FACEBOOK

Tízmillió a Kemény-csapatnak a Vodafone Magyarországtól

Tízmillió a Kemény-csapatnak a Vodafone Magyarországtól
hozzászólás, 2008.09.10.

Tízmillió forint különjutalomban részesítette a Vodafone Magyarország a pekingi olimpián megszakítás nélkül harmadik ötkarikás elsőségét begyűjtő férfi vízilabda-válogatottat.



A honi sportági szövetséggel tavaly óta szerződéses támogatói viszonyt ápoló mobilszolgáltató cég első embere, Beck György vezérigazgató szerdán, a margitszigeti Hajós uszodában adta át ünnepélyesen a célprémiumot Kemény Dénes szövetségi kapitánynak, aki a ceremónia után az MTI-nek elmondta, hogy ez esetben is a hagyományokat követi, azaz a plusz pénzből is ugyanannyit kap minden játékosa.

Beck György elárulta, hogy eredetileg 5-5 milliót különítettek el a pekingi eredményesség dotálására, ám mivel a női válogatott a bronzmeccset is elveszítve lecsúszott a dobogóról, az ő prémiumuk is a férfiaké lett.



Az ünnepségen bejelentették, hogy a Vodafone Magyarország félmillió forintra kiegészítette azt az összeget, amely a www.vodapolo.hu által a pekingi pólós főszereplők relikviáira meghirdetett jótékony célú árverésből befolyt. A férfiválogatott tagjai által aláírt labdára (154.500 forint), Madaras Norbert dedikált sapkájára (70.500), Benedek Tibor fürdőköpenyére (67.500), Kásás Tamás úszónadrágjára (40.500) és Stieber Mercedes úszódresszére (22.000) lehetett licitálni, s az így összejött summát pótolta ki 500 ezerre a mobilcég, amely a megemelt összeget a sérült gyermekeket segítő Gézengúz Alapítványnak adományozta.

A ceremóniát követően Kemény Dénes elmondta, hogy lassan ő is elkezdi olimpia utáni pihenőjét, s miután kellőképpen feltöltődött, dönt a hogyan továbbról, nevezetesen arról, hogy januártól nekivág-e egy újabb ötkarikás felkészülési ciklusnak a válogatott szövetségi kapitányaként, avagy a szakvezetői posztot 1997 óta betöltő mester új kihívást keres és más munka után néz. 

"Lehet, hogy a pólóban maradok, de az is lehet, hogy teljesen más területen próbálom ki magam. A legkevésbé az valószínű, hogy sportvezető leszek, nem vagyok az az alkat" - reflektált azokra a felvetésekre, amelyek például esetleges MOB-elnöki ambícióit firtatták.

vlv-fotók

vlv-videó:

Kemény Dénes megköszöni a Vodafone extra-támogatását


A Vodafone 2007 októberében írt alá támogatói szerződést a Magyar Vízilabda Szövetséggel, melyben vállalta az utánpótlás-nevelés elősegítését a Sulipóló bajnokság támogatásával, illetve a magyar férfi és női vízilabda-válogatott felkészülésének támogatását a pekingi olimpiára. A Vodafone az olimpiai bajnok férfi vízilabda csapatnak 10 millió forintot adott át, megköszönve sikeres szereplésüket a pekingi játékokon.

„Mint a hazai üzleti élet egyik meghatározó szereplője, a Vodafone igyekszik példát mutatni mind a társadalmi felelősségvállalás mind a szponzoráció területén. – mondta dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója - Célunk, hogy a vállalat nemzetközi tapasztalatait olyan hazai ügyek támogatására fordítsuk, melyek kiemelkedően értékes részét képezik a magyar kulturális, sport- és közéletnek. Magyarország lassan 100 éve meghatározó szereplője a világ vízilabda életének, mindent meg kell tenni azért, hogy ez a következő 100 évben is így legyen. Az a munka pedig, amit a Gézengúz Alapítvány magára vállal, szintén kivételes fontosságú és kimagasló értékű, melyet segíteni és támogatni kell.”

„A Vodafone a világ egyik legnagyobb mobilszolgáltatója. Magyarország a világ egyik vízilabda nagyhatalma. A két fél szövetségének eredménye: olimpiai aranyérem.” - mondta Dr. Kemény Dénes, a magyar vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

6 régi hozzászólás

meo hozzászólása
meo14857
2008.09.12. 12:32

ez nem csesztetés, hanem meglátás.

vica hozzászólása
vica14836
2008.09.11. 11:29

Szerintem a lányok is megérdemelték volna a jutalmat, mert a bíró felfogásról nem ők tehetnek. :( De azért örülök, hogy a fiúk kaptak!

g hozzászólása
g14834
2008.09.11. 10:54

Nemá, a lányokét nyugodtan lenyelhették volna, de nem tették, hanem odaadták a fiúknak, sztem nem őket kéne csesztetni...

mindenki előre, olé! hozzászólása
2008.09.11. 10:48

ez a vodafone-nak aprópénz. igazán adhattak volna még 4 milliót, hogy mindenkinek jusson 1 + a kapitánynak. jobb reklám is lett volna a 13+1 millió, marketingische. a fiúk meg minden pénzt megér(demel)nek! HAJRÁ MAGYAROK!

123 hozzászólása
12314825
2008.09.10. 17:59

ígért, de szarik bármit is tenni, pedig neki (MOL) LEGALÁBB a duplájt kellene fizetnie...

pif hozzászólása
pif14824
2008.09.10. 17:03

Megérdemlik! Köszönjük! A MOL nem ígért valami támogatást arany esetén? Arról volt/lesz ünnepség ill. fotó? Köszi