FACEBOOK

Szerdán este európai Szuperkupa-döntő - élőben közvetítjük a vlv-n

Szerdán este európai Szuperkupa-döntő - élőben közvetítjük a vlv-n
hozzászólás, 2008.12.16.

Az Euroliga győztese a LEN Kupa aranyérmesével csap össze szerdán este 20.30-kor Soriban az európai Szuperkupáért. A Pro Recco-Sturm Csehov meccset a magyar érdekeltség miatt a helyszínről, élőben közvetítjük olvasóinknak - természetesen a Volvo Autó Hungária Kft. segítségével. Előzetesünkben a négy magyar szereplő, Benedek Tibor, Kásás Tamás, Märcz Tamás és Madaras Norbert nyilatkozik várakozásairól.

Mielőtt a semleges vízilabdakedvelők (hm, vannak ilyenek??) felháborodnának, hogy a döntő egyik részvevőjének otthonában lesz a meccs, hadd emlékeztessünk arra, hogy a Szuperkupa címvédője, a Pro Recco tavaly Kazanyban, a LEN-trófea "gazdájának" otthonában nyerte el a kupát, így lett címvédő.

Most tehát "járt nekik" a hazai pálya, s minden amellett szól, hogy a Ligúr-tenger partján bátran készülhetnek az újabb győzelem ünneplésére. Mi azonban ne felejtsünk el két dolgot. Az egyik az, hogy a "másik" Recco, (a nemzetközi) még csak most formálódik, hiszen a bajnokságban nem szereplő három magyarnak eddig kevés lehetősége volt fazont adni a világsztárok alkotta együttesnek. A másik tény, hogy az oroszok nagyon sok pénzt öltek abba, hogy minőségi vízilabda-csapatot építsenek. Ezért szerződtették hosszabb időre (csillagászati összegért) Sapicsot, s egy nagyon kemény, jó vízilabdát játszó gárdát alakítottak ki.

Előzetesünk elkészítéséhez természetesen megkérdeztük a magyar főszereplőket, s szavaikból kiderül, hogy a meccs szerintük sem lesz sétagalopp. Igaz, az is, hogy azért valamennyien bíznak a győzelemben...

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

-
Nem egészen olyan meccsre számítok, mint a Volgográd elleni sima győzelem. Azt gondolom, hogy a Csehovban vannak kiemelkedő játékos-egyéniségek, ami a Volgográdról nem mondható el. Ha centerben Csomakidzét, kint pedig Sapicsot meg tudjuk akadályozni a jó játékban, akkor így is lehet olyan meccs, mint a múlt szombati a Volgográd ellen.

- Jelent valamit nektek a Szuperkupa? Van külön prémium, vagy egyszerűen a presztízs miatt fontos?

- Van prémium is, de leginkább szerintem az a fontos, hogy ez a csapat az elmúlt két évben mindent megnyert, ahol elindult. Olasz bajnokság, Olasz Kupa, Szuperkupa, Euroliga. A Szuperkupát idén még nem, tehát tulajdonképpen az a tét, hogy ha nyerünk, akkor az elmúlt két évben minden elsőséget megszereztünk, amit lehetett.

KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

Ez a második Európai Szuperkupa-mérkőzésem, az első tavaly volt, azt megnyertük. Fontos meccs lesz, mert már az új évad elején nyerhetünk egy kupát. Úgy kezdeni az igazi szezont, hogy már a zsebünben van egy kupa - jó dolog! Úgy gondolom, hogy a Recco a bajnokágot is meg fogja nyerni - ezt persze nélkülünk, magyarok nélkül, csak Norbi lesz ott, aztán mivel az Euroliga idén borzasztó nehéz lesz, jó lenne, ha szerdán este ezt a Szuperkupát itthon tudnánk tartani.

Nagyon kellemetlen csapat az ellenfél. Sapics és Csomakidze nagyon jó játékos, de a többiek is vagy volt, vagy jelenlegi orosz válogatottak. Fizikálisan is erősek és vízilabdázni is tudnak.

- Hogy készültetek a meccsre?

- A Volgográddal kétkapuzgattunk ezekben a napokban.

- Milyen állapotban vagytok ti, magyarok, akik számára csak a nemzetközi meccseken jut szerep az idén?

- Kisebb megfázástól, sérülésektől eltekintve jól vagyunk, és ezeket nem fogjuk érezni a meccsen, az biztos.

- Van várakozás bennetek, fel vagytok pörögve?

- Olyan szempontból igen, főleg mi a Tibivel és Märcz Tomival, hogy elég kevés játéklehetőségünk van, úgyhogy mindig várjuk ezeket a meccseket. Most a Volgográd elleni Euroliga-meccs előtt úgy izgultunk, mint a kezdők, mert nagyon ritkán játszunk. Az volt a második meccsünk a szezonban és az első Soriban. Izgultunk. Szerintem mi még jobban várjuk, mint a többiek.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Egyértelműen győzni szeretnénk, nem is lehet kétséges, hiszen hazai pályán játsszunk, remélem, sok néző előtt. Úgy gondolom, hogy esélyesként állunk neki a meccsnek, de nem lesz könnyű. Tiszteljük az ellenfelet, a Sturm nagyon jó csapat. Azt hiszem, ha jól játszunk, akkor legyőzzük a Csehovot, s az biztos, hogy mindent meg is fogunk tenni ennek érdekében. A különleges góllövőérzékkel rendelkező Sapicsot természetesen megpróbáljuk kikapcsolni (láttuk, hogy öt gólt lőtt a hétvégén a Dubrovniknak), kétségtelen, hogy sok függ az ő formájától. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy nem pozitív hős, hanem negatív hős lesz – meglátjuk. És hát persze a Csehovnál nem egy jó játékos van, a többiekre is oda kell figyelni.

- Milyen volt a közvetlen felkészülés?

- A Volgográd az Euroliga-csoportmeccs után itt maradt, kétkapuztunk. Ez nem is annyira a Szuperkupa miatt lényeges, nekünk sem rossz, hogy jó ellenféllel kétkapuzhatunk. Ők egyébként máskor is maradnak egy-egy meccs után és gyakorolnak.

- Mire számítasz szerdán este?

- Nehéz meccset, az orosz csapatokra jellemző kemény fizikai ellenállást várok. Számunkra talán az lehet a megoldás, ha mindjárt az elején éreztetjük velük az erőfölényünket – ahogy a Volgograd ellen tettük -, de az sem baj, ha sokáig szoros lesz, és a végén sikerül a magunk javára fordítani a meccset. A lényeg az, hogy nyerjünk...

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Biztos nem lesz könnyű, egy meccsen minden lehetséges. Viszont a tavalyival ellentétben, most itthon játszunk, ami azért nagy előny! Tavaly ugye Kazanyban volt a Szuperkupa-mérkőzés. 
 
Bár az eddigi két Euroliga meccset nehéz összehasonlítani, mégis úgy érzem, határozottan javultunk az elmúlt hetekben. Remélem ezt szerda este sem fogom másként gondolni. A Csehovról annyit, hogy az elmúlt években már kétszer is egy csoportban voltunk velük, az ugye négy meccs. Nem sokat változtak, ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor szerintem a Recco egyértelműen jobb csapat. A többit meglátjuk szerdán!

Amennyiben kis stábunk el tudja hagyni szerdán hajnalban Ferihegyet, érdemes lesz estefelé felnézni a vlv-re, mert a helyszínről, a honlapunkon megszokott módon tudósítunk a remélhetően magyar örömöket is hozó meccsről. (A Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával.)

Tudósításunk a tavalyi Szuperkupa-mérkőzésről

Incredibile és grandissimo magyar gólok videón, Kazanyból

A Nemzeti Sport interjúja Kásás Tamással a tavalyi Szuperkupa-meccs után

1 régi hozzászólás

Judit hozzászólása
Judit17295
2008.12.16. 22:57

Ha nincs pénz a világligára. Akkor miért utaztok ki a szponzorok pénzén. MiKOR NEM IS MAGYAR CSAP JÁTSZIK. ITT KÉNE KEZDENI A SPOROLÁST.