FACEBOOK

Tom Hoad Kupa Perthben - négy magyar olimpiai bajnokkal

Tom Hoad Kupa Perthben - négy magyar olimpiai bajnokkal
hozzászólás, 2008.12.25.

Csütörtök este Párizson keresztül - Szingapúrt érintve - elutazott Ausztráliába a Pekingben aranyérmet szerzett magyar válogatott négy tagja, hogy részt vegyen a karácsony és szilveszter között megrendezendő hagyományos Tom Hoad Kupa vízilabda-tornán. Az utazók: Varga Dániel, Varga Dénes, Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert. Elutazás előtt Varga Danit (a két évvel ezelőtti torna legjobb játékosát) kérdeztük a részletekről.


- A minden évben megrendezésre kerülő Tom Hoad Kupán veszünk részt, ami Fremantle-ben, Perth egyik városrészében lesz. Indul a helyi csapat és mindig meghívnak külföldi játékosokat, klubcsapatot, esetleg válogatottat. Még nem tudom, hogy idén kik lesznek a meghívott csapatok, de a felállás az, hogy a Fremantle Marinersben, ahol két évvel ezelőtt én játszottam, most Dumi szerepel, mi pedig Hosival és Kicsivel egy vegyes csapatban leszünk. Azt hiszem, igazából az a cél, hogy bemutassanak minket, mi pedig jól érezzük magunkat :-).

- Mi a torna lebonyolítási rendje?

- Öt meccset játszunk december 27-28-29-én, a helyosztókig.

- Hogyhogy idén négyen mentek, ha jól emlékszem, korábban csak egy-egy magyart hívtak...

- Valóban, eddig egy-egy magyar ment, például Vincze Balázs, aztán Kiss Gergő, két éve én voltam. Most Dumit hívták, aztán valahogy felvetődött, hogy mehetnénk többen is. Természetesen éltünk a lehetőséggel.

- Milyen a torna hangulata, vannak nézők?

- Két éve szinte minden meccsen telt ház volt, a Fremantle-Partizan Belgrád döntőn háromezer ember volt, üvöltés, szurkolás, ami kell. Remek a hangulat, nagyon meg van szervezve a torna, mindenki jól érzi magát, jól járnak azok is, akik nézők, azok is, akik játszanak. Azt hiszem, van mit átvenni azokból a marketing-megoldásokból, amiket ott alkalmaznak.

- Mit csináltok szilveszterkor?

- Két évvel ezelőtt az óceán partján barbecue-ztunk, lehet, hogy most is ez lesz.

- Jó utat kívánok, érezzétek jól magatokat!
A torna honlapja szerint a három magyar a Barbarians nevű csapatban szerepel, csapattársaik még nem ismertek. Rajtuk és a házigazda Fremantle Marinersen kívül indul a tornán a görög Etnikosz Pireusz, a török Galatasaray, egy kínai csapat, a Guangdong, valamint a japán válogatott.

3 régi hozzászólás

t hozzászólása
t17533
2008.12.26. 21:33

De jó nekik.:o)

j hozzászólása
j17531
2008.12.26. 14:49

a tornáról lsznek képek vagy esetleg videók? a fiúk biztos örömjátékkal fognják szórakoztati a közönséget:D

ebola hozzászólása
ebola17530
2008.12.26. 00:59

seress tibi is a barbariansba jatszik, feltöltve még par 18éves ausztral utanpotlas jatekossal...