FACEBOOK

Megnéztük a Reccót

Megnéztük a Reccót
hozzászólás, 2008.12.02.

Olyan álmosan bandukoltak be az olaszok az uszodába, hogy alig láttak ki a szemükön. 10-kor kezdődött a közös edzés, és a vendégeket a jó húsz perces úszás, majd passzolgatás sem ébresztette fel. A Honvéd már 7:2-re vezetett, amikor elkezdtek éledezni...


Szivós Mártont mindenki köszöntötte, aki elhaladt előtte a bemelegítésnél. Nem véletlenül, hiszen Marci gyönyörű évet töltött Reccóban, bajnoki arannyal és Euroliga-ezüsttel tért haza - igaz, kicsit viharos körülmények között. De hogy egykori játékostársai kedvelik, azt most is bizonyították.

Budapesti tartózkodásának harmadik napján a második magyar csapattal kétkapuzott az Euroliga-győztes Pro Recco (hétfőn délelőtt magukban edzettek a Komjádiban, este pedig az FTC volt kitűnő edzőpartrere a csapatnak).

A játék szabályai némiképp módosultak, emberelőny sikeres befejezése után újrázhatott a támadó csapat (de ha másodszor is gólt ért el, az is csak egy találatnak számított), megítélt ötméteres esetében pedig nem büntető, hanem szintén fór következett. És bár az ilyen meccseken hagyományosan nem számít az eredmény, azért a zsűriasztalra kikerült egy elektromos jelzőtábla, s Tóth Imre folyamatosan nyomta a gombokat meccs közben, amikor középkezdéshez álltak fel a csapatok.

Az ember nem győzte kapkodni a fejét - nagyon jól játszott a Honvéd. Pattogtak a vízben a játékosok, s nem egyszer látványos megoldásokkal juttatták Tempesti hálójába a labdát. A túloldalon az elején csak Madaras villogott, több reccós kezéből egyszerűen kiesett a labda...

Jó, jó, a parton civilben ott ült Bencivenga, és Calcaterra is megsérült, helyettük hol Märcz Tamás, hol Benedek Tibor próbált helytállni közvetlenül a kapu előtt. (A házigazdáknál Gergely Pista hiányzott, végig Györke Zsolt védett.)

Aztán a sztárok elkezdtek felzárkózni, többször is egy gólra megközelítették a Honvédot, de a vége 10:8-as hazai győzelem lett. Ezzel együtt megmutatott valamit a Pro Recco abból, hogy miért Európa legjobbja, gyönyörű passzok, szép lövések és jó védekezés - mindenből adtak egy kis ízelítőt. Jó volt látni, hogy gyakran játszott együtt Märcz, Benedek és Madaras, szépen játszottak össze, de Norbi Udovicsicsnek is ugyanolyan önzetlenül adta a labdát, mintha magyar lenne.

Ami Kásás Tamást illeti: személy szerint nagy szerepe volt abban, hogy a Recco feljött a Honvédra, volt olyan előny, amely esetében mindkétszer (tehát az extra-ismétlésnél is) ő fejezte be a támadást, ugyanolyan csodálatos lövéssel (lást a videók között).

Este a Komjádiban is régi ismerősökkel találkoztak a magyarok, hiszen a Vasas volt az ellenfél.

A vlv-nek adott nyilatkozatokból kiderül, hogy a csapattal csak Madaras Norbert utazik vissza szerdán Olaszországba, a bajnokikon nem játszó Benedek, Kásás és Märcz néhány pihenőnapot kapott.

Minden továbbit tessék megtekinteni a vlv-videókon.



vlv-fotók az edzőmeccsről

vlv-videók:


Meccsjelenet - 1.

Meccsjelenet - 2.

Meccsjelenet - 3.

Meccsjelenet - 4.

Meccsjelenet - 5.

Meccsjelenet - 6.

Meccsjelenet - 7.

Meccsjelenet - 9.

Meccsjelenet - 10.

Meccsjelenet - 11.

Meccsjelenet - 12.

Meccsjelenet - 13.

Meccsjelenet - 14.

Meccsjelenet - 15.

Meccsjelenet - 16.

Meccsjelenet - 17.

Meccsjelenet - 18.

Meccsjelenet - 19.

Meccsjelenet - 20.

Meccsjelenet - 21.

Meccsjelenet - 22.

Meccsjelenet - 23.

Meccsjelenet - 24.

További videók:

Kásás Tamás nyilatkozata



Märcz Tamás nyilatkozata



Madaras Norbert nyilatkozata



További videók:

Duna TV-riport a Pro Recco budapesti edzéséről



M1-riport a Pro Recco budapesti edzéséről

5 régi hozzászólás

Dzsoki hozzászólása
Dzsoki16947
2008.12.03. 22:18

Jó az utolsó Madaras interjú.Végre nemcsak mesztelenül nyilatkoznak hanem felöltözve is:-)

Nikol hozzászólása
Nikol16945
2008.12.03. 18:28

Sziasztok hazalátogató légiósok! Örülök, hogy itthol vagytok egy kicsit, gondolom a család is ugyan ezt gondolja. Addig is boldog Karácsonyt és Reményekben Gazdag Új Évet!

Vitya hozzászólása
Vitya16940
2008.12.03. 09:53

ez itt hibás: ", a bajnokikon nem játszó Benedek, Madaras és Märcz néhány pihenőnapot kapott." bár lehet Norbi 2 példányban dolgozik;-)

BT hozzászólása
BT16937
2008.12.02. 22:50

"második megyar" => magyar Most sem érek engedélyezést.

BT hozzászólása
BT16936
2008.12.02. 22:48

A címben van egy "sem sem" szóismétlés. Nem kérek engedélyezést, csak jelzem az elírást a szerkesztőknek.