FACEBOOK

Kezdődik a belgrádi szupertorna - a vlv a helyszínről tudósít

Kezdődik a belgrádi szupertorna - a vlv a helyszínről tudósít
hozzászólás, 2008.10.10.

Péntek este, a Pro Recco-Budva és a Partizan-Vasas mérkőzésekkel Belgrádban megkezdődik a Partizan Belgrád megalakulásának 60. évfordulója alkalmából szervezett nemzetközi torna. Az öt részvevő csapat közül három magyar érdekeltségű, hiszen a Vasas mellett a Pro Recco négy honfitársunkkal áll fel, a Budva pedig Gór-Nagy Miklóst szerepelteti. A négynapos tornáról a vlv helyszíni tudósítást ad - amit a Volvo Autó Hungária Kft. támogatása tesz lehetővé. Előzetesünk és interjúnk Kásás Tamással:

A Vasas már csütörtökön elutazott Belgrádba, a Pro Recco péntek reggel, Milánón keresztül repül a szerb fővárosba. A piros-kékek nélkülözni kénytelenek az Eger elleni szerdai rangadón megsérült olimpiai bajnok centert, Kis Gábort és természetesen a vállműtétéből gyógyuló Varga Dániel sem szerepelhet még.

Gór-Nagy Miklós csapata, a Budva napok óta Zágrábban készül, edzőmeccseket játszottak a Dinamóval és a Jadran Kupa soros fordulójában egy góllal verték a "kisebbik" zágrábi csapatot, a Medvescsakot.

A Pro Recco most összeálló új csapatában - mint ismeretes - a bajnoki mecsceken csak Madaras Norbertnek jut hely. Nemzetközi tornáról lévén szó, Belgrádban szerephez juthat a többi magyar, Benedek Tibor, Kásás Tamás és Märcz Tamás is - hárman együtt összesen 7 olimpiai bajnoki címet számlálnak...

Kásás Tamást az elutazás előtt faggattuk arról, hogy milyen érzés újra felvenni a fonalat. 

- Az olimpia óta az első "hivatalos" meccsed, ha jól tudom. Nem hiányzott a játék?

- Egy picit igen, már az edzőmeccseknek is örültem.

- Fáradalmak kipihenve, sérülések kikúrálva? Milyen erőben vagy?

- Teljesen jól vagyok, már javában mennek a hosszabb, keményebb edzések és szerencsére a belgrádi tornának köszönhetően végre ismét vízilabdázónak érezhetem majd magam :-)

- Három új ember a csapatban. Beszélt nektek Porzio arról, hogy milyen szerepet szán nektek Belgrádban? Mennyit fogtok játszani és hogy illeszkedtek a kialakulóban lévő Reccóba?

- Nem beszéltünk erről. Én úgy gondolom, hogy Belgrádban és az Euroligában is főszerepet fog szánni nekünk.

- Hallom, hogy Belgrádból nem mész vissza a többiekkel, hanem hazajössz "Apuval", és egy hétig itthon leszel. Kialakult már a munkarended? Mennyit leszel Reccóban és mennyit itthon?

- Valószinűleg az Euroliga-meccsek után kapok majd kimenőt, tehát minden hónapban otthon leszek minimum egy hetet, de az egész évet nem terveztük meg előre. Most ez az egy hét tuti, a következőt még ráérünk megbeszélni.

- Hogy látod a partról nézve, milyen az új Recco?

- Az edzéseken én is játszom, így már játék közben is megismerhettem az újakat. Jó kis csapat lesz, a bajnokságban nem nagyon látok nálunk erősebbet, az Euroliga viszont évről évre nehezebb lesz.

- Ki lesz a legnehezebb ellenfél, lehet már tudni?

- Sorolhatnám...

- A vlv-n megjelent interjúd alatt nagyon sok beírás olvasható. Láttad, elolvastad őket? Mi a véleményed?

- Igen beleolvastam, nem csak az enyémbe hanem a fiúk interjúiba is. Sokszor kirázott a hideg, miközben olvastam a sorokat. Eszméletlen, hátborzongató érzés látni, érezni, hogy emberek milliónak okoztunk feledhetetlen, könnyeket előcsalogató perceket.

- Köszönöm szépen, Belgrádban találkozunk!


A torna teljes programja (munkatársaink a helyszínről élőben tudósítanak):

Október 10., péntek:

19.00 - Pro Recco-Budva
20.30 - Partizan-Vasas

Október 11., szombat:
11.00 - Olympiakosz-Pro Recco
12.30 - Partizan-Budva
19.00 - Budva-Vasas
20.30 - Partizan-Olympiakosz

Október 12., vasárnap
11.00 - Budva-Olympiakosz
12.30 - Pro Recco-Vasas
19.00 - Olympiakosz-Vasas
20.30 - Partizan-Pro Recco