FACEBOOK

Kitüntetési ünnepség a Parlamentben

Kitüntetési ünnepség a Parlamentben
hozzászólás, 2008.08.29.

ENGLISH VERSION // Megnyitották a Parlament főkapuját, piros szőnyeget terítettek a sokat látott épület főlépcsőjére. Azon mentek fel az olimpikonok a teljesítményük előtt tisztelgő ünnepségre, amelynek házigazdája a három legmagasabb közjogi méltóság volt. Tudósítás, a kitüntetettek teljes listája, fotók és videók.
A pekingi olimpián eredményesen szerepelt magyar sportolókat, valamint a felkészítésükben segédkező edzőket, orvosokat, sportági és klubvezetőket tüntetett ki - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatára - Sólyom László köztársasági elnök pénteken a Parlament Kupolatermében.Az államfő köszöntőjében kiemelte: annál nagyobb kitüntetés nincs, mint amikor valaki ott áll a dobogón a világ előtt. Ezért a teljesítményért a nemzet köszönete is jár, és ez a kitüntetés a nemzet nagyrabecsülését és köszönetét fejezi ki - fogalmazott Sólyom László, aki a kormányfőnek, továbbá Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének társaságában adta át az elismeréseket. Az ünnepségen jelen volt Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A díjazottak hosszú sorát Kemény Dénes, a Pekingben megszakítás nélkül harmadszor ötkarikás aranyérmes férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya nyitotta meg, aki a legmagasabb elismerésként a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át. Összesen 87-en részesültek kitüntetésben, közülük a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét a pólósoktól a kínai fővárosban triplázó Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán.A ceremóniáról tizenhárman hiányoztak: a sportolók közül Mincza-Nébald Ildikó, a Pekingben bronzérmes párbajtőröző, Bódi Bernadett, Borbás Rita, Kovacsicz Mónika, Szűcs Gabriella kézilabdázók, Brávik Fruzsinna, Kisteleki Dóra, Primász Ágnes vízilabdázók és Beé István kajakos, továbbá Mátéfalvi Csaba, a vízilabda-válogatott edzője, Tállay András, a Sportkórház sebésze és Németh Pál, a Dobó SE nyugalmazott mesteredzője maradt távol, míg Kásás Zoltánnak, a vízilabdacsapat edzőjének kitüntetését fia, a válogatott tagja, Tamás vette át.

Az elismerésben részesülők között volt Ambrus Gábor, a Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének vezetője, aki a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapta.

A magyar sportolók a pekingi olimpián három arany-, öt ezüst- és két bronzérmet szereztek.

MTI-fotók az ünnepségről

vlv-fotók az ünnepségről

vlv-videók:

Üdvözlet a vlv olvasóinak

 

Átveszik a kitüntetést a vízilabdázókMartin György, az MVLSZ elnöke a parlamenti ünnepségenGergely István a parlamenti ünnepségenHosnyánszky Norbert a parlamenti ünnepségenMolnár Tamás a parlamenti ünnepségenVarga Dániel a parlamenti ünnepségen
Az MTI-nek adott ünnepi nyilatkozatok:

Kemény Dénes, a háromszoros olimpiai bajnok férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya:
"Ez a negyedik állami kitüntetésem, három az olimpiai aranyak, egy pedig világbajnoki győzelem után jött. Úgy érzem, ez azt jelenti, nemcsak a lelátó, a szurkolók vannak velünk, hanem azok a vezetők is, akik vélhetően ugyanúgy a tévén keresztül néztek bennünket és így fejezik ki a csapat iránti elismerésüket, szeretetüket."

Angyal Zoltán, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya:
"Nagyon örülök ennek a kitüntetésnek, jólesik, hogy ilyen formában is elismerik az ember munkáját, és úgy vélem, ez a tizenkétéves kapitányi munkám megbecsülésének a jele." 
    
Cseh László, háromszoros olimpiai ezüstérmes úszó:
"Előbbre léptem a ranglétrán, hiszen négy éve, amikor Athénban bronzérmes voltam, Lovagkeresztet kaptam, most Tisztikeresztre méltattak érdemesnek. Nagyon örülök neki, ez úgy gondolom, hogy nemcsak a három pekingi ezüst elismerése, hanem az elmúlt négy év összegzése is egyben."

Fodor Zoltán, olimpiai ezüstérmes birkózó:
"Csodálatos érzés, hogy itt vagyok a Parlamentben, utoljára valamikor gyermekkoromban jártam itt. Egy hónappal ezelőtt nem gondoltam volna, hogy itt lehetek."

Hajdú János, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya: 
"Nagyszerű dolog ez a kitüntetés, csak azt sajnálom, hogy nem tudom megosztani azokkal - játékosokkal, edzőkkel, klubokkal -, akik hozzásegítettek ehhez az elismeréshez." 

Kásás Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó:
"Nagy öröm és megtiszteltetés számomra az újabb kitüntetés. Úgy érzem, ezzel és a megemelt prémiummal azt ismerték el, hogy sporttörténelmet írtunk és valami nagy dolgot vittünk véghez."

Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó:
"Sportolóként, tulajdonképpen a szórakoztatóipar részeként hatalmas megtiszteltetésnek tartom ezt az elismerést, hogy nemcsak a vezetők, hanem az emberek, az egész ország szeretete árad felénk ilyen módon is. Ezt kapjuk azokért a sportsikerekért, amelyekre úgy gondolom, nagy szüksége van ennek a kis országnak."

Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya:
"Természetesen nagyon örülök a kitüntetésnek. Az élet legnagyobb ajándékának tartom, hogy immár 62 éve azt csinálom, ami a hobbim is: versenyzőként, edzőként, majd szövetségi kapitányként élek az uszodában és együtt az uszodával, s a mostani elismerést úgy tekintem, mint ennek a több mint hat évtizedes munkásságnak a megkoronázása."

Kovács Katalin, kétszeres olimpiai bajnok kajakozó:
"Nemcsak hogy örülök a kitüntetésnek, hanem egyenesen büszke vagyok rá. Azt is gondolom, hogy nem kizárólag pekingi olimpiai teljesítményemnek, hanem a mögöttünk hagyott négy esztendő eredményességének is szól ez." 

Ludasi Róbert, a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület edzője:
"Természetesen minden kitüntetésnek örül az ember, de ilyenkor elgondolkodom, hiszen igazából ez a mi olimpiánk lett volna, ha Kolonics Gyuri még ma is élne. Fantasztikusan mentek korábban az edzéseken, de ez már csak a ha kategória... Millió érzelem kavarog most bennem, hiszen egy hónap alatt kellett egy párost felkészítenem és meg kellett mutatnunk, hogy Koló tragédiája után is meg tudjuk csinálni. Csodálatos érzés volt megélni ezt a harmadik helyet, de azt mondom, bár soha ne kaptam volna kitüntetést, csak Gyuri élne."

Vajda Attila, olimpiai bajnok kenus:
"Négy évvel ezelőtt is itt voltam, a helyszín nem változott, csupán az érdemkereszt. Az érzések is hasonlóak bennem, mint akkor, csak most nagyobb a nyüzsgés körülöttem. Nem elégszem meg az egy olimpiai aranyéremmel, négy évem van arra, hogy felkészüljek Londonra, ahol szeretnék még legalább egy aranyat nyerni és a rövidebbik távon is bebizonyítani, hogy én vagyok a legjobb a világon."


(Fotók: MTI és vlv)Az alábbiakban ismertetjük a hivatalos kitüntetési listát:

A Magyar Köztársaság elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – a XXIX. Pekingi Nyári Olimpiai Játékok alkalmából

a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ÉRDEMREND NAGYKERESZTJE (polgári tagozata)

kitüntetést adományozta

a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon szerepelt sportolók felkészítése érdekében végzett munkájáért, a vízilabda-csapat harmadik olimpiai győzelméért

DR. KEMÉNY DÉNESNEK, a Magyar Vízilabda Szövetség szövetségi kapitányának.


a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ÉRDEMREND KÖZÉPKERESZTJE A CSILLAGGAL (polgári tagozata)

kitüntetést adományozta

a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon elért eredményéért, harmadik olimpiai bajnoki győzelme elismeréseként a magyar vízilabda-válogatott tagjainak:

BENEDEK TIBORNAK,

BIROS PÉTERNEK,

KÁSÁS TAMÁS ZOLTÁNNAK,

DR. KISS GERGELYNEK,

DR. MOLNÁR TAMÁSNAK,

SZÉCSI ZOLTÁNNAK.

a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon szerepelt sportolók felkészítésében végzett munkájáért

ANGYAL ZOLTÁNNAK, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szövetségi kapitányának,

KISS LÁSZLÓNAK, a Magyar Úszó Szövetség szövetségi kapitányának,

SÁRI NÁNDORNAK, a Kőbánya SC edzőjének.


a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ÉRDEMREND KÖZÉPKERESZTJE (polgári tagozata)

kitüntetést adományozta

a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon elért kiemelkedő, bajnoki címét megőrző eredményéért

JANICS NATASA kajakozónak,

KOVÁCS KATALIN EMESE kajakozónak,

GERGELY ISTVÁNNAK, a Magyar Vízilabda Válogatott tagjának.

MADARAS NORBERTNEK, a Magyar Vízilabda Válogatott tagjának.

VARGA TAMÁSNAK, a Magyar Vízilabda Válogatott tagjának.

a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon szerepelt sportolók felkészítésében végzett munkájáért

LUDASI RÓBERTNEK, a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület edzőjének.a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE (polgári tagozata)

kitüntetést adományozta

a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon elért kiemelkedő eredményéért

CSEH LÁSZLÓ úszónak,

VAJDA ATTILA SÁNDOR kenuzónak,

HOSNYÁNSZKY NORBERTNEK, a Magyar Vízilabda Válogatott tagjának,

KIS GÁBORNAK, a Magyar Vízilabda Válogatott tagjának,

VARGA DÁNIEL RUDOLFNAK, a Magyar Vízilabda Válogatott tagjának,

VARGA DÉNES ANDORNAK, a Magyar Vízilabda Válogatott tagjának.

a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon szerepelt sportolók felkészítésében végzett munkájáért

DR. PAVLIK GÁBOR ISTVÁNNAK, a Magyar Vízilabda Szövetség orvosának.


a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE (polgári tagozata)

kitüntetést adományozta

a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon elért kiemelkedő eredményéért

FODOR ZOLTÁN birkózónak,

KOZÁK DANUTA kajakozónak,

KOZMANN GYÖRGY kenuzónak,

DR. MINCZA-NÉBALD ILDIKÓ párbajtőrözőnek,

SZABÓ GABRIELLA TÍMEA kajakozónak.

a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon szerepelt sportolók felkészítésében végzett munkájáért

KÁSÁS ZOLTÁN TIBORNAK, a Magyar Vízilabda Szövetség férfi válogatott edzőjének,

MÁTÉFALVY CSABA ELEKNEK, a Magyar Vízilabda Szövetség férfi válogatott edzőjének,

SCHMIDT GÁBORNAK, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sportágvezetőjének, főtitkárnak,

SIKE ANDRÁS mesteredzőnek, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet Heraklész Program vezetőjének,

SZŐCS BERTALANNAK, az MTK vívó mesteredzőjének,

TURI GYÖRGYNEK, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet sportági szakágvezetőjének,

VÉCSI VIKTOR VAZULNAK, a DÉMÁSZ – Szeged edzőjének.


a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ARANY ÉRDEMKERESZT (polgári tagozat)

kitüntetést adományozta

DR. GÁBOR ANTALNAK, a Fővárosi Önkormányzat, Uzsoki utcai Kórház keretorvosának,

KISS TAMÁS kajak-kenuzónak,

MOHAMED AIDA GABRIELLA tőrvívónak,

RUZA JÓZSEFNEK, a Magyar Úszó Szövetség főtitkárának,

DR. TÁLLAY ANDRÁSNAK, az Országos Sportegészségügyi Intézet sportsebészének.


a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI EZÜST ÉRDEMKERESZT (polgári tagozat)

kitüntetést adományozta

AMBRUS GÁBORNAK, a Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőség szerkesztőségvezetőjének,

BERNÁT ZOLTÁNNAK, a Magyar Vívó Szövetség női tőr szövetségi kapitányának,

BÓDI BERNADETT kézilabdázónak,

BORBÁS RITA kézilabdázó

BRÁVIK FRUZSINA vízilabdázónak,

DRÁVUCZ RITA vízilabdázónak,

FERLING BERNADETT kézilabdázónak,

GODOVA GÁBORNAK, a Magyar Vízilabda Szövetség női szövetségi kapitányának,

GÖRBICZ ANITA kézilabdázónak,

GYŐRE ANETT TÍMEA vízilabdázónak,

HAJDU JÁNOSNAK, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatójának, a női válogatott szövetségi kapitányának,

HERR ORSOLYA kézilabdázónak,

HORNYÁK ÁGNES kézilabdázónak,

DR. HORVÁTH PATRÍCIA vízilabdázónak,

KISTELEKI DÓRA ÁGNES vízilabdázónak,

KNAPEK EDINA MÓNIKA tőrvívónak,

KOVACSICZ MÓNIKA kézilabdázónak,

KUCSERA GÁBOR kajak-kenuzónak,

DR. LÉNÁRT ÁGOTÁNAK, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Pszichológia Tanszék tanszékvezetőjének,

NAGY FERENCNEK, a Magyar Vízilabda Szövetség gyúrójának,

NÉMETH PÁLNAK, a Dobó SE nyugalmazott mesteredzőjének,

PARS KRISZTIÁN kalapácsvetőnek,

PELLE ANIKÓ vízilabdázónak,

PRIMÁSZ ÁGNES vízilabdázónak,

STIEBER MERCEDES KLÁRA vízilabdázónak,

SZAMORÁNSKY PIROSKA TÜNDE kézilabdázónak,

SZREMKÓ KRISZTINA vízilabdázónak,

SZŰCS IBOLYA GABRIELLA kézilabdázónak,

TAKÁCS ORSOLYA vízilabdázónak,

TOMORI ZSUZSANNA kézilabdázónak,

TÓTH TÍMEA kézilabdázónak,

VALKAI ÁGNES vízilabdázónak,

VARGA GABRIELLA tőrvívónak,

VÉRTEN ORSOLYA kézilabdázónak,

ZANTLEITNER KRISZTINA vízilabdázó

ZIRIGHNÉ SÓS ILDIKÓ vízilabdázónak.a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI BRONZ ÉRDEMKERESZT (polgári tagozat)

kitüntetést adományozta

BÁCSI PÉTER birkózónak,

BEÉ ISTVÁN kajak-kenuzónak,

BOZSIK GÁBOR kajak-kenuzónak,

DARA ESZTER VERONIKA úszónak,

JAKABOS ZSUZSANNA úszónak,

KIS GERGŐ SZABOLCS úszónak,

MUTINA ÁGNES úszónak,

SIDI PÉTER sportlövőnek,

SÍK MÁRTON kajak-kenuzónak,

SZELLŐ IMRE ökölvívónak,

VERRASZTÓ EVELYN úszónak.

Dr. Sólyom László
a Magyar Köztársaság elnöke

39 régi hozzászólás

sophie hozzászólása
sophie14657
2008.09.01. 21:32

befejezzem a matekpéldát? 14x4=56millió magyar forint quod erat demonstradum T. Illetékesek, kis összeg lenne ez a T. minisztériumoknak, de nagy lépés a szavatartás mezején! Talán meg kellene lépni. Jobb későn mint soha!

:( hozzászólása
:(14651
2008.09.01. 15:28

matek Még szép,hogy a Kapitány is kap emelést.Az eredeti összeg is 14x12 milla lett volna. Szerintem pedig a 100 milla elosztva 13-mal sem egészíti ki 20 millára a játékosok pénzét.4 még akkor is hiányozna.

sirpeter hozzászólása
2008.09.01. 15:15

ISTENKIRALYOK es remelem a mai gyerekeknek OK lesznek a kovetendo pelda!kitartas, szorgalom, alazat, tisztesseg "zsivany uriemberek" stb stb

tiger hozzászólása
tiger14636
2008.08.31. 21:21

sophie: ismét csak aláírni tudom azt, amit kifejtettél. Hangsúlyoznám az utánpótlás fontosságát, sajnos havi szinten klubtól függően (vidéken) 5-10 eFt a tagsági díj! Sok tehetséget fel sem tudunk fedezni, a szülők nem vállalják a plusz kiadást. Pedig mennyire más, ha sportol a gyerek pláza/mozi/diszkózás helyett...Nem akarom sorolni az előnyöket.

matek hozzászólása
matek14633
2008.08.31. 19:30

Pénzdíj a vízilabdásoknak 1. Eredetileg: 13x12: 156 millió. 2. Kormány hozzátett: 100 milliót összesen 256 millió Az elosztás a szövetségi kapitány dolga. Adhat 30-at is egy embernek. Úgy értelmeztem, a szövetségi kapitány is kap plusz pénzt. Ez szövetségi hatákör. 156 helyett 256 nem hiszem, hogy ezért szégyellni kéne magát gyeneseinek; a kormánynak. ne vigyük ebbe a fidesznyikes gondolkodást. Hajrá magyarok!

- hozzászólása
-14632
2008.08.31. 19:28

ugyan az a baja mint annó a jobbnak!

Gy. hozzászólása
Gy.14631
2008.08.31. 17:30

Szép gesztus egyes városok (Szeged, Eger) részéről, hogy külön köszöntötte olimpai bajnokait, ezért furcsának tartom, hogy Budapesten a főváros vezetésének ilyesmi miért nem jut eszébe?

netty hozzászólása
netty14628
2008.08.31. 14:47

Mi lett Dani vállával és lábával?

Nándi hozzászólása
Nándi14627
2008.08.31. 13:55

Kedves Aranycsapat! Ott voltunk a pekingi vízilabda csarnokban a döntőn, és az eredmény hirdetésen a mi egyik zászlónkat lobogtatta Madaras Norbi. Zászlónk felismerhető arról is, hogy fehér részében 2 vörös aláírás és egy kis pinpong ütő van. Nem kaptuk vissza azóta sem, és szeretnénk valamilyen módon visszakérni, ehhez kérjük a VLV.hu vagy a Csapat segítségét (ha olvassátok ezt). Vízilabda csarnokba visszamentünk, ott már nem volt. Több olimpikon aláírása volt rajta, ezért nagyon fontos számunkra. Bárki, aki esetleg tud segíteni, kérem írjon erre az e-mail címre: N_Mullni[kukac]hotmail.com Gratulálok az aranyéremhez, és előre is köszönöm a segítségeteket!

ezt találtam hozzászólása
2008.08.31. 11:56

Mégsem egyenértékű a háromszoros olimpiai bajnok férfivízilabda-csapat aranyérme Vajda Attila győzelmével. Az önkormányzati miniszter már Pekingben és később Budapesten is arról beszélt, hogy a pólósok is 20 milliós forintot érdemelnek, nem pedig 12-t, ahogy azt előzőleg a kormány eldöntötte. Az állami kitüntetések parlamenti átadása után azonban Gyenesei István már bevallotta: a vízilabdacsapat összesen kap 100 millió forintot. A sportért felelős miniszter rosszul számol. A 20 milliós ígéret ugyanis a vízilabdázók szövetségi kapitányának, Kemény Dénesnek is szólt, a 100 millió forintot így pedig 14-gyel kell osztani. Végül tehát fejenként közel 900 ezer forinttal kapnak kevesebbet a háromszoros olimpiai bajnokok.

sophie hozzászólása
sophie14624
2008.08.31. 11:28

:(-nek: Talán az az oka amit írsz annak, hogy a Fiúk közül sokan külföldi csapatokat erősítenek, mert sajnos nagyjaink sokszor úgy tűnik nem tudják, mi a fontosabb, vagy hogy mi az ami, JÁR! Olyan kár, hogy ennyi tehetségünk van szerteszét a világban: rendívül tehetséges sportolók, világklasszis edzők (szégyen, hogy ennyi vívó edzőnknek el kellett menni, hogy meg tudjon élni!!! - pedig vívó nagyhatalom is voltunk és lehetnénk!!!!), és nincs erő ami összefogja őket itthon és sikerre vezesse velük az országot. Ezen az olimpián nagyon éreztem. Ha így megy tovább az élsport helyzete az országban, akkor Londonra vagy azutánra lehet, hogy egyre gyengébb eredményeket fogunk hozni. A régi időkben, amikor még nagyon sok aranyat el tudtunk hozni (mert volt és most is bőven van Isten adta tehetség az országban!) akkor még más volt a világ, ma már nincsenek határok, az információ mindenkié, minden felgyorsult, és igazolódni látszik az a mondás, hogy "nincs olyan, hogy ingyen ebéd"! Valóban nincs, ha nem teszünk oda mindent amit kell tisztelt Illetékesek (lehet, hogy mások akkor is többet tudnak és hajlandóak odatenni külföldön), akkor ne várjunk a csodát. A háromszoros olimpai aranyérem kemény munka, intelligencia, és még sok minden volt, és egy kis csoda is, hiszen a mai hányattatott világunkban (nézzünk csak körül az országban), sok minden inkább csak lehúz mint felemel. De egy felelős kormánynak nem az a dolga, hogy a csodát várja, hanem az, hogy ossza be úgy az ország erőforrássait, hogy a fontos dolgokra jusson. Ahogy azt több sportvezető is elmondta az olimpiai közvetítések közben a tv-ben zajlott beszélgetésekben: most azt kell eldönteni (a 24. órában!), hogy KELL NEKÜNK AZ ÉLSPORT, VAGY SEM? Fontos az országnak az élsport? /és jó ha tudjuk, hogy ha az élsport remekel, amögött egy egészséges, sportkedvelő nép szokott lenni, nagy felhozatalból jön elő a java - nézzük meg a régi sikereinket. nem véletlen, hogy ennyi nagy sportoló volt régebb, mert azoknak a sportoknak becsülete volt, és a fiatalok nem a nulla-perc-sztárocskákért rajongtak, hanem az élsportolókért (ez a média felelőssége 'tisztelt' tv-vezetők!) , ők is olyanok akartak lenni, és rúgták a labdát, úszni jártak szabadidejükeben.../. Hát kb ezeket kellene eldönteni. Tisztelt Illetékesek, tegyék a kezüket a szívükre, de ha ott nem találnak semmit, nyugodtan írjanak ki népszavazást, az eredmény biztosan az lesz, hogy KELL AZ ÉLSPORT AZ ORSZÁGNAK!!! Akkor meg oda kell tenni, amit a haza megkíván!!! Fel kell állítani a prioritásokat. Tisztelettel.

ildi hozzászólása
ildi14623
2008.08.31. 11:23

honnan veszed ezt? sehol nem olvastam. amúgy itt milyen hosszú idő után jelennek meg a hozzászólások?

ildi hozzászólása
ildi14622
2008.08.31. 10:53

HONNAN VESZED HOGY VISSZAVONJÁK??????????????

:( hozzászólása
:(14621
2008.08.31. 07:56

Na ennyit ér a kormány szava. Nem elég,hogy megkülömbözteti az egyéni és a csapatsportot,hanem visszavonja a megígért 20 millát.Szégyen és gyalázat,amit csinálnak. Sokkal többet is megérdemelnének a pólósok. Hamár megkülömbözteti,akkor fizessen minden megnyert meccsért,elvégre az úszók sem 1x kapnak,hanem minden 2 perces úszásért.Cseh Laci 54 millát.NEM SAJNÁLOM TŐLe,FÉLREÉRTÉS NE ESSÉK!!! Csak az igazságosság nevében. A fiúk játszottak 7 meccset,abból 6-ot nyertek.6x12 milla.

adrienn1203 hozzászólása
2008.08.31. 00:57

És tényleg nagyon jó az az öltöny!;)Hát még,akik viselik!:D

adrienn1203 hozzászólása
2008.08.31. 00:56

Örülök,hogy megkaptak mindent,amit megérdemeltek már...:) Annak meg még jobban,hogy aug.24-e felejthetetlen nap marad jó pár ember számára.:D Ehhez a teljesítményhez nem nagyon lehet hozzászólni,csak elégedetten mosolyogni,és GRATULÁLNI!!!:D:D:D (Már 1 hete ezt csinálom!:)) NAGYON-NAGYON SZÉP VOLT,FIÚK!!!KÖSZÖNJÜK!!!

monika hozzászólása
monika14618
2008.08.30. 23:04

... úgy látom Daninak nem nagyon ízlett a snack... :) Biztos, hogy az utolsó kép helyett nem volt más az MTInél? :) Jó pihenést minden olimpikonnak és akik mögöttük állnak! Köszönjük a szép élményeket az olimpiáról! Aki pedig nyafog, hogy kevés érmet szereztek a magyar sportolók, annak üzenem, hogy próbálja meg legalább nagy vonalakban elképzelni, hogy a saját munkahelyén tud-e akkora sikert elérni, ami felér mondjuk (csak )egy kvalifikációval! Az biztos, hogy az én kis 4 fél éves lányom egy életre megtanult szurkolni a magyar sportolóknak! Konstruktív és sikeres következő négy évet kívánok mindenkinek, aki bármilyen módon tudja befolyásolni a londoni részvételünket!

K.Ági hozzászólása
K.Ági14617
2008.08.30. 22:52

Én is nagyon szeretnék gratulálni! Mindenkinek együtt, de mégis elsősorban a KAPITÁNYnak. Nekem nagyon imponál az ő profizmusa, ami természetesen az egész csapat munkájában megnyilvánul. Igazából ez az a profizmus és szakmai maximalizmus, ami a mai magyar provinciális valóságból a leginkább hiányzik. És épp ezért jelent ez a siker igazán nagy örömet, és adhat erőt minden, hát nem éppen önbizalomtól duzzadó magyar számára - amint ezt Kiss Gergő is megfogalmazta az egyik nagyon felemelő nyilatkozatában. Én azt kívánom, hogy amikor ezek a kiváló szakemberek és sportolók leszállva a nagy magyar valóságba újra meg újra megint pofonokat fognak kapni - ahogy már apró ízléstelen gesztusokban meg is kapják - akkor tartsanak ki továbbra is és ne keseredjenek el, mert az ő sikerük és kitartásuk példa lehet nagyon sokunk számára. NAGYON KÖSZÖNJÜK, SZÉP VOLT FIÚK!

Marika hozzászólása
Marika14614
2008.08.30. 21:04

Szívből gratulálok mindenkinek a kitüntetéshez. A továbbiakban jó pihenést, kikapcsolódást, időtöltést a családdal és további jó eredményeket és sikereket kívánok. Büszkék vagyunk rátok!

Ancsa hozzászólása
Ancsa14612
2008.08.30. 18:59

Hogy milyen jól áll nekik az öltöny.... !Mondjuk, ilyen vállakkal nem csoda. Ez most nem szakmai hozzászólás lett, de kitört belőlem. :)

tiger hozzászólása
tiger14611
2008.08.30. 18:34

sophie: csak ismételni tudnám, amit leírtál... azért mégis: KÖSZÖNJÜK, az erdélyi magyarság nevében (is). És igen, megint van némi üröm az örömben...ha valaki, akkor ezek a Fiúk és a Kapitány megérdemlik az anyagi elismerést is, elképesztő mennyiségű fizikai és mentális munka van egy ilyen teljesítmény mögött, nem lehet különbséget tenni egyéni- és csapatsport között!!! Mondom ezt ex-válogatottként és most edzőként. Végül is a keret megvan a prémiumra, hisz (sajnos) kevesebb aranyat hoztunk, mint amire számítottunk.

melinda hozzászólása
melinda14610
2008.08.30. 18:22

Szívből gratulálok! Örülök Nektek! sok puszi

k.o hozzászólása
k.o14607
2008.08.30. 15:30

Szívből gratulálok a kitüntetésekért, és nem csak a sportteljesítmény miatt, hanem a lelketek, intelligenciátok, összetartásotokért és emberségetekért.Köszönjük ezt a határtalan örömet, amit szereztetek nekünk nézőknek.

marczy hozzászólása
marczy14605
2008.08.30. 14:29

Egy kis bibi: a háromszoros olimpiai bajnok pólósoknak középkereszt járt A CSILLAGGAL. A duplázóknak "sima" középkereszt. Nem egészen ugyanaz. Athén után is középkeresztet kaptak a duplázók, csak akkor "még" csillag nélkül. Ha lesz olyan triplázó, aki nem vonul vissza, és még Londonban is válogatott lesz, és megint nyerünk, akkor jöhet a nagykereszt.

sophie hozzászólása
sophie14604
2008.08.30. 13:31

Szívből gratulálunk a háromszoros aranyérmes olimpiai bajnok KEMÉNY-CSAPATNAK! Ha nem is volt minden tökéletes a pénzjutalmak körül - amivel mi szurkolók nem vagyunk elégedettek, és nem a fiúk foglalkoznak vele, nem is lenne jellemző Rájuk - csak ilyenkor nem illene ugye a fogunkhoz verni a garast tisztelt Illetékesek. Ne feledjük, hogy az elődöntőben legyőzött Montenegroi csapatnak egyenként mindenkinek parlamenti tagságot ígértek /az mennyi pénz is havonta tisztelt honatyák?/ (ha hinni lehet a neten itt-ott olvasható szóbeszédnek). Sokan az elődöntősök, döntősök közül MINDENT megadtak volna a fiaiknak a győzelemért! Mi is megadtunk, MAJDNEM MINDENT. Szép volt az ünnepség, megérdemeltek és méltóak a kitűntetések. Majdnem minden rendben volt, csak ez a kis 'nagyotmondás' a 20 milliókról lóg ki a sorból. Máskor inkább jobban gondolják meg, mit ígérnek, és aztán tartsák a szavukat! A Fiúk tartották a szavukat, hogy ha kell "bele is döglenek" így mondta Kemény Dénes Peking előtt. Az életüket és vérüket ajánlották fel, és helyt is álltak derekasan. Újra kérjük, mi szurkolók, hogy ne legyünk szűkmarkúak semmiben sem velük, mert történelmet írtak, ezt nagyon kevesen mondhatják el magukról a világon. Felemelték a nemzetet a nehéz időkben, valljuk be, nem sok mindennel tudunk ma már így dicsekedni, mint ezzel a győzelemmel. (egy kis ország-marketinget megspóroltak...ha már innen nézzük is ugye...) Na, de eleget beszéltem, SZÉP VOLT FIÚK, NEMZETI HŐSÖK VAGYTOK, GRATULÁLUNK A KITÜNTETÉSEKEHEZ, NAGYON JÓ PIHENÉST KÍVÁNUNK NEKTEK, ÉS TOVÁBB EZEN AZ ÚTON, HA EGY MÓD VAN RÁ, MARADJON EGYÜTT A CSAPAT LONDONIG! TISZTELET, RAJONGÁS, 15 MILLIÓ MAGYAR RÉSZÉRŐL, akiknek nagyon nagy örömet adtatok! Köszönet a VLV-nek is, hogy megőrzi a honlapon a nagy pillanatok emlékét, hogy helyt ad az üzeneteinknek. A Mi Autónk a VOLVO!!!:)))

tsil hozzászólása
tsil14601
2008.08.30. 11:36

Tiszta szívből gratulálok a kitüntetésekhez!!!!!!!!!!További sikereket az egész CSAPATNAK!!!!!! Nem tudom megállni,hogy egy mondatban ne fejezzem ki (újbóli) csalódásomat a mi igen "tisztelt" jelenlegi kormányunkkal szemben,akik mell veregetéssel jelentették ki,hogy a vízilabdások is megkapják az egyénenkénti 20 milliót,ezzel szemben amikor odakerült a sor,már jöttek a kifogások.Szégyeljék magukat!!!!!!!!!!!!

Lilla hozzászólása
Lilla14600
2008.08.30. 10:27

Ahogy az olimpiai előtt a zászlóra is írtam: a győzelem a legjobbak kiváltsága,vagyis a TIÉTEK! Gratulálok és köszönet a sok csodás, örömteli pillanatért! HAJRÁ MAGYAROK!

Kaponya hozzászólása
Kaponya14599
2008.08.30. 09:23

Sok szeretettel gratulálok a csapatnak és a stábnak a kitüntetéshez ! Sólyom László szépen mondta : "...ezért a teljesítményhez a nemzet köszönete jár".Én is köszönöm, felejthetetlen volt. U.i.: Murron és Mizu : mikor cseréljük ki a felvételeket ?

Maggie hozzászólása
Maggie14596
2008.08.30. 02:35

Nem ertek a vizilabdahoz, de minden meccset lattam, hatha segit, ha en is szurkolok. Most Londonbol irok, legyen ez jo elojel a negyedik aranyhoz!!! Nagy boldogsagot okoznak nekunk a vizilabdasok. Elmehetnenek ok is focizni, hogy vegre jol szerepeljenek ott is a magyarok... De most legyen roluk szo! Koszonjuk, hogy buszkek lehetunk Ratok!A meccset kozvetitette a BB1,az utolso negyednek csak a veget, de igy is jo volt! Tehat nagyon sok szeretettel gratulalok Londonbol! Maggie

Sándor hozzászólása
Sándor14595
2008.08.29. 23:52

kicsit fura őket ruhában látni

Anita hozzászólása
Anita14593
2008.08.29. 23:00

Tiszta szívből gratulálok mindenkinek a kitüntetéshez!!:):)

Katica hozzászólása
Katica14592
2008.08.29. 22:56

Szívből gratulálok a kitüntetésekhez! Jó pihenést mindenkinek!

murron hozzászólása
murron14591
2008.08.29. 22:38

Szívből gratulálok!!

Sanyi hozzászólása
Sanyi14589
2008.08.29. 22:05

több mint 10 éve követem a vizilabdát,imádom ezeket a srácokat,imádom a VLV-t,olyan jó hogy végre van egy ilyen oldal! ezek a fiúk és Deni mindent megérdemelnek! Már hősök vagytok,az egész ország imád Titeket, de mostmár huzzatok el pihenni,nyaralni és miután az országot már boldoggá és büszkévé tettéket tegyétek azzá a családotokat!

Orsi hozzászólása
Orsi14588
2008.08.29. 21:46

Gratulálok mindenkinek!! nagyszerű amit véghez vittetek!! Csak így tovább!!:)

marci hozzászólása
marci14586
2008.08.29. 21:21

Szép dolog.

Sacka hozzászólása
Sacka14585
2008.08.29. 21:18

Gratulálok! Mindenki megérdemelte már! Nem tudom, szabad-e olyat mondani, hogy mostmár lazíthattok, de megérdemlitek. :)

Anikó hozzászólása
Anikó14584
2008.08.29. 20:46

Örömmel, és büszkeséggel olvastam a kintüntetésekről! Őszinte gratuláció mindenkinek érte! Szép az egyenöltöny! :)

Alex hozzászólása
Alex14583
2008.08.29. 19:35

Szívből gratulálok a kitűnteteknek !!! Ti vagytok az ország büszkeségei !!! Jó pihenést mindenkinek.