FACEBOOK

Az év szövetségi kapitánya: Kemény Dénes - Az év csapata: a magyar férfi vízilabda-válogatott

Az év szövetségi kapitánya: Kemény Dénes - Az év csapata: a magyar férfi vízilabda-válogatott
hozzászólás, 2008.12.19.

Nem történt meglepetés. Mindenki ezt várta. Azért mégis rögzítsük a tényt: a Kemény-legények a magyar sport idei teljesítményértékelésénél a csúcsra kerültek. Háromszáz sportújságíró szavazott, s meggyőző fölénnyel kerültek első helyre a vízilabdázók mindkét, szóban forgó kategóriában. Beszámolónk a Sportcsillagok gálájáról:


A Syma csarnokban előre lefektetett szabályok szerint kellett tenni mindent. A Duna Televízió élő közvetítése miatt a gála kicsit szólt a jelenlévőknek, nagyobbrészt a tévénézőknek.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 51. alkalommal rendezett szavazást arról, hogy a szakújságírók a különböző kategóriákban ki(k)nek a teljeseítményét értékelték legtöbbre az adott esztendőben.

Az egyes kategóriák első három helyezettjének listáját már korábban közzé tették, de hogy ki lett az első, azt csak a gálaesten hozták nyilvánosságra.

A program a díjazottak elismerése mellett szórakoztató műsorként is "funkcionált", az egyes díjak átadását zeneszámok követték. Vissza-visszatérő elem volt az est során az emlékezés Kolonics Györgyre. Filmben, külön erre az alkalomra írt dalban, és az edző, Ludasi Róbert megható szavaiban - újtra és újra köztünk volt a tragikus hirtelenséggel, edzés közben elhunyt sportoló.

Elsőként az Év szövetségi kapitánya szavazás eredményét hirdették ki, s a hivatalos eredmény szerint:

1. Kemény Dénes (férfi vízilabda) 1659 pont
2. Pat Cortina (férfi jégkorong) 1094
3. Angyal Zoltán (kajak-kenu) 577

Kemény Dénes a színpadon vele készített interjúban tett egy finom oldalvágást a sportújságírók felé, megjegyezte, hogy tavaly a vízilabdázás nem volt érdekelt a díjkiosztón - úgy látszik, hogy a vb-ezüst ehhez nem volt elegendő, a velük szembeni elvárás ennél nagyobb.

Az Év csapata verseny végeredménye:

1. férfi vízilabda-válogatott 1639 pont
2. férfi jégkorong-válogatott 1067
3. Janics Natasa, Kovács Katalin kajakpáros 809

Az átadáskor Knézy Jenő a csapat nevében megszólaló Molnár Tamást próbálta korábbi döntésének megváltoztatására bírni, de Papesz közölte, hogy ő már az olimpia előtt döntött a válogatottból való visszavonulásról. - Mi lett volna, ha nem nyer a csapat Pekingben? - hangzott a kérdés, amire Papesz az est legnagyobb derültségét kiváltó választ adta: akkor nem az én döntésem lett volna, hanem mások vonultatnak vissza...

A pekingi csapatból a következők vettek részt az ünnepségen: Gergely István, Hosnyánszky Norbert, Molnár Tamás, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás - és természetesen Kemény Dénes.


Érdekességként beszámolunk arról, hogy az Év férfi sportolóira adott szavazatok között a dobogóra nem kerültek listáján (természetesen több más név mellett) megtaláljuk a következő neveket: Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergő, Szécsi Zoltán, Varga Tamás.

Az Év csapata kategóriában szavazatot kapott többek között a TEVA Vasas-Plaket férfi vízilabda-csapata.

Mivel ott volt az ünnepségen a szövetség teljes vezérkara, a hivatalos programot követően megkérdeztük Martin György elnököt, hogyan vélekedik arról, hogy az éppen pénteken, kormányszóvivői tájékoztatón bejelentett döntés szerint a magyar vízilabdázás működtetéséért felelős felelős szövetség idei 160 milliós állami támogatását mindössze 10 millió forinttal csökkentik jövőre.

- Reálisnak tartom - szólt a lakonikus válasz. Megkérdeztük, mi okozta a félreértést, rossz volt-e a "füles" a jelentősnek ígérkező támogatáscsökkentésről?

- A kiszivárgott információk alapvetően tévesnek bizonyultak.

- Ez az összeg elegendő lesz a jövő évi munkához?

- Nagy valószínűség szerint igen.

- Mi a helyzet a Világligával?

- A férfi Világliga már elúszott, miután januárban elkezdődik, tehát azon már biztosan nem tudunk részt venni. A nőire megkíséreljük "visszakönyörögni" magunkat. Ha a FINA is akarja, akkor ez sikerül, ha nem, akkor más felkészülési módot kell választani.

26 régi hozzászólás

faresz hozzászólása
faresz17454
2008.12.23. 11:42

A Vilagliga lemondasanak es a penznek sok koze van egymashoz. A szovetseg ezzel bizonyitotta hogy nem viccelnek. Az a szomoru, hogy egy eredmenyes ev van mogottuk es ez kell hozza. Focinak meg siman odaadnak parmilliardot valami nyirsegi mediacegen keresztul. Plusz rendszeresen eltolrik az klubok adossagait. Vilagligara meg ugy mentek volna ki, hogy Denes meg nem kapitany, jatekosok nagyreszt pihentek. Kinek hianyzott volna egy 4. hely? Nem maradtak le semmi lenyegesrol. Jol csinaltak!

... hozzászólása
...17435
2008.12.22. 22:34

Faragó? némá! hát kinevetik! legyen egy Bíró Attila!

Kővári-Krecsmáry Sándor-Győr, Cuha u.19.IV./13. hozzászólása
2008.12.22. 11:23

Szerintem, azon személyek foglaljanak állást a pólós kapitány kérdésben, akik igazán értenek hozzá és elhivatottak. Bárkiről is legyen szó, mindíg az eredményei igazolják...,utólag természetesen, mert... - Kemény, pólós kapitánykirályt igazolták/ják a tettei, már hosszú évek óta, - mennyi birálója lenne, ha Pekingben nem nyer a csapat... - mennyien bírálnák már hónapok óta, hogy ezt miért vitte ki és azt miért hagyta itthon.. Igen, vannak szerencsére kiváló pólós edzőink, akik bárhol a világon megbecsült kapitányok lehetnének, parallel, a játé kosokra is vonatkozik ez, mert itthon nem válogatnak be valakit, máshol Ő lenne a sztár. Gerendást kár-nagyon kár-bántani, mert nagy szívvel és lelkesedéssel edzősködik eredményesen már hosszú évek óta,ráadásul, nem a sztár kluboknál aratja a sikereket, de bárki mást is csak azért szidni, mert neki nem szimpatikus valamiért. barátasággal : K.K.S. u.i:én nem vagyok pólóértő valaki, de azt szeretném, ha Kemény doktor maradna a kapitány, és besöpörnénk a 4.aranyat Londonban. Egyik előző beírónak mondom, hogy nem lehet mindíg, mindent megnyerni. Nem engedig a többiek, nem is lehetséges,és az olimpia a lényeg, ennek van a legnagyobb súlya, pláne, a háromszorosnak. Négyszeresnek még nagyobb, mert az előzőt sem tudta eddig senki még csak megközelíteni sem. Mit értünk volna vele, ha EB-t, VK-t nyerünk mondjuk és Pekingben negyedikek lettünk volna ?

miamanó hozzászólása
2008.12.22. 02:20

Nagyon kedvelem Faragó Tonót, de a női válogatott előtt a Vasassal nem sok sikert ért el. Földi Lacit és Kásás aput abszolút alkalmatlannak tartom, ha változtatás, akkor Soma lenne a legalkalmasabb, de hát őt meg a szövetségnél nem kedvelik, pedig szerintem sokat változott, mióta a Fradinál van.

Alex  hozzászólása
Alex 17378
2008.12.21. 10:12

GRATULÁLOK A FIÚKNAK ÉS KEMÉNY DÉNESNEK !!! Remélem marad Kemény Dénes a szövetségi kapitány ! De ha nem vállalja akkor Faragó Tamásra voksolok, mert a nőkkel csodát tett évekkel ezelőtt a fiúkkal könnyebb dolga lenne.

junior hozzászólása
junior17377
2008.12.21. 10:10

ne haragudjatok,de sajnos nem megy!:) a jútúbra nem tudnátok feltölteni nekem? köszönöm

szerk hozzászólása
szerk17375
2008.12.20. 22:36

ne a linket ágyazd be, hanem abba menjél bele és ott látod majd alul azt, amit be kell ágyazni...

junior hozzászólása
junior17374
2008.12.20. 22:14

de VLV az csak a link! nem mukodik ha beágyazod!

Trooper hozzászólása
Trooper17372
2008.12.20. 20:20

Nálam Faragó és Somossy a favorit, ők változást hozhatnak, mert bár a 3 olimpiai arany magáért beszél, de az ezüstös és nyögvenyelős 4 évet azért nem szabad elfelejteni, ha objektívan értékeljük az Athén óta eltöltött időt. Kásás magyar csapatokkal nem ért el még semmit, Földinek pedig szerintem nincs meg az a támogatottsága, hogy kapitány legyen. Gerendás szerintem is alkalmatlan.

Józsi47 hozzászólása
2008.12.20. 20:06

Polonak! Ha én döntenék,kapitánykérdésben akkor a Faragó,Somossy,Vincze Balázs hármasból választanék. Kásást alkalmatlannak tartom,Földi Laci meg maradjon szeretett csapatomnál.:-)

szerk hozzászólása
szerk17370
2008.12.20. 19:11

De hát ott van alatta...

junior hozzászólása
junior17369
2008.12.20. 18:20

Szerk! Köszönöm a gyors választ de sajnos nem erre gondoltam, az üzenetben nem ment át ( a lényeges rész)az a kód ami nekem kellett volna. Tehát, nekem ennek a gólnak az EMBED kódja kellene, hogy egy weboldalra betudjam ágyazni, mint videó. Nagyon szépen köszönöm a segtséget várom a választ

Katica hozzászólása
Katica17367
2008.12.20. 16:39

Gratulálok a fiúknak és Dénesnek! Ők igazán megérdemelték!!! Jó nagy igazságtalanság lett volna, ha más kapja!!!

orsi hozzászólása
orsi17365
2008.12.20. 14:16

de jó:D de én ne láttam a tvbe:( nem ismétlik le mi??:(

szerk hozzászólása
szerk17364
2008.12.20. 14:09

http://vlv.hu/src/v/3443_Varga_Denes_csavargolja_(Vasas-Partizan_Belgrad_Euroliga_2008/ erre gondolsz?

polo hozzászólása
polo17363
2008.12.20. 14:01

Nincs hiány kapitányjelöltben? Én azért nem nagyon tudok alkalmasat mondani 2 főnél..mert nézzük csak, ki is jöhet számításba? Faragó, Földi Laci vagy Kásás? Hát.....tud még valaki olyan habitusú edzőt, aki alkalmas lenne a feladatra? A magyar első osztályú csapatok mellett dolgozók közül keveset gondolnék odaillőnek a Kemény Dénes Dr. után....Remélem a Gerendásra nem gondolt senki, mert annak ellenére hogy kiváló edző és eredményes, nem egy nemzeti csapat mellé való, főleg ha tombol...nem tenne jót sztem a válogatottnak. Szóval szerintetek ki lesz a kapitány? A 2013-as remélhetőleg hazai rendezésű VB-ig marad Kemény! Mert ki más?

omen hozzászólása
omen17361
2008.12.20. 13:23

GRATULÁLOK! VLV! El lehetne kérni Dumi csavargóljának az kódját, amit a belgrád ellen lőtt?

Trooper hozzászólása
Trooper17359
2008.12.20. 12:42

Többen meg fognak kövezni, de - minden tiszteletem Kemény Dénes mellett - egy új kapitánynak jobban örülnék. Hál' Istennek sem játékosban, sem kapitány-jelöltben nincs hiány! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

vivi hozzászólása
vivi17358
2008.12.20. 12:40

Gratulálok Kemény Dénesnek meg a csapatnak is persze,de hogy a Világ Ligába nem indulunk...hát ez odavág rendesen ja,sztem is jó a hokisok eredménye,de azért nem lett volna reális,ha ők végeznek első helyen.

Misu69 hozzászólása
Misu6917357
2008.12.20. 12:36

Mindenkinek! Minden tiszteletem a hokicsapatnak a kiemelkedő eredményért, de!!!!! hol lehet összehasonlítani a vízilabda csapat olimpiai aranyérmével amely zsinórban 3. alkalommal sikerült megszerezni???? Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy jövőre lehetne a fradi focicsapata is győztes, hiszen feljutnak az NBII-ből az első osztályba. Na szerintem ugyanez a hokisokkal, tiszteljük az eredményüket, szurkolok is nekik, de ne vegyük már egy kalap alá a vízilabdával, vagy akár Janics Kovács párossal. Ha a hokisok a téli olimpián elérnek egy pontszerző helyet azt mondom akkor már esélyesek. üdv Misu69

én véleményem hozzászólása
2008.12.20. 09:02

Gyerekek ne legyetek már naivak! A Martint nem szeretem, de most magához képest jól csinálta. Volt egy tervezet, amelyre egy ilyen kampánnyal válaszolt a szövetség, ezután a parlament által megemelt sportra fordítható összegből már jutott elég, és persze ezután már visszakoznia kellett mert amit terjesztett az nem volt hivatalos. Egyébként az a szomorú, hogy a tényleges lemondás (ami szerdán történt) és a támogatás kihirdetése között csak 48 óra telt el. Én ebben érzem hibásnak a Martin mert ennek utána lehetett volna járni, vagypedig elég lett volna csak mondjuk tegnap este lemondani, mert persze a lemondás miatt akár meg is büntethetnek minket. Bár az igazság szerint a Világ Liga egy nem túl jó kezdeményezés, és rajtunk kívül még többen lemondták a sorsolás óta...

te hozzászólása
te17355
2008.12.20. 08:34

szerintem is nagy dolog a hokisták eredménye, de nem gondolom hogy lehetetlen lenne akár 10 év múlva egyszer újra ugyanezt elérni. a vízilabda csapat eredményét (triplázás) megismételni a mi életünkben nem fogják az tisztán látszik.

brasil82 hozzászólása
2008.12.20. 05:14

Akkor ha jól értelmezem, azért nem indulunk jövőre a Világligában, mert a szövetség vezetése a kósza hírek alapján meghozott egy döntést, anélkül, hogy bárki is utána járt volna a dolog valóságtartalmának??? ELKÉPESZTŐ....

Rolling hozzászólása
Rolling17353
2008.12.20. 04:54

A pólósok és Kemény sikerének gratula, de ez várható volt a nem túl acélos olimpiai szereplés miatt. Mindenesetre ők mindent megtettek az olimpián. Martin ugyanakkor kicsit magábaszállhatna. Pénzhiányra hivatkozva mondtuk le a Világ Ligát, aztán kiderült, hogy megvan a pénz. Arról érdekes módon senki nem beszél, hogy januárban indul a sorozat, és közben jelen pillanatban nincs kapitánya januárra a válogatottnak, és így nincs keret sem. Nagy valószínűséggel persze marad Kemény, de akkor is nehéz lenne így nekiindulni a sorozatnak. Szóval Martinnak kicsit el kellene gondolkodni, mielőtt össze-vissza beszél.

Én hozzászólása
Én17352
2008.12.20. 03:13

Gratula, de azért a hokisták most jobban megérdemelték volna :P

xy hozzászólása
xy17351
2008.12.20. 02:55

Martin BUCI gratulálok....