FACEBOOK

Kemény Dénes a Sportarénában

Kemény Dénes a Sportarénában
hozzászólás, 2008.11.19.

ENGLISH VERSION // Most már valamivel kevesebb programra hívják, így "csak" hetente körülbelül öt eseményre hivatalos a magyar férfi vízilabda-válogatottat háromszor is olimpiai győzelemre vezető szövetségi kapitány. Kemény Dénes a Duna TV Sportaréna című műsorában Knézy Jenő vendége volt. Sok információt megtudtunk, például azt, hogy a pekingi győzelem óta körülbelül ezer gyerek kezdett el vízilabdázni Magyarországon!

A sportriporter ravasz megoldáshoz folyamodott: nem azt kérdezte, marad-e szövetségi kapitány a vendége, hanem azt, hogy szeretne-e maradni.

Kemény Dénes természetesen játszi könnyedséggel kerülte ki a "csapdát", és arról beszélt, hogy lehet edzősködni profi módon, magas szinten a fizetésért, de nem egy magyar edzőnek a magyar válogatott mellett. Az ő számára ez a munka "passzió", amihez szükség van a feltöltődésre, az ihletettségre. Ha ezt nem érzi, akkor nem tartaná helyesnek, hogy a munkát csak a fizetésért elvállalja.

Érdekesség, hogy Kemény Dénes a döntéshez vezető folyamat részeként kiemelte azt is: tisztán kell látnia, kik azok, akikre továbbra is számíthatna a pekingi csapatból. Azt sem titkolta, hogy olyan játékosról is tud, aki az ő döntésére vár saját pályafutása további sorsát iletően.

Knézy Jenő újabb "vadászcsapdát" állított a kapitánynak, amikor emlékeztette: bármilyen fáradt, bármennyire "ex-lex" állapotban várja, hogy megérlelődjön a döntés, az azért nagyon feltűnő, hogy keményen harcol a már sokszor beígért fedett uszodáért, mintha a jövőt építgetné... Kemény Dénes megkontrázta a riporteri kérdést, s elmondta: nagyon részletes jövő évi programot dolgozott ki a válogatott számára. Egyrészt azért, mert az év végéig szerződése van, tehát dolgoznia kell, másrészt pedig akár ő lesz a kapitány a jövőben is, akár más, az ő kötelessége arról gondoskodni, hogy a csapat számára a jövő év a lehető legideálisabban legyen megtervezve.


Ami az uszoda ügyét illeti, az esetleges budapesti vb-re készülő létesítmény elsősorban a sztárcsapatok számára (beleértve a válogatottat is) jelenthet majd nagy változást, de a sportág alapjai egyre szélesebbek. Csak a mostani olimpiai győzelem óta ezren kezdték el a sportágat űzni. Amikor 12 éve Kemény Dénes átvette a stafétabotot, 1500 igazolt gyermekversenyző volt az országban, most 7 ezer van... Mindez az eredmények okozta lelkesedések volt betudható, de természetesen az uszodai kapacitás nem nőtt ilyen mértékben.

A beszélgetés végén megtudtuk, hogy néhány agancsos nagyvadat már elejtett az elmúlt hetekben Kemény Dénes, most pedig várja a havat, ami a vaddisznó-vadászatokhoz szinte nélkülözhetetlen...

Nézze meg a teljes beszélgetést:

Kemény Dénes a Sportarénában (Duna TV, 2008.11.17.)

12 régi hozzászólás

Kővári-Krecsmáry Sándor-Győr hozzászólása
2008.11.30. 12:55

Tisztelt és Nagyrabecsült Dr. Kemény Dénes Kapitány Úr ! Már semmit nem tudok hozzátenni ahhoz a sokmillió jókíván- sághoz, melyeket kapott az olimpia befejezése óta.Azért szeretnék hozzátenni valamit még is...A nyáron, megalapítottam a MAGYAR VIZILABDÁZÓK TUDOMÁNYOS AKADÉMIÁJÁT azokból a nagyszerű pólósokból, akik HÁROMSZOR nyertek OLIMPIAI BAJNOKSÁGOT. Elnökük : Dr. Kemény Dénes Annyi örömet szereztek a magyarok milliójának a világon szerte-szét, hogy arra nincs jelző, mellyel ki lehetne fejezni a szeretetünket. Próbálom a magam szerény eszközével a nagyrabecsülésemet, szeretetemet, tiszteletemet kifejezni,hogy emléket állítok az arra érdemeseknek, elsősorban sportolóknak, de művészek, és az élet egyéb területén maradandót alkotó személyiségek - nek. Autogramot gyüjtök többek között. Ha mód van rá, fényképes autogramokat teszek az archívumomba. Nagyon nehéz címeket, E-mailokat felkutatni, de nem adom fel Így érdekes és nagyon szép a gyűjtés. Imádom a sportot, a pólót természetesen. Mindhárom olimpiai bajnoki döntőt felvettem, eltettem emlékbe, és idén nyáron, merész elhatározással azt terveztem, hogy próbálok a kapitány Úrtól és tizenhárom fiától autogramot kérni. Pólós dedikációm eddig csak egy volt, Dr.Kárpáti Györgytől, no meg a napokban berobogott Kiss Gergő dedikált fotója(2). Eddig vártam, mert nem akartam zavarni ezzel az érdekelteket Most már próbálok aktivizálódni,bízom benne, hogy senkit nem zavarok esetleges okvetetlenkedéseimmel. Ezt a vlv.hu címet nagy örömmel vettem, mert innen tudok/tam képeket letölteni. Nem akarok senkit pluszban terhelni, ezért, ha mód van rá, küldenék/dök képet, benne megcímzett borítékot, hogy a legkisebb gondot okozzak a kérésemmel. Nagyon szeretnék a kapitány Úrtól is egy fényképes autogra - mot kapni,de hova kűldhetném a fotót, ami nem is a legjobb, és a borítékomat ? Nem érdem, de azért szeretném megemlíteni, hogy egy kicsit kollégák is vagyunk. Tudom, hogy a Kapitány Úr, kutató állatorvosként dolgozott. Magam pedig 42 évig voltam állat- tenyésztő(Komárom,Nagyszentjános, Ászár)és több kollégájával volt nagyon jó, gyűmölcsöző a kapcsolatom. Ha meg tetszene tisztelni azzal, hogy egy autogramot küldene a címemre, nagy örömet szerezne vele. Előre is köszönöm szívességét, és elnézést, hogy egy kicsit hosszabbra sikeredett az írásom. a címem: 9024 Győr, Cuha u. 19. IV./ 13. Nagyon sok sikert kívánok a további életében elsősorban a most folytatott sport terén, a szakmai munkájához, családi életéhez és nemutolsó sorban a vadászatban sok szép trófeát. Nagy tisztelettel, szeretettel és barátsággal: Kővári-Krecsmáry Sándor

Kővári-Krecsmáry Sándor-Győr hozzászólása
2008.11.30. 11:58

Tisztelt Dr. Kemény Dénes Úr Annyi jót kapott, mondtak Önnek, hogy én már nem nagyon tudok pozitív jelzőkkel kedveskedni, pedig nagyon szeretnék. Utólagos engedélyével, megalakítottam, a MAGYAR VIZILABDÁZÓK TUDOMÁNYOS AKADÉMIÁJÁT azokból a nagyszerű pólósokból,akik egészen kiváló és nagyszerű játékukkal HÁROMSZOROS

Irónikus hozzászólása
2008.11.27. 12:41

Olimpia előtti kapus cserénél nem értettem egyet Kemény Dénessel. Akkor nem értettem a döntését, most már érteni vélem. Úgy gondolom, igaza volt. (Ezzel magamnak és K.D.-nek tartoztam.)

Rolling hozzászólása
Rolling16311
2008.11.20. 21:16

Kicsibjörk! Debrecen nevű hozzászóló már értelmezte, hogy hogyan gondoltam a Dunántúlt és a hozzákapcsolódó keleti országrész városait. (Ide még Békéscsabát is felsorolhattam volna, vagy akár Kecskemétet is.)

debrecen hozzászólása
2008.11.20. 18:10

Kicsibjörk: A dunántúl ám blokk, és a keleti régió csak felsorolva, ha megvédhetem rollingot. Igaza van, vannak vidéki tehetséges gyerekek akiknek a lehetőség sem adatik meg. Hisz egyvárosu ez az ország sajnos. A tradició mellé talán több támogatás vagyis lehetőség kell. Minden dicséret és elismerés a vidékieknek Szeged, Eger, Pécs. Viszont vannak még városok ahol jó lehetne a vízilabda csak segíteni kellene őket. Várjuk a rollingi hozzászólás érdemi eredményét, hátha olvassa "valaki".Reménykedünk, Debrecenben és biztos máshol is.

petra77 hozzászólása
petra7716307
2008.11.20. 17:57

Tele van a szívem vele és a csapattal még mindig. Csak érzéseim vannak, amiket nem tudok szavakba foglalni. Csodálatos ember, sportember, szövetségi kapitány, igazi vezetője ezeknek a fantasztikus fiúknak. Iszonyúan hiányozna, ha nem ő lenne ott a kispadon, de minden pillanatért örökre hálás leszek neki és a csapat minden tagjának.

aggódó hozzászólása
2008.11.20. 17:20

Debrecenben van elég gyerek, azzal nincs baj, sőt az ország legmodernebb fedett uszodájával rendelkezik. Még sincs elég támogatás, a gyerekek edzése veszélyben forog. Ezt az oldalt olvassa olyan személy, aki érdemben tud válaszolni és segíteni is tud?

kicsibjörk hozzászólása
2008.11.20. 16:11

Rolling: Nyíregyháza, Miskolc és Debrecen mióta van a Dunántúlon?

Rolling hozzászólása
Rolling16304
2008.11.20. 09:06

A magyar vízilabda jövője érdekében fontos lenne, ha végre eltűnne a 80 éves fehér folt, és a Dunántúl is bekapcsolódna a pólóba Nyíregyházával, Miskolccal, Debrfecennel együtt. Ha megnézzük csak a mai mezőnyt, a meghatározó játékosok legalább fele vidéki. Szeged, Szolnok, Eger nagyon fontos bázis, de biztos vagyok abban, hogy pl. Győrben is születtek Madarasok, Vargák, Molnárok, csak lehetőség hiányában nem pólózhattak, és nem derült ki róluk a tehetség. Bíros is miskolci, és csak nagy szerencse révén került Egerbe. A szövetségnek meg kell találni azt a módot, hogy a fehér foltokon is legyenek először pólóiskolák, aztán arra épülve felnőttcsapat, és így egy 16-18 csapatos valóban országos bajnokság, amelyben lenne 4 pesti (Vasas, Honvéd, FTC, Újpest), és a vidékiek. BVSC, OSC meghatározó klubok voltak, de nem hiszem, hogy olyan viszonyok jönnének, amelyben a mai vegetálásból ismét meghatározók lennének. Erre meg nincs szükség az első osztályban. Legyenek a másodosztályban, és szolgáljanak levezetési lehetőségnek (ma is ez van), de annak nincs értelme, hogy pl. Vincze Balázs ott edzősködik, vagy Kuncz utánpótlás igazgató. Sok egykori válogatott játékos van körön kívül, ha ezek közül 5-6 vállalná, hogy "lemegy" vidékre, és a nevét adja egy ottani pólósulihoz, akkor biztos, hogy jönnének a gyerekek. Tóth Laci, Petőváry, Vincze, Kuncz és mások neve még mindig jól hangzik, és ha a helyi sajtóban megjenik, hogy 300 akárhányszoros válogatott, világbajnok, EB bajnok, stb, akkor az csábító lenne. Ezt kellene a szövetségnek biztosítani (fizetés), míg az önkormányzat biztosítaná az uszodát, és a helyi szponzorok bevonását a későbbi további költségek fedezetére. 10 év múlva a mai 12-14 éves srácok is játszanak majd a bajnokságban és a válogatottban, és így bővebb lehetne a merítés.

aggódó hozzászólása
2008.11.19. 20:04

Lehet, hogy nagyon sok gyerek kezdett el vízilabdázni, de nagyon sok szeretné is folytatni - főleg, ha lenne rá elég támogatás. Ahol ez nincs meg, ott a gyerekek és edzők eddigi munkája vész kárba. Lásd a Debreceni Vízilabda Sportegyesületet. Rajtuk ki tud segíteni? Várom a "megmentőt" több aggódó szülő nevében!

Alex hozzászólása
Alex16302
2008.11.19. 18:25

Köszönjük szépen ezt a 12 évet!!! FANTASZTIKUS VOLT ! Én látom K.D. arcán a hitett,hogy folytatni fogja Londonig. 2009-ben Rómban lesz a vb és ott vissza tudjuk szerezni az aranyat.Nincs nála alkalmasabb szöv.kap.!!! Köszönet a sok-sok évekért !

kkata hozzászólása
kkata16301
2008.11.19. 14:14

Kedves Dénes, nem győzzük újra és újra hangsúlyozni, hogy bárhogyan döntesz is majd, egy ország hálás Neked az elmúlt 12 évért!!! MINDEN JÓT ÉS SOK SIKERT A JÖVŐRE NÉZVE ÍGY IS ÉS ÚGY IS!!!