FACEBOOK

Belgrádi szupertornán indul a Vasas - Final Four Budapesten?

Belgrádi szupertornán indul a Vasas - Final Four Budapesten?
hozzászólás, 2008.09.17.

A magyar bajnok meghívást kapott a Partizan Belgrád által szervezett, október 10-11-12-i tornára, amelyet a szerb klub megalakulásának 60. évfordulója alkalmából rendeznek. A házigazdákon és a Vasason kívül ott lesz még a Pro Recco és az Olympiakosz Pireusz is. A piros-kék klub évadnyitó sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy a Vasas megpályázza a most következő Final Four megrendezését.

A Vasas azon a hétvégén a bajnokságban éppen a tavalyi ezüstérmes Egerrel játszana, valószínű, hogy a rangadót néhány nappal előrehozzák.

A címvédő klub játékosaihoz kedden csatlakozott a négy újdonsült olimpiai bajnok, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Varga Dániel és Varga Dénes. A korábbi aranyérmes Steinmetz Barnát is számolva öt olimpiai bajnokkal vág neki az új szezonnak a csapat.

Markovits László, a Vasas ügyvezető elnöke és Patay Árpád szakosztályi elnök elmondta, hogy a cél a bajnoki címvédés, a Final Fourba kerülés, s ott minél jobb helyezés elérése. Földi László vezető edző kiegészítése szerint a csapat a Belgrádi tornán is szeretne minél jobb eredményt elérni.

Hírértékű bejelentés, hogy a Vasas megpályázza a következő Final Four megrendezését, a kontinens klubelitje a Margitszigeten találkozna jövő tavasszal.

A sajtótájékoztatón a Vasas szponzorai gratuláltak a klub olimpiai bajnokainak. Az olimpiai ciklusban gondolkodó TEVA 2+2 évre tamogatja a Vasast. A Suzuki Hollós hat autóból álló flottával segíti a fiúk edzésre és meccsre járását. 

A sajtótájékoztatón a Sport TV képviselője elmondta, hogy az idei évadban a Vasas minden hazai Euroliga-meccsét közvetítik. A megjelentek kíváncsiságát kielégítendő, elárulta azt is, hogy a piros-kék vízilabdázók egy-egy bajnoki rangadójának, vagy Euroliga-meccsének közvetítését nagyjából annyian nézik, mint egy angol, olasz, vagy spanyol focirangadót, tehát 400-600 ezren.

Megtudtuk még, hogy Varga Dániel várhatóan november elején játszik először tétmeccset. Szeretné, ha a november 8-án esedékes Vasas-Honvéd rangadón már mindenképpen ott lehetne a csapatban, de hogy ez reális cél-e, azt természetesen az orvosok mondják majd meg.

TZS-képek a sajtótájékoztatóról

vlv-videók:

Varga Dániel nyilatkozata sérült válláról



Kis Gábor az új klubjáról



Steinmetz Barnabás a 2008/2009-es idényről


.
.
Címkék:
Vasas Final Four

7 régi hozzászólás

homburg hozzászólása
homburg15025
2008.09.20. 12:34

Erős csapat Kicsivel. Nálunk Biros és Szecska maródi, ráadásul a meccset is előrehozzák. Nembaj. Mindenhol csak az EGER !

gallas hozzászólása
gallas14972
2008.09.17. 23:23

SZP-nek bekkbe gyengék vagyunk.. górnagyra sajnaltak a penzt.. de nem baj jo lesz ez a csapat... hosi is tud bekkelni, bar jobb lenne ha kicsit mas szerepe lenne itt mint a válogatottba volt az olimpian.

S. Z. P. hozzászólása
2008.09.17. 20:01

Végre. Jó együtt látni újra ezt a brigádot. Azért nekem három játékos borzasztóan hiányzik ebből a csapatból. Nem kérdés, kikre gondolok. Ráadásul érthetetlen a távozásuk. Az újjonan érkezőknek és a visszatérőknek örülünk. Elfértek volna mindannyian egy csapatban. Csatlakoznék a csapatkapitányunkhoz, bár nevek és az elmúlt két év eredményei alapján az elsőszámű esélyesei lettünk a bajnokságnak, azért azt még le is kell játszani. És a játék neve: vízilabda, amelyben mindig minden az utolsó negyedben dől el. Az utolsó két előnyön. És minden csapatban 7 játékos van egyszerre a vízben. Sok mindent lehet ellensúlyozni, leginkább az esélyeket. Az Euroliga döntőről meg pláne jó lesz, ha nem úgy beszélünk, mint az egyik résztvevő csapata. Egy igazi, kész centerünk van, ő is elsőéves a csapatban és az Euroligában még nem ítélnek neki annyit, mint egy befutott centernek. Reméljük azért az olimpia emeli a presztizst. Ez egy ilyen sport. Továbbá nagyon foghíjasak vagyunk balkéz oldalon. Ez már hagyomány nálunk sajnos, nehéz állni a versenyt így a külföldiekkel és az itthoniakkal is... És bekk poszton is vékonynak tűnünk. Szóval óvatosan azzal az Euroligával, mert nem csak a Recco van. Van még Jug, Partizan, Kotor, Brescia, Posillipo, az orosz is erős, a spanyol is, és akkor még nem beszéltünk az Egerről meg a Dominóról. Mégiscsak olimpiai bajnokok szinte csak nálunk vannak már a mezőnyben... Szóval végre kezdődik. Bizakodunk nagyon, főleg ennek a 2+2 éves Tevás támogatásnak a tudatában. MI ott leszünk, és megpróbálunk még nagyobb hangerővel buzdítani, mint a legutolsó Komis mérkőzésen... Hajrá Angyalföld.

Najó hozzászólása
Najó14968
2008.09.17. 17:32

pelé: helyesbítelek: Kicsi jól áll ennek a Vasas-pólónak :-)! Sajnáljuk, hogy elment Egerből, viszont szorítunk neki a sikerekért! A Final Four megrendezése pedig szinte kézenfekvő: ide kell hozni és meg kell nyerni, ennyi! Persze, ez így botorság, de van rá esély! Csakhát itt van ez az "olasz" csapat... na, hogy is hívják...ja, Pro Recco! Na, ezt oldjuk meg valahogy! Hajrá Magyarok! Hajrá Eger!

móka hozzászólása
móka14965
2008.09.17. 16:25

eszméletlen laza ez a Dani,nagyon jó srác,komolyan veszi a feladatokat,de emellett nagyon tetszik az a lazaság amit ő képvisel!Barna,maximálisan igazad van,tarolni kell idén,annyival kiegészítenélek,hogy a Magyar Kupát meg a Szuperkupát se felejtsétek el!:))HAJRÁ VASAS!

Bodza hozzászólása
Bodza14964
2008.09.17. 16:08

Dani hozta a formáját:p

pelé hozzászólása
pelé14961
2008.09.17. 14:32

kicsinek jol all a vasas polo