FACEBOOK

Bemutatkozik a Peking utáni korszak első válogatottja

Bemutatkozik a Peking utáni korszak első válogatottja
hozzászólás, 2009.01.26.

Kétszer játszott kétkapus edzőmeccset a németekekkel a magyar válogatott hétfőn Berlinben. A számszerű eredményt szokás szerint homály fedi, de több oldalról megerősített információnk szerint mindkétszer elég szépen megvertük a vendéglátókat. Kemény Dénes a kedd esti hivatalos mérkőzésen mind a 16 játékost szerepeltetni akarja. A meccsről élőben tudósítjuk olvasóinkat, 20.00 órai kezdettel.

Fárasztó, de nagyon hasznos nap eseményeit összegezte Kemény Dénes a vlv számára telefonon, hétfőn este. Elsősorban azt emelte ki, hogy a németek mindent tökéletesen megszerveztek, kedvesek, figyelmesek, a legapróbb részleteket illetően is igyekeznek mindenben a magyar csapat kedvében járni.

Délelőtt százazföldön és vízen együttesen két és fél órát edzett a csapat, délután a konditermi és a vizes edzéssel együtt több mint három órát.


Kemény Dénes tömören hasznosnak nevezte a két edzőmeccset, és kiigazította a vlv munkatársát, aki megbízható forrásból úgy értesült, hogy a magyar csapat fölényesen nyerte meg mindkét meccset. "Több gólt lőttünk, mint ők" - segített helyretenni a fogalmazást a kapitány.

Érdekesség egyébként, hogy az ilyen edzőmeccsen megszokott szabálymódosítást a németek kérésére "tobábbfejlesztették": nem csak a sikeresen befejezett emberelőny után jöhetett szintén fórral a támadó csapat, hanem "sima" akciógól után is emberelőnyben lehetett duplázni.

A magyar kapitánynak tetszett ez a módszer, mert összesen öt meccset játszik a két csapat, s egy idő után túl keménnyé válhat a csata, így viszont "hígul" a játék, kevesebb a fizikai kontaktus.


- Ahogy sokszor elmondtam, a célom az, hogy minél több információt szerezzek a játékosokról. Ha ellenféllel játszunk, nem pedig egymás között, akkor "igazibb" a kép. Próbálgatom különböző posztokon is a játékosokat, s azt látom, hogy az én szempontomból nagyon hasznosak a meccsek. Több olyan játékos van, aki még nem volt kerettag, s a többiek között is sok olyan van, aki nem stabil válogatott. Nyilvánvalóan sokkal jobban ismerem azokat, akik Pekingben voltak, hiszen sok időt töltöttem velük. Így ebből a szempontból is fontos, hogy edzőmeccsen, ahol ellenfél is van, ki mit mutat meg a tudásából.


A kapitány a vlv kérdésére elmondta: kedden szinte biztosan abban állapodnak meg a német csapat vezetőivel, hogy 16 játékos szerepelhessen az esti meccsen. Ez azt jelenti, hogy valamennyi játékosunk szóhoz jut, s Babay, Bundschuh, Hegedüs és Török Béla első válogatottságát jegyezheti. (Mint Kemény Dénes fogalmazott: 15 sapka van, így a kapusok majd titokban sapkát cserélnek...)

A Németország-Magyarország nemzetek közötti hivatalos mérkőzésről reményeink szerint élőben, a vlv-n megszokott módon (az események azonnali leírásával) tudósítjuk olvasóinkat. A találkozó kedden 20.00 órakor kezdődik a brandenburgi uszodában. Nyilatkozatok, videók éjszaka, illetve a szerdai nap folyamán várhatók.

A stáb új állandó tagja Illés Roland gyúró vállalta, hogy "szabadidejében" küld néhány mms-t a vlv számára. Cikkünket ezekkel illusztráljuk, a képekből pedig külön galériát is összeállítottunk.

2 régi hozzászólás

vivi hozzászólása
vivi18299
2009.01.27. 18:43

Köszünjük a képeket!! ÉS HAJRÁ FIÚK,ÜGYESEK LEGYETEK ESTE!!!

brasil82 hozzászólása
2009.01.27. 18:09

Gyerünk srácok, mindent bele, nagyon szorítok-szorítunk Nektek ma is, és a következő négy év minden pillanatában is! És nagy köszönet (ismét) a VLV-seknek a közvetítésért, már nagyon várom! Ui.: csak egy érdekesség: Kemény Dénes első kapitányi ciklusa 1997-ben szintén egy németországi túrával indult! Reméljük, ez a négy év is hasonlóan folytatódik, mint az 1997-2000-es időszak!