FACEBOOK

Mi van veled, Recco?

Mi van veled, Recco?
hozzászólás, 2009.01.21.

Felénél tartanak a legjobb nyolc közé jutásért folyó Euroliga-csoportküzdelmek, s a legutóbbi két versenysorozat győztese idegenben még nem szerzett pontot, egy győzelemmel és két vereséggel áll. A csapat négy magyar játékosától érdeklődtünk: mi történt a legutóbbi meccsen, Csehovban, s hogy viselik lelkileg a vereséghez nem szokott játékosok az újabb kudarcot.

Dubrovnikban és Csehovban egyaránt egy góllal kapott ki a Pro Recco, közben otthon simán megverte a Volgográdot. A Jug Dubrovnik döntetlent játszott Csehovban, így a Recco elleni visszavágón akár ki is kaphat, ha a másik két meccsét megnyeri, csoportelső. A címvédőnek sorsdöntő meccs következik: az oroszokat otthon mindenképpen le kell győzniük, különben elúszhat még a továbbjutás is. (Benedekék sorsa ez esetben a Jug Dubrovnik-Sturm Csehov mérkőzés részvevőinek kezében lenne és nem lehetnek kétségeink, hogy azon a meccsen hatalmas meglepetés születne, a Csehov győzelmével pedig kiesne a Recco...)

A múlt szombati meccsen kiemelkedőt nyújtott az általunk is jól ismert Alexandar Sapics, aki a LEN jegyzőkönyve szerint hatszor, a Pro Recco honlapján található információ szerint hétszer volt erdményes.

Sturm Csehov (orosz)-Pro Recco (olasz) 13:12 (2:2, 4:2, 4:5, 3:3)

Az állás a csoportban három forduló után:

1. Jug Dubrovnik 7, 2. Sturm Csehov 4, 3. Pro Recco 3, 4. Volgográd 3 pont



KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Sokat nem tudok mondani, nem játszottunk jól, sajnos sok hibát követtünk el. Az ő játékuk gyakorlatilag három emberre épül és ezt a három embert nem tudtuk semlegesiteni, Sapicsot, Csomakidzét és Garbuzovot. Én már a Szuperkupa döntő után mondtam: ez nem az a csapat, amelyet könnyen le lehet győzni.

- Mégis, hogy volt, végig esélytelen volt számotokra a meccs?

- Nem volt esélytelen, de nem nagyon tudtuk megközelíteni őket. A kapusunk talán csak ebben az uszodában tud tíznél több gólt kapni. Valahogy nem fekszik ez a pálya a Reccónak. A következő meccset meg kell nyernünk, különben búcsúzunk

- Porzio mondott valamit?

- Nem.

- A magyarok hogy játszottak?

- Tibi jól játszott, a másik három tud sokkal jobban.

- Diplomatikus.

- Nem. Tényszerű.

- Ilyenkor nagyon rossz a hangulat? Hogy vezetitek le a feszültséget?

- Nincs drámai hangulat, egyszerűen tudomásul kell venni, hogy nem vagyunk verhetetlenek, a mezőny nagyon kiegyenlített és mindenki nyerni akar.

- A további program a közeljövőben?

- Edzés, edzés edzés. Könnyű bajnokik jönnek, aztán a Csehov játszik nálunk, február 7-én.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy 13 kapott góllal nagyon nehéz meccset nyerni. A legnagyobb baj ez volt, illetve az, ahogy a legjobb játékosuk hét gólt lőtt. Nyilván mindenki számára világos, hogy egy ilyen meccs előtt, a szokásos megbeszélésen Sapics neve elhangzik párszor, az, hogy rá feltétlenül feigyelni kell, ne tudjon sok gólt lőni. Ennek ellenére lőtt hetet… Ha az ellenfél egyik játékosa ilyen eredményes, akkor ez azt jelenti, hogy nem érdemled meg a győzelmet. A végén egyébként még örülhettünk, hogy csak egy góllal kaptunk ki, volt 13:10 is. Az egygólos vereség azért nekünk nem annyira rossz, hiszen a Szuperkupáért otthon játszott meccsen nagy gólkülönbsélggel nyertük, valószínű, hogy ők nem ugyanolyan ritmusban játszanak otthon, mint idegenben. Mindenképpen figyelmeztető, hogy ez már a második vereségünk. Azért persze még versenyben vagyunk, nagy probléma nincs, de figyelni kell, mostantól már nem nagyon lehet hibázni. A furcsa az, hogy nem is nagyon tudom, megmondani, hogy miben kéne javulni, mert ezen kívül nem voltak nehéz meccsek. 

- Lelkileg hogy viselitek a két hónapon belül második kudarcot? 

- Ha kiesnénk a csoportkörben, az biztos megviselne minket, de ez nem fordul meg a fejünkben. A Csehov otthon jól játszik, idegenben egész másként szerepelnek. Az pedig nem létezik még egyszer, hogy Sapics egyedül megverjen minket – ez a csapatunk összteljesítményét illetően volt nagyon nagy hiba.


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Sajnálom, mert fontos meccs volt. Rosszul játszottunk, sok gólt kaptunk, aminek egyenes következménye volt a vereség. Szinte végig ők vezettek, teljesen reális az eredmény. A következő mérkőzésen győznünk kell itthon, különben vége.

- Sapicsot hogyhogy nem tudtátok megfogni? Ezen múlt?

- R
észben igen, mert nagyon jól játszott.

- Mégis, mi volt a baj a csapattal?

- E
lsősorban a védekezés. Többször előfordult, hogy már kivédekeztünk egy hátrányt, vagy egyszerűen a támadásukat, aztán a végén mégis kaptunk egy hárítható gólt. Emlékszel a Szuperkupa első negyedére, 4:4 volt? Na, ugyanez volt most egész meccsen, rossz védekezés.

MARCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A meccset megelőző, Civitavechia elleni szerdai bajnoki mérkőzésünk után másnap közvetlenül Csehovba utaztunk, hogy minél jobb állapotban legyünk a meccs idejére. Úgy gondolom, hogy ez sikerült is, még az igencsak betegeskedő Benedek Tibi is olyan jól lett, hogy a meccs egyik legjobbja volt. Ennek ellenére azt hiszem, valamiért nem játszottunk jól. Mindig nekünk kellett az eredmény után futnunk, és sajnos azt kell mondjam, igazságos volt, hogy végül kikaptunk. Nem sikerült ráerőltetni a játékunkat az oroszokra, de ami a legfontosabb, hogy a védekezésünk, az egyik fő fegyverünk igencsak hézagos volt. Túl sok a 13 kapott gól. Mindenképpen ebben kell előre, pontosabban "vissza" lépnünk a már működő útra, ahogy az utóbbi meccseinken játszottunk.

- Hogyhogy Sapicsot ennyire nem tudtátok tartani?

- Sajnos néha el tudta érni hogy, megszabaduljon az őrzőjétől és ezeket a pillanatokat könyörtelenül kihasználta. Sapicsnál mindig fennáll a veszély, hogy jó játéka esetén pozitívan képes eldönteni a meccset. Itt ez történt, nagyon jól játszott. Igaz, ehhez mi is kellettünk.

- A Recco játszik egy szezonban olyan 30-40 tétmeccset és ebben alig van vereség. Hogy hat rátok, hogy van a játéknak egy ilyen "eleme", hogy kijöttök a vízből vesztesen, amit lelkileg el kell viselni, fel kell dolgozni?

- Amennyire az olasz mentalitást ismerem, nem rágódnak sokáig egy-egy elvesztett meccs után, hanem szinte azonnal, másnap továbblépnek. Ez a Reccónál főleg így kell hogy legyen.

7 régi hozzászólás

Borivoje hozzászólása
2009.01.23. 18:55

Már a cikk címe is bosszantó! Hogy hogy mi van vele? Volt ellenfele, ahogy Olaszországban nem szokott! A Jug otthon MINDENKIT (ha más nem bíróval) megver! A Csehov elleni zakó, meg semmi más, mint a magyarok ki nem mondott szerb-fóbiája. Sapics. Kész! Neki is voltak pedig már legyőzői: Vasas: két éve kétszer is. Illetve Sefik az Olympián Pekingben, de ez másik sportág. Szemtanúja voltam a Vasas-Partizan meccsnek, ki merem jelenteni, hogy azért kaptunk ki, mert fizikailag féltünk a szerbektől. Magam szurkolóként, is egész másként, (de hangsúlyozom tisztelettel) néztem rájuk, mintha olaszokkal, vagy horvátokkal játszottunk volna. A szerb, bunyós(abb) stílus sokkal jobban fekszik az Egernek! A Jugnak a Volgograd elleni kinti meccs lesz a vízválasztó! A Csehov a majdani kiesését a volgográdi vereségének köszönheti.

im hozzászólása
im18147
2009.01.21. 18:21

Recco? Hajrá VASAS! :)

móka hozzászólása
móka18141
2009.01.21. 17:19

Nem tudom ki hogyan van vele, de én már ezt a Recco sikersztorit ami az elmúlt években megindult,nagyon unom..Annak ellenére ,hogy négy magyar van a csapatban,(köztük Benedek aki nagy példakép lehet mindenkinek),én örülnék ha nem jutnának tovább!Annyi címet nyertek már,nem egyszer szerencsével, hogy nem sírnék ha ezúttal nem jönne össze nekik.Holott hozzá kell tennem a világ legjobb csapata jelenleg az övék.VASAS!

B (régi) hozzászólása
2009.01.21. 12:46

Akkor is kimaradt egy teljes olimpiai ciklusuk miközben a remény leghalványabb jelei sem mutatkoznak ami a válogatott játékát illeti. Ha ennyire gyenge az orosz utánpótlás, akkor ráértek volna Peking után fiatalítani, és akkor most egy lényegesen sikeresebb négy évet zárhattak volna. Utólag persze könnyű okosnak lenni, de szerintem akkor is elébe mentek a hanyatlásuknak.

brasil82 hozzászólása
2009.01.21. 12:20

Azért azt se feledjük, hogy a Sturmban van egy Sapic, a Sintezben pedig egy Savic, akik húzóembereik klubjaiknak! Egyértelmű, egy fecske itt sem tud nyarat csinálni, de abban biztos vagyok, ha Sapic és Savic oroszok lennének, a válogatott ott lett volna Pekingben!

Én hozzászólása
Én18126
2009.01.21. 11:04

A Recco tovvábjut ez nem is kérdés, a két orosz csapatot meveri ebben biztos vagyok,a Jug-gal edig sztem dontetleneznek... és másodikként fognak továbbjutni....sztem :D Az oroszokról meg csak annyit,hogy hiába elég jók a klubcsapataik, ha a Csehovban két használható orosz játékos van,abból az egyik már visszamondta a válogatottságot(Chomakidze), a Kazanyban az Orosz játékosok tobbsége túlkoros már, a Volgográdi oroszok meg egyszeruen nem olyan jók.... az Orosz csapatok húzóemberei vagy kulfoldiek,vagy már oregek/visszamondták a válogatottságot...

B (régi) hozzászólása
2009.01.21. 09:40

Amilyen jó a Csehov otthon, olyan gyenge idegenben. Továbbjutásra (és a Recco búcsúztatására) csak van akkor van esélyük, ha az idegenbeli teljesítményükön lényegesen javítani tudnak. Arról az egriek is tudnának mesélni, hogy hazai pályán mennyire jó csapat a Csehov. Innetől csak azt nem értem, hogy mitől olyan gyenge az orosz válogatott. Athén óta építik az új, fiatal csapatot minden eredmény nélkül, közben pedig a klubjaik stabilan tartják magukat Európa élvonalában.