FACEBOOK

A következő rangadó: Szeged-Vasas

A következő rangadó: Szeged-Vasas
hozzászólás, 2008.11.07.

A mezőny egyetlen pontveszteség nélküli csapata a bajnokság szombati fordulójában Szegeden szerepel. A Vasas számára az utóbbi években igazi mumus lett a Tisza-parti gárda, amelynek edzője néhány éve még a piros-kékek munkáját irányította. A rangadó előtt a két csapat elsőszámú kapusát, a korábbi válogatott kerettag Nagy Viktort és Baksa Lászlót kérdeztük. 

NAGY VIKTOR:

- Az elmúlt négy évben mindig úgy mentünk le Szegedre, hogy nyerni akarunk és nem sikerült. Ezért most mindent megteszünk, hogy végre győzzünk. Nagy meccsre számítok, bízom magunkban, bízom abban, hogy összhangban, jól fogunk játszani.

A "nagy meccsek" előtti felkészülést végeztük, tudatosan készültünk a Szegedből. Úgy érzem, hogy jól felkészültünk, meglátjuk, Szegeden ebből mi valósul meg.

- Kis Gáborról és Varga Dánielről tudjuk, hogy már játékra készek. Milyen állapotban vannak, száz százalékosak?

- Én az edzések alatt úgy éreztem, hogy igen. Elég jó formában vannak, remélem, szombaton is jól fognak játszani, mert nagyon fontos, hogy mindenki hozzon egy magasabb szintet. Erre szükség lesz a győzelemhez.

- A Szeged eddig elég rapszodikus csapat benyomását keltette...

- Így van, de ez azon múlik, hogy az ellenfél mennyire hagyja őket játszani. Remélem, erőteljesek, határozottak leszünk, s így nem tudják a jobbik formájukat hozni.

BAKSA LÁSZLÓ:

- Nagy örömünkre, itt volt a Partizan Belgrád, három napig együtt készültünk. Négyszer játszottunk is velük, és úgy érzem ez nagyon jót tett a csapatnak. Kijöttek a hibák, amiket Zoli próbált megfelelően "kommentálni", de azért már azt is hallhattuk, hogy néha voltak jó momentumok. Sokat kellene ilyen csapatok ellen játszanunk, mert ez a fejlődés útja. A Vasasra nagyon készülünk, szeretnénk meglepetést szerezni, ami nem lesz egyszerű, mert ők már komplettek.

- Mi dönthet a meccsen?

- Nagyon meg kell szerveznünk a védekezést, ezen dolgoztunk ezen a héten. Látom a csapattársaimon az elszántságot, ők is meglepetésre készülnek. Nagyon jó csapat a Vasas, de meg kell tennünk mindent, bele kell DÖGLENÜNK - aztán nyerjen a jobbik.

- Mindenki egészséges nálatok?

- Sajnos nem, a balkezesünknek, Vojislav Vejzagicsnak fáj a keze, nem is nagyon játszott az elmúlt napokban.

- Mekkora közönségre számítasz a bajnoki címvédő ellen?

- Remélem, minél többen kijönnek, mert nagyon jó volt sok néző előtt játszani a Honvéd meg az Eger ellen.


A Szeged-Vasas bajnoki mérkőzés szombaton 18.00 órakor kezdődik Szegeden.

9 régi hozzászólás

Csaszi hozzászólása
Csaszi16073
2008.11.09. 08:50

Én, Sajnos nem hiszek abban, hogy éppen most áramlana annyi pénz a magyar pólóba, hogy akár olasz szintre fel lehetne hozni. Az örömteli, hogy új vidéki csapatok Pécs, Fehérvár megközelítették a középmezőny alját és érzékelhető egy kiegyenlítettség, ami inkább a mezőny második felének jelenthet előrelépést. Az élcsapatok közül egyedül a Vasas tűnik stabil Euroliga szintűnek és Final Four esélyesnek az Eger 8 közé jutása már igen nagy meglepetés lenne, bár kisorsolhatnak egy olyan csoportot, ahonnan össze jöhet a 8 közé jutás, de az tűnik jelenleg a maximumnak. Szóval a magyar pólóhoz képest egyfajta középszerűség jellemzi most a magyar bajnokságot és egy Vasas (esetleg még az Eger) szintű csapatnak szüksége lenne minőségi és rendszeres kihívásokra. Ha minden jól megy, akkor a következő félévben havonta egy éles meccset játszik az Euroligában Vasas, ehhez jön még 9 nemzetközi szinten még értékelhető mérkőzés, amelyekből talán ha 2 lesz Euroliga szintű, mert szoros meccset lehet ugyan játszani az UTE,FTC vagy akár egy Pécs ellen, de ezek a csapatok min. 5-6 gólra vannak az Euroliga legjobb 10-12 csapatától, de még a Honvéd vagy a Szeged is 3-4 gólra van a Mladost, Dubrovnik, Hercegnovi, Partizán, Kotor, Recco, Csehov, Kazany, Possilipo szinttől, ez szerintem nem elég nemzetközi szintű válogatott játékosok számára.

Én hozzászólása
Én16069
2008.11.09. 01:44

Lehet, hogy ebben igazad van csaszi, ami a sorozatterhelést illeti, de a Magyar vízilabdának akkor sincs semmi koze az Adriai bajnoksághoz... inkább a magyar csapatokat kéne megerosíteni pénzugyileg a támogatók és a sportszervezet által, hogy felerosodjunk pénzugyileg annyira mint az Olasz csapatok, szakmailag ugyanis elottuk járunk jóval, csak a lóvé hiányzik... meg aztán végulis, ha a legerosebb vizilabda válogatott a miénk a világon, akkor azért azt a pénzt megérdemelné ez a sport... ha a gyengébb csapatokat fel tudnánk erosíteni ilyen Nervi, Sori, Savona szintre, akkor lenne sorozatterhelés... a jadranska liga jó 5let volt számukra, de nekunk szerintem nincs rá szukségunk... annál nagyobb élvezetet fog jelenteni, ha majd kozelegnek a nagy meccsek az Euroligában esetleg a LEN kupában, és lehet menni meccsre, lehet nézni jó meccset, amire már várunk...ha Jadranskában játszanánk, akkor azok a meccsek ugyanolyanok lennének, mint a bajnokik... a válogatott játékosoknak így is lesz elég terhelésuk, itthon félévente kupával egyutt osszel minimum 5 eros meccs, ha 4 eros csapattal számolunk, kettovel találkoznak a kupában, és ugye hárommal a bajnokságban, tavasszal csak három a bajnokságban az igaz, de akkor jonnek a komoly Euroliga meccsek... ehhez még hozzászámolódhat egy jó formában játszó Fradi,UTE esetleg Pécs, akik megszoríthatják bármikor a "nagyokat"... és ott van még az élcsapatoknak a LEN ill. Euroliga, ahol szintén Legalább 3 eros meccs minden csapatnak, ha továbbjutnak az Euroligában, akkor még + adj isten maximum 3 eros meccs... így az egész szezonban az élcsapatainknak lesz minimálisan 11 eros meccsuk, ehhez még johet az esetleges Euroliga továbbjutás a csoportból, a válogatott meccsek, és az-az egy két izzasztó meccs a "gyengébb", de jó formában izzasztó csapatok ellen... a hoki az más, ott az Albának tényleg nem volt ellenfele, és akik ilyen szinten bajban lehetnek inkább azok a szerbek, ahol a Partizannak aztán tényleg nincs egyetlen ellenfele sem hazai szinten...

Csaszi hozzászólása
Csaszi16062
2008.11.08. 22:07

Én, Ha jól tudom nem ki mit tud az Adriáról verseny van szláv nyelven megrendezve Jadranska Liga néven, hanem egy rendkívül színvonalas, számos külföldi sztárjátékossal megerősített vízilabda bajnokságról van szó, amit a póló legeredményesebb országa nem nézhet úgy, mintha az nem jelentene konkurenciát. Sokan mennek Egerbe Vasas, Honvéd vagy szegedi drukkerként, de max. évente 6-8 alkalommal és ezek nem is maradnának el, viszont az élcsapatok BVSC, Szentes, Szolnok, OSC, Fehérvár, Pécs elleni meccsei már biztos hogy nem hoznak annyi nézőt mint egy Mladsot, Dubrovnik, Kotor, Herceg Novi vagy Budva elleni rangadó hozhatna. Szervezés kérdése, lenne mondjuk két csoport, egy északi a Vasas, Eger, Honvéd, Szeged, a Partizánnal megerősítve és egy déli, így nem kellene annyit utazni. Kétségtelen, hogy esetleges szerb, magyar csatlakozás gyengíti az Euroliga presztízsét, de vajon a mi feladatunk-e ennek védése, miközben szakmailag a magyar bajnokság és így a válogatott is lemarad. A nemrég lezajlott Euroliga és LEN selejtezőkön össze lehetett hasonlítani a két bajnokságot (magyar, Jadranska) , három kiemelt nem játszott (Kotor, Mladost, Vasas) , az éles meccsek a közvetlen konkurensek ellen magyar csapatok esetében (Eger, Honvéd, Szeged, UTE) 7 mérkőzés, 1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereséggel , Jadranska (Dubrovnik, Herceg Novi, Sibenik, Budva) 11 mérkőzés, 10 győzelem, 1 vereség, az 1 vereség is egymás közötti meccsen (Dubrovnik-Budva 14-8) jött össze. De ide hozhatnám a ?nagyon buta? Alba Volánt is, amelynek teljesítményén és így a válogatottén is hihetetlen módon meglátszik, hogy nem csak a bajnokság végén, a rájátszásban kell a Dunaferr vagy az UTE ellen megfeszülni. Mióta heti 3x kell A csoport közeli szinten játszaniuk, azóta mind fizikálisan, mind fejben jobban bírják és ez nem lehet másképp a vízilabdában sem, a magyar élcsapatok nagy hátrányban lesznek olyan csapatokkal szemben, akik nem 8-10 hanem 25-30 éles mérkőzést játszanak egy szezonban, sorozatterhelésként.

Én hozzászólása
Én16056
2008.11.08. 16:41

Azért az már elég nagy butaság, hogy csatlakozniuk kéne a MAGYAR csapatoknak a JADRANSKA ligába... magyarországnak semmi köze sincs Adriához, nem úgy mint a Horvátoknak, a Montenegróiaknak és a Szlovéneknek... se közünk sincs hozzájuk, se nem értjük őket, mert annak a három országnak hasonló a nyelvük, Szláv... másrészt megcsappanna úgy érzem a szurkolók támogatása is, hisz mégiscsak többen mennének elo sztem mondjuk Egerbe Vasas drukkerek, mint Herceg Noviba... azért az messze van sokat kivenne a jáékosokból is az állandó utazás... szóval teljesen buta 5letnek tartom azt, hogy csatlakozzunk a Jadranska Ligába... meg aztán mi ez már, jóhogy nem az összes Európai élcsapat nem játszik egy bajnokságot, sztem elvesztené az értelmét az Euroliga... Magyarország nagyon erős bajnokság csak a jadranska liga és talán az Olasz bajnokság lehet erősebb... jó ez így, maradjon meg a saját bajnokságunk, így is van jó néhány erős meccs, az élcsapatoknak egymás ellen + az Euroliga, Len kupa...

Angyal hozzászólása
Angyal16053
2008.11.08. 11:46

Szedd össze magad Nagyfiú, mutasd meg előttem, mit tudsz! Hajrá Szeged! Sz

szurkoló.... hozzászólása
2008.11.07. 22:30

Baksa Laci tudod a dolgod..... Hajrá Szeged...

vivi hozzászólása
vivi16042
2008.11.07. 18:53

én csak annyit mondok: HAJRÁ VASAS!!!!!!!!!!!!!:)

móka hozzászólása
móka16039
2008.11.07. 14:32

Sajnos Szegeden a helyi vízilabdacsapat pár éve mumusnak számít,de úgy gondolom a tudásbeli különbség holnap már ki fog jönni a két csapat között.RemélemDani és Kicsi már teljesen egészségesek,és velük együtt(bár szerintem nélkülük is menne)szóval velük együtt behúzza a csapat a következő strigulát a győzelem rovátkába!Mindent bele fiúk,hajrá VASAS!

Csaszi hozzászólása
Csaszi16037
2008.11.07. 09:32

"Sokat kellene ilyen csapatok ellen játszanunk, mert ez a fejlödés útja." Ja, talán csatlakozni kellene a Jadranska Liga-ba.