FACEBOOK

Új csapat, új csapatkapitány a Kőér utcában

Új csapat, új csapatkapitány a Kőér utcában
hozzászólás, 2008.09.19.

Legalább az elődöntőbe jutás a Honvéd célja az idei bajnokságban. Az új, megfiatalodott csapat kapitánya az immár háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás lett. A hivatalos elvárás szerint a Dominónak egy-két éves összerázódás után nemzetközi szinten is a hagyományokhoz méltó eredményt kell produkálnia.

Csapatgyűlést tartott szerdán a Honvéd vízilabda-szakosztálya. A találkozóról kiadott hivatalos tájékoztatás szerint a rendezvényen szeretettel köszöntötték az immár háromszoros olimpiai bajnok dr. Molnár Tamást, valamint Athén és Peking aranyérmesét, a kapus Gergely Istvánt. Kijárt a köszöntés az ifjúsági világbajnokságon az aranyérmes magyar együttest erősítő Jansik Dávidnak és Bátori Bencének is, akik a hamarosan induló bajnokságban már a felnőtt együttesben szerepelnek. Mint ismeretes, a 2007/2008-as évad után hét „dominós” határozott úgy, hogy új csapatot választ magának, köztük a Molnárhoz hasonlóan háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely, valamint Fodor Rajmund, aki két olimpián szerepelt a nemzeti együttesben.

Fodor Lajos, a szakosztály elnöke és Pataki Róbert társelnök is arra hívta fel a megújult, és megfiatalodott együttes minden tagjának figyelmét, hogy a Domino Honvédnak a jövőben is a magyar bajnoki versengés egyik meghatározó szereplőjének kell lennie és az összecsiszolódás várhatóan egy-két évig tartó időszaka után a nemzetközi színtéren is a szép hagyományokhoz méltó eredményeket kell felmutatnia.

A vezető edzői tisztet július 1-én Vad Lajos vette át, aki az évtized elején a Ferencvárossal bajnokságot nyert és csapatát a Szuper Kupában is az első helyig vitte el. A szakember a csapatértekezleten jelentette be, hogy a csapatkapitányi tiszt betöltésére Molnár Tamást, helyettesének pedig Gergely Istvánt kéri fel.

A Kőér utcaiak az elmúlt hétvégén Szegeden nemzetközi tornán melegítettek be és csaknem száz százalékos teljesítménnyel az első helyet szerezték meg. A következő akadály már nehezebb, a hétvégén elkezdődnek a mérkőzések a Magyar Kupában, október elején Szlovéniában Euroliga csoportselejtezőn harcol a továbbjutásért Vad Lajos együttese, s ugyancsak ez idő tájt megkezdődnek a küzdelmek a magyar bajnokságban, ahol a Honvád - minimum-célkitűzésként - a legjobb négy közé pályázik, de a mércét kimondva-kimondatlanul ennél is magasabbra állítják.


- Új a csapatunk, fiatalabb, rurintalanabb, éppen ezért idő kell, mire összeáll a gárda. Ennek ellenére azt hiszem, hogy fogunk meglepetést okozni azoknak, akik már a bajnokság indulása előtt elkönyvelték, hogy a Honvéd nem a régi fényében tündököl az idén. Nyilvánvaló, hogy ebben a helyzetben nagy feladat hárul rám, mint csapatkapitányra - mondta a vlv-nek Molnár Tamás.

- Milyen plusz teendőket jelent majd számodra ez az új poszt?

- Játszottam egy pár évet, tudom, hogy ez mivel jár. Az új szakmai stábbal maga a szakmai munka biztosított, ezzel szerencsére a csapatnak külön nem kell foglalkoznia, ellentétben az előző évekkel. Azt hiszem, nekem elsősorban arra kell majd figyelnem, hogy minden játékos tudja, mi a feladata, illetve hogy az öltözőben és azon kívül is csapatként funkcionáljon a társaság, ezt kell segítenem összekovácsolni.

8 régi hozzászólás

K hozzászólása
K15029
2008.09.21. 12:57

Nyilatkozott is róla a Képes sportban, hogy Ő intézte el.

cs hozzászólása
cs15028
2008.09.21. 08:18

persze, hogy benne volt Papesz Kokó eltávolításában...úgy látszik, még fel is vállalja

vitto hozzászólása
vitto15022
2008.09.20. 09:18

Molnár ismét bebizonyította hogy egy gusztustalan,gátlástalan ember!

de mi történt az  hozzászólása
2008.09.19. 22:40

előző években,tudja valaki????

Coach hozzászólása
Coach15020
2008.09.19. 22:24

Hoppá... "Az új szakmai stábbal maga a szakmai munka biztosított, ezzel szerencsére a csapatnak külön nem kell foglalkoznia, ellentétben az előző évekkel" Tehat a Papesz rugta ki a Kokot??

Érdekes.. hozzászólása
2008.09.19. 21:12

Ez érdekes,egy kicsit jobban kibontanad,mert igy nehezen érthető,mitől érdekes,kedves érdekes:-))

popp hozzászólása
popp15018
2008.09.19. 20:22

Ezen nekem is megakadt a szemem. Ez mintha egy piszka lenne Kovács Istvánnak.

Érdekes ... hozzászólása
2008.09.19. 19:51

"Az új szakmai stábbal maga a szakmai munka biztosított, ezzel szerencsére a csapatnak külön nem kell foglalkoznia, ellentétben az előző évekkel"