FACEBOOK

Turbo-Diapolo Kupa - Vereséggel zárt a tornagyőztes

Turbo-Diapolo Kupa - Vereséggel zárt a tornagyőztes
hozzászólás, 2008.09.14.

A Honvéd csapata nyerte a szegedi felkészülési tornát, a Turbo-Diapolo Kupát. Szivósék behozhatatlan előnnyel vezettek, így a végén a Nagyvárad elleni vereség is belefért. A torna legjobb kapusa Barát Ferenc, az MVP a szintén nagyváradi Kádár Kálmán lett, míg a gólkirány a szegedi Weszelovszky László 14 találattal.

Már tornagyőztesként szállt vízbe a Honvéd a Turbo-Diapolo Kupáért kiírt szegedi ötcsapatos nemzetközi férfi vízilabda-viadalon, így a vasárnapi matinés meccsén a Nagyváraddal szemben csak veretlenségét veszítette el, első helyét nem.

A házigazdáknak a legutóbbi bajnoki szezonban negyedikként zárt legénysége – rosszabb gólkülönbsége miatt a romániai együttes mögé szorulva - a torna harmadik helyét szerezte meg, miután a zárómérkőzésen egy találatkülönbséggel  nyert a moszkvai Dinamo ellen.

Nagyvárad-Honvéd 11:10 (4:2, 4:3, 0:3, 3:2) a magyar csapat góldobói: Iosep 4, Vári 3, Matajsz 2, Jancsik

Az OB-I. október eleji nyitányára készülő három magyar élegyüttes, továbbá a román bajnok Nagyvárad és az orosz bajnoki negyedik Dinamo Moszkva körmérkőzéses csatájának befejező napján a Honvéd – pekingi olimpiai bajnokai, a kapus Gergely István és a center Molnár Tamás, illetve a montenegrói Kotorhoz igazolt balkezes klasszisa, Kiss Gergely nélkül - a határ menti gárdától izgalmas összecsapáson kapott ki egy góllal. A Honvéd kicsit fáradtan mozgott, a szinte végig vezető nagyváradiak ezt jól kihasználták. Már három góllal is vezettek, amikor a Honvéd elkezdett felzárkózni, de az egyenlítés már nem sikerült.

Szeged-Dinamo Moszkva 14:13 (5:2, 3:4, 3:4, 3:3) a magyar csapat góldobói: Weszelovszky 4, Vejzagics 3, Lehmann, Juhász, Milos Korolija, Komlósi, Molnár P., Kuncz

Jól kezdett a Varga Tamás nélkül kiálló Szeged, aztán valahogy túlságosan is megnyugodtak a hazaiak. Feltámadt a Dinamo és a meccs közepén már fej fej mellet haladtak a csapatok. A végén az döntött, hogy a Szeged belőtte az utolsó emberelőnyét, az oroszok pedig kihagyták a fórt.

A Turbo-Diapolo Kupa végeredménye: 1. Honvéd 9 pont, 2. Nagyvárad 7 (42-39), 3. Szeged 7 (40-40), 4. Moszkva 3, 5. Vasas 3 (Az egyformán 3 pontos Dinamo és Vasas között az egymás elleni eredmény döntött.)

A torna legjobb kapusa Barát Ferenc (Nagyvárad), az MVP Kádár Kálmán (Nagyvárad), a gólkirány Weszelovszky László (Szeged) 14 találattal.

SZIVóS MÁRTON:

Nagyon idényeleji torna volt, sok hiányzóval. A mi számunkra fontos, hogy minél több felkészülési mérkőzést játsszunk, hiszen teljesen új csapatunk van. Lesz még ennél sokkal jobb is, de szerintem biztató volt a hozzáállás, az, ahogy próbáltuk megvalósítani Lajos elképzeléseit. Megnyertük a tornát, de nem ez volt a lényeg, hanem hogy játsszunk egy jót és kezdjük megismerni egymás mozgását, szokjunk össze, amannyire lehet. Kemény meccsek várnak ránk, nincs sok időnk, de úgy érzem, hogy jó úton haladunk.

KÁSÁS ZOLTÁN:

Nagyon jó felkészülési torna volt, minden részvevő hasznosnak tartotta. A magyar csapatok természetesen még foghíjasak, de ennek ellenére jó volt a három nap, azt a célt szolgálta, amit a bajnokság előtt egy ilyen tornától elvár az ember. Sok hiba volt, de hát a gyakorlás fontos, és más egy hivatalos mérkőzés, mint az edzőmeccs. A Dinamo egyébként már a hét eleje óta itt van, egyfolytában kétkapuztunk velük. Azt látjuk, hogy rengeteg dolgot kell gyakorolni. Nálunk, a Szegedben van több új játékos is, köztük két szerb, akik a Galatasarayban játszottak az elmúlt szezonban. Nyilvánvaló, hogy a török bajnokság színvonala nem üti meg a magyarét, viszont ennek a két játékosnak jó az alapiskolája, hiszen a Partizan Belgrádban nőttek fel.

BAKSA LÁSZLÓ:

Először is gratulálok a csapatnak a harmadik helyhez. Szerintem mindenki láthatta, hogy minden csapatnál van bőven javítani való. Voltak jó momentumaink, de voltak óriási hibák is. Az emberelőnyöket lehet majd szépen gyakorolni, azok nem igazán mentek, de amúgy nagyon hasznosnak ítélem a tornát. Ezer köszönet a klubnak hogy megszervezték, s köszönjük a szurkolóinknak, hogy kijöttek. Nekem külön öröm volt Jerisov ellen szerepelni, óriási játékos.

NAGY VIKTOR:

Nagyon kevesen voltunk. Két ifinek kellett még besegítenie, nagyon jól állták a sarat. Jól éreztem magam Szegeden, hasznos felkészülés, edzőtábor-jellegű torna volt.. Nekem személy szerint közepesen ment, aminek az az oka, hogy három hetet pihentem, mindössze két hete edzek.

Tudósításunk a torna szombati eseményeiről

Tudósításunk a torna pénteki eseményeiről

10 régi hozzászólás

régi egri hozzászólása
2008.09.15. 14:58

Hajrá Szeged, hajrá EGER!!!

B (régi) hozzászólása
2008.09.15. 09:59

Sajnos a hétvége híre nem annyira a szegedi torna végeredménye, hanem az U21-es csapat gyalázatos teljesítménye az isztamuli EB-n. Már a csoportban látni lehetett, hogy valami nem stimmel, no de erre szerintem senki nem számított. Lehet, hogy a felnőtt csapat sikere a fiatalok fejébe szállt? Kíváncsian várom az okokat. Magyarázatot nem kérek. A Honvéd jó szereplése mögött szerintem az húzódik meg, hogy a személycserék - főleg az edzői poszton - felrázták az egyre jobban elszundikáló csapatot. A több nagynevű játékos távozása pedig ráirányította a maradók figyelmét arra, hogy most már nem elég bedobni a fecskét a vízbe ahhoz, hogy megszólaljanak a fanfárok...

brasil82 hozzászólása
2008.09.15. 09:13

Z-nek: Montenegró nyerte a junior EB-t, második Spanyolország, harmadik Szerbia, negyedik Hollandia, ötödik Horvátország, hatodik Görögország. Mi sajnos csak a nyolcadikok lettünk, miután kikaptunk a helyosztón Olaszországtól 12-7-re! Ezzel minden idők legrosszabb junior EB szereplését "értük el", az eddigi negatív rekord két hatodik hely volt 1970-ből és 1982-ből!

z hozzászólása
z14903
2008.09.15. 07:37

Hát elég karcsu kis torna volt, ha csak azt nézzük szolnokon a Nagyvárad negyedik volt,a Pécs az Ute a Fradi mögött,akkor mondhatjuk az volt a legrangosabb torna,bár igaz hiányoztak a bajnokok. A Vasasnál ez még indok lehet,de a Szeged igen gyenge játéka azért nehezen magyarázható,de majd a bajnokokkal!! Mi lett a Junir EB vége?

pelé hozzászólása
pelé14902
2008.09.15. 00:34

csere nelkul nehez..de az ifik jol helytalltak szegedből 1 jatekos hianyzott, honvedbol 2.. hosszabb volt a pad honved amugy nekem is meglepetes..

Csaszi hozzászólása
Csaszi14901
2008.09.14. 22:32

pelé, Igen tudom, hogy kik hiányoztak, ezért van ott az első mondatban hogy a "válogatott hátországa". A Vasas lógott ki leginkább a sorból, de a Honvéd és a Szeged is nagyon szoros mérkőzéseket mérkőzéseket játszott. A Vasasban egyébként 4 olyan játékos játszott (Nagy Viktor csak 2 mérkőzésen) , akik mondjuk nálam min. a 18-as válogatott keretbe befértek volna (Steinmetz Barna, Tóth Márton, Kovács Róbert, Nagy Viktor).

x hozzászólása
x14900
2008.09.14. 21:07

Csaszi: talan nezd meg a neveket, s a cserek szamat.

pelé hozzászólása
pelé14899
2008.09.14. 20:55

csaszikam varga dé, varga dá, kis gabor, hosnyanszky nem jatszott... nyuugi ezek visszajönnek nem lesz ellenfelük. na jo talan az eger.

Csaszi hozzászólása
Csaszi14898
2008.09.14. 20:23

Az eredmények alapján azért nem tűnik annyira combosnak a válogatott hátországa, előkészület ide vagy oda, mindenkinek az volt ez a torna és azért az ellenfelek nem élcsapatok voltak, hanem az olimpiára nem kijutó orosz póló negyedik csapata és az olimpiát szintén nélkülöző román póló bajnokcsapata. Igaz a Honvéd nagyon meggyengült, az ő teljesítményük akár még kellemes meglepetésnek is minősíthető, de pl. a Vasassal mi történt?

bagodabago hozzászólása
2008.09.14. 18:28

ha azt vesszuk hogy 6 jatekost is elveszitett a nyar folyaman a Nagyvarad, meglepoen jo eredmenyeket ert el a Szegedi tornan. remelem a szeged ennel sokkal jobb jatekot fog produkalni a len kupaban a steaua ellen.