FACEBOOK

Három olimpiai bajnoki címet ünnepeltek

Három olimpiai bajnoki címet ünnepeltek
hozzászólás, 2008.12.22.

Hétfőn este az ódudai Régi Sipos étteremben találkoztak az elmúlt három olimpia vízilabda-tornájának győztesei. A vacsorára hivatalosak voltak az egykori és a mai stábtagok is. A protokolláris külsőségektől mentes, jó hangulatú vacsorán Kemény Dénes rövid beszédben köszönte meg mindenkinek az együtt töltött időt, kinek 12 évet, kinek kevesebbet.


Az összejövetelről igazoltan maradt távol a találkozó percei alatt éppen montenegrói kupadöntőt játszó Kiss Gergely és Steinmetz Ádám, valamint a pihenését külföldön már korábban megkezdő Varga Tamás, Fodor Rajmund és Varga I. Zsolt.





Szécsi Zoltán, aki hétfőn ünnepelte születésnapját, maga hozta borral vendégelte meg társait, majd a Régi Siposban megszokott bőséges vacsora következett. Az érintettek átvették Csurka Gergelytől a frissen megjelent könyv tiszteletpéldányait, majd őrült aláírás-orgia kezdődött, mindenki aláírt mindenkinek - jól tudták a jelenlévők, hogy a közösen eltöltött időre (és annak eredményére) életük végéig emlékezni fognak.

A beszélgetés, a közös élmények felelevenítése este 7-től 10-ig tartott, majd boldog karácsonyt kívántak egymásnak a részvevők.

A pekingiek közül aki tudta, magával vitte azt az ajándék kerékpárt, amit az olimpiai bajnokoknak ajánlott fel, s az egyes játékosok fizikai paraméterei szerint készíttetett el egy cég, amely a Magyar Olimpiai Bizottság támogatója. (A többiekét nyilván megőrzik a Régi Siposban.)

A Kemény-legények most megkezdik jól megérdemelt pihenőjüket.


Fotó: Kovács Anikó


Az alábbi képeket a fiúk telefonnal készítették és mms-ben küldték el a vlv olvasói számára:











6 régi hozzászólás

anyóka hozzászólása
anyóka17507
2008.12.23. 23:35

Eljött a Karácsony, és mi, szurkolók , megkaptuk a karácsonyi ajándékunkat.Egy mondat csupán, de bizony nagy-nagy örömöt szerzett vele a KAPITÁNY.És most örülhetünk, és ez legalább akkora boldogság most, mint a 3 olimpia eredményhirdetése, amikor berekedve bár, remegő kézzel,könnyezve álltunk és énekeltük a Himnuszt, ami ennek a fantasztikus Csapatnak a tisztreletére szólt.Boldog Karácsonyt mindenkinek.

bbandi hozzászólása
bbandi17506
2008.12.23. 23:26

Azt a csoportképet nem lehetne nagyobb felbontásban is kirakni?

sasa hozzászólása
sasa17445
2008.12.23. 10:33

dénes azért lett sikeres edző, mert kiemelkedően intelligens, értelmileg, érzelmileg egyaránt. és ez fontosabbnak bizonyult, mint hogy volt-e játékosként olimpiai bajnok vagy sem. kásás z., mayer dr., konrád dr., horkai dr. és gerendás is inkább egykori olimpikonok voltak, akik max. átlagos értelmi képességgel rendelkeztek. ez talán némelyikükre még hízelgő is. azt gondolom itt a kontraszt és a magyarázat, hogy dénes miért igen, a többiek meg miért nem. én nem a játékosállományban látom a különbséget. megkockáztatom, hogyha dénes előbb kezdi kapitányként, akkor a felemelkedés is előbb jött volna. benedek kapitányjelöltségét rossz ötletnek tartom. tibi mindenekelőtt akaratával és szorgalmával nőtte ki magát és legkevésbé kiemelkedő értelmi képességével. játékosként ez nem jelent problémát, de edzőként félek, hogy csak a dénes előtti időszakot lenne képes visszahozni, amit nagyon nem kívánok egyetlen vízilabda kedvelőnek sem. éppen dénes példája mutatja, hogy az edzőkiválasztásnál mennyire nem fontos, hogy valaki nyert-e játékosként olimpiát.

én véleményem hozzászólása
2008.12.23. 09:38

Gyerekek mit aggódtok??? Már hónapok óta tudott dolog, hogy marad a Dénes! Boldog karácsonyt mindenkinek!

Csaszi hozzászólása
Csaszi17439
2008.12.23. 07:43

Bamako, Nekem is ilyen érzésem támadt, de aztán eszembe jutott, hogy talán éppen ez az összejövetel és az ott tapasztalt reakciók hivatottak az utolsó impulzusokat megadni a döntéséhez. Ha mégsem vállalja, akkor mindenképpen jó lenne valami átmeneti időszak, mert Kemény Dénes nagyon komoly szakmai hátteret épített fel, jó lenne ha egy 1-2 éves időszakban segítene átadni ezt a tudást, hogy ne legyen nagy hullámvölgy. 1-2 év alatt még akár Benedek Tibit is felépíthené a kapitányi posztra, aki a legorganikusabban vihetné tovább a 'tüzet'.

Bamako hozzászólása
Bamako17436
2008.12.23. 00:15

Nagyon jó ez a cikk(is)!Bár 2. 3. alkalommal, kicsit rossz érzéssel olvasgatom...mert nagyon olyan elköszönök utoljára a fiuktól "érzést" kelt bennem! Dénes maga az Isten,amit elért,ahogy "szelektált"(nem nézte ki fia borja!!Szerették játékosok,vezetők, szurkolók.... Pont ezért szerintem nem ő fogja dirigálni a csapatot a jövőben... Ö 3x elindult az olimpia csúcsára fiaival...és mind3x nyert,nem érdemes kockáztatni.... És 2nyert olimpia után is,volt hogy kellemetlenségeket kellett elviselni....most hogy generáció váltás lesz... Bár nincs aki átvegye...szóval kíváncsi leszek hogy,s mint alakul! Üdv