FACEBOOK

Vasárnapi program: jó ebédhez szól a vízilabda

Vasárnapi program: jó ebédhez szól a vízilabda
hozzászólás, 2008.11.15.

Vasas-Honvéd. Rangadó a javából, még akkor is, ha a Honvéd nem a régi. Nem a régi? Meglátjuk a vasárnapi tévés meccs végén. Előzetesünkben Molnár Tamást és Kis Gábort kérdeztük, mindketten a meccs kulcsemberei lehetnek.

MOLNÁR TAMÁS (Honvéd):

- Én úgy érzem, hogy abszolút nyugodtan mehetünk a Komjádi uszodába, vesztenivalónk nincs, ennek megfelelően fogunk játszani, reményeim szerint felszabadultan és könnyedén.

- Hogy álltok sérülésekkel, betegségekkel?

- Gergely Mihályon kívül nincs más sérült.

- Hogy készültetetek?

- Taktikai elemeket gyakorolunk még, fizikailag úgy érzem, rendben vagyunk, taktikailag kell ehhez hozzátenni egy-két dolgot, nyilván már konkrétan a Vasasra készülve. Szerintem ez is sikerülni fog.

- Néztetek videót?

- Természetesen. Egy órát foglalkoztunk ezzel, azt gondolom, hogy amit lehetett, azt leszűrtük a látottakból.

- A meccs szokatlan időpontja mennyire befolyásolhatja a két csapat teljesítményét, a napi formát?

- Nincs mit tenni, délben kell játszani, butaság lenne ezzel foglalkozni, vagy erre hivatkozni. Szombaton a meccs időpontjában edzünk, hogy ezzel is hozzászoktassuk magunkat, remélem, hogy ez elég lesz.

- Mire számítasz a mérkőzésen, mi dönthet?

- Nyilván ha egy csapat meg akar nyerni egy meccset, mindenféleképpen fontos, hogy kevés gólt kapjon és minél több emberelőnyt belőjön. Természetesen elsősorban ezeket tartjuk szem előtt.

- Van-e valaki a Vasasban, akitől tartotok?

- Nincs.


KIS GÁBOR (Vasas):

- A csapatban mindenki jól van, voltak kisebb sérülések a héten, de ezek igazából nem is említésre méltóak, mindenki felépült. A héten kétkapuztunk a Mladost Zágrábbal, szerdán kétszer, kedden egyszer játszottunk velük. Nagyon fárasztó volt, jó csapat, s mindenképpen az előnyünkre vált a közös készülés. Nagyon sokat fogunk köszönni ezeknek az edzéseknek, rengeteget tudtunk gyakorolni.

- Mit tudtok a Honvédról? Milyen érzésekkel szálltok vízbe, hiszen ez azért nem teljesen ugyanolyan rangadó lesz, mint amit a korábbi években megszoktunk. 

- Semmiképp sem úgy állunk hozzá, hogy gyengültek a tavalyi idényhez képest. Nagyon jó csapat a Honvéd és nekünk ez lesz az első mérkőzésünk velük, mióta mindkét csapat átalakult, azaz most fogjuk még csak felmérni egymás erejét. Taktikailag is fel szeretnénk készülni ellenük, de a „hogyan” maradjon a mi titkunk :-). Semmiképp nem úgy állunk a hétvégi meccshez, hogy könnyebb lesz, mint tavaly. 

- Nemrég tértetek vissza Varga Danival, sérülésből kigyógyulva. Teljes értékűek vagytok már? 

- Én teljes értékűnek érzem magam, igaz, néha-néha, amikor kapok egy erőteljesebb rántást, érzem a kezemen, de a szegedi mérkőzésen tapasztaltak alapján úgy gondolom, hogy ez nem fog zavarni. Igazából nem mozgok úgy, hogy féltenem kellene a bicepszem, pláne, hogy center poszton nem is lehet ilyenekre odafigyelni. Én úgy gondolom, hogy bírja a terhelést a kezem – az orvosok is ezt mondják -, úgyhogy igyekszem száz százalékosan játszani.
Szerintem Dani is teljes értékű, már nincs komolyabb baja, de ezt nyilván tőle kell megkérdezni :-). Persze nagyon sokat hagyott ki, így a játékába majd újra vissza kell szoknia, de a kétkapus edzéseken már abszolút nem éreztük, hogy ezzel bármi gondja is lenne. 

- A vasárnapi meccs időpontja nem szokatlan a számodra?

- Megmondom őszintén, hogy én szeretem az ilyen mérkőzéseket, mert nem úgy telik el az egész napom, hogy a taktikán őrjítem magam. Az ember ilyenkor lejátssza magában a mérkőzés bizonyos szituációit és engem ez fejben nagyon le tud fárasztani. Az olimpián is észrevettem, hogy nekem sokkal jobban fekszenek a délelőtti mérkőzések.  Persze nem tudom, a többiek hogy gondolják, de én tényleg szeretem azt, ha nem egy egész napom van a készülésre.

- Van-e még esetleg valami fontos információ, amiről tudnunk kell?

- Hát, azt hiszem annyi, hogy Hajrá Vasas :-)!



A Vasas-Honvéd bajnoki rangadó vasárnap 12.45-kor kezdődik a Komjádi uszodában, és az M1 élőben közvetíti.

A forduló további mérkőzései (szombaton):

BVSC-Szolnok, Szőnyi út 15:30
Pécs-Szentesi 16:30,
Fehérvár-Eger 17.00,
UTE-Szeged, Hajós uszoda 18.00,
OSC-FTC, Hajós uszoda 19:30

7 régi hozzászólás

Rebo hozzászólása
Rebo16196
2008.11.16. 08:13

Legyünk ott minél többen. Hajrá Vasas

t hozzászólása
t16193
2008.11.15. 21:45

Bár! Azt sem bánom, ha az alapszakaszban harmadikok leszünk, csak a rájátszást nyerjük meg....

t hozzászólása
t16192
2008.11.15. 21:42

Hajrá Honvéd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vivi hozzászólása
vivi16191
2008.11.15. 20:59

remélem,hogy Kicsi is és Dani is felépült már. HAJRÁ VASAS!!!!!!!!!!

Sándor hozzászólása
Sándor16189
2008.11.15. 13:21

ja hoppá elnéztem a naptárt

Sándor hozzászólása
Sándor16188
2008.11.15. 13:07

egyelőre vmi fekete-fehér film van

móka hozzászólása
móka16186
2008.11.15. 09:25

Nagyon örülök, ogy Kicsi, meg Dani egyaránt egészségesek.Én mindig reálisan próbálom meg felmérni az erőviszonyokat, annak ellenére,hogy a Honvéd meggyengült, semmiképpen nem szabad lebecsülni,ugyanolyan koncentrációval kell játszani ellene mint a korábbi években.Viszont ha a VAsasból mindenki jó napot fog ki,szerintem két -három gól biztosan van a Vasas javára a jelenlegi erőviszonyok alapján és ennek ki kell jönnie.Most olyan szitu jött ki a Honvédnak,mint amiben évekig a Vasas volt,ők az esélytelenebbek,és próbálják becserkészni a nagyvadat.Én remélem azonban,hogy az aranykezű angyalföldi gyerekek jóllakottan,a Dominót elfektetve térnek majd haza a Komjádi uszodából:)A meccs jó erőfelmérő lesz a két hét múlva esedékes Magyar Kupa elődöntő előtt,bár egy bajnokiés egy kupamérkőzést sosem szabad összehasonlítani,teljesen más..szóval semmiképpen nem lazáskodni, a Honvéd nagyon jó csapat,és kívánom,hogy erősödjön meg és a régi fényében ragyogjon kis idő múlva,de mindig egy-két lépéssel a Vasas mögött!Angyalföld!!!!MINDÖRÖKKÉ!