FACEBOOK

Pro Recco-Sturm Csehov a Szuperkupáért - élő közvetítésünk

Pro Recco-Sturm Csehov a Szuperkupáért - élő közvetítésünk
hozzászólás, 2008.12.17.

Este hétkor már minden készen állt az idei Euroliga-aranyérmes és LEN Kupa-győztes összecsapásához Soriban, a nemrégiben átadott új uszodában, amely a Pro Recco számára hazai pályát jelent, hiszen ebben a szezonban pályaválasztóként itt játssza mérkőzéseit. Az idei Szuperkupa-döntőt 20.30-as kezdettel élőben közvetítjük a helyszínről -a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásának köszönhetően.

Benedek Tibornak csak a szomszéd házból kellett átsétálnia és Madaras Norbertnek sem tartott öt percnél tovább a gyalogút lakásától az uszodáig.


A helyszínt órák óta csinosítják a Pro Recco stábjának tagjai. A VIP-szektorban ülők erre az alkalomra készült prospektust találnak a helyükön, a felső folyosóról pedig lelógatták a LEN, valamint öt ország zászlaját. Köztük van a magyar is, hiszen az egyik játékvezető Kiszelly Gábor lesz.


Megnyer-e a Pro Recco legalább két éven át mindent, amit ebben a sportágban meg lehet nyerni - ez a kérdés dől el ma este, háromnegyed tíz felé kapunk választ.

A sztárok mindkét oldalon jelen vannak - a Reccónál az egész csapatot felsorolhatnánk, de legyen elég annyi, hogy mind a négy magyar, Benedek, Kásás, Märcz és Madaras melegít. A túloldalon Csomakidze és Sapics a két legnagyobb ász.

A csapatok kivonultak, megtörtént az ünnepélyes bemutatás.

Kásás hozza el a labdát az első ráúszásnál.

Az első előny kimarad.

Garbuzov lövését Tempesti szögletre védi.

Calcaterráról újabb fór, Kásás lövi rá furcsán, ütemtelenül - 1:0.

Kontra az oroszok ellen, majd Benedeket akadályozzák a szabaddobás elvégzésében. Az újabb előny kimarad.

Csomakidze villan - 1:1.

A negyed felénél járunk, amikor Stratan centerból behúz egy távolról ívelt passzt -1:2.

Csere után együtt a vízben Kásás, Benedek és Madaras. Előnyt kap a Recco és Madaras értékesíti - 2:2.

Gyorsan jön a válasz: Jacev egy megítélt előnynél egyedül marad a center helyén és azonnal bevágja - 2:3.

Angelini szép átlövése - 3:3.

Előnyt védekezik ki a Recco,Tempesti véd. A túloldalon kontra. Még másfél perc a negyedből.

Tempesti megint nagyot véd.

Jokicsot kiállítják, de Angelini azonnal labdát szerez a hátrányban!

Madaras egy az egyben kicselezi ellenfelét - előnyt kap a Recco. Bencivenga értékesíti - 4:3.

Sapics nagyon szépen ejti át Tempestit - 4:4.

Szünet.

Ismét Kásás hozza el a labdát. Elöl most nincs kiállítás.

Tempesti kiúszik és lábbal szerez labdát(!).

Sapicsot küldik ki. Az előnyt Kásás ismét ütemtelen átlövssel váltja gólra - 5:4.

Benedek labdáját Calcaterra húza be előnyben - 6:4. (Üzenjük, hogy természetesen videózunk is.)

Megint Benedeket nem hagyják szabadot dobni - az előny ezúttal kimarad. Túl vagyunk a negyed felén.

Kölcsönösen rosszul sikerült támadások után Kiszelly a centerről ad előnyt a Reccónak, Calcaterra azonnal bevágja a gyorsan visszakapott labdát - 7:4.

Most Udovicsics megy ki. A Recco jól védekezik és sikerül kihúzni.

Félidő.

Most Giorgetti úszik rá, Garbuzov gyorsabb.

Madaras centerpasszából Märcz Tamás megharcolja a gólt - 8:4.

Tempesti véd.

Előnyhöz jut a Recco. Időkérés után Benedek lövi be szépen - nehogy már egy magyar is legyen, aki nem lőtt gólt! - 9:4.

Mangiante kiállítása után a Csehov kér időt. A kapitány Esztignyejev szépen belövi - 9:5.

Recco-előny. Nem nagyon jár körnbe a labda, de minek is, ha Kásás a végén ilyen szépen belövi! - 10:5.

Benedek megúszik, csak ötméteres árán tudják megállítani. Felugo dobja be - 11:5.

Calcaterra elpuskáz egy ziccert, de a következő támadást Kásás fejezi be - 12:5.

Jokics kiállítása után Zeltovszkíj szépen értékesíti a fórt - 12:6. Fél perc még a negyedből.

Kiállításhoz jut a Recco, de játékra már csak másodpercek maradnak. Fontos lesz a labdaelhozatal.

Szünet.

Kásás most egy hajszállal marad le.

Mind a négy magyar egy időben a vízben és nagyon jól védekeznek!

Kásás indul be, a róla megítélt előnyt pedig Benedek értékesíti - magyar-parádé!!! - 13:6.

Kásás centerpasszt pöcköl el, de balszerecsére Mangiante szabálytalanul megy érte, kiállítják. Időkérés után Kásás újra elcsípi a labdát magasan kiemelkedve a vízből, néhányszor dekázik, de nem tudja uralni, hárman ugranak rá, megszerzik és Sapics bedobja - 13:7.

Kásást kiállítják, a lövést a kapufa védi. Időt kér a Recco. 3.07 van hátra a meccsből.

Egy előny kimarad, de sebaj. A túloldalon Benedeket küldik ki, Stratan akkor dobja be, amikor már kiegészült a Recco - 13:8.

Tempesti ziccert véd - kezdődik az utolsó perc. A Recco előnyhöz jut, de Udovicsics ráül a labdára.

VÉGE!

A Pro Recco továbbra is mindent visz.

22 régi hozzászólás

V7 hozzászólása
V717329
2008.12.18. 13:25

Szasztok! Ezek Kásás Tamás válaszai a vlv.hu olvasóinak mennyire tervezel el?re? hogy látod most, az olimpia után esélyes még, hogy válogatott maradj, vagy kiszállsz? akarsz még valaha a magyar bajnokságban részt venni, vagy már hozzán?ttél Olaszo.-hoz ?Ha ma kéne döntenem azt mondanám,az olimpia után abbahagyom a válogatottban való szereplést. De soha nem lehet tudni. Mindenféleképpen szeretnék Magyarországon játszani, talán már jövőre. 10 éve játszom Olaszországban és egyre jobban azt érzem, hogy elég.? 2007-10-16 09:45:29 Kásás oldalán fenn is van, továbbá Peking után nyilatkozta is, hogy szívesen jött volna haza játszani, kevesebb pénzért is de megszakadtak a tárgyalások, végül újra aláírt a Recco-hoz.

TZS hozzászólása
TZS17328
2008.12.18. 12:04

Kedves S.Z.P! Maximálisan egyetértek Veled, utálom hogy az egész bajnoki idényben huszan ücsörgünk a lelátón egy alapszakasz-beli mérkőzésen, majd a rangadókra nem lehet beférni az uszodákba. Normális nézőszámot csak az egri uszoda, a BVSC és a Komi tud befogadni, a Kőér gyalázatos, a többit most nem is értékelném. A nyári szigeti hisztérián csak jókat mosolygok, de nagyon szimpatikus volt, hogy Dénesék vidékre is elvitték a válogatottat. De: Amíg egy válogatott pólós jó esetben az egész pályafutása alatt keres annyi pénz, mint egy botlábú (nem is válogatott) labdarúgó, addig ne várjuk el, hogy hazaszeretetből fog itthon pólózni valaki, aki megteheti. Szerencsétlen dolognak tartom, hogy a Recco erre a megoldásra kényszerült, és kicsit elgondolkodtató, hogy megengedheti magának ezt a luxust, hogy ezek a fiúkat csak arra az 5-8 (nem tudom mennyi) nemzetközi meccsre szerződtetni tudja. Amikor Kisteleki azt kívánja Kemény Dénesnek, hogy keressen annyi pénzt, mint amennyit a (magyar!!!) futballban lehet. Amikor megpróbálták pár éve hazahozni a sztárokat, akkor azzal, hogy egy csapatba koncentrálták őket, és éveken át előre ki lehetett osztani a bajnoki címet - az egész bajnokság érdektelen volt. Most, hogy már legalább 6 csapat próbál bejutni a rájátszás négyesébe - kicsit kiélezettebb már az alapszakasz is - de mint látjuk, nemzetközi szinten sajnos nem elég. Az olaszoknál viszont fordított a helyzet, legalábbis ha a válogatottjuk utóbbi pár évét nézzük. De amig idehaza nicsenek megfelelő uszodák, amíg a magyar szakemberek külföldre mennek dolgozni - mind mind pénz, súlyos összegek kérdése.

Najó hozzászólása
Najó17326
2008.12.18. 08:08

Szép volt, fiúk! Egyébként egyetértek S.Z.P.-vel!

S. Z. P. hozzászólása
2008.12.17. 22:40

Egyébként nem elég. Olimpiai bajnoki címből abszolút elég. Emelem kalapom előttük. De. És ott a de. A válogatott a vízilabdasportunk kirakata, ami csillog-villog. Viszont a klubjaink ez alatt a 12 év alatt nem voltak igazán versenyképesek a nemzetközi mezőnyben. Míg az olaszok taroltak, a Balkánnal képtelen vagyunk felvenni a versenyt, addig a mi csapataink csak a középmezőny elején vannak mér két évtizede. Három bajnoki cím... Persze, hogy elég. Mert az ország közvéleményének elég, az a két és fél hónap, amikor játszanak pár Unikum kupás Margitszegetre kimegyek napozni és jó hangulat van, megnézem őket, és még csinosak a lányok is... Meg játszanak valami messzi tájon általában üres lelátók előtt valami hangulattalan EB-t (Malaga), VB-t (Fukuoka), nemzetközi tornát, ahol mostanság nem szoktunk nyerni sem. De ugyanezek a kocaszurkolók sehol nincsenek év közben. Esetleg betévednek egy play offra, vagy egy-egy nemzetközi mérkőzésre. A bajnokság is egyre inkább unalomba fulladt, egyre kevesebb fiatal gyereket építenek be a csapatokba. És a gyerekek nem lesik el ezeknek a kivételes képességű sportolók apró trükkjeit... Minden olimpiai bajnok felellősséggel tartozik a jövőért, bármennyit is adott korábban nekünk és az országnak a sikerekkel. Észre kellene venni, az egykor legendás öttusasport felé tart ez a sportág is. Pedig állítom, ezt a sportot többen űzik, mint a focit. Nekem még a mamám is dobált labdát strandon, Balatonon. Nincs ember, aki ki nem próbálta volna. Közben üres lelátók előtt zajlanak az OB 1-es mérkőzések. Míg a 80-as években (már akkor ott voltam minden hétvégén), zsúfoltak voltak ugyanezek az uszodák. És akkor sehol nem volt a válogatottunk igazából. Nincs egy nemzetközileg színvonalas fedett uszodája ennek a sportágnak. Igenis folyamatos hangos sikerekre van szükség a nyomásgyakorlás miatt. Ők is tehetnek érte... Szóval nem elég. Egyébként meg a Recco profijainak már volt idejük pénzt keresni. Én nem tudom a pénz oldaláról közelíteni a dolgokat. Szentimentalista vagyok. És nem csak pofázok arról, hogy a pénz nem lehet elsődleges, úgy is élem az életem. üdv.

Csaszi hozzászólása
Csaszi17322
2008.12.17. 22:03

Gratulálok, hazai pályán, szép győzelem volt!

mandula hozzászólása
mandula17321
2008.12.17. 21:46

gratulálok a Recconak, szép volt fiúk!!!

Coach hozzászólása
Coach17320
2008.12.17. 21:46

S.Z.P - 3 Olimpiai arany nem volt eleg? Hagy keressenek a fiuk egy kis penzt. Igy is tized annyit keresnek mint mas sportolok. Megengeded nekik?

TZS hozzászólása
TZS17319
2008.12.17. 21:46

Szép volt, fiúk!

Panna hozzászólása
Panna17318
2008.12.17. 21:45

Gratulálok a Recconak, és főleg a magyar játékosoknak.

Coach hozzászólása
Coach17317
2008.12.17. 21:41

Kasanak nagyon jot tesz a kis pihenes es csak Euroliga meccsek. Goleros, vedekezesben o minden idok leg jobbja es elvezi a jatekot. Meg mindig o a vilag leg jobb jatekosa! Londonban (vele is) meg lesz a 4. arany : ) Csak igy tovabb Kasa!

Panna hozzászólása
Panna17316
2008.12.17. 21:41

S.Z.P. TE NAGYON eszement vagy!!!!

Csaszi hozzászólása
Csaszi17312
2008.12.17. 21:24

Kásának nagyon sül a keze ;)

TZS hozzászólása
TZS17311
2008.12.17. 21:22

Na, ez már meg lesz:-)

S. Z. P. hozzászólása
2008.12.17. 21:05

Mondjuk inkább, csak elmegy... Nekünk nem ilyen kell. Szük lenne azokon a mérkőzéseken... Amelyekért egy játékosnak érdemes pólóznia évtizedeket, míg egy szurkolónak mérkőzésre járnia egy életen keresztül... A Recco magyarjainak meg üzenem, itt az idő hazatérni. Nem érdekel a profizmus és az anyagiak, itthon sem kenyérre kellene.... Szeretném látni, mikor egy magyar olimpikon, sztár azt mondja, a célom magyar csapattal két éven keresztül mindent megnyerni... A nemzetközi kupákat is. A többi nem érdekel, hogy ki kivel nem tárgyalt, ki kit nem hívot... Aki magyar klubokért, magyar sikerekért, magyar szurkolókért akar hajtani, győzni, az mind megteheti. üdv,

ati hozzászólása
ati17309
2008.12.17. 21:04

Kiszelly a karmester?! óóóóóóóóóóóóóóó HARÁ RECCO!!!!!

mandula hozzászólása
mandula17308
2008.12.17. 20:58

ez az üzenet aranyos volt:)

Gy. hozzászólása
Gy.17307
2008.12.17. 20:53

Hajrá Recco!!!

vivi hozzászólása
vivi17306
2008.12.17. 20:50

a szerkesztőktől kérdezném: videók nem lesznek? Hajrá Recco!!!

mandula hozzászólása
mandula17305
2008.12.17. 20:37

Tényleg gyönyörű, de sajnos sztem nem hamar lesz nekünk ilyenünk:( Viszont ennek ellenére óriási drukk a magyar játékosoknak, hajrá Recco!!!

W hozzászólása
W17304
2008.12.17. 20:35

kedves hzs! én is vártam a közvetítést, de úgy veszem észre,h csak írásban látható, nem videón :( hajrá Recco!!!

hzs hozzászólása
hzs17303
2008.12.17. 20:23

itt vagyok az oldalon, de nem találom, hogy hol lehet megnézni a mérkőzést; kérem segítsen vki

TZS hozzászólása
TZS17302
2008.12.17. 20:07

Szép ez az uszoda, mikor lesz nekünk ilyen? Gyerünk Recco!