FACEBOOK

Montenegrói Kupa - visszapillantás (nyilatkozatok, gólok)

Montenegrói Kupa - visszapillantás (nyilatkozatok, gólok)
hozzászólás, 2008.12.24.

Sem Gór-Nagy Miklós, sem Kiss Gergely nem aludt a Montenegrói Kupa döntőjének éjszakáján. Kettőjük helyzete között azonban jelentős a különbség. Mikit társai nem engedték hazautazni közvetlenül a döntő után, részt kellett vennie a közös ünneplésben, Gergő eltört ujjal vezetett haza éjjel, hogy mielőbb magyar orvossal vizsgáltassa meg a kezét. A két játékos nyilatkozata mellett - ígéretünkhöz híven - megmutatjuk a Budva-Kotor montenegrói kupadöntő döntő összes gólját.

KISS GERGELY a vlv-nek:

- Jól indult mérkőzés, esélyünk volt arra, hogy az első negyedet 4:1-gyel zárjuk, de 3:1-nél nem lőttük be az emberelőnyt. Sajnos a második negyedben megsérültem, eltört a kisujjam.

- Hogy történt ez? A tévében semmi jele nem volt...

- Egy szándékos mozdulat miatt, az ellenfél centere visszahajlította... Ekkor kezdett eléggé eldurvulni a mérkőzés, feljöttek 3:3-ra, utána végig szoros, kemény, mondhatni durva meccs volt. Ádámot is megpróbálták többször kiütni, Csirics kifejezetten utazott a sérülésére.

Sajnos az utolsó negyedet 3:1-re elvesztettük. Én pedig ugye úgy játszottam a második negyedtől, hogy el volt törve az ujjam. Egy gólt lőttem, de sajnos a sérülés miatt nem tudtam száz százalékos teljesítményt nyújtani. Most gipsz van a kezemen, egy hét múlva derül ki, hogy meg kell-e operálni. De hát ez a kisebbik baj, előfordul, még ha szándékos is volt. Sajnos viszont a kupát nem sikerült megnyernünk, mert nem játszottunk olyan jól, ahogy kellett volna.

- Melyik ujajdról van szó?

- Bal kisujj.

- A hazaút sima volt?

- Igen, jöttünk rögtön éjszaka, hogy mielőbb lássa magyar orvos a kezemet.


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Karanténban volt a csapat öt napig, beköltöztünk egy hotelba. A Herceg Novi-meccs után egyből kezdődött a készülés a Kotorra. Nagy volt a fogadkozás, a pörgés. Talán éppen emiatt idegesen is kezdtünk, a Kotor nyugodtabb volt. El is mentek az elején 3:1-re, de aztán felvettük a ritmust, és szerintem abszolút jó játékkal megfordítottuk a meccset. Végül egy nagyon jó mérkőzésen nyertünk.

- Lehetett látni, hogy nagyon fel vagytok spannolva az egész meccsen. Ez a tévén keresztül is átjött, főleg a gólörömöknél, vagy Sefik védéseinél.

- Igazából ez a meccs alatt alakult ki. Nagyon jó volt a hangulat, átvettük a milliőt, s végül az egész csapat tényleg extázisban volt. Hihetetlen, amit Sefik művelt, nem csak a védéseivel, hanem igazából minden egyes mozdulatával "begőzölte" az egész csapatot. Úgy gondolom, hogy jól játszottunk és végül bedaráltuk a nagyon jó Kotort.

- Magadról mondj valamit. Nem szoktál ilyen messziről elvállalni lövést...

- Ott kint azért néha igyekszem elvállalni ilyeneket is. Láttam, hogy nagyon rosszul áll a kapus, inkább centerpasszra számított, nem is kellett nagyon erősen meglőnöm, csak be kellett helyeznem jó helyre. Be is ment. Nagyon örültem neki, és szinte felrobbant az uszoda. Az ilyen pillanatok miatt fantasztikus érzés ilyen meccseket játszani.

- Meccs után milyen reagálások voltak, hogy fogadott titeket a közönség, mondott-e valamit a klubvezetés?

- Az uszodában még nagyon-nagyon sokáig ünnepeltek minket, több kört is mentünk, pacsiztunk mindenkivel, a szokásos görögtüzek is előjöttek, ami egy fedett uszodábanm eléggé furcsa. Utána közös vacsora volt, amin kiderült, hogy a klubeveztés annyira elégedett, hogy a csapat anyagi helyzete nem csak rendeződött a következő két-három évre, hanem elképesztő terveket szőnek. Ennek a kisvárosnak most egy hatalmas új uszodát terveznek. Remélem, hogy ez a lelkesedés nem fog alábbhagyni és a kupasiker hatása sokáig kitart. A Budva még soha semmit nem nyert, ez most nagyon nagy eredmény itt. Az egész városban tapasztaltuk az otthon csak hírből ismert balkáni, keleti öröm megnyilvánulásait, például az emberek kilógnak a kocsiból, dudálnak, körbe-körbe menve a városban.

- Milyen utatok volt hazafelé?

- Meccs után nem engedtek el, mondtam, hogy indulnék haza, de az volt a válasz, hogy az nem létezik. Úgyhogy végül elmentünk a jó hangulatú vacsorása, éjjel egyig ott voltunk és utána indultunk haza Magyarországra. Délre meg is érkeztünk, azóta még nem sikerült sokat aludni. Most pedig itt a karácsony, minden rendben van.

- Mit szólsz Kemény Dénes bejelentéséhez?

- Örülök neki, úgy gondolom, hogy nagyon jó kezekben marad a magyar vízilabdázás. Szerintem a következő négy év is hasonló sikerszériával kecsegtet, és remélem, nagyon bízom benne, hogy ennek én is a részese lehetek majd.


Videók:

0:1 - Milics


1:1 - Franicsevics

1:2 - Brguljan

1:3 - Mladan Janovics

2:3 - Gór-Nagy Miklós

3:3 - Franicsevics

3:4 - Kiss Gergely


4:4 - Titics

4:5 - Mladan Janovics

5:5 - Trajkovics

5:6 - Crepulja

6:6 - Danilovics

Sefik védi Janovics ötméteresét

7:6 - Gór-Nagy Miklós

7:7 - Milics

8:7 - Vukics

9:7 - Csirics

Sefik védi Milics ötméteresét - a meccs vége

4 régi hozzászólás

Kritikus Péter hozzászólása
2008.12.25. 23:42

Mielőbbi gyógyulást kívánok Kiss Gergőnek.

Én hozzászólása
Én17527
2008.12.25. 15:58

Ciric egy vadállat.... de hát igen meg kell szokni a Jadranska ligában ezt a kemény játékot, ez nem Magyarország... nálunk technikásabbak a játékosaink, sokkal jobban képzettek, míg Montenegróban,Szerbiában,Horvátban durvák, erosek és nagydarabok... hozzá kell szokni, fiúk fel kell veluk venni a kesztyut.... Mikinek ez hamar sikerult is, talán a Kotor játékosai Gergo és Ádám még nem hozzák a legjobb tudásukat a meccseken, toluk elvárná az ember azt,hogy cspatuk legjobbjai legyenek minden meccsen, ez még várat magára egyelore, de hajrá,hajrá!!! Miki nyugi teljesen biztos, hogy válogatott leszel, sot alapjátékos.... legalábbis remélem... de Gergore és Ádámra et szintén érvényes :P

Belső használatra!! hozzászólása
2008.12.25. 13:39

Azért elfért volna valahol a honlapon egy karácsonyi üdvözlet,szerintem.....

Kata hozzászólása
Kata17522
2008.12.25. 01:03

Na igen, Csirics...tőle nem lehet mást várni