FACEBOOK

Vasas és Szeged: lesz tétje a Magyar Kupa-visszavágónak

Vasas és Szeged: lesz tétje a Magyar Kupa-visszavágónak
hozzászólás, 2008.09.27.

Az Eger már bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, s a Honvéd helye is szinte biztosnak mondható, a Vasasnak és a Szegednek pedig nagyon oda kell figyelnie a vasárnapi visszavágóra.

Eredmények:

Szentes-Eger 9:13 (3:3, 2:3, 1:4, 3:3)
Szentes: Horváth T. – Molnár A., Szőke, Torday 2 (2/2), Zsivanovics, Szabó L. 2, Csente 3 (1/1). Cs.: Rácz, Araczki, Döbrössy 1, Jaksa 1. Edző: Vass Sándor
Eger: Valics – Nyéki 1, Kiss Cs. 2, Varga II Zs. 1, Feltham 2, Sántavy, Hárai 1. Cs.: Cseh - Decker Á., Erdélyi 2, Bárány 2 (1/1), Boróczki 1, Chilkó, Bundschuh 1. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán
Gól emberelőnyből: 2/0 és 8/7
Ötméteres: 3/3 és 1/1
Kipontozódott: Döbrössy (26. p.)

A visszavágó szorosabb eredményt hozott, mint az első egri mérkőzés. A szentesieknek láthatóan lökést adott, hogy az első negyedet döntetlennel tudták zárni. A nézők közül néhányan már ekkor tudni vélték, hogy most sikerülhet kedvenceiknek „megfogni” az Egert. Azonban a hevesiek koncentráltabban pólóztak, mint péntek este és bár a Kurca-partiak is „jobban haraptak", Kiss Csabáék szépen lassan felőrölték az ellenfelet. A három góllal megnyert harmadik negyed döntőnek bizonyult a meccs kimenetele szempontjából.

Továbbjutott az Eger kettős győzelemmel.

KISS CSABA (Eger):

Összeszedettebben, kevesebb hibával játszottunk, mint tegnap, így sikerült begyűjtenünk az újabb, kötelezőnek tekintett győzelmet. Most egy időre félre kell tennünk a kupát, hiszen a jövő héten azzokkal a pécsiekkel játszunk az első bajnoki fordulóban, akikkel egy héttel ezelőtt meglehetősen szoros mérkőzést vívtunk a Magyar Kupa csoportmérkőzései során, azután pedig már a Vasas következik - szintén idegenben.

 


Első mérkőzések:

Honvéd-Pécs 14:9 (3:0, 2:4, 4:3, 5:2)
Kőér utca, v: Fekete B., Horváth Cs.
Honvéd: Gergely – Székely 1, Vindisch 3, Iosep 1, Szivós 3, Molnár T. 3, Vári 3. Csere: Matajsz, Jaksik, Paján, Borsós, Báthori. Edző: Vad Lajos
Pécs: Gárdonyi – Czigány 4, Bóbis 2, Bereczki 1, Kovács G. 1, Heinrich 1, Ágner. Csere: Krizsán An., Jakab, Kollár, Hangody L., Lukács G., De Blasio. Edző: Ambrus Tamás
Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 7/-
Kipontozódott: Iosep (28.p.)
Sárga lap: Ambrus Tamás (4.p.)

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, hiszen amíg a Honvéd három gólt lőtt, a pécsiek helyzetekig sem jutottak el. A második negyed közepére azonban feljöttek a vendégek, s 4:4-nél egyenlő is volt az állás. Azonban nem volt tartós ez a fellángolás, és bár 6:6-ig tartották magukat a baranyaiak, a végén kijött a különbség a hazai pályán játszó Honvéd javára.

A mérkőzés utolsó pillanatában alakult ki az addigi legnagyobb különbség. A Kőér utcaiaktól elsősorban Gergelyt és Szivóst lehet kiemelni, míg a vendégeket Czigány tartotta meccsben.

GERGELY ISTVÁN (Honvéd):

Nem játszottunk jól, van még miben fejlődnünk. A meccs egyetlen pozitívuma a győzelem aránya, az, hogy ötgólos előnnyel megyünk Pécsre holnap.

UTE-Szeged 7:8 (2:2, 2:2, 1:2, 2:2)

Végig fej fej mellett haladt a két csapat, aztán az UTE egyszer meglépett kettővel, de a Szeged kiegyenlített. Ezt követően az x volt a leggyakoribb eredmény, de úgy, hogy a Szeged vezetését hizták be a hazaiak. A végén az döntött, hogy a Szeged belőtte az emberelőnyét, az UTE pedig nem.

BAKSA LÁSZLÓ (Szeged):

Nehéz mit mondani a meccsről, nagyon sok hibával játszottunk, főleg az emberelőnyök nem mentek. Holnap hazai pályán is nyernünk, nem szabad elhinni, hogy lefutott a meccs, mert az Újpest nagyon nekünk fog esni mindegy minden alapon. Lesz mit csinálni az elkövetkező időben az edzéseken.

Vasas-FTC 8:7 (2:2, 2:1, 1:2, 3:2)
Komjádi uszoda, v: Székely, Marjay
Vasas: Nagy - Katonás 2, Hosnyánszky 1, Kovács R., Varga Dénes 2, Steinmetz B. 1, Kis G. Csere: Takács, Kállay, Vörös, Tóth M. 2, Edző: Földi László
FTC: Jászberényi - Dávid 1, Babay 2, Balatoni 1, Regős, Császár 2, Mátyás. Csere: Maklári 1, Kincses, Marnitz, Bálint. Edző: Somossy József
Gól - emberelőnyből: 10/4, ill. 7/2
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 2/2
Kipontozódott: Mátyás (30.p.)
Sárga lap: Földi László (6.p.)

A mérkőzés elején a Vasas vízilabda-csapatának meccsein is gyakorta megforduló Illovszky Rudolfra emlékeztek nézők és játékosok a Komjádi uszodában.

Hiába lőtt szép gólokat a Vasas, nemhogy elhúzni nem tudott, hanem a meccs folyamán többször is a Fradi vezetett. Valahogy úgy érezhette mindenki a lelátón, hogy a bajnok majd csak megrázza magát, és a végére kijön a különség. De nem jött. Az utolsó negyedre 5:5-tel fordultak a csapatok, s még ekkor is a Fradi szerzett előbb gólt. A piros-kékek a végén azért megnyerték a meccset, de nem csak a sovány előny, hanem a mutatott játék miatt is alaposan oda kell figyelniük a vasárnapi visszavágóra.

JÁSZBERÉNYI GÁBOR (FTC):

Mindenképpen szoros eredményt szerettünk volna elérni. Így utólag azt mondom, hogy az iksz benne volt a meccsben, azt igazságosabbank tartottam volna. Ezek után holnap nyernünk kell. Ami engem illett, jól ment a védés, ami annak is köszönhető, hogy a csapat összeállt. Szeretnék visszakerülni a válogatottba!

HOSNYÁNSZKY NORBERT (Vasas):

Idényeleji forma volt, egy jól játszó Fradival szemben. Néha jó volt a védekezés, de többnyire nem. Reméljük, hogy holnap jobban fog sikerülni, a mai még nem volt az igazi.

KIS GÁBOR (Vasas):

- Össze kell szednünk magunkat, mert az elődöntő a tét. Sajnos nagyon sok emberelőnyös helyztetet kihagytunk. Meg kell birkóznunk ezzel a helyzettel, holnap lehet, hogy ennél sokkal jobban fogunk játszani, lehet, hogy rosszabbul, de valahogy mindenképpen tovább kell jutnunk.

- Gyakran előfordul, hogy a születésnapodon játszol fontos meccset?

- Nem emlékszem. Mindenesetre, ha holnap továbbjutunk, akkor az egy nagyon jó születésnapi ajándék lesz.

- Ezek szerint a buli egyelőre elhalasztva...

- Buli most nincs egy ideig, majd ha lesz szabad hétvége, akkor megünneplem.


A vasárnapi visszavágók programja:

Pécs-Honvéd 11.30.


FTC-Vasas 17.00;

Szeged-UTE 18.00

 

Címkék:
Magyar Kupa

6 régi hozzászólás

móka hozzászólása
móka15184
2008.09.28. 17:13

Hajrá Vasas!!Mindent bele a Fradi elleni visszavágón!!!

homburg hozzászólása
homburg15183
2008.09.28. 14:26

Mégegyszer mindenkit szívesen látunk holnap (09..29.) 18:00-kor a Stexben EGER vízilabdaszurkolói találkozóra. (Bp.-Baross utca-Nagykörút sarka) Egypáran már visszajeleztek, remélem még többen is jönnek. Kék Eger mezes srácot keressetek:) Sajnos Matthew baleset miatt nem lesz jelen, de ittt is jobbulást kívánok Neki!

BARNABÁS HONVÉD 95!! hozzászólása
2008.09.28. 11:43

HAJRÁ HONVÉD!!!!!!!!!!!

brasil82 hozzászólása
2008.09.28. 11:13

Kiegészítőnek! Tudom, hogy nem a Te hibád, hanem ismét az NS "hozta a formáját", de a szegedieknél a VOJZEGEVICS néven szereplő játékos valójában VEJZAGIC! Ráadásul annyira nem is ismeretlen a szakmában, hisz a szerb utánpótlás-válogatottal Junior világbajnok, kétszeres Ifjúsági, valamint kétszeres Junior Európa-bajnok!

Kiegészítő hozzászólása
2008.09.28. 10:14

Kár, hogy az UTE-Szeged részletei lemaradtak, most az NSO-ból átemelem. Hajós uszoda, 150 néző. V: Kiszelly, Juhász Gy. UTE: Pelle ? Suti, Létay 1, SALAMON 2, KOTSZIDISZ 1, Somodi, Máthé. Cs: Kovács D. 1, Kéri 1, Szabó N., Rékasi, Olasz, Szabó B. 1. Edző: Petrovics Mátyás SZEGED: Baksa ? VOJZEGEVICS 3, Lehmann, Milos Korolia, Komlósi, Molnár P., Weszelovszky 3. Cs: Varga P. 1, Juhász, Varga T., Török 1, Kuncz, Mihajlo Korolija. Edző: Kásás Zoltán Gól ? emberelőnyből: 8/2, ill. 16/6 Kipontozódott: Létay (24. p.), Suti (32. p.), ill. Kuncz (25. p.) MESTERMÉRLEG Petrovics Mátyás: ? Győzelmet érdemelt volna a játékunk. Kásás Zoltán: ? A győzelmen kívül semminek nem örülhetek, alig láttam abból valamit, amit gyakoroltunk. Vasárnapra nagy formajavulásra van szükség. Azért a 16-8-as fór előny a Szegednek, hát nem kis előny volt... és még így is végig partiban volt az UTE.

atta hozzászólása
atta15177
2008.09.28. 05:35

kicsiiiiiiiiiiiiiiii boldog szulinapot