FACEBOOK

Párhuzamos interjú - Kis Gábor és Hárai Balázs a szerda esti rangadóról

Párhuzamos interjú - Kis Gábor és Hárai Balázs a szerda esti rangadóról
hozzászólás, 2008.10.08.

A Komjádi uszodában 19.30-kor kezdődő Vasas-Eger mérkőzés az első rangadó az új bajnoki szezonban. A két csapat még tartalékos, a formába hozás időszakát éli, de a győzelem (vagy vereség) már a jövő tavaszi rájátszás alakulását is befolyásolja. A mérkőzésről (miként az ígéret szerint a legjobb hat együttes egymás elleni meccséről) internetes rádióközvetítésben is tájékozódhatnak a szurkolók. A rangadó előtt Kis Gábor és Hárai Balázs válaszolt a vlv kérdéseire.

A Vasas-Eger meccset a piros-kékek hétvégi belgrádi vendégszereplése miatt hozták előre a második bajnoki fordulóból. A Vasasnál Varga Dániel, az Egernél Szécsi Zoltán és Biros Péter hiányával kell megküzdeniük a társaknak. Érdekesség, hogy mindkét gárdánál új centerrel vágtak neki a szezonnak, a Vasas éppen Egerből igazolta le a Vasas-szurkolók között már korábban is sokak által kedvelt "Kicsit", Kis Gábort, míg az Eger Hárai Balázst, a Honvéd fiatal, de már sok válogatottság meccset is megjárt centerét szerződtette. Régi hagyományunkat flytatva ugyanazokat a kérdéseket tettük fel a két játékosnak.

- Hogy vagy, egészségileg minden rendben?

Kis Gábor: Köszönöm szépen, nagyon jól vagyok, az egészségemmel minden rendben. Készülök a mérkőzésre, teljes erőbedobással.


Hárai Balázs: Minden rendben van, meggyógyultam végre, száz százalékos vagyok. (A hátam húzódott meg kicsit, de szerencsére már rendbejött. A Pécs elleni meccset hagytam ki, meg előtte egy napot.)

 - Hogy érzed magad az új helyen?

K.G.: Nagyon jól érzem magam. Mindenki nagyon kedves, befogadott az egész csapat, de nyilván akkor fognak ők is igazán örülni annak, hogy ide igazoltam, ha majd az eredményeken is látszik, hogy jól tudom segíteni a csapatot. Eddig minden olyan, ahogy elképzeltem, úgyhogy nagyon jól érzem magam.

H.B.: Nagyon jól érzem magam, jó a csapat, nyugodt város Eger. Minden jó.

- Mennyire állt össze a csapat?

K.G.: Még az elején vagyunk, ha jól emlékszem, három hete-egy hónapja edzünk együtt, és azért négyen hiányoztak az olimpia miatt, úgyhogy ennyivel előttünk járhat az Eger, mert ott csak ketten. Úgy gondolom, hogy nagyon jó úton haladunk, de az igazi formánktól még azért messze vagyunk. Oda kell figyelnünk a fizikai munkára, hogy mindenki utol tudja érni magát. Fizikálisan olyan hetven-nyolcvan százalékos állapotban vagyunk, a játék még messze van a tökéletestől, de úgy gondolom, hogy ezzel az Eger is így lehet.

H.B.: Biros Peti és a Szécsi Zoli még nincs, de ennek ellenére már kezdjük egymást megszokni.

- Változott-e valamit a feladatod a korábbiakhoz képest?

K.G.: Center voltam ott is, center vagyok itt is. Úgy veszem észre, hogy nem kell nagyon változtatni a játékomon, a csapat próbál az én centerstílusomhoz alkalmazkodni. Szépen lassan megszokják, hová kell adni, hová szeretem a passzokat kapni centerakciózás közben. Nagyon jól megértem magamat mindenkivel, mármint most azokra a játékosokra gondolok, akikkel nem játszottam egész nyáron együtt a Vasasból. Tényleg nagyon jó csapat, és tényleg nagyon segítenek abban, hogy maradjak olyan, amilyen vagyok, ők alkalmazkodnak az én stílusomhoz.

H.B.: Ugyanúgy center maradok, mint eddig voltam. Igazából nem változik, mert ezt szoktam játszani.

- Mekkora jelentősége van a szerdai meccsnek?

K.G.: Nagyon nagy. Igaz, korai egy kicsit, de nagyon fontos, mert a rájátszásba ezeket a pontokat vinni fogjuk. Jobb lenne szerda után úgy folytatni a bajnokságot, hogy ha esetleg az Egerrel elődöntőzünk a hajrában, akkor legrosszabb esetben kettő-kettőről induljunk. Úgy gondolom, hogy mindenképp meg kell nyerni a hazai meccsünket, akármennyire felkészületlenek vagyunk még.

H.B.: Ez még a bajnokság eleje, de azért mindenképpen szeretnénk nyerni, mert ez is számít, mint minden meccs a bajnokságban.

- Mi dönthet?

K.G.: Az, hogy a Vasas és az Eger hogyan tudja pótolni azoknak a játékosoknak a hiányát, akik még nem játszhatnak. Aztán az, hogy mennyire tudják kihasználni az elmúlt három-négy hét felkészülését az új játékosok, mennyire tudtak beépülni csapatukba. Itt Norbi én, a túloldalon van a Pufi meg Bari. Ezen kívül persze a szokásos dolgok, az, hogy ki mennyire biztposan lövi be az emberelőnyeit. Gondolom kiállításhegyek lesznek itt is, ott is. Akciógólokat nem szabad engednünk védekezésben, ha lövünk, akkor az nagyon nagy előny. Ilyeneken fog eldőlni a mérkőzés, mint minden más normális meccs.

H.B.: Nagyon sok minden dönthet, hogy hogyan érkezünk meg a mérkőzésre, hogyan tudjuk fejben összeszedni magunkat. A védekezésben kell majd jobban odafigyelnünk, a támadás majd úgyis ki fog alakulni elöl. 

- Mit vársz magadtól?

K.G.: Ez lesz első, komoly rangadóm a Vasas színeiben, ráadásul az Eger ellen, úgyhogy azt várom, hogy minél jobban tudjam segíteni a csapatot, és hozzam azt, amit általában szoktam. Ha így lesz, akkor hozzá tudom tenni azt a részt, amit tőlem elvárnak.

H.B.: Jó játékot. Ennyit.

- Mit üzensz Pufinak/Kicsinek? 

K.G.: Üdvözlöm! Remélem felépült, és üzenem, hogy ügyesen!

H.B.: Jó játékot kívánok neki, ahogy magamnak is!


Az esti rangadót élőben sugározza Eurotelsat műholdról és az internetről is elérhető Oldies Rádió. A héten tett bejelentés szerint a rádió a magyar férfi vízilabda bajnokság tavalyi első hat helyezettjének (Vasas, Eger, Honvéd, Szeged, UTE és FTC) egymás elleni mérkőzéseit közvetíti. A kommentátor  Barta Gábor és Török László.

A közvetítés a szervezők ígérete szerint a www.oldiesradio.hu internetes címen is elérhető.

9 régi hozzászólás

angol hozzászólása
angol15365
2008.10.08. 21:47

Tóth Marcit meg várjuk Londonban! :)

móka hozzászólása
móka15364
2008.10.08. 21:18

Megvan a győzelem!Szép volt srácok!Csak így tovább!HAJRÁ VASAS!

Rebo hozzászólása
Rebo15362
2008.10.08. 20:53

Szép volt fiúk, csak így tovább ! Hajrá Vasas !

vivi hozzászólása
vivi15361
2008.10.08. 20:52

Gyerünk Kicsi,mutasd meg h a Vasasba is jó vagy!!! HAJRÁ VASAS!!!!!!!!!!!!

régi egri hozzászólása
2008.10.08. 17:47

Hogy az a Qúú má az itthoni munka se megy, csak a derbi jár a fejemben, vagy 1 tucat forgatókönyv is lepergett már, remélem FARAGÓ doki is ott lesz és egy jó meccset lát. EGERRRR!!!

Tina hozzászólása
Tina15355
2008.10.08. 16:41

HAJRÁ VASAS!!!!!!!!!!!!MINDENT BELE!!

móka hozzászólása
móka15351
2008.10.08. 14:21

Végre itt az első rangadó!Nagyon várom már,de gondolom minden vízilabda-fanatikus így van ezzel.Induljon be a Vasas-henger,az egri vitézek remélem szomorúan fognak hazabandukolni.Sikeres bemutatkozást új játékosainknak,a régiek pedig hozzák lehengerlő formájukat!HAJRÁ VASAS MINDENT BELE FIÚK!!!

emu hozzászólása
emu15349
2008.10.08. 13:32

Hajrá Balázs! Eger hey-hey!!!!

homburg hozzászólása
homburg15347
2008.10.08. 05:26

Kicsit furcsa lesz Kicsi a Vasasban, de akkor is Hajrá Eger!!! Kint leszünk szurkolunk. Üdv Balázs a csapatban!