FACEBOOK

A Vodafone 2020-ban is magyar vízilabda-aranyat szeretne

A Vodafone 2020-ban is magyar vízilabda-aranyat szeretne
hozzászólás, 2009.02.12.

ENGLISH VERSION // Nemrég jelentették be, hogy a Vodafone Magyarország a Magyar Vízilabda Szövetség fő támogatójává lép elő és "anyagi súlyával" legalább négy évig megnyugtató hátteret biztosít az országnak annyi örömet szerző sportágnak. A cég most közzé tett bejelentése bővíti a képet, kiderül belőle, hogy a kirakatban lévő sztárok mellett a Vodafone az utánpótlásra is figyel, támogatásával hosszú távon igyekszik megalapozni a sikereket.

Az alábbiakban a Vodafone Magyarország közleményét ismertetjük:

A Vodafone Magyarország, a Magyar Vízilabda Szövetség új főtámogatója hivatalosan is elkötelezte magát a vízilabda utánpótlás támogatása mellett: a Vodafone 2012-ig névadó szponzora az ország legjelentősebb hazai utánpótlás programjai közé tartozó Pólósulinak és Sulipólónak. A világszínvonalú szolgáltatásairól ismert Vodafone célja, hogy a magyar vízilabda sportág a jövőben is az olimpiai aranyért és világelsőségért küzdhessen.

A Vodafone Magyarország a 2007-ben létrejött támogatói szerződés folytatásaként és megerősítéseként idén négy évre szóló főtámogatói szerződést kötött a Magyar Vízilabda Szövetséggel. A szerződés kiterjed a hazai vízilabda utánpótlás támogatására, ennek értelmében a Vodafone a következő négy évben névadó szponzora az utánpótlás nevelést elősegítő Sulipóló sorozatnak és a Budai Vasas Pólósuli Egyesületnek, ezek hivatalos neve tehát Vodafone Sulipóló, illetve Vodafone Pólósuli ’96 Egyesület.

A Vodafone már 2007-től névadó szponzora az általános iskolák közötti Sulipóló bajnokságnak. A Vodafone Sulipóló program célja a vízilabdával szervezetten nem foglalkozó helységekben a labdajáték program további szélesítése, a vízilabda sportág népszerűsítése, valamint a vízilabda utánpótlás bővítése. A 2008-as szezonban több mint 40 helységből összesen 356 csapat vett részt a bajnokságban. A programban tűnt fel korábban például Nyéki Balázs, az Eger vízilabdázója, illetve a világbajnok Tomaskovics Eszter.

A Pólósuli Egyesület a Vasas vízilabda szakosztályának fiókcsapata. A 15 éve működő csapatot a hetvenes évek vízilabdasikereinek két kimagasló egyénisége dr. Csapó Gábor és dr. Faragó Tamás olimpiai bajnokok alapították és működtetik. A Vodafone Pólósuli a vízilabda sportág egyik legfontosabb utánpótlást biztosító szervezete, jelenleg 200-250 gyermek vesz részt az edzéseken és a bajnokságban a 11-12 éves korosztályból. A hazai bajnokság számos résztvevője a Pólósulinál kezdte pályafutását, Varga Dániel és Varga Dénes olimpiai bajnok vízilabdázók szintén itt érték el első sikereiket.

„A sport nem csak olyan értékekre tanítja meg a gyermekeket, mint a csapatszellem és az ellenfél tisztelete, de a győzni akarásra és a fair play-re is. A Vodafone célja, hogy sportolóink példamutatása és sikerei a következő évtizedekben is folytatódjanak és a jövő nemzedékből is hasonló klasszisok kerülhessenek ki. Ezért döntött vállalatunk úgy, hogy kiemelten kezeli a hazai utánpótlás kérdését.” – mondta
el dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

„A magyar vízilabda hosszú történelmében ismét aranykorát éli, immár harmadszor. Mindent meg kell tennünk azért, hogy ez az aranykor, mely az elmúlt 12 évben rengeteg dicsőséget hozott hazánknak soha ne érjen véget. A Vodafone támogatásával az olyan kezdeményezések, mint a Budai Vasas Pólósuli Egyesület vagy a Sulipóló-sorozat segítségével a tehetséges és szorgalmas tizenéves gyerekek megkapják a lehetőséget, hogy egyszer ők is a dobogó legtetején álljanak.” – mondta dr. Faragó Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó, a Vodafone Pólósuli ’96 Egyesület vezetője.

3 régi hozzászólás

vdm101 hozzászólása
vdm10118841
2009.02.15. 10:35

sztem örüljünk, hogy van egy cég, aki ennyi lóvét nyom a vízilabdába...

vidék hozzászólása
vidék18809
2009.02.13. 19:51

Már megint csak a budapestieket nyomják. Vidéken is vannak vízilabda egyesületek! Ahol a név, oda megy a pénz is?

géza hozzászólása
géza18794
2009.02.12. 15:31

mért nem a most alakult Újpesti Vizilabda Utánpótlás egyesületet támogatják,ahol komoly munka folyik...oda kéne pénz amiben van ráció...