FACEBOOK

Arcvonások - Kemény Dénes az MR1 Kossuth Rádióban

Arcvonások - Kemény Dénes az MR1 Kossuth Rádióban
hozzászólás, 2008.10.31.

Lantos Gábor sportriporter még az olimpia előtt riportsorozatot készített a pekingi versenyek legesélyesebb magyar sportolóival, edzőivel. Az Arcvonások címmel sugárzott beszélgetések sora akkor a Kemény Dénessel felvett interjúval kezdődött. A közszolgálati rádió most visszatért egykori riportalanyához...

A 30 perces újabb portréban először felelevenítették a korábbi műsort, Kemény Dénes gyermekkoráról, Fecsó bácsi szerepéről vall, s hosszan elidőznek a riporterrel arról, hogy vajon lehetne-e futball-edző, s szövetségi kapitányként milyen szakvezetője lenne a magyar labdarúgó válogatottnak. (Eláruljuk a summázatot: nincs ilyen ambíciója.)

Hallhatjuk a portréban a felejthetetlen pekingi döntő rádióközvetítésének utolsó másodperceit (Hajdú B. István és Novotny Zoltán tolmácsolásában), majd a hangfelvételeket a mai Kemény Dénes váltja fel. Elmondja, mi minden történt vele a hazaérkezés óta. (Inclusive: élménybeszámoló-hegyek, szarvasbika-bőgés és dámbarcogás.)

A szövetségi kapitány a most készült interjúban bevallja: a pekingi döntő idején ott volt az a bizonyos zabszem azon a helyen..., s elmondja azt is, hogy miért.

És hát a jövő... A soron következő nehéz döntés szempontjai, a korábbi hasonló helyzet felidézése.

Aki nem kívánja végighallgatni a felvételt, annak annyit elárulunk: Kemény Dénes november végére, december elejére tervezi, hogy döntést hoz további sorsáról.

A félórás műsort a könnyebb kezelhetőség érdekében két részre bontottuk:

Arcvonások - Kemény Dénes (MR1 Kossuth Rádió, 1. rész)

Arcvonások - Kemény Dénes (MR1 Kossuth Rádió, 2. rész)

3 régi hozzászólás

Kritikus Péter hozzászólása
2008.11.03. 09:08

Köszönöm, hogy kiraktátok!

t hozzászólása
t15940
2008.10.31. 22:16

Szegényt tényleg mit gyötrik ezzel a "mi lesz veleddel". Pedig annyira érthetően mondja, hogy még nem tudja. Jelzem én Kalapos stílusától nem vagyok elragadttatva..., de a hanképek nagyon jók.

K.Á. hozzászólása
K.Á.15939
2008.10.31. 21:49

Szerintem is annyira gáz, hogy ezek a béna újságírók nem tudnak mást kérdezni, csak ezt, hogy hogyan döntött. Pedig már az olimpia előtt megmondta, hogy mikor fog dönteni. Egy ilyen hálás interjúalanytól igazán bőven lehetne még mindig érdekes dolgokat kérdezni...