FACEBOOK

Euroliga-sorsolás és -gálamérkőzés Budapesten

Euroliga-sorsolás és -gálamérkőzés Budapesten
hozzászólás, 2008.10.14.

Immár évek óta Budapesten gyűlik össze késő ősszel az európai vízilabda-klubélet elitje, mert nálunk rendezik meg a kontinens klubtornáinak főtáblás sorsolását. Az esemény házigazdája idén is a Domino Honvéd, amely a T-Mobile segítségével nem csak a fontos adminisztratív eseményt szervezi meg, hanem női és férfi gálamérkőzéssel is színesíti a programot.

November 8-án Magyar Női Szuper Kupa találkozó lesz a Kőér utcában, s ezt követi a férfiak gálameccse: a Honvéd csap össze a két magyar olimpiai bajnokot (Kiss Gergely és Steinmetz Ádám) felvonultató Kotorral. A hagyományos Euroliga- és LEN Kupa-sorsolást másnap, vasárnap tartják meg a Margitszigeten.

A Kotor "vendégjátékáról"  Pataki Róbert, a Domino Honvéd szakosztályának társelnöke adott hírt, aki nemrégiben Montenegróban járt és személyesen tárgyalt a montenegrói klub vezetőivel.

Az Euroliga-gálameccs előmérkőzéseként a Magyar Női Szuper Kupa keretében a Domino Honvéd és a Dunaújváros pólósai szállnak vízbe.


Az Euroliga Gála története 2003-ra nyúlik vissza. Öt évvel ezelőtt az újdonsült világbajnok magyar férfi válogatott ellenfele az Euroliga nemzetközi vegyes csapat volt, 2004-ben viszont már klubcsapatok mérkőztek meg a Nemzetközi Szuper Kupa keretében: a Domino-BHSE és a spanyol C.N. Barcelona. Újabb egy év elteltével már a nők is szerepet kaptak: a Magyar Szuper Kupa keretében a Domino Honvéd a Vasassal, a Domino BHSE POLO pedig a Dunaújvárossal mérkőzött. A 2006-os LEN Nemzetközi Szuper Kupa műsorán a  Domino BHSE POLO és az olasz Fiorentina, illetve a Domino Honvéd a TEVA Vasas Plaket újabb rangadója szerepelt. Tavaly Magyar Szuper Kupa mérkőzéseket rendeztek a LEN ünnepi eseményének előjátékaként, a Honvéd férfi együttese a Vasassal találkozott, a  házigazdák női együttese pedig az OSC gárdájával.

7 régi hozzászólás

2008.10.17. 18:52

Köszi szépen d, hogy megnyugtattál. Egy kalapban vagyunk a Reccoval, tehát külön csoportot fognak hozzánk rendelni.

t hozzászólása
t15553
2008.10.16. 10:06

Szegény Soós Ildi.-:)

miamanó hozzászólása
2008.10.16. 09:17

Kotor és Jug a két veszélyforrás. Elvileg akár mindkettőt meg lehet csípni, de ha egyiket se kapjuk meg, esélyes a csoportgyőzelem.

d hozzászólása
d15549
2008.10.16. 09:01

miamanó: az Euroliga első kalapjában a Vasas, a Pro Recco, a Mladost és a Partizan vannak, míg a második kalapban Csehov, Barcelonata, Kotor és Olympiakosz.

miamanó hozzászólása
2008.10.15. 20:38

Ki van még az első kalapban, és ki a másodikban, ha tudja valaki?

2008.10.15. 20:23

De, össze tudja. Hiszen a főtábla sorsolásánál egy csoportba két kiemelt kerül, valamint a második selejtezőkörből egy első, és egy második helyen továbbjutó csapat.

2008.10.15. 17:47

Soós Ildikó lehetőleg csak szurkolóként vegyen részt az alakításon, mert még összesorsolja mind a három csapatunkat. Reccot és a Vasast nem tudja, mert egy kalapban vagyunk: az ELSŐ-ben!!! De megdolgoztunk érte, HAJRÁ VASAS!!!