FACEBOOK

Európai pólóhétvége - magyar csapatok utazási gondjai

Európai pólóhétvége - magyar csapatok utazási gondjai
hozzászólás, 2008.12.10.

A hétvégén Euroliga-csoportmeccseket rendeznek szerte Európában, s most kerül sor a három héttel ezelőtti LEN Kupa nyolcaddöntők visszavágójára is. Előbbiben és utóbbiban is két magyar csapat érdekelt, s szerdán este még mind az Eger, mind pedig a Honvéd számára bizonytalan volt, hogy le tudják-e játszani mérkőzésüket.

Bajban az Eger. Ferihegyen a helyzet zűrzavaros, a magyar csapatnak pedig pénteken Marseille-be kell utaznia, hogy szombaton megvívja Euroliga-csoportmeccsét a franciákkal.

Az út normál esetben sem leányálom, hiszen Budapestről nincs közvetlen járat a francia kikötővárosba, így Birosék pénteken reggel fél 9-kor indulnak Egerből, hogy - párizsi átszállással - este háromnegyed hétre érkezzenek Marseille-be. A ferihegyi helyzet azonban további problémákat okoz, hiszen az indulás szerdára teljesen bizonytalanná vált. Halmos R. Péter ügyvezető elnök a vlv-nek elmondta: a végsőkig kivárnak, de a csapat útját szervező utazási iroda már elkezdte alternatív útvonalak kidolgozását - pozsonyi vagy bécsi indulás jöhet szóba.

Az egrieket elkíséri a vlv munkatársa, s amennyiben lesz mérkőzés Marseille-ben, itt a honlapon a megszokott módon, élőben lesznek követhetők a fejlemények. (A Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával.)

A Honvéd itthon 12:3-ra legyőzte a görög Vouliagmenit, így a ki-ki meccs visszavágóján a továbbjutás nem foroghat veszélyben, mégsem csak könnyed kirándulásra indul a csapat, abszolválni a kötelező mérkőzést. A gondok forrása nem az, hogy a görög csapat három hét alatt acélosabbá vált. Mint ismeretes, Athénban napok óta utcai zavargások vannak, s bár a mérkőzés a görög főváros peremvidékén lesz, a magyar klub vezetése úgy gondolta, mind a görög féltől, mind a LEN-től éredeklődik: biztonságos-e az utazás, megtartható-e a mérkőzés az eredeti tervek szerint.

Novák Ferenc, a Domino Honvéd szakosztály-igazgatója a vlv-nek elmondta, hogy szerdán délután megkapták a görög klub hivatalos tájékoztatását, amit a LEN mellett Budapestre is elküldtek a görögök. Eszerint ők úgy ítélik meg a helyzetet, hogy a mérkőzés biztonságos körülmények között megrendezhető. Ennek ellenére az európai szövetség csütörtökön délelőtt dönt az ügyben, s ezt követően tájékoztatják majd a Honvédot.

Molnár Tamásék egyébként péntek délután Kecskemétről, katonai géppel terveznek Athénba utazni, így indulásukat a ferihegyi helyzet nem befolyásolja. Ugyanakkor gépük a görög fővárosban polgári repülőtéren száll le, s az ottani légiirányítók esetleges sztréjkja még okozhat problémát.

A hétvégi európai kupafordulóról pénteken közöljük szokásos előzetesünket a teljes programmal és az érintettek nyilatkozataival.

5 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2008.12.11. 16:49

Én a négy érdekelt magyar csapat meccsén a Szeged továbbjutásának örülnék a legjobban. Honvéd: sétagalopp, Eger: kötelező, Vasas: szűken is jó, Szeged: necces.

szerk. hozzászólása
szerk.17144
2008.12.11. 11:38

A LEN a következőképpen tájékoztatta a vlv-t: "The draw will be held on Monday 15 December in Rome."

t hozzászólása
t17143
2008.12.11. 11:31

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Najó hozzászólása
Najó17139
2008.12.11. 07:36

Elég hamar szoktak sorsolni. Gyorsan fent van a www.lenweb.org lapon.

kíváncsi hozzászólása
2008.12.10. 19:01

Azt tudja valaki, hogy a következő LEN kört, azaz a negyeddöntőt mikor és hol sorsolják? nagyon fontos lenne. kösziii