FACEBOOK

Jadranska Liga, Magyar Kupa

Jadranska Liga, Magyar Kupa
hozzászólás, 2008.09.26.

Kiss Gergely dobta az első, vízilabda-történeti jelentőségű magyar gólt a montenegrói bajnokságban. A Jadranska Liga első fordulójában szembe került egymással a magyar játékost foglalkoztató két montenegrói klub. Itthon lezajlott ez első negyeddöntő a Magyar Kupában.

Csaknem telt ház, rengeteg vérmes szurkoló előtt játszották péntek este Budvában a Budva-Primorac Kotor montenegrói rangadót a közös horvát-montenegrói-szlovén bajnokság első fordulójában.

Mindkét csapatból hiányzott egy meghatározó játékos, a hazaiaknál a kapus Sefik, a vendégeknél pedig a center Steinmetz Ádám.

A Budva kapott jobban lábra, 2:0-ra elhúzott. A vendégek első gólját Kiss Gergely dobta előnyből, s ezzel megindította a hengert, histzen a második negyed elején már a Kotor vezetett 4:2-re. A Budva nem adta fel és 5:4-nél már megint náluk volt az előny, sőt még egyszer sikerült két góllal vezetniük (7:6). A végére azonban elfáradtak, a vendégek egyre jobban uralták a meccset, s a hatgólos Mladjan Janovics, valamint a jól játszó, két góllal és egy remek gólpasszal bemutatkozó Kiss Gergely vezérletével végül biztosan nyerték meg a meccset.

Gór Nagy Miklós sokat volt vízben, egyik passzából gól született, de több lövését hárította a kapus.

A vendégeket két busznyi szurkoló kísérte el a szomszédvárba, s meccs után, amikor a csapat visszaérkezett Kotorba, az uszodához, nagy meglepetés érte a két magyar játékost, Kiss Gergelyt és a meccset sérülése miatt a lelátóról néző Steinmetz Ádámot: a kotori drukkerek várták a csapatot, görögtűzzel kedveskedtek, s egyenként köszöntötték a buszról leszálló kedvenceiket.

És ez még csak a bajnokság első fordulója volt...

Budvanska Rivijera-Primorac Kotor 9:12 (2:3, 3:2, 2:3, 2:4)
Budva:
Todorovics - Trajkovics, Csirics 1, Danilovics, Gak 1, Aoyagi, Barba, Uskokovics 3, Ticsics 2, Gór-Nagy, Vukics, Franicsevics 2, Lazovics, Mijanovics. Edző: Djuho
Primorac Kotor: Radics - Dr. Brguljan, Csucskovics, Petrovics 2, Kiss G. 2, Zatovics 1, M. Janovics 6, Paskovics, Pavlovics, Milosevics, Da. Brguljan, Setka 1, Milics, U. Brguljan. Edző: Perovics

GÓR-NAGY MIKLÓS (Budva):

Sajnos nem sikerült a győzelem, pedig nagyon szerettük volna. Az azonban tény, hogy a csapat meghatározó egyszemélyes "része", Sefik még sérült. A baj egyébként nem az, hogy a meccset elvesztettük, hanem az, hogy nem nyertük meg. Ez annyit jelent, hogy többször kezünkben volt a győzelem, egy-egy gól hiányzott. Az értékes helyzetek kimaradtak, sőt ezekből kaptuk a legbutább gólokat. Tanulunk a tapasztalatokból. Nincs még készen a csapat, hat új játékosnak kell beépülnie - köztük nekem is.

KISS GERGELY (Kotor):

Nagyon gyorsan bekaptunk két buta gólt, védekezési hiba miatt lőhettek középről kétszer. Utána mi lőttünk négy gólt zsinórban és 4:2-re vezettünk, amikor meg ők lőttek hármat. Két-három gólok mentek oda-vissza, ami kicsit talán idényeleji formát mutat. Náluk Sefik, nálunk Ádám nem játszott, s mivel nekünk jóval erősebb a támadójátékunk, a fontos játékos hiányát ők érezték meg jobban. Kicsit sok a 9 gól, amit kaptunk, hiszen a Budva inkább védekező csapat, de ez volt az első meccs, a cél az volt, hogy jól mutatkozzunk be és ez sikerült.

STEINMETZ ÁDÁM (Kotor, aki műtétje után lábadozik, s a kispad mögött nézte a helysznen a meccset):

Teltház volt, nyertünk, szerintem az ellenfél elfáradt a harmadik negyed közepe táján. Ez egy igazi presztízsmérkőzés volt, nagyon sok szurkoló elkísérte a csapatunkat. Nagyon szeretik itt a pólót, ez megmutatkozott akkor is, amikor itt játszottunk a Vasassal, most sincs másként.

- Hogy vagy, milyen ütemben gyógyulsz?

- Jól köszönöm, csinálok mindent, egyre jobb erőben vagyok. Szeretnék játszani, de még nem lehet. De annyit már most mondhatok, hogy erős csapatunk van.

Videók:

Kiss Gergely első góljaKiss Gergely gólpasszaGór-Nagy Miklós-assziszt a Budva ötödik góljánálKiss Gergely második gólja

 

A Jadranska Liga első fordulójának további eredményei:

Mornar (horvát)-Posk (horvát) 13:4 (3:1, 5:1, 3:1, 2:1)
Primorje (horvát)-Herceg Novi (montenegrói)  7:11 (2:3, 1:2, 3:2, 1:4)
Mladost Zagreb (horvát)-Medvescak (horvát) 18:7 (4:1, 4:4, 4:0, 6:2)
Sibenik (horvát)-Koper (szlovén) 16:9 (3:3, 8:1, 4:3, 1:2)
Jug Dubrovnik (horvát)-Jadran Split (horvát) 12:7 (5:2, 4:1, 2:0, 1:4)


Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:

Eger-Szentes 20:11 (4:0, 3:3, 7:3, 6:5)
Eger: Valics – Decker Á. 2, Nyéki 2, Bárány 1, Kiss Cs. 1, Varga II Zs. 5, Feltham 3. Cs.: Cseh I. - Erdélyi 1, Binder 2, Sántavy 1, Hárai 2, Bundschuh. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán
Szentes: Horváth T. – Szőke, Torday 3 (1/1), Szrdjan Zsivanovics 2, Markó, Szabó L., Csente 4. Cs.: Majoros – Molnár A. 1, Rácz, Araczki 1, Döbrössy, Jaksa, Homonnai.Edző: Vass Sándor
Gól emberelőnyből: 7/1 és 3/0
Ötméteres: - és 1/1 

A vártnak megfelelően magabiztos egri győzelmet hozott a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzése Egerben. Egyik csapat sem hozta csúcsformáját, de ez az idény nyitányán nem olyan meglepő. Az egriek soraiban továbbra sem szerepelt Szécsi Zoltán és Biros Péter, illetve ezúttal Hegedüs sem játszott. Mindkét páratlan negyedet négy góllal nyerte a hazai csapat, amelynek legeredményesebb góllövője Varga II. Zsolt lett. Hiába tudta a Szentes szorosra hozni a második és a negyedik negyedet, ez nem volt elég ahhoz, hogy sikerüljön szorosabb végeredményt kiharcolniuk. Összességében az Eger teljesítette kötelező feladatát, miközben a fiatalok is sok játéklehetőséget kaptak.

KISS CSABA: 
 

Első hazai mérkőzésünkön kötelező feladat volt a Szentes legyőzése, ahogyan az is, hogy megnyugtató előnnyel utazhassunk a szentesi visszavágóra. Ezt sikerült is végrehajtanunk. A játékunkon azonban őszintén szólva még bőven van mit csiszolnunk. Természetesen a holnapi visszavágón is a győzelem a cél, utána pedig készülünk tovább - indul a bajnokság is és már az első fordulókban nagyon komoly rangadókon kell majd helytállnunk.

4 régi hozzászólás

Én hozzászólása
Én15185
2008.09.28. 17:31

Ez egy jó cikk, azért szvsz nagyon brutális ez a Jadranska Liga... Budva, Jug, Mladost, Kotor, Herceg-Novi, Sibenik egy ligában... hát nem semmi, azt hiszem ez méltón kiállhatna az Olasz bajnoksággal eronléti osszehasonlításban... és a Szerb bajnokság megmarad kulonállónak? Ezzel szvsz ok járnak rosszul, mert így leszámítva az Euroligát, a Partizannak ellenfele sem lesz egész évben... bár aztán kitudja lehet, hogy pont ez segíteni fog nekik...

szerk hozzászólása
szerk15154
2008.09.27. 08:04

Köszönjük Gergőke, javítottuk.

Gergőke hozzászólása
2008.09.27. 05:41

A szerkesztőknek! Úgy emlékszem, hogy nyáron Varga Zsolt is tagja volt a válogatott keretnek.

Csaszi hozzászólása
Csaszi15147
2008.09.27. 01:49

Hát ez kemény! Teljesen más jellegű kihívás egy olasz top csapatban bizonyítani, mint egy montenegróiban, ahol az egész ország póló őrült és a magyar után a világ második legnagyobb póló tradíciójának, a jugó pólónak egyik fellegvára.