FACEBOOK

Meglepetésparti várta Zwack Pétert az Új Városházán

Meglepetésparti várta Zwack Pétert az Új Városházán
hozzászólás, 2008.11.21.

Szűk körű meglepetéspartin köszöntötték Zwack Péter üzletembert a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai a díszpolgárrá avatás előtt az Új Városháza egyik termében. Nem könnyen, de sikerült elérni, hogy az ugyancsak díszpolgári címmel kitüntetett üzletember egy órával előbb érjen az ünnepi közgyűlés színhelyére, de ne tudja, hogy miért kell korábban ott lennie.

A meglepetéspartit több ember heteken át szervezte. Szerették volna bevonni Zwack Péter két gyermekét, Sándort és Izabellát is, de ők éppen Amerikában tartózkodtak, így nem tudtak bekapcsolódni az előkészületekbe.


A szépen feldíszített teremben ott sorakozott az asztalon az eddigi elnyert 10 Unicum Kupa-trófea (emlékeztetőül: a mindenkori magyar csapatkapitány a tornagyőzelmek után egy ötliteres unicumos-üveget emelhetett a magasba). A sportágat immár 13 éve támogató Zwack Péter feleségével és New Yorkban élő lányával érkezett és igencsak meglepődött, amikor Kemény Dénes, Biros Péter, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán köszöntötte őt, mint Budapest új díszpolgárát.

Kemény Dénes szinte családias hangulatban köszönte meg az egész vízilabdasport nevében a hosszú évek óta érzett szeretetet és a támogatást, s a kedves szavak láthatóan tovább növelték az ünnepelt meghatottságát. Ezután vízilabdáról és a Firenzében élő Zwack Péter kedvenc focicsapatáról, a Fiorentináról folyt tovább a beszélgetés.


Még egy kedves gesztus tette emlékezetessé a meglepetéspartit: bejelentették, hogy az eddig a Magyar Vízilabda Szövetségben őrzött  (a magyar válogatott által megnyert) Unicum-trófeák magánszemélyek birtokába kerülnek. Nem kell megijedni, nem árverésen vehetik meg tehetős emberek a különleges üvegeket, hanem Kemény Dénes a kövér gömböket azok között osztja szét, akik leginkább megérdemlik: a Pekingben aranyérmet szerzett játékosok nagy része helyezhet el egyet-egyet otthon, a vitrinben. Méltó helyen, az olimpiai aranyérem mellett.

vlv-videó:

Zwack Péter átveszi a Budapest Díszpolgára címet

2 régi hozzászólás

t hozzászólása
t16314
2008.11.21. 11:36

unicumot kapnak?

Hajrá Eger! hozzászólása
2008.11.21. 10:31

Így van ez, ha a játéktudás mellé emberi értékek is párosulnak! Egy ilyen gesztus többet ér mindennél.Akár ki találta ki ezt a meglepetéspartit csak gratulálni lehet érte! Itt a példa, hogy mennyire sok kis apróságból állnak össze a nagy dolgok. Jó, hogy erről is olvashattunk...