FACEBOOK

Európai kupahétvége következik

Európai kupahétvége következik
hozzászólás, 2008.10.16.

Négy magyar és egy magyar érintettségű csapat szerepel mától az európai kupák hétvégi tornáin szerte Európában, a montenegrói Herceg Novitól a németországi Duisburgig. Az Eger meccsei a vlv-n is nyomon követhetők lesznek. Nyilatkozatok és teljes program:

A tavalyi magyar bajnok Vasas az Euroliga kiemeltje, így csak a főtáblán csatlakozik majd a többiekhez (sorsolás november 9-én, Budapesten).

A legjobb klubcsapatok tornáin két-két gárda jut tovább az Euroliga következő körébe, a következő két helyezett sem búcsúzik végleg a nemzetközi szerepléstől, ők a LEN Kupában folytathatják.

A Honvéd Herceg Noviban szerepel, s reális cél legalább a második hely megszerzése. Az Eger hazai pályán küzdhet a továbbjutásért, amihez az is hozzásegítheti, hogy Szécsi Zoltán ismét elfoglalja a helyét a kapuban. A Gór-Nagy Miklóst foglalkoztató Budva a halálcsoportba került, a Jug Dubrovnik, az olasz Posillipo és az orosz Kazany közül legalább kettőt meg kell előznie a továbbjutáshoz.

A LEN Kupában a Szegednek itthon nem okozhat gondot a következő fordulóba jutás és az UTE számára is reális cél a folytatás.

Nyilatkozatok:

KISS CSABA (Eger):

Ebből a csoportból kötelező feladat a továbbjutás, abban azonban biztos vagyok, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk. Meglehetősen kiegyenlített a csoport, komoly ellenfeleink lesznek, így kemény mérkőzésekre számítunk. A csapat jól halad és természetesen mindent megteszünk azért, hogy hazai pályán sikerüljön kiharcolni a főtáblára jutást. Nagyon számítunk közönségünk támogatására, hiszen szurkolóink biztatása plusz erőt ad a csapatnak.

SZÉCSI ZOLTÁN (Eger):

Nehéz jósolni, mert a csapatban jelenleg ugyanúgy benne van a negyedik hely, mint akár az első. Lehet eső, lehet sár, megpróbáljuk a legjobbat kihozni és a főtáblára mindenképpen feljutni. Komoly sérülés a csapatban nincs, leszámítva Biros Petit, de őt nem is rérültnek, hanem "rehabosnak" tekintjük. Szerda estétől együtt van a csapat, először a Vasas-meccset nézzük meg, megpróbáljuk leszűrni a tanulságokat. A Nagyváradot "bemelegítésnek" szánjuk, de az sem lesz könnyű mecs. Összességében: bízom benne, hogy megnyerjük a csoportot.

MOLNÁR TAMÁS (Honvéd):

Nagyon készülünk, mindenféleképpen szeretnénk továbbjutni, annak ellenére, hogy fiatal, tapasztalatlan a csapatunk. Mindenféleképpen a legrangosabb tornában szeretnénk megméretni magunkat. Úgy gondolom, az, hogy nemzetközi kupában folytathatjuk, nem lehet kérdés, de mi mindenféleképpen az Euroligában szeretnénk tovább harcolni. A másik továbbjutónak a Herceg Novit tippelem.

GÓR-NAGY MIKLÓS (Budva):

Erőteljesen készülünk. Kiderült azért is volt rotációs szisztéma a belgrádi tornán, tehát azért játszottak kevesebbet bizonyos játékosok, hogy Duisburgban teljes erővel tudjunk játszani, hiszen négy nagyon fontos meccsünk lesz. A sorsolás viszonylag kedvező, mert az első nap könnyebb ellenféllel játszunk, az Olympic Nice-al, második nap pedig a Dubrovnikkal.  Végül is "ráhangolódásképpen" ezek jó meccsek lesznek. Szerintem a Kazany, a Posillipo, illetve mi fogunk harcolni a továbbjutást jelentő második helyért, az elsőre a Dubrovnikot várom.

BAKSA LÁSZLÓ (Szeged):

Úgy érzem, a Honvéd ellen már akadtak jó momentumok, aztán a vége káosz lett. Ennek ellenére bizakodó vagyk. Ez egy újabb állomás lesz, kötelezö mindkét meccset megnyerni, aztán jöhet az Eger. Vannak sérültjeink de szerintem mindenki játszani fog. Reménykedem hogy minél több néző lesz, nagyon örültem hogy ennyien voltak a Honvéd elleni rangadón.
    
    A magyarok programja:

(Az Eger meccseiről terveink szerint élő közvetítésben számolunk be.)

Csütörtök:
    Euroliga, 2. selejtezőkör:
Herceg Novi: 
Honvéd-Ethnikosz Pireusz (görög) 17.00
Eger:
Eger-Nagyvárad (romániai) 19:30

Duisburg:

Budva (montenegrói)-Olympic Nice (francia) 17.00
 
Péntek:

    Euroliga, 2. selejtezőkör: 
Herceg Novi: 
Honvéd-Volgograd (orosz) 12.00
Honvéd-Herceg Novi (montenegrói) 18:30

Eger:
Eger-Spandau 04 Berlin (német) 19:30 

Duisburg:
Jug Dubrovnik (horvát)-Budva 17.00

    LEN Kupa, 1. selejtezőkör:
    Hajós uszoda:
UTE-Odense (dán) 18:30
    Szeged:
Szeged-Dauphin FC (francia) 18:30

Szombat:
    Euroliga, 2. selejtezőkör: 
Eger:
Eger-Kosice (szlovák) 11:30
Eger-Sibenik (horvát) 19:30

Herceg Novi:
Honvéd-Mariupol (ukrán) 17.00 

Duisburg:
Budva-Posillipo (olasz) 12.30
Budva-Sintez Kazany (orosz) 17.00

    LEN Kupa, 1. selejtezőkör:
    Hajós uszoda:
UTE-Montpellier (francia) 17:30
    Szeged:
Szeged-Steaua Bukarest (román) 18:30 

Vasárnap:
    Euroliga, 2. selejtezőkör: 
Eger:
Eger-CN Barcelona (spanyol) 9:30 
Herceg Novi:
Honvéd-Eindhoven (holland) 10:30 
Duisburg:
Duisburg-Budva 13.00

    LEN Kupa, 1. selejtezőkör:
    Hajós uszoda:
UTE-Istanbul Adalar (török) 11:15

2 régi hozzászólás

Daret hozzászólása
Daret15556
2008.10.16. 15:22

Hajrá magyarok! Hajrá EGER!

t hozzászólása
t15551
2008.10.16. 09:44

HAJRÁ,HAJRÁ,HAJRÁ MAGYAROK!!!! MINDENT BELE!:Éva néni.