FACEBOOK

Euroliga, Koper - Száz százalékosként zárt a Honvéd

Euroliga, Koper - Száz százalékosként zárt a Honvéd
hozzászólás, 2008.10.05.

Valamennyi mérkőzését megnyerte a Domino Koperben az Euroliga első kvalifikációs tornáján. A vasárnapi zárónapon a hazaiak voltak kénytelenek meghajolni a nagyobb tudás előtt. Jellemző, hogy Papeszék a térfélcseréig mindössze egy gólt kaptak a házigazdáktól. Második helyen a Gór-Nagy Miklóst foglalkoztató montenegrói Budva jutott tovább, egyetlen vereségüket a Honvédtól szenvedték el.

Koper (szlovén)-Honvéd 4:16 (0:4, 1:4, 2:4, 1:4) A Honvéd góldobói: Szivós és Bátori 3-3, Vindisch és Matajsz 2-2, Székely, Andrei, Molnár, Vári, Paján, Borsos

MOLNÁR TAMÁS:

A végére nagyon jól összerázódott a csapat, a tegnapi, Budva elleni mérkőzés nagyon sokat lendített a játékunkon. Hosszú torna volt, öt meccset játszottunk. Kicsit döcögve indult, de egyre jobbak lettünk, különösen hátul, amihez a végére már jobb támadójáték is párosult. Remélem, hogy az elkövetkező hetekben is bizonyítani tudjuk, hogy számolni kell velünk.

SZIVÓS MÁRTON:

Örülök, hogy sikerült az új csapat első szereplése. Nagyon sok munka áll előttünk, de úgy gondolom, hogy sok meccset játszva lehet egy új csapatot felépíteni. Bízom benne, hogy leszünk ennél még sokkal jobbak is, ezért dolgozunk.


Budva (montenegrói)-Spandau 04 Berlin (német) 11:4 (2:2, 3:0, 4:2, 2:0) (Gór-Nagy Miklós két gólt lőtt)

GÓR-NAGY MIKLÓS:

Nagyon keményen kezdtek a németek, meccs után Sören Mackeben barátom, akivel Egerben együtt játszottam, elmondta, hogy meg akartak minket verni. Jó meccs volt és a végére elég sima lett. Ami az egész tornát illeti: a célunkat elértük, továbbjutottunk, azonban a játék még elég sok kívánnivalót hagy maga után. Mindenesetre jó, hogy a hibák most jönnek ki, tudjuk, miket kell kijavítani. A jövő héten Belgrádban is lesz alkalmunk jó csapatok ellen játszani.
Rotherham (brit)-Donk Gouda (holland) 8:16 (3:3, 0:4, 0:6, 5:3)

A torna végeredménye:

1. Honvéd 15,
2. Budva 12,
3. Spandau 04 Berlin 9,
4. Koper 6,

5. Donk Gouda 3,
6. Rotherham 0 pont.

Az első négy csapat az Euroliga második kvalifikációs csoportkörében folytathatja (sorsolás hétfőn), az 5. és a 6. helyezett a LEN Kupa mezőnyébe kerül.

A 2. selejtezőforduló csapatai:

Kiemeltek: Eger, Brescia (olasz), Herceg Novi (montenegrói), Kazany (orosz), Barcelona (spanyol), Jug Dubrovnik (horvát), Ethnikosz (görög), Vojvodina (szerb).

Az I. selejtezőből továbbjutók:

Csoportelsőként: Honvéd, Posillipo (olasz), Panioniosz (görög), Sibenik (horvát).

Csoportmásodikként: Volgográd (orosz), Nagyvárad (romániai), Budva (montenegrói), Marseille (francia).

Csoportharmadikként: Dinamo Bukarest (román), Eindhoven (holland), Spandau 04 Berlin (német), Duisburg (német).

Csoportnegyedikként: Hornets Kassa (szlovák), Nice (francia), Koper (szlovén), Mariupol (ukrán).


Tudósításunk az első nap eseményeiről

Tudósításunk a második nap eseményeiről

Tudósításunk a harmadik nap eseményeiről

6 régi hozzászólás

Zsóti hozzászólása
Zsóti15310
2008.10.06. 12:53

Group A - to be played in Marseille (FRA) Brixia Leonessa Nuoto (ITA) VK Vojvodina Otp Banka NOVI SAD(SRB) Panionios GSS ATHENS (GRE) Centre des Nageurs de MARSEILLE(FRA) CS Dinamo BUCHAREST (ROU) Rokava KOPER (SLO) Group B - to be played in Herceg Novi (MNE) Ethnikos PIRAEUS (GRE) WC Jadran - CKB HERCEG NOVI (MNE) T-Mobile Honved BUDAPEST (HUN) Spartak VOLGOGRAD (RUS) PSV EINDHOVEN (NED) Ilyichevets MARIUPOL (UKR) Group C - to be played in Duisburg (GER) JUG Croatia Osiguranje DUBROVNIK (CRO) Sintez KAZAN (RUS) C.N. Posillipo NAPLES (ITA) Budvanska Rivijera BUDVA (MNE) A.S.C. DUISBURG (GER) Olympic NICE Natation (FRA) Group D - To be played In Eger (HUN) ZF EGER (HUN) Club Natacio BARCELONA (ESP) Vaterpolo Klub SIBENIK - NCP (CRO) C.S.M. Leonardo ORADEA (ROU) Wasserfreunde Spandau 04 BERLIN (GER) C.H. Hornets KOSICE (SVK)

balázs hozzászólása
balázs15308
2008.10.06. 10:22

nagy-nagy gratula a csapatnak az elsőséez. a sorsolás ma délelött lesz, és a Possilippo, Panionios, Sibenik hármast tuti elkerüli a Honvéd. Kap kettőt majd a kiemeltek közül és utána egy-egy csapatot a selejtezőből 2. 3. és 4.ént továbjutott csapatokból. jó lenne ha a kiemeltek közül a Barcelona Ethnikos kettős közül valamelyiket megkapni, és az Egert, Bresciát és a Dubrovnikot elkerülni.

szerk hozzászólása
szerk15307
2008.10.06. 08:59

Kedves Findusz! Jöszönjük a jelzést. Úgy tudjuk, hogy ma lesz a sorsolás, és feltehetőleg a cikkben jelzett csoportosítás szerint sorolják be különböző kalapokba a csapatokat.

Findusz hozzászólása
Findusz15306
2008.10.06. 08:43

Javaslom a táblázat pontosítását. Úgy olvastam, hogy a hollandok legyőzték a briteket. Így 3 pontos a Gouda - szerintem. Kérdésem: Arról lehet tudni, hogy a 2. selejtező fordulóban hogyan sorsolják a csapatokat? És mikor?

t hozzászólása
t15305
2008.10.06. 08:41

Külön öröm Szivós Marci ragyogó formája. Nagyon szorítok neki, hogy minél előbb válogatott "mezt" húzhasson magára.

t hozzászólása
t15304
2008.10.06. 08:38

HAJRÁ HONVÉD! Nagyon büszke vagyok Rátok!.-Éva néni.