, ha nem egy háromszoros olimpiai bajnokra? Szerintem semmi gáz nincs a nyilatkozatában, elég baj, hogy egy rangadó előtt jogos kétségként merül(het) fel ez a kérdés!

szamóca hozzászólása
2009.02.20. 09:17

Egerben már a meccs előtt a bíráskodás az egyik téma? Szecska egy isten az én szememben is, de a vasárnapi betlije után inkább magával kéne foglalkoznia...