FACEBOOK

Budva-Kotor montenegrói kupadöntő - száz százalékosan zárta az évet a Pro Recco

Budva-Kotor montenegrói kupadöntő - száz százalékosan zárta az évet a Pro Recco
hozzászólás, 2008.12.22.

Szombaton a Budva és a Kotor is nyert a Montenegrói Kupáért folyó körmérkőzéses küzdelemsorozatban, így a két magyar érdekeltségű csapat hétfőn este egymás között dönti el a kupa sorsát. A Kotornak már a döntetlen is elegendő, viszont a meccs Budvában lesz... Az olasz bajnokság alapszakaszának idei küzdelmei befejeződtek. A Pro Recco a Bresciát is legyőzte, így pontveszteség nélkül várja a januári folytatást. (A magyarok a hétvégén mind hazaérkeztek.)

A Montenegrói Kupa második játéknapján Kotorban rendeztek páros mérkőzést. Az első találkozón a Budva némi meglepetésre legyőzte a Herceg Novit, s ezzel nagy esélyt harcolt ki magának, hiszen az utolsó fordulóban saját otthonában fogadhatja ki-ki meccsen a Kotort, s ha nyer, övé a kupa!

Gór-Nagy Miklós nem szerzett gólt a meccsen, amelyen egyébként végig fej fej mellett haladtak a csapatok, általában inkább a Herceg Novi vezetett. Még az utolsó játékrészre is az ő egygólos előnyükkel fordultak a csapatok, ekkor azonban megrázta magát a Budva balkezes sztárja, "nagy öregje", az addig gól nélküli Uszkokovics, és egyetlen játékrész alatt négyszer vette be a Herceg Novi kapuját. Ez elég is volt a győzelemhez - gyakorlatilag a kupadöntőhöz.

Budva-Herceg Novi 8:7 (1:1, 1:0, 2:4, 4:2) G.: Uszkokovics 4, Danilovics 2, Titics, Barba, ill. Vukcsevics 3, Sekulics, Gojkovics, Ivovics


A másik találkozón a két kotori csapat küzdött meg egymással. A "jobbik" és esélyesebb Kotornál nem játszott a pénteki herceg novi meccsen kiütött két ember, Steinmetz Ádám és Paskovics. Céljuk nem csak a sima győzelem elérése volt, hanem az is, hogy megkönnyítsék dolgukat a hétfői utolsó fordulóra: hat góllal kellett győzniük ahhoz, hogy a Budva elleni idegenbeli meccsen már a döntetlen is elegendő legyen számukra. Ez végül sikerült, noha meccs közben voltak pillanatok, amikor a feladat lehetetlennek tűnt. Végül éppen Kiss Gergely váratlanul eleresztett lövésével sikerült hatra növelni a két csapat közötti különbséget - amikor kellett, a legvégén.

Érdekesség egyébként, hogy itt is a balkezesek vitték a prímet, mint a Budva-meccsen, Crepulja 3, Kiss Gergely 2 gólt lőtt.

Primorac Kotor-Cattaro 12:6 (4:2, 2:3, 4:0, 2:1) G.: Crepulja 3, Zatovics,  Kiss G. 2, Setka 2-2, Brguljan, Petrovics, Janovics, ill. Nastran, Dogas 2-2, Kunac, Filipovics

KISS GERGELY a vlv-nek:

Nem csak a győzelemre játszottunk, hanem megpróbáltuk elérni a hatgólos különbséget. A második negyedben majdnem elszúrtuk, mert kicsit fölengedtük a Cattarót, így 6:5 csak volt a félidő. Azért az végig érződött, hogy sokkal jobb csapat vagyunk, még úgy is, hogy Ádám és Paskovics nem játszott. Végül is körülbelül ilyen mérkőzést vártunk, a célnak megfelelt. Holnap megyünk Budvába és megpróbáljuk megnyerni a kupát. Ádi jól van, ő is játszani fog.

videók:

Kiss Gergely első gólja, ötméteres



Kiss Gergely második gólja


Olaszországban az utolsó idei fordulóra maradt az alapszakasz első és harmadik helyezettjének összecsapása. A pályaelőny a Recco mellett volt, hiszen a meccset Soriban rendezték meg. A Pro Recco döcögősen kezdett - úgy látszik, ez már hagyománnyá válik. Mint ahogy az is, hogy a meccs második részére alaposan feljavul a csapat és az ellenfél képtelen tartani a lépést.

A Nervi-Posillipo-meccsen felváltva nyerték a negyedeket a csapatok, s nem tűnt lehetetlennek Fodorék győzelme, de a harmadik negyedet nagyon elrontották, s az összeszedett hátrányt már nem tudták ledolgozni. Ekkorra Fodor Rajmund már kipontozódott - egyébként egy gólt lőtt a meccsen, miként a túloldalon Varga I. Zsolt is.

Mivel a Savona nem tudta legyőzni a Sorit, már csak a Recco nem vesztett pontot.

Pro Recco-Brescia 9:5 (3:4, 2:1, 2:0, 2:0) G.: A. Calcaterra 3, Udovicsics 2, Madaras, Felugo, Di Costanzo, Jokics, ill. R. Calcaterra, Rath 2-2, Molina

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

Rosszul kezdtünk, 4:2-re vezettek az első negyed után. A második negyedtől viszont feljavult a védekezésünk és ez döntött mert elöl továbbra is sokat hibáztunk. Még annyit, hogy köszönöm mindenkinek ezt a felejthetetlen évet. A játékostársaimnak, a szurkolóknak, mindenkinek, aki 2008-hoz hozzátett valamit!

Nervi-Posillipo 11:13 (0:2, 5:3, 1:5, 5:3) G.: Popovics 4, Lisi 3, Casazza, Fodor, Astarita, ill. Gallo 5, Buonocore, Gambacorta 2-2, Scotti Galletta, Zlokovics, Varga I. Zs.

Sori-Savona 10:10 (1:3, 3:3, 5:3, 1:1)

Lazio-Florentia 11:7 (2:1, 3:3, 2:2, 4:1)

Catania-Bogliasco 7:6 (0:1, 3:1, 0:2, 4:2)

Civitavecchia-Latina 9:12 (1:3, 3:3, 4:4, 1:2)

A bajnokság alapszakaszának állása 9 forduló után:

1. Pro Recco 27 pont,

2. Savona 25,
3. Brescia 19,
4. Posillipo 18,
5. Sori 15,
6. Lazio 15,
7. Nervi 13,
8. Latina 9,
9. Bogliasco 7,
10. Florentia 4,
11. Catania 4,
12. Civitavecchia 1 pont

2 régi hozzászólás

Én hozzászólása
Én17422
2008.12.22. 17:00

Jó cikk ez is,koszonjuk vlv így karácsony elott, hajrá magyarok!!! a Kotor és a Budva kozt nem nagyon tudok donteni,annyira nagyon egyik csapat sem áll a szívemhez,de mindkettoben játszik magyar,uh nekem aztán mind1 ki nyer,de a Kotort erosebbnek érzem... hát a Recco az meg Recco ellenuk senkinek sincs esélye a bajnokságban... meglepetés az is egyáltalán,hogy a Savona ilyen jól áll,mert papíron sztem gyengébbek még az így is sulyosan gyenge Possiliponál(Zlokovic kiemelkedo) és Bresciánál(ott meg Molina) is... de azért én a magyar csapatoknak szurkolok, LENben tavasszal magyar dontot szretnék látni :D az Euroligában meg 2 magyar továbbjutót a csoportból :P:D tudom talán ez túl sok kérés :P

BT hozzászólása
BT17405
2008.12.22. 08:27

"megpróbáltuk elérni a hatrgólos különbséget" - hatgólos Nem kérek engedélyezést, csak jelzem az elírást a szerkesztők felé