FACEBOOK

Bajnoki nyitány - meglepetés nélkül

Bajnoki nyitány - meglepetés nélkül
hozzászólás, 2008.10.04.

Papírforma-eredményekkel startolt a 2008-9-es bajnokság. Az új szezonban a tavalyihoz képest relatíve kevesebbet ér a döntetlen, ugyanis - a nemzetközi szabályokhoz igazodva - a bajnoki kiírás szerint a győzelem a korábbi kettő helyett három ponttal fizet.

Az első forduló krónikája (a Honvéd az Euroliga-selejtező miatt elhalasztotta a meccsét):


OSC-Vasas 4:13 (0:4, 1:5, 0:2, 3:2)
Hajós uszoda, v: Juhász, Németh András
OSC: Áts – Benczúr 1, Tóth L., Sziklai, Gábor 3, Tiba, Hangody Gy. Csere: Szécsi D., Cserdi, Ürögi, Klie, Ibolya, Tory (kapus). Edző: Bíró Attila
Vasas: Nagy V. – Katonás 2, Hosnyánszky 1, Kovács R. 3, Varga Dénes 2, Steinmetz B., Kis G. 1. Csere: Takács B. 1, Kállay, Vörös 2, Tóth M. 1, Fülöp, Hőna, Tihanyi (kapus). Edző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 9/2, ill. 9/5
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/1
Kipontozódott: Szécsi D. (29.p.)
Kiállítva – végleg cserével: Tiba (31.p.)

Dorka-képek

Olyan lendületesen kezdett a Vasas, hogy az OSC-nek már az első pillanatokban elszálltak azon reményei, hogy ideig-óráig partiban lehessen a bajnokkal. Kovács Róbert triplájának, Katonás és Varga Dénes duplájának, valamint Hosnyánszky és Kis Gábor góljainak köszönhetően már kilenc gól állt egy ellenében az eredményjelzőn.

A második félidőben visszavettek a vendégek, a játék kicsit lassult. Összességében a találkozó kiváló gyakorlási lehetőség volt mindkét fél számára.

HOSNYÁNSZKY NORBERT:

Két-három negyeden keresztül nem volt rossz a védekezésünk, aztán picit szétesett a mozgásunk, alábbhagyott a koncentráció. Úgy érzem, hogy a játék gördülékeny volt, mert voltak jó passzok, centermegoldások, szép gólok. A szerdai, Eger elleni mérkőzés már teljesen más lesz.

Pécs-Eger 5:11 (0:2, 2:1, 2:3, 1:5)
Pécs, v.: Fekete, Székely B.
Pécs: Gárdonyi – Czigány 1, Bóbis, Bereczki, Ágner 1, Kovács G. 1, Heinrich 1. Cs.: Krizsán András, Jakab D., Kollár, Hangody L., Lukács, De Blasio 1. Edző: Ambrus Tamás
Eger: Valics – Decker Á., Nyéki (1/0), Bárány 1, Kiss Cs. 1, Hegedüs 2, Varga II. Zs. 3. Cs.: Erdélyi 1, Feltham 2, Binder, Sántavy, Petrovai, Bundschuh 1. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán
Gól - emberelőnyből: 6/2 és 8/1
Gól - ötméteresből: - és 1/0
Kipontozódott: Bereczki (26. p)
Kiállítva cserével, végleg: Ágner (18. p.)
Sárga lap: Ambrus Tamás

Küzdelmes mérkőzésnek lehettek tanúi az ebéd előtti meccs nézői. A pécsiek a 0:2-es első negyed után egyenlítettek, ekkor úgy tűnt, hogy képesek lehetnek szoros eredményt elérni. Az Eger egymás után dolgozta ki a helyzeteket, de a befejezések hatékonyságán még akad javítanivaló. Mind Gárdonyi, mind pedig a fiatal egri kapus, Valics Bence jó teljesítményt nyújtott. A válogatott kerettagok közül Biros Péter továbbra sem szerepelt, Szécsi Zoltán már csatlakozott társaihoz, bár egyelőre még csak a partról igyekezett őket “inspirálni”. Varga II. Zsolt három góljával csapata legeredményesebb játékosa volt, de az egy gólt szerző Kiss Csaba is jó teljesítményt nyújtott - ezúttal a gólpassz és a labdaszerzés kategóriákban is egyaránt jól szerepelt.

KISS CSABA:

A Magyar Kupa csoportmérkőzései során - szintén Pécsett - a Pécs 2:0-val kezdett ellenünk, ez most fordítva történt. A harmadik negyedig szoros volt az állás, a pécsiek kihasználták a hibánkat, de utána egy jó szériával sikerült bebiztosítanunk a győzelmet és elhozni a három pontot. Kevés gólt kaptunk, ez mindenképpen biztató. Hatgólos győzelmünkben nagy szerepe volt kapusunknak, Valics Bencének is. Az előnykihasználásunk finoman szólva sem volt tökéletes. Igyekszünk tovább javulni és remélem, hogy meccsről meccsre egyre kevesebb hibával játszunk majd, hiszen most sorozatban jönnek a rangadók és fontos, hogy minél több pontot el tudjunk hozni az ellenfelektől.

BVSC-Szeged 8:10 (2:5, 1:2, 2:1, 3:2)
Szőnyi út, v: Horváth Cs., Schlosser
BVSC: Decker A. – Szűcs L. 1, Hopkins 2, Ambrus 1, Tóth Z., Galambos, Simon A. Csere: Pecz, Szabó P. 1, Nagy S., Kriszt 3, Zsoldos, Halek. Edző: Vincze Balázs
Szeged: Baksa – Vejzagics, Lehmann 2, Korolija 3, Varga T., 1, Komlósi, Weszelovszky 3. Csere: Varga P. 1, Juhász Zs., Molnár P., Éles, Kuncz, Szabó Z. Edző: Kásás Zoltán
Gól - emberelőnyből: 10/1, ill. 14/3
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

KÁSÁS ZOLTÁN:

Nem könnyű... Négy új ember beépíítése azért okoz problémákat és lehet, hogy én másképpen képzelem el a dolgokat, mint Gyöngyösi András, lehetséges, hogy még ez is okoz nehézségeket a játékosoknak. Bár ezt a BVSC-meccset nem nagyon értettem, 8:3-as vezetés után egyszerűen "lazítottunk", tiszta helyzeteket nem lőttünk be. Javítani kell az önbizalmon is, ez biztos. Kemény edzéseket tartunk, jól dolgoznak a játékosok, de ez egyelőre az eredményekben nem mutatkozik meg, remélem, hogy minél hamarabb változik a helyzet.
Fehérvár-UTE 7:10 (1:2, 1:2, 2:3, 3:3)

Szolnok-FTC 7:16 (1:4, 3:5, 3:4, 0:3)

2 régi hozzászólás

Lukitom hozzászólása
Lukitom15309
2008.10.06. 11:39

Hát sok jót nem jósolok szerdára. Főleg így Biros és Szécsi nélkül. (remélem Hárai már lesz) De annak mindenképp örülök, hogy tele van tehetséges fiatalokkal a csapat. Hajrá EGER!

matthew hozzászólása
matthew15301
2008.10.05. 16:20

Várjuk az Eger-drukkereket szerda este a komjádiba, mert a lehetetlen időpont ellenére mi csakazértis ott leszünk! Márpedig legyünk ott minél többen! Jöjjetek szurkolni a fiúknak! Aki a kis csapattal akar tartani, az csatlakozhat 18:45-kor a Batthyány téren homburgékhoz! HAJRÁ EGER!!!