FACEBOOK

Bálozni megy Hódmezővásárhelyre a pekingi aranycsapat

Bálozni megy Hódmezővásárhelyre a pekingi aranycsapat
hozzászólás, 2009.01.21.

Hódmezővásárhely vízilabdasportjának támogatásáért jótékony célú bált rendeznek február 20-án. A Fekete Sas "összes termeiben" sorra kerülő társasági eseményen a városból elszármazott művészek térítésmentesen lépnek fel, s jelen lesz Kemény Dénes szövetségi kapitány, valamint mindazok az olimpiai bajnokok, akiket klubjuk elenged, s akik programjukba tudják iktatni a hódmezővásárhelyi kirándulást.

Amikor a magyar válogatott tavaly februárban a vásárhelyi uszodában ragyogó hangolatú barátságos mérkőzést játszott a német válogatottal, Tímár László, a helyi sportklub, a HVSC elnöke elhatározta: amennyiben Pekingben aranyérmet nyer a csapat, ő bizony bált szervez Hódmezővásárhelyen, s arra visszahívja a Kemény-legényeket.

- Nagyon jó, mondhatom baráti kapcsolat alakult ki a csapattal, és Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal, és az akkori vendéglátás viszonzásaként első szóra vállalták, hogy jelenlétükkel emelik a bál fényét - nyilatkozta a klubelnök.

A vízilabda-ünnep február 20-án már kora délután elkezdődik, a Vásárhelyi Sportnappal, amelyen az eredményes sportolók Kemény Dénestől vehetik át díjukat. Emellett délután sulipóló bajnokság lesz az uszodában. A vásárhelyi labdarúgó fiatalok szintén tornát rendeznek ezen a délutánon. A két bajnokság győztese az uszodában barátságos meccsen megmérkőzik egymással, vizes környezetben - természetesen a vízilabdázók nehezített feltételekkel szállnak harcba. A délutáni program csatlakozik az Egészséges Vásárhelyért Programhoz (EVP).

Az esti bál bevételét a vízilabda-utánpótlás, a gyermek és serdülő korosztályos csapat támogatására fordítják.

Hódmezővásárhelyen az uszoda 1930-as megnyitása óta folyamatosan él a vízilabdasport. A Hódmezővásárhelyi Vízilabda Clubban (HVSC) 140 igazolt sportoló edz, közülük több mint százan utánpótláskorú gyermekek és fiatalok. Az egyesületben csak vásárhelyi fiatalok sportolnak: gyermek és serdülő korosztályban fiú és lánycsapat is van, mindkét társaság jól szerepel a korosztályos bajnokságban, a középmezőny erősségének számítanak.

A tavalyi év végén világossá vált, hogy az egyesület az idén csak magára számíthat, így minden lehetőséget igyekeznek megragadni a gyermekek sportolási lehetőségének javítására. A bál bevételét az egyesület az utánpótlás csapatok utaztatására, a helyi mérkőzések szervezésére és edzői bérekre fordítja. (Egyébként az egyesület teljes vezetése társadalmi munkában látja el feladatát.)

Ami a vízilabda-palánták családjának költségeit illeti: a szülők havonta háromezer forintot fizetnek a gyerek uszodabelépőjéért, és további kétezer forint tagdíjjal járulnak hozzá az egyesület működéséhez. (Ha két gyermek jár egy családból, akkor kedvezményt biztosítanak.) A tagdíjakból az egyesületet nem tudják fenntartani, viszont a családokat sem szeretnék jobban terhelni, ezért várják az ünnepi bálra mindazokat, akik úgy szeretnék ünnepelni a pekingi hősöket, hogy egyúttal hozzájárulnak a sportág jövőjéhez is.

A rendezvényre árult 7 és 4 ezer forintos jegy vacsorát tartalmaz és valamennyi belépő - akárcsak az ezer forintért árult támogatói jegyek mindegyike - részt vesz a tombolasorsoláson.

A vlv információi szerint máris - különösebb hírverés nélkül - elkelt a belépők fele, így a megrendeléssel sietniük kell azoknak, akik jelen szeretnének lenni a bálon.


A rendezvény plakátja

4 régi hozzászólás

Debrecen hozzászólása
2009.01.23. 19:24

Jó ötlet, és nagyszerű, hogy ennyien támogatják az egyesületet Hódmezővásárhelyen! Debrecenben havi 10 eFt-ot fizetünk a gyerekek edzéseiért + fizetjük az utazásokat. A helyzet itt is ua.: nincs megfelelő támogatás a város részéről. Van egy csodálatos uszodánk, csak nem tudjuk megfizetni. Ki tudja, meddig edzhetnek a gyerekek... pedig ők is az országos bajnokságban szerepelnek. De neveljük sportra és egészséges életmódra őket! Ilyen városi vezetés és hozzáállás mellett hogyan???

szamóca hozzászólása
2009.01.22. 13:01

én is, Budapestről megoldható ez valahogy?

Bogyó hozzászólása
Bogyó18173
2009.01.22. 12:07

Kedves TSZ, köszönjük, ha veszel (vesztek) támogatói jegyet, hátha még valamelyik díjat is megnyered vele. Jelenleg telefonon keresztül lehet jegyet venni, Suttai Ágnesnél 70/248-9138. A kifizetés történhetne átutalással vagy postai úton és a jegyet mi is el tudjuk postázni, bár nem tudom milyen messzire vagy Vásárhelytől. Köszönettel, Bodrogi Tibor - HVSC

TZS hozzászólása
TZS18171
2009.01.22. 10:04

Én a magam részéről szívesen vennék támogató jegyet(jegyeket), bár nem kívánok a bálon részt venni. De gondolom nem lennék egyedül.