FACEBOOK

A Vasas továbbjutott, az Eger kiesett, LEN Kupa-elődöntőben a Szeged

A Vasas továbbjutott, az Eger kiesett, LEN Kupa-elődöntőben a Szeged
hozzászólás, 2009.02.07.

ENGLISH VERSION // A Vasas simán nyert, az Eger nehéz meccsen, hősiesen helytállva kikapott Belgrádban, így az Euroliga D csoportjában már csak a csoportelsőség sorsa kérdéses, a Partizan és a Vasas továbbjutott. A Szeged egy góllal legyőzte a Vojvodinát és mivel az első meccs döntetlennel ért véget, Baksáék ott vannak a legjobb négyben a második számú kupában. A Honvéd sajnos kiesett. Tudósítások, gólok, nyilatkozatok - megmutatjuk a belgrádi meccs összes találatát:

Euroliga, D csoport

Vasas-Marseille (francia) 16:6 (5:1, 5:0, 4:1, 2:4)
Komjádi uszoda, v.: Rak (horvát), Nonnekes (holland)
Vasas: Nagy V. – Varga Dénes 4, Steinmetz 1, Kis G. 2, Varga Dániel 1, Hosnyánszky 3, Kovács R. 2, Csere: Jónás (kapus), Vörös, Katonás, Kállay 1, Takács B., Tóth M. 2
Marseille: Garsau – Basics 2, Bodegas, Audon 3, Jablonski, Tromler, Fabry, Csere: Aspar (kapus), Crousillat 1, Tomasevics, Vernoux, Camarasa, Simon
Gól – emberelőnyből: 9/12, ill. 2/7
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

A piros-kékeknek egy célja volt a meccsen: megmaradni négy kapott gólon belül. (Erre az esetre ugyanis a mostanában kialakult premizálási rend szerint rendkívüli prémium volt beígérve, elmaradt volna a hétfői úszóedzés...) Ez nem sikerült, de mégse ítélhetjük balsikerűnek a meccset, hiszen közönségszórakoztató játékkal, helyenként "űrvízilabdát" bemutatva nyert a Vasas.

Az elején úgy tűnt, Dumiék megpróbálják megmutatni a Belgrádnak, hogy ők is képesek 22 gólt dobni egy Euroliga-meccsen. "Időarányosan" nem sok hiányzott, hiszen félidőben megvolt a 10, de elég volt néhány percnyi figyelmetlen játék és onnantól Földi László már nyugodtan játszhatta a fiatalokat, nem volt értelme az eredményre játszani.

Élő közvetítésünk a mérkőzésről

TZS-képek a mérkőzésről

Videók (Sport1 televízió):

1:0 - Steinmetz Barnabás gólja

2:0 - Varga Dénes első gólja

3:0 - Hosnyánszky első gólja

3:1 - Crousillat gólja

4:1 - Kovács Róbert első gólja

5:1 - Varga Dénes második gólja

6:1 - Varga Dénes harmadik gólja

7:1 - Tóth Márton első gólja

8:1 - Tóth Márton második gólja

9:1 - Hosnyánszky második gólja

10:1 - Kis Gábor első gólja

11:1 - Varga Dénes negyedik gólja

12:1 - Hosnyánszky harmadik gólja, ötméteres

13:1 - Varga Dániel gólja

13:2 - Audon első gólja, ötméteres

14:2 - Kállay gólja

14:3 - Audon második gólja

15:3 - Kovács Róbert második gólja

15:4 - Audon harmadik gólja

15:5 - Basic első gólja

16:5 - Kis Gábor második gólja

16:6 - Basic második gólja

vlv-videók:

Bevonulás

Bemutatás

Varga Dániel szavazás után a Vasas-szurkolók kedvenc sportolója

Hajrá Vasas, Angyalföld

Hosnyánszky ötméteresgólja

Audon ötméteresgólja

Kis Gábor nyilatkozataHosnyánszky Norbert nyilatkozataVarga Dénes nyilatkozataNagy Viktor nyilatkozataVarga Dániel nyilatkozata


Partizan Belgrád (szerb)-Eger 11:9 (2:2, 3:0, 3:2, 3:5)
Belgrád, v.: Caputi (olasz), Margeta (szlovén).
Partizan Belgrád: Szoro – Prlainovic 4, Vujasinovic 1, Gocic 1, Alekszic, D. Pijetlovics, F. Filipovics. 3  Cs.: Bailey, Vasovic 1, Radjen, Mitrovic B. , Avramovic, S. Mitrovic 1. Edző: Dejan Udovicsic.
Eger: Szécsi – Varga II. ZS. 3, Hegedüs, Decker Á. 1, Bárány, Biros, Kiss Cs. 3., Cs.: Hárai, Binder, Nyéki 1, Feltham 1 , Bundschuh, Sántavy. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Gól - emberelőnyből: 8/14, ill. 7/14
Kipontozódott: Alekszics a harmadik negyedben, Binder, Pijetlovics, Sántavy, Decker és Radjn a negyedik negyedben
Kiállítva végleg, cserével: S. Mitrovics a negyedik negyedben

Mindenekelőtt egy fontos információ: munkatársunk hozza haza a meccs teljes felvételét, így a gólokat hiánytalanul megmutatjuk majd.


Az Eger becsülettel helytállt, meccs közben többször is megközelítette hazai pályán félelmetes ellenfelét, s emelt fővel hagyhatta el a Banjica uszodát.

Ahogy az egriek a meccs előtti nyilatkozatokban pedzegették, mostantól az Euroliga-meccsek szolgálják a bajnoki véghajrára való felkészülésüket.

Élő közvetítésünk a mérkőzésről a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával

TT-képek a mérkőzésről

További képek a meccsről

A belgrádi gólok:

1:0 - Prlainovics első gólja

1:1 - Kiss Csaba első gólja

1:2 - Kiss Csaba második gólja

2:2 - Vujasinovics gólja

3:2 - Prlainovics második gólja

4:2 - Filipovics első gólja

5:2 - Mitrovics gólja

5:3 - Varga II. Zsolt első gólja

5:4 - Varga II. Zsolt második gólja

6:4 - Prlainovics harmadik gólja

7:4 - Filipovics második gólja

8:4 - Gocsics gólja

8:5 - Varga II. Zsolt harmadik gólja

9:5 - Filipovics harmadik gólja

9:6 - Kiss Csaba harmadik gólja

9:7 - Decker Ádám gólja

9:8 - Nyéki Balázs gólja

10:8 - Prlainovics negyedik gólja

11:8 - Vasovics gólja

11:9 - Aaron Feltham gólja

vlv-HD-videók:

BevonulásBemutatás - EgerBemutatás - Partizan BelgrádEgy szerb gól (Prlainovics)vlv-videók:

Szerb ünneplésSzécsi Zoltán nyilatkozataBiros Péter nyilatkozataVarga II. Zsolt nyilatkozataA csoport állása a 4. forduló után: 1. Partizan Beograd 10, 2. Vasas 9, 3. Eger 2, 4. CN Marseille 1 pont


Euroliga, A csoport

Pro Recco (olasz)-Sturm Csehov (orosz) 10:3 (0:1, 6:1, 2:0, 2:1)
Sori, v.: Matache (román) és Staropoulos (görög)
Pro Recco: Tempesti, Presciutti, Madaras 2, Mangiante 2, Kásás 3, Felugo, Jokic, Angelini, Benedek 1, A. Calcaterra, Udovicic 2, Marcz, Bencivenga. Edző: G. Porzio
Sturm Chehov: Smirnov, Jatzev, Evstigneev, Olhovnikov, Zheltovskyi, Ashaev, Chomahidze 1, Stratan 1, Yablonovskyi, Sapic, Garbuzov, Ryzhov 1, Davitashivili. Edző: P. Porobic
Gól - embertelőnyből: 5/9, ill 2:10
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/1

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Örülök a győzelemnek, és hogy megcsináltuk amiket megbeszéltünk. A védekezés szinte tökéletes volt. Mivel a Volgográd megverte a Dubrovnikot, így teljesen nyitott a csoport, bárki kieshet és bárki továbbjuthat még. Nehéz két meccs vár ránk, de ha nyerünk, még csoportelsők is lehetünk.

MARCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Kivételesen a hazai meccs előtt is beköltöztünk egy napra szállodába, ami azt hiszem javította a koncentrációt. Igazán csak rajtunk múlott, hogy az első negyedben nem sikerült vezetést kiharcolnunk, mert helyzetünk adódott akkor is bőven, de már ott látszódott, hogy a védekezés újra nagyon jól működik, még ha egygólos hátrányba is kerültünk. Nagyon nagy iramot sikerült diktálni a legelejétől, amiben azt hiszem már a második negyedtől elfáradtak az oroszok. Örülök hogy újra kompletten játszottunk és nagyon jól védekeztünk. Végre csapategységként működött minden.

- Sapiccal mi történt két hét alatt?

-
Én úgy gondolom hogy az ottani meccsen neki nagyon kijött a lépés, úgy, ahogy neki is ritkán, és ez alkalommal jobban is őriztük, több figyelmet kapott.

- Volt érezhető megkönnyebbülés a meccs után?

-
Én úgy éreztem, már a meccs előtti pillanatokban érződött a tekinteteken, hogy ezen a meccsen mindenki maximumot fog nyújtani és mindenképpen nyerünk. Természetesen súlya volt a meccsnek, de amint halottuk semmi nem dőlt el a csoportban, így nem nagyon érdemes hátradőlni a továbbiakban sem.

- Mit szóltatok a volgográdi eredményhez?

- Én személy szerint meglepődtem, nem hiszem, hogy valaki kalkulált a Volgográd ilyen jó hazai szereplésével, viszont így legalább egészen biztosan nem követjük majd el azt a hibát, hogy azt hisszük majd: az a három pont egyszerűen lesz begyűjthető.

- És persze meglehet a csoportelsőség...

- Nem utolsósorban az is nagyon fontos, hogy visszatért annak is a realitása, hogy akár elsők is lehetünk, de ezzel csak az utolsó csoportmérkőzésen kell foglalkoznunk. Jobb lépésről lépésre haladni.

Volgográd (orosz)-Jug Dubrovnik (horvát) 7:6 (1:1, 1:3, 3:2, 2:0)

Az állás a csoportban három forduló után:

1. Jug Dubrovnik 7, 2. Pro Recco 6, 3. Volgográd 6, 4. Sturm Csehov 4 pont


Euroliga, B csoport

CNA Barceloneta-Budva 9:6 (4:2, 2:2, 1:0, 2:2)
Barcelona, v: Rotunno (olasz), Hausche (német)
Barceloneta: Garcia Rodriguez, Minguez, Martin, Trbojevic 1, Espanol 1, Miguell 1, Ivovics, Delgado, Valles, F. Perrone 1, Fernandez 2, Garcia Gadea 2, Lopez 1. Edző: Fernandez
Budva: Sefik, Trajkovics 2, Csirics, Danilovics, Gak 1, Ticsics, Barba, Uskokovics 2, Aoyagi, Gór-Nagy 1, Vukics, Franicsevics, Todorovics. Edző: Djuho 

GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Sajnos rengeteg hibával játszottunk, én most így kapásból öt rossz passzra emlékszem, ugye ez már eleve öt sansszal kevesebb a góllövésre. Fórban is nagyon döcögve mentek a labdák és le is fordultak minket. Az történt, amitől féltem, a mi hibáinkból táplálkoztak és így győztek le minket. Nem mutattak semmi különöset, csak kihasználták az aktuális gyengeségeinket. A víz egyébként szörnyű meleg volt, ez eléggé zavart minket. Az nyilvánvaló persze, hogy minden bizonnyal nekik sem volt hűvös.

- Mit szólsz a zágrábi ikszhez? Ez mit jelent nektek?

- Ez nekünk jó, mert így valószínűleg - hacsak a Barca nem nyer Zágrábban és nem fog, mert ott hideg a víz - ha az utolsó hazai meccsünkön megverjük a Zágrábot, mi vagyunk bent a nyolcban. Jó, hogy a saját kezünkben van a sorsunk.

Még annyit, hogy szeretném kifejezni a részvétemet a meggyilkolt Marian Cozma halála miatt. Kint kaptam sms-ben a hírt és nagyon megdöbbentett.

Mladost Zágráb (horvát)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 10:10 (4:3, 2:4, 3:2, 1:1)

Az állás a csoportban három forduló után:

1. Jadran Herceg Novi 7, 2. Budva 6, 3. Mladost Zágráb 5, 4. CNA Barceloneta 3 pont


Euroliga, C csoport

Olympiakosz Pireusz (görög)-Primorac Kotor (montenegrói) 9:8 (4:1, 1:3, 2:3, 2:1) (Steinmetz Ádám játszott, nem lőtt gólt)

Sibenik (horvát)-Brescia (olasz) 12:8 (5:3, 2:1, 3:2, 2:2)

Az állás a csoportban három forduló után:

1. Olympiakosz 9, 2. Sibenik 7, 3. Kotor 6, 4. Brescia 0 pont

LEN Kupa, negyeddöntő visszavágó:

Szeged-Vojvodina (szerb) 9:8 (3:1, 2:3, 3:2, 1:2) A magyar csapat góldobói: Weszelovszky, Török, Varga T. 2-2, Mihajlo Korolija, Kuncz, Vejzagic

A hazaiak gyorsan magabiztos előnyre tettek szert, 4:1 után azonban jött a Szegeden "szokásos" rövidzárlat, az újvidékik kiegyenlítettek.

5:5 után már a Vojvodina vezetett, s dicséretes, hogy ebben a helyzetben nem remegett meg a kéz, hanem felálltak a hazaiak és ádáz csatában újra magukhoz ragadták a kezdeményezést. 9:6 után még feljöttek 9:8-ra a szerbek, de itt már számukra is megállt a tudomány, több gól nem esett, agy az újvidéki döntetlen után a Szeged ezzel az eredménynel bejutott a legjobb négy közé a LEN Kupában.

KÁSÁS ZOLTÁN a vlv-nek:

- Kétszer is vezettünk három góllal a meccsen, mindjárt az elején 4:1-re, amit kiegyenlítettek, mivel a szokásos hibáinkat hoztuk. Aztán 6:5-re ők vezettek és itt jöt egy pozitív fordulat, amikor 9:6-ra fordítottunk. Aztán megint megnyugodott a csapat, visszavettünk egy kicsit a sebességből, ezért tudtak két gólt lőni. Az emberelőnyeink kihasználása körülbelül 50 százalékos volt, ami nem rossz, de lehetne jobb is. Egy nagyon harcos, hajtós csapatot vertünk meg, de úgy érzem, hogy mi tettük ezt a győzelmet kicsit nehezebbé. Természetesen nagyon örülök és várjuk a hétfői sorsolást.

VARGA TAMÁS a vlv-nek:

- Nehéz mérkőzés volt. Jól kezdtünk, aztán egy-két butaság miatt kaptunk elkerülhető gólokat, magunkra húztuk őket. Át is vették a vezetést 6:5-re, de fordítani tudtunk. Nagyon szoros és igazi kemény, harcos mérkőzés volt, amiben a végén felül tudtunk kerekedni. Ez a Vojvodina egy nagyon-nagyon erős, rakkolós, hajtós kis csapat. Sojha nem adják fel, mennek végig, az utolsó pillanatig. A játékvezetők díjazták a játékukat, s a végén még ők kaptak lehetőséget fórban is, sőt egy zsűriben elkövetett hiba miatt ők tudtak kétszer egymás után támadni a végén hat a hat ellen. Úgyhogy elég szoros lett a vége, de a legfontosabb az, hogy nyertünk és az különösen az, hogy a csapat nagyon-nagyon jól küzdött. Nagyon akart nyerni mindenki, és lehet, hogy nem a legszuperebb játékkal, de jó csapatszelelemmel és küzdeni tudással abszolváltuk a négy közé jutást.

BAKSA LÁSZLÓ a vlv-nek:

Boldog vagyok nagyon. Köszönöm a közönségnek. Óriási hangulat volt. nagyon nehéz meccs volt, bizonyitotta a Novi Sad, hogy a Partizan elleni kupadöntő nem a véletlen műve volt. Ott 10:8 ra kaptak ki. Jól játszottak most is, határtalan szív és akarat volt  bennük. Még egyszer, minden szegedinek hála!

A negyeddöntőben érdekelt másik magyar csapat, a Domino Honvéd vasárnap hazai környezetben 18 órától játszik az orosz Kazannyal. Az első mérkőzésen a budapesti alakulat idegenben 9-8-ra kapott ki. A visszavágót élőben közvetítjük.

A LEN Kupa további negyeddöntői:

CN Barcelona (spanyol)-Dinamo Moszkva (orosz) 13:12 (2:2, 4:3, 3:3, 4:4) (továbbjutott a Barcelona)

Panioniosz (görög)-Posillipo (olasz) 10:8 (2:2 1:2, 2:2, 3:1) (tovcábbjutott a Panioniosz)
Honvéd-Sintez Kazany (orosz) 7:7 (1:1, 2:1, 1:1, 3:4)

Kőér utca, v.: Csirics (szerb), Schlunz (német)
Honvéd: Gergely – Vári, Szivós 3, Bátori, Molnár T. 1, Iosep, Székely 1, Paján, Matajsz, Vindisch 2, Gergely M.
Sintez Kazany: Dudkin – Zakirov, Bászik, Savic 2, Aksenov 3, Jelizarov 1, Bjelofasztov, Dokucsajev 1, Schertwitis, Katkov, Fatahutgyinov
Gól – emberelőnyből: 1/4, ill. 2/8
Gól – ötméteresből: 2/3, ill. –

A magyar csapat egy vereséggel és egy döntetlennel kiesett a LEN Kupából.

A Honvéd az elvárt elszántsággal vetette magárt a küzdelembe, nem is volt gond sokáig, de az már az elején figyelmeztető volt, hogy Szivósék nem tudtak elhúzni, az oroszok rendre felzárkóztak. A kihagyott lehetőségek a meccs második felében bosszulták meg magukat, a Kazany 6-nál egyenlített, s ettől kezdve érezni lehetett, hogy baj lesz. Egy kis szerencsével így is elérhető lehetett volna legalább a hosszabbítás, de a szerencse ezúttal a vendégeket segítette.

A Honvéd játékosai meccs után még sokáig szomorúan üldögéltek a nézők szeme elől paraván által elrejtett területen, csendben, leszegett fejjel gondolták át újra és újra a meccs egy-egy jelenetét.

Most már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk.

Élő közvetítésünk a mérkőzésről

Vass László-képek a mérkőzésről

vlv-videók:

Szivós Márton nyilatkozataGergely István nyilatkozataMolnár Tamás kimaradt ötméterese

Savic első gólja

Kimaradt orosz helyzet

Gergely véd

Székely gólja

Vindisch ötméteresgólja

Kimaradt orosz előny

Aksenov távoli gólja

Savic második gólja

Érvénytelenített Honvéd-gól

Szivós ötméteresgólja

Vindisch átlövésgólja

Dokucsajev gólja

Szivós átlövésgólja

Aksenov előnygólja

Aksenov ejtésgólja

Fontos pillanatban vitatott kontra Szivós ellen

Másodszorra bemegy -Szivós-öröm

Kiálítás, időkérés 10 másodperccel a vége előtt

A kiesést jelentő gól és a meccs vége

18 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2009.02.09. 15:40

A belgrádi gólokat visszanézve sajnos ugyanaz a véleményem, mint a Vasas-Partizán meccs után: a Partzián akkor lép el az ellenfelétől, amikor csak akar és egy percig sem forog veszélyben a győzelme. Droiddá edzett délszláv gépek ezek, akik alól szinte lehetelen kirúgni a sámlit fizikai és mentális értelemben egyaránt. Viszont úgy érzem, hogy a Vasasnak három hét múlva sikerülni fog... Honvéd: ezen a szinten egy ilyen fontos mérkőzésen nem lehet büntetőt hibázni. Papesz a figyelmetlenségével gyakorlatilag lenullázta Szivós Marci idegenben lőtt utolsó gólját. Szerintem az a csapat jutott tovább ebből a párból, amelyik a két mérkőzésen összesen kevesebbet hibázott.

Mizu hozzászólása
Mizu18741
2009.02.09. 15:32

Szívóst sajnálom nagyon, ő tolta rendesen. Nem is az utolsó hátrányon úszott ez el, hanem már korábban, kár érte. Legközelebb. Hajrá Magyar!

Lacla-nak hozzászólása
2009.02.09. 15:25

Kedves Ismeretlen! A rövidet a védekező játékosnak kell blokkolnia és nem szabad engednie a játékost 2 sec a vége előtt lőni hagyni. Más: Ha Gergely Pista nem véd olyan jól akkor 4-5 góllal kikapunk, hiszen fogott 8-10 olyat amit más kapus nem tudott volna. üdv Misu69

lacla hozzászólása
lacla18733
2009.02.09. 12:39

Gergely Pistának nem mondták, hogy a labdát kifele kell ütni a végén...Egy 2X olimpiai bajnoknak ezt a kézhez menő lövést símán fogni kellett volna. Üdv

szerk hozzászólása
szerk18732
2009.02.09. 11:17

Tisztelt ? Tervezzük.

Tomute hozzászólása
Tomute18731
2009.02.09. 10:57

Hajrá Eger! Szép volt fiúk! Emelt fővel búcsúztunk! Nem most ment el a hajó...

? hozzászólása
?18730
2009.02.09. 10:09

T.szerk! Az egri sérülésekről írnak majd bővebben?

én véleményem hozzászólása
2009.02.09. 09:43

Hát a Honvéd sajnos betli az idén... Látszik, hogy nem a Kokóval volt a gond a csapatnál. Most majd újra jön a fiatal és lelkes csapat szlogen! A Honvéd-Possilipo döntőt várók pedig most kiértékelhetik szakértelmüket.

szamóca hozzászólása
2009.02.08. 16:50

Rolling, nyugi, a srácok kondijával nem lesz gond...konkrétumokat most nem említenék, de valami azt súgja, igazán látványos erő-állóképesség növekedés a következő szezonra várható

Kotor fan hozzászólása
2009.02.08. 16:05

A Partizan kapja meg a Kotort és kiesik annak rendje módja szerint!! Hajrá Kotor!!

c hozzászólása
c18698
2009.02.08. 13:07

az a baj, h abszolute hiheto amit gerendas mond, csak annyira komolytalanne tette magat az evek alatt ilyen szempontbol, h nem tudom komolyan venni a dolgot :S

homburg hozzászólása
homburg18697
2009.02.08. 12:39

Szép volt Fiúk! Hajrá Eger!!!

Rolling hozzászólása
Rolling18696
2009.02.08. 09:49

Földi tudja, hogy kemény és hosszú lesz a szezon, kell majd hozzá a kondi, így cserélt kapusposzton, hogy ne maradjon el a hétfői edzés.

Najó hozzászólása
Najó18695
2009.02.08. 09:01

A szerb zsűri csak tette a dolgát. Bezzeg a magyar zsűri az egri meccsen...! Mindegy, helytálltunk a final-four-esélyes Partizán otthonában. Mostantól koncentráljunk a bajnokságra (mert van tennivaló) és szurkoljunk a még versenyben lévő csapatainknak a nemzetközi kupákban! Hajrá Eger! Hajrá Magyarok!

viva hozzászólása
viva18694
2009.02.08. 06:40

Helyesen: GERENDÁS GYÖRGY, az Eger edzője: A mérkőzésen nagyon sokszor előfordult, hogy még el sem végeztük a szabaddobást, és már elindult az óra. A szerb zsűri munkáját érzem normálisnak...

szamóca hozzászólása
2009.02.08. 00:14

sportújság online: " GERENDÁS GYÖRG, az Eger edzője: A mérkőzésen nagyon sokszor előfordult, hogy még el sem végeztük a szabaddobást, és már elindult az óra. A szerb zsűri munkáját nem érzem normálisnak. " :)

szamóca hozzászólása
2009.02.07. 23:23

inkább csak a franciáknál, és otthon a Partizan ellen... :) (szubjektív voltam)

Én hozzászólása
Én18690
2009.02.07. 22:59

:( Szegény Eger :( sajnálom,de ok ejtették ki saját magukat,otthon a Vasas ellen és Marseille-ben...