FACEBOOK

Madaras-parádé a Pro Recco-Savona rangadón

Madaras-parádé a Pro Recco-Savona rangadón
hozzászólás, 2009.01.09.

Rossz kezdés után bedarálta ellenfelét a Pro Recco és végül fölényes, hatgólos győzelmet aratott a tabellán második helyen álló Savona ellen péntek este, az olasz bajnokság 11. fordulójában. A meccs legeredményesebb játékosa a háromgólos Madaras Norbert volt, Märcz Tamás is megszerezte első bajnoki gólját. Madaras- és Märcz-nyilatkozat, s a mérkőzés teljes krónikája videón:

Ráijesztett a hazai közönségre a bajnok, hiszen az alapszakasz második helyén - kétpontos hátránnyal - álló Savona az első negyedben már 2:0-ra vezetett. Igaz, ezt követően a vendégek néhány másodperc híján 25 percen át nem lőttek gólt!!! (Az olasz bajnokság Recco melletti kiemelkedően legjobb csapatáról van szó.)

A Pro Recco szép lassan felőrölte ellenfelét, a Savona védői nem bírták sokáig az első negyedben bemutatott szívós, hatékony védekezést, s támadásban is gyorsan elfogyott az erejük. (Összesen 12 emberelőnyt kaptak, s ebből csak egyet tudtak értékesíteni.

A bajnok csapat különösebb megeröltetés nélkül nyerte a meccset, bizonyítva, hogy idén Olaszországban nincs ellenfelük. (A győzelemmel a tabellán 11 meccsből 33 ponttal állnak, s öt pontra nőtt az előnyük a Savonával szemben.)

A találkozó két kiemelkedő teljesítményt hozott: Tempestinek volt néhány nagy védése, és hát Madaras Norbert három góljával a meccs kiemelkedően legeredményesebb játékosa volt (két gólig sem jutott senki).

A frisen honosított Märcz Tamás a legvégén betalált, de nem volt kamera, amely megörökítette volna a gólt :-(

Pro Recco-Savona 9:3 (1:2, 2:0, 1:0, 5:1)
Sori, v.: De Chiara és Riccitelli
Pro Recco: Tempesti, Presciutti, Madaras 3, Mangiante, Giorgetti, Felugo 1, Di Costanzo 1, Angelini, Figari, Calcaterra, Udovicic 1, Marcz 1, Bencivenga 1 – Edző: Pino Porzio
Savona: Pastorino, Varellas 1. D. Fiorentini, T. Morena , Pesenti , Rizzo 1, Mistrangelo, Ragosa, Whalan, Onofrietti, Aicardi, G. Fiorentini 1, Conti – Edző: Claudio Mistrangelo
Gól - emberelőnyből: 3/11, ill. 1/12
Kipontozódotti: G. Fiorentini a harmadik negyedben, Mangiante a negyedik negyedben

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Sokkal nehezebb meccs volt, mint amit az eredmény sejtet. Az elején vezettek, de még az utolsó negyedre is 4:2-vel fordultunk, igazából bármi lehetett volna. A jó védekezéssel nyertünk, mert elöl nagyon sokat bizonytalankodtunk. Fizikailag szerintem jobban bírtuk és a végére már fel is adták! Midenképpen a szezon legnehezebb meccse volt és még egyszer mondom, az eredmény csalóka, ma este kevesebb volt a két csapat között. Semmiképpen sem hat gól!

- A gólokról hallhatnánk valamit?

- Az elsőnél szabaddobásból akartam lőni, csakhogy nem fújt a játékvezető, úgyhogy lőttem így! A másodiknál már alig volt idő, ezért lőttem el. Két blokk is volt előttem, csak arra figyeltem, hogy rajtuk/közöttük valahogy átlőjem, aztán átment a kapuson is, aki ha jól emlékszem inkább magasan jött ki. A harmadik pedig előnyből volt, a széléről kicsit visszakanyarodva, fej fölé akartam, a kapus bele is ért, de már csak bevédte!

- A legközelebbi meccs?

- Szerdán játszunk Chivitavecchiában és onnan egy nappal később megyünk Csehovba. Tehát már jövünk haza a két meccs között. Ugye Civitavecchia Róma mellettt van, Csehov meg Moszkva mellett, szóval Rómából megyünk egy Moszkvát!

Még annyit, hogy gratulálok Märcz Tominak az első reccós bajnoki meccséhez és góljához!

MARCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Örülök, hogy egyáltalán játszhattam, végül az utolsó nap, a meccs délelőttjén lett meg a nevezésem. Nagyon nehéz mérkőzés volt, de ezt is vártuk, mert a Savona a Brescia mellett a legnagyobb ellenfelünk. Jól kezdtek a savonaiak, hátrányból kellett feljönnünk, mert pontatlanul játszottunk elöl. Szerencsére azért hátul működött a védekezés, különösen a második kapott gól után. A második-harmadik negyedben szerintem mind fizikailag, mind lelkileg sikerült felőrölni őket, ennek volt köszönhető, hogy 5:1 lett az utolsó negyed, addigra már erőfölénybe kerültünk. Nehéz ütközet volt fizikailag és taktikailag is.

- Neked milyen feladatod volt, hogy küldtek vízbe?

- Eleinte a kettes, külső pozícióban játszottam, mert azt akarta az edző, hogy onnan szervezzem a játékot, majd centerbe is be kellett mennem, mert Porzio kicsit félt attól, hogy lefordulásgólokat kapunk a centerekről és úgy gondolta, hogy ezt talán velem tudja a legjobban elkerülni. Úgyhogy hol kívül, hol pedig centerposzton játszottam, igazából mindenfelé.

- Volt valami "beavatás", sütit vittél?

- Nem, ez valószínűleg hétfőre marad, előre nem akartam felkészülni ilyesmire.

Élő közvetítésünk a mérkőzésről

A meccs összes gólja:

0:1 - Rizzo

0:2 - Fiorentini

1:2 - Bencivenga (Varellas-öngól)

2:2 - Madaras első gólja

3:2 - Giorgetti

4:2 - Felugo

5:2 - Madaras labdát szerez, majd második gólját lövi

6:2 - Madaras harmadik gólja

7:2 - Udovicsics

7:3 - Varellas

8:3 - Di Costanzo

9:3 - Märcz "láthatatlan" gólja

9 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2009.01.12. 18:05

Varellas öngólja egyszerűen hihetetlen. Akkor már miért nem dobta inkább ki a labdát a pályáról? Marcz szereplése azért is érdekes, mert ha jól ismerem az olasz szabályokat, akkor legfeljebb három légiós vagy honosított játékos szerepelhet egy bajnoki meccsen, és ha ezek közül Madarast és Udovicsicset fixnek vesszük, akkor Marcz a montenegrói válogatott alapembert, Jokicsot túrta ki a csapatból ezen a nagy rangadónak számító meccsen. Más a helyzet, ha Jokics beteg. Marcznek nem csak anyagilag tett jót, hogy a Reccohoz igazolt. Azóta, hogy az olasz sztárcsapatban szerepel, sokal többet hallani róla.

Én hozzászólása
Én17835
2009.01.11. 22:31

Ha hazajonnének inkább játszani mind a négyen a Reccobol na meg a Montenegrói magyarok is, Tromler,Fodor és Szirányi is, lényegesen erosebb lenne a hazai bajnokságunk is... Lehetne 3-4 nemzetkozileg is élvonalbeli Vasas szintu csapatunk...

contestant hozzászólása
2009.01.11. 00:43

Norbi egy csoda! Marcz megnutatja, hogy az "öregek" is tudnak. De, azt is be kell vallani, hogy Udovicsics gólja zseniális ... Így szép ez a sport. Üdv, Mindenkinek

:) hozzászólása
:)17805
2009.01.10. 13:28

gyertek mar HAZA ,nagyon jo ligank van,szerintem sokkal jobb mint a tobbi liga!EN biztos vagyok benne ha vissza jottok akkor mar pro recco nem lesz eros csapat hiszen ti megnyertetek nekik az euroligat stb... ha itt lesztek meg klub szinten is mindent megnyerunk ugye??????HAJRA MAGYAROK

rezső hozzászólása
rezső17804
2009.01.10. 12:24

Kása 10 éve van kint a Marcz 1 évre jött haza kb öis 8-9éve van kint.Azért ez sok..

Zsoci hozzászólása
Zsoci17801
2009.01.10. 11:25

szép volt magyarok :-) Lassan Madaras hazajöhetne, már hiányolom... Benedek ugye volt itthon egy rövig ideig, Märcz Tomi csak most ment ki, Kásás sincs anyira régen kint. Lassan csinálhatnánk a Reccoból egy magyar klubbot :-) Ha nem lenne ez a szabály akkor simán...

vivi hozzászólása
vivi17799
2009.01.10. 00:33

Ügyes vagy Norbi!!!!Úgy látom a 3as szám a tiéd!:)am nekem is a szerencseszámom :P Egyedül azt sajnálom,h a Märcz Tomi gólját nem láthatjuk:( Nem baj majd legközelebb;)

polofan hozzászólása
polofan17794
2009.01.09. 23:43

9 gol, abbol a fele, 4 es fel az magyaré.... madaras3,marcz,giorgetti aki felmagyar

szamóca hozzászólása
2009.01.09. 23:30

a negyedek alapján nekem olyan 9-5 körülinek tűnik az eredmény