FACEBOOK

Gyengül az olasz bajnokság színvonala?

Gyengül az olasz bajnokság színvonala?
hozzászólás, 2008.11.03.

Rangadók nélkül folytatódott a pontvadászat az itáliai bajnokságban. A középmezőny egyre jobban megközelíti az élcsapatokat, s mindinkább úgy tűnik, hogy nem a második vonalba tartozó klubok lettek jobbak, hanem a korábbi elit nagy része (Posillipo, Brescia, Savona) gyengült jelentős mértékben. A kivétel természetesen a Pro Recco, amely bárhova megy, tetszés szerint éri el góljait, úgy, hogy a változatlanul nagyon kemény hétközi edzésekben elfáradt sztárok szinte pihenőnek tekintik a bajnoki forduló napját...

Florentia-Pro Recco 3:15 (0:2, 2:4, 1:5, 0:4) G.: Georgescu 2, Pagani, ill. Felugo és Jokics 3-3, A. Calcaterra, Udovicsics 2-2, Madaras, Presciutti, Figari, Di Costanzo, Bencivenga

Firenzében járt a Pro Recco, s tévés meccsen győzte le a csekély ellenállást tanúsító Florentiát, amely szebb napokat is látott már. (Nagyon hiányzik a tavaly még itt játszó Vasovics és Hosnyánszky - ezt mindenki elismeri.) A firenzeiek ificsapat benyomását keltették, gyakori jellemzője volt játékuknak a teljes káosz.

Ami a Reccót illeti: végre bajnokin is láthattuk, hogy miként muzsikál az új csapat. Nos, ha röviden kell összefoglalni, akkor azt mondhatjuk: fúúú, nagyon erős ez a gárda. Lehet, hogy a sok új játékos még nem szokott össze, lehet, hogy a bajnokság ezen szakaszában Porzio még mindig alapozó jellegű edzéseket tart, de a játékban az látszott, hogy támadásban szinte mindenki gólveszélyt jelent. Akárkinél volt a labda, az ellenfél védelme totálisan bizonytalanná vált, mert nem egy vagy két játékost kellett semlegesíteni, hanem mindenkit, aki éppen a vízben volt a reccósok közül.

Kiemelkedőt nyújtott Jokics és Felugo - utóbbi dobott egy "elnézős" gólt hét méterről szabaddobásból, úgy, hogy a kapus a kezét sem emelte fel, dermedten nézte, ahogy a labda bevágódik a kapu általa üresen hagyott baloldalába. Mindennél többet mond, hogy a Reccóból nyolc játékos iratkozott fel a góllövő-listára.

Köztük volt Madaras Norbert is, aki egyetlen lövési lehetőségét értékesítette, emberelőnyből talált be, szinte azonnal rálőve a labdát.

MADARAS NORBERT (Pro Recco):

- Úgy gondolom, hogy a vártnál simább volt. Már az elején elmentünk és a firenzeieknél gyakran a káosz jeleit tapasztaltam. Az az igazság, hogy gyengülnek a csapatok. Ezt nem csak a bajnokságban látottak bizonyítják, hiszen meglepően sok a szoros eredmény, hanem főként a nemzetközi szereplés. Korábban a Bresciával, a Posillipóval és a Savonával is komolyan kellett számolni, most mintha csak mi lennénk versenyben jelentős nemzetközi eredményért. Az idegenlégiósok számának csökkentése úgy látszik, nem a várt eredményt hozta. Azt hiszem, a Recco is annak köszönheti tekintélyének megőrzését, hogy a bajnokikon három, a nemzetközi meccseken hat(!) idegenlégióst tud felvonultatni.

A Madaras-gól


Savona-Nervi 12:11 (3:2, 2:4, 4:2, 3:3) G.: Whalan 4, Rizzo, C Mistrangelo, Aicardi 2-2, Varellas, G. Fiorentini, ill. Popovics 4, Fodor R. és Celia, Lo Cascio 2-2, Lisi

Fodor Rajmund csapata, a Nervi rossz előjelekkel készült első komoly meccsére. Múlt csütörtökön a Ligúr-tenger partján óriási vihar söpört végig és nyomában romhalmazzá vált a csapat sátortetős uszodája. Így hetekre nehéz helyzetbe került a csapat. Az egyik legjobb játékosuk, Enrico Mammarella csütörtökön kezét törte, tehát kiesett és hogy a gondok sora teljes legyen, Baldinetti edző eltiltás miatt nem ülhetett a kispadra a Savona ellen.

FODOR RAJMUND:

- Mindezek ellenére azt kell mondjam, hogy helytálltunk. Sokszor vezettünk eggyel, aztán jöttek a kontrák-kiállítások, amíg a Savona nem vezetett, aztán fordítva is. Ezt eljátszottuk vagy háromszor. A vége felé kétszer kettővel is ők vezettek. Itt még volt lehetőségünk egyenlítésre (12:12-re), fórban ki is játszottuk de egy rossz lövés miatt nem sikerült. Hozzáteszem, hogy ez a Savona most az olasz bajnokságban az egyik legjobb formában lévő gárda. Mutatta ezt a kupasorozat és azóta is nagyon jól játszanak. Kis szerencséjük volt, hogy a három pontot otthon tudták tartani. A csapatunk abszolút helytállt.

Ami engem illet, két gólt lőttem, távolról, mindkettőt akcióból. Rendszerint amikor elfogynak a bekkjeink (a kezdő meg a csere), akkor a végén nekem kell beszállnom hátul, a maradék energiámból erre is kell jutnia az utolsó negyedben. „Fantasista” vagyok, ahogy ezt itt az olaszok mondják (irányító és minden más). :-)

További eredmények:

Lazio-Catania 8:6 (3:1, 2:1, 3:2, 0:2)

Civitavecchia-Sori 14:14 (2:2, 2:5, 5:3, 5:4)

Bogliasco-Brescia 5:8 (2:0, 2:4, 1:0, 0:4) (Az utolsó negyed előtt még a gyengécske Bogliasco vezetett...)

A Posillipo-Latina mérkőzést a nápolyiak elmúlt hétvégi LEN Kupa-kötelezettsége miatt szerdán rendezik meg.

2 régi hozzászólás

ehh hozzászólása
ehh16024
2008.11.05. 22:22

ahh: természetesen volt ilyen, sőt, ne feledkezzünk meg az OSC-Vasas 32:2, Mornar - Jug Dubrovnik 29:3, St. Andreu - Barcelona 38:4, Dinamo Moszkva - Csehov 28:5 meccsekről sem. (remélem az iróniát érzed)

ahh hozzászólása
ahh16023
2008.11.05. 21:34

vasoviccal meg hosnyanszkyval is volt fiorentina-recco 26-7 tavaly ha jól emlékszünk...szoval a különbség nem ez...