FACEBOOK

Jadranska Liga: győztek a "magyar" csapatok - Steinmetz Ádám parádés bemutatkozása

Jadranska Liga: győztek a "magyar" csapatok - Steinmetz Ádám parádés bemutatkozása
hozzászólás, 2008.10.22.

A Jadranska Liga hétközi fordulójában bemutatkozott új csapatában Steinmetz Ádám. A sérüléséből felépült center máris a közönség kedvence lett, hiszen a mezőny legjobbjaként négy gólt vágott hazai pályán a Jadran Splitnek. A Kotor tartalékosan is simán nyert, Kiss Gergely két góllal és négy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A Budva idegenből hozta el a pontokat, Gór-Nagy Miklós egy találattal vette ki részét a Mornar ellen, idegenben kivívott győzelemből.

Mintegy nyolcszáz fanatikus kotori szurkoló előtt szerepelt először új csapatában a műtétje miatt sokáig lábadozó Steinmetz Ádám a Jadranska Liga szerdai forduljában, Kotorban. A bemutatáskor külön kiemelte a hangosbemondó, hogy Steinmetz Ádám első hivatalos mérkőzésén szerepel a Primorac Kotorban. A közönség óriási üdvrivalgással köszöntötte a magyar centert.

- Több mint három és fél hónapja nem játszottam hivatalos mérkőzést - mondta Ádi a vlv-nek telefonon a meccs után, késő este, amikor éppen Kiss Gergőék tengerparti házának teraszán üldögélt vendéglátóival.

- Jó érzés volt újra játszani, s az is jól esett, ahogy a csaknem telt ház fogadott a bemutatáskor. (Tavaly, amikor a Vasassal játszottunk itt, az ellenkezőjét is megtapasztaltam...) A meccs elején gyorsan lőttem két gólt, aztán még kettőt Gergely passzából - nem értik még nagyon a magyaros dolgokat hál' Istennek... Az ellenfél nem volt egy súlycsoportban, annak ellenére, hogy próbálták felvenni a kesztyűt. Erre a mérkőzésre egyébként gyakorlatilag semmit nem készültünk, hétfőn és kedden is nagyon komolyan edzettünk, én kifejezetten izomlázzal küszködtem, aminek megértéséhez annyi mondanék, hogy itt egész másként folynak a konditermi edzések, mint otthon. Ehhez még szoknom kell, hiszen külföldiként nem fogom tudni megváltani a világot, bár én biztosan nem edzenék egy nappal a meccs előtt maximális súllyal...

- Pénteken utazunk Koperbe, ott találkozunk a legjobb szlovén csapattal, utána a Fradi vendégeként játszunk otthon meccseket, egész héten Magyarországon leszünk.

- Hogy érzed magad Kotorban, minden rendben?

- Két probléma lesz, azt már látom. Az egyik az, hogy egész télen esik az eső, ezt már mondták. A másik az, hogy innen minden nagyon messze van, úgyhogy állandóan utazni fogunk. Egyébként szép a környék és nyugalom van, jól érezzük magunkat.

Kiss Gergely hozzáfűzte Ádi beszámolójához, hogy a csapat vezetői külön kiemelték meccs előtt: teljes koncentrálást várnak el, ugyanis a közelmúltban többször előfordult, hogy gyengébb csapatok ellen adódtak problémák ezen a téren.

- Nagyon jól kezdtünk, hiszen 4:0 volt az első negyed úgy, hogy négy kulcsemberünk nem is szerepelt ma a csapatban. Volt olyan fiatal, akinek ez volt az első OB-1-es meccse. Végig biztos volt, hogy nyerünk, ha nem is húztunk el 8-10 góllal. Örültünk mindannyian Ádám szereplésének, jól is játszott, energikus volt, kihasznált minden lehetőséget és mutatott valamit a magyar stílusból... Ami engem illet, örülök, hogy sok gólpasszt tudtam adni, mert fontos lesz a jövőben, hogy ha rám kijönnek, meg tudjam játszani a többieket. Összességében azt mondom, hogy jó volt, teljesítettük az elvárást és gyakoroltunk is néhány dolgot.

Primorac Kotor- Jadran Split 12:7 (4:0, 2:3, 5:2, 1:2)
Kotor
Primorac Kotor: U. Brguljan, D. Brguljan 1, Gapcsevics 2, Petrovics, Kiss G. 2, Zatovics 1, Darko Brguljan, Paskovics 1, Steinmetz Á. 4, Milosevics, Draskovics, Setka 1, Csucskovics, Kralj. Edző: Perovics.
Jadran Split: Skiljo, Csovrilo, Vukics 2, Delas 1, Bezics 1, Pleics, Milardovics, Maras 1, Kuzmanics, Brnas, Banovac, Jelavics, Vlaics, Popovics 2. Edző: Jurcsevics.
Gól - emberelőnyből: Primorac 3/7, Jadran 1/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1

Videók:

Steinmetz Ádám harmadik gólja, Kiss Gergely parádés passzából

Kiss Gergely második gólja

Steinmetz Ádám negyedik gólja, Kiss Gergely gólpassza


További eredmények:

Mornar-Budva 7:9 (2:2, 5:1, 0:4, 0:2) Gór-Nagy Miklós egy gólt lőtt

GÓR-NAGY MIKLÓS:

Gyengén kezdtünk, igaz ehhez nagyban hozzájárult a bírók áldásos tevékenysége. Két gólunkat vették el, három kontrát és három hátrányt kaptunk az első negyedben. Utána összekaptuk magunkat és sem a bíróknak sem az ellenfélnek nem adtuk meg az esélyt. Megyünk tovább Sibenikbe edzeni és utána Rijekába, a következő meccsre. Ezúton is gratulálok Ádámnak a parádés visszatéréshez, örülök, hogy újra játszik!


Jadran Herceg Novi-Sibenik 9:4 (3:0, 3:1, 1:2, 2:1)

Primorje Rijeka-Mladost Zágráb 6:10 (3:1, 0:2, 2:5, 1:2)

POSK-Rokava Koper 9:12 (1:1, 4:3, 3:2, 1:6)

Medvescsak-Jug Dubrovnik 4:18 (1:4, 1:5, 0:3, 2:6)

A bajnokság állása négy forduló után:

1. Jug Dubrovnik 8,
2. Jadran Herceg Novi 7,
3. Mladost Zágráb 6,
4. Primorac Kotor 6,
5. Budva 5,
6. Sibenik 4,
7. Jadran Split 4,
8. Mornar 3,
9. Primorje Rijeka 3,
10. Koper 2,
11. Medvescsak 0,
12. POSK 0 pont.

3 régi hozzászólás

t hozzászólása
t15808
2008.10.23. 10:47

Szívből örülök Ádi egészségének! Azért nagyon ne tanítsátok a dél-szlávokat a magyar virtusra.-:) Üdv.:-Éva néni.

brasil82 hozzászólása
2008.10.23. 10:19

Sokan fanyalogtak, hogy minek kell egy magyar pólósnak elmennie a Balkánra játszani! De figyeljétek meg, hogy a magyar válogatott csak profitálni fog abból, hogy Steinmetz Ádám montenegrói és horvát játékosok ellen küzd centerben hétről-hétre, akik mint tudjuk, nem kérnek és nem adnak kegyelmet senkinek!

régi egri hozzászólása
2008.10.23. 05:23

Ügyes volt, Ádám! Sérülésmentes szezont és sok gólt, játékélvezetet kívánok.