FACEBOOK

Kotor-Budva 6:2 - magyar gól nélkül

Kotor-Budva 6:2 - magyar gól nélkül
hozzászólás, 2009.01.04.

Nem sok pihenőt kaptak a horvát-montenegrói-szlovén Jadranska Liga szereplői, január 4-én folytatódott a bajnokság. A montenegrói rangadón az itthon kézműtéten átesett Kiss Gergely nem szerepelhetett, de csapata távollétében is legyőzte a Budvát. A kicsit lagymatag, szó szerint idényeleji meccsen Gór-Nagy Miklós és Steinmetz Ádám nem szerzett gólt.

A másfél hete lejátszott viharos kupadöntő "visszavágója" montenegrói viszonyokhoz képest síri csöndben kezdődött -  igaz a közönség később jelentősen fellelkesült. Nehezen kaptak lábra a csapatok, jó néhány támadás ért véget mindkét oldalon eredmény, sőt, nem egyszer lövési kísérlet nélkül.

Gak emberelőnyből szerezte meg a vezetést a vendégeknek, amit  - Gór-Nagy Miklós kiállítása után - Milics egalizált. Ezzel ez a szép nagy darab ember elkezdte a gólgyártást, s négyig meg sem ált (6:2-es meccsen ez azért nem semmi). Ezen a napon ő helyettesítette a csapat két ászát, Kiss Gergőt, valamint Mladan Janovicsot. (Ez annyiból érdekes, hogy míg előbbi Pesten pihentette műtött balkezét, utóbbi ott volt a vízben, csak mintha észre se lehetett volna venni.)

A kevés gól is jelzi, hogy a játékosok egyelőre nem tudtak úgy koncentrálni, ahogy év közben, igazán felspannolt állapotban tennék egy ilyen komoly rangadón. A vendégek kapusa, Sefik gyakorlatilag lehúzta a rolót (ismét védett egy Janovics-ötméterest is), így labdarúgó eredmény mellett, 2:2-vel cseréltek térfelet a csapatok.

A harmadik negyed elején egy percen belül két gólt lőtt a Kotor, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs. Még ebben a játékrészben dobtak további két gólt, így az utolsó negyed 0:0-ja már nem osztott és nem szorzott.

A két magyar nem játszott főszerepet: Gór-Nagy Miklós leghátsó emberként leadott egy-két lövése ma nem akadt be a kapuba, a hazaiaknál pedig Steinmetz Ádámnak volt két-három lehetősége, amikor megjátszhatta a labdát, de szorongatott helyzetből leadott lövését vagy Sefik védte, vagy pedig pontatlan volt a löbbölés.

Primorac Kotor-Budva 6:2 (2:1, 0:1, 4:0, 0:0)
Kotor, v.: Stampalija, Vlasics
Primorac Kotor: Radics, Drasko Brguljan, Csucskovics, Petrovics, Janovics, Zatovics, Draskovics, Paskovics, Pavlovics 1, Milosevics, Steinmetz Á., Setka 1, Milics 4, Kralj. Edző: Ranko Perovics.
Budva: Sefik, Trajkovics, Csirics, Danilovics 1, Gak 1, Ticsics, Barba, Doncsics, Aoyagi, Gór-Nagy, Vukics, Franicsevics, Todorovics, Mijanovics. Edző: Veselin Duho.
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 1/7
Gól - ötméteresből: 0/1, ill 1/1

STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Nagyon örülök a győzelemnek, ami négygólosra sikerült és ez szép eredmény. Ha Sefik nem véd ilyen szenzációsan, akkor szerintem tízgólos is lehetett volna a különbség. Az ellenfél kicsit karácsonyi hangulatban kezdett, s annak ellenére, hogy mi sem edzettünk sokat a két ünnep között - leszámítva engem, ugyanis én otthon készültem -, úgy érzem, bedaráltuk őket. Nagyon jól védekeztünk végre, a két gól önmagáért beszél. Nagyon jól indult tehát az év és továbbra is versenyben maradtunk a Jadran Liga megnyeréséért.

- Hogy vagy?

- Köszönöm szépen, minden rendben. Kicsit fáradtan érkeztem, 12 órás autóút után, másodikán reggel, de igyekeztem gyorsan kipihenni magam. Azért kell egy jó hét edzés, mire visszanyerem a régi formámat, ma is meglátszott, hogy pontatlanul játszottam többször elöl. Nyilván a láb azért még hiányzott, megsínylette a sok karácsonyi bejgli...

- Sajnáljuk, hogy Gergő nincs, nagyon nagy szükség lenne rá, mert elég eseménydús hónap vár ránk. Most megyünk Sibenikbe, aztán még januárban jön hozzánk az Olympiakosz, majd a Dubrovnik és ő ezekről a meccsekről mind hiányozni fog sajnos.

GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Nem igazán tudtunk felpörögni erre a meccsre. A csapat fele két napja érkezett vissza a városba, köztük én is. Én hoztam Magyarországról az új labdákat, mert a kupagyőzelem után mindent elosztogattak... A kotori uszodában egyébként is nagyon nehéz játszani a körülmények miatt. A Kotor sokkal motiváltabb volt nálunk, vissza akartak vágni a kupáért. Végül sikerült nekik, habár az elején még partiban voltunk, de aztán elhúztak, mi pedig nem tudtunk újítani. Most már vége lesz nemsokára az ünnepeknek is, hamar vissza kell lendüljünk a rendes kerékvágásba.

Videó:

Steinmetz Ádám helyzete - Sefik véd



További eredmények:

Jadran Split-Jug Dubrovnik 6:17 (0:6, 3:4, 2:3, 1:4)
Koper-Sibenik  6:11 (0:1, 1:3, 2:5, 3:2)
POSK-Mornar BS 6:12  (1:5, 1:0, 1:5, 3:2)
Jadran Herceg Novi- Primorje Rijeka 15:5 (4:2, 3:2, 2:1, 6:0)
Medvescsak-Mladost Zágráb 7:12 (4:4, 1:4, 0:1, 2:3)

A Jadranska Liga állása a 12. forduló után:

1. Jadran Herceg Novi 23,
2. Jug Dubrovnik 20,
3. Primorac Kotor 20,
4.
Mladost Zágráb 20,
5. Budva 13,
6. Sibenik 13,
7. Mornar BS 12,
8. Primorje Rijeka 11,
9. Jadran Split 6,
10. Medvescsak 3,
11. Koper 3,
12. POSK 0 pont

3 régi hozzászólás

t hozzászólása
t17616
2009.01.05. 20:55

Gór-Nagy viszi a labdákat? Mégiscsak Balkán a Balkán. Már elnézést, de szilánkosra törik a kisujj, nincs labda... Ilyen azért itthon nincs. Gyertek haza, mi itt szeretünk benneteket.

BT hozzászólása
BT17614
2009.01.05. 01:26

Az előző hozzászólásomban, csak a szerkesztők felé szerettem volna jelezni, hogy valószínűleg egy elírás van a játékosok mellé írt gólszámokkal. Nem akartam okostojáskodni, csak éppen így tudtam jelezni a hibát - és persze erre a hozzászólásomra sem kérek engedélyezést. :)

BT hozzászólása
BT17613
2009.01.05. 00:47

Danilovics, Gak és Mijanovics neve mellett is "1" szerepel, ami így három budvai gólra jön ki - Nem kérek engedélyezést.