FACEBOOK

A "szokásos" ebéd olimpiai bajnokoknak a Régi Sipos Halászkertben

A "szokásos" ebéd olimpiai bajnokoknak a Régi Sipos Halászkertben
hozzászólás, 2008.08.27.

Ha Kiss Gergely azt mondhatta az eredményhirdetésnél Varga Daninak, hogy az olimpiák végén jobb lábbal "szoktunk" fellépni a dobogóra, akkor Kemény Dénes is fogalmazhat úgy: a játékok győztesének járó "szokásos" ebédmeghívás vendégei voltak szerdán Óbudán, a Régi Sipos Halászkertben.

Hogy a bevezető érthető legyen, tudni kell, hogy a csapatot Fejér Miklós vendéglős hívta meg - ahogy szokta az olimpiai győzelmek után. A meghívás a teljes csapatnak szólt, beleértve a stábot is. Ott ünnepelt a fiúkkal az erőnléti edző, Zala Gyuri és a segédmasszőr Illés Roland is.

Fejér Miklósnak ősidők óta a sport a szerelme. Evett nála a labdarúgó Aranycsapat szinte minden tagja (nem esküszünk meg rá, de szerintünk ittak is), hosszú ideje úgy támogatja a magyar sportot, hogy a MOB, valamint több sportági szövetség számára rendezvényeket szervez, étterme közgyűléseknek, sajtótájékoztatóknak, ünnepi programoknak ad otthont.

A vízilabdázókhoz hosszú ideje különleges kapcsolat fűzi. Nem csak négyévente, olimpiai győzelmek alkalmával látja vendégül a csapatot, a kapcsolat ennél sokkal rendszeresebb. Nem hiányozhat egyetlen hazai válogatott meccsről sem, s érdekes módon mindig látjuk őt Ferihegyen, ha a csapat külföldi versenyre utazik. Ő volt az, aki saját, Balaton melletti  borospincéjébe invitálta az egész gárdát, amikor a fiúk a fűzfői edzőtáborban szenvedtek a tavalyi felkészülési időszak alatt.


(Csapatmegbeszélés Fejér Miklós borospincéjénél)


Ugyancsak ő volt az, aki a Long Beach-i világbajnokságról hazaérkező junior válogatottat rögtönzött állófogadással várta. Sose felejtem el, hogy csodálkoztak a vám felől kijövő egyszerű utasok a kifogástalan pincérruhában feszítő felszolgálók és a látványos "bekészítés" láttán.


(A junior vb győzteseit várják a ferihegyi utaskijárónál...)


Fejér Miklóssal legutóbb a Ferihegyi Repülőtér indulási oldalán találkoztunk, amikor az olimpiai küldöttség elutazott Pekingbe. Családtagok itt már nem voltak, ők a Margitszigeten, a buszba szállás előtt elköszöntek szeretteiktől. De Fejér Miklós ugye nem családtag, kicsit annál is több. Az Unicum Kupán frissiben győztes válogatott képe díszlett a pólóján (közelebb megnevezve a helyet: a hasán). Büszkén "hordta körbe" a csomagfeladásra váró fiúk között, mutogatta, s megkért mindenkit, hogy legyen szíves aláírni saját kezűleg. A hasát.

Mondom, mint egy 15 éves kamasz. Pedig állítólag már 80 is elmúlt.


(Búcsú a Pekingbe indulóktól)


Ő is beszélt a szerdai "szokásos" vacsorán, a Régi Sipos Halászkertben. Meg persze beszélt a magyar vízilabdázás számára az elmúlt években oly sok segítséget jelentő szponzorok képviseletében Beck György (HP, majd Vodafone) és Bordás György (ING).

A csapat nevében ki más szólhatott volna, mint Benedek Tibor. A csapatkapitány megköszönt és elköszönt. Megköszönte az elmúlt időszakot és megerősítette, hogy nem szerepel már a válogatottban.

Kemény Dénes röviden tájékoztatta a jelenlévőket a kormány döntéséről, amelynek értelmében megemelték a vízilabdázók aranyérméért járó jutattást. (Erről Kemény Dénes beszélt az M1 Az Este című műsorában, szerdán este.)

Mielőtt a csapattagok megkezdik pihenésüket, csütörtökön még egyszer együtt töltenek egy főétkezésnyi időt. Ezúttal Kemény Dénes vendégei lesznek. A szövetségi kapitány a vlv-nek elárulta, hogy a vaddisznó mellett alternatív választási lehetőséget is kínál azok számára, akik nem szeretik a vadhúst. Ők is különleges csemegét fogyaszthatnak (mert mi a Kemény Dénes által lőtt vadkan pörköltjét annak tekintjük) - kecsegét ehetnek.

Utána aztán ki-ki indulhat a jól megérdemelt pihenőre. Többségük vízpartra...

Az MTI kedden 20:31-kor jelentette:

A kormány támogatta Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter javaslatát, miszerint fejenként húszmillió forinttal, az egyéni győzteseknek járó összeggel díjazza a Pekingben olimpiai bajnokságot nyert vízilabdacsapat és szövetségi kapitánya, Kemény Dénes teljesítményét, továbbá a bronzérmes Kozmann György, Kiss Tamás kenu páros is a győzteseknek járó jutalmat kapja.

Erről Daróczi Dávid kormányszóvivő tájékoztatta az MTI-t a szerdai kormányülés után.

Elmondása szerint a jutalom fejenként 20 millió forintra növelését - ami eredetileg 12 millió forint volt játékosonként - az indokolta, hogy sorozatban harmadszor nyert olimpiát Kemény Dénes együttese. A mintegy 100 milliós többletkiadás fedezetét a kormány átcsoportosítással oldja meg.

A Kozmann György, Kiss Tamás bronzérmes kenu párosnak szintén megemelték a pénzjutalmát, ők a kettesben induló aranyérmesek prémiumát, a fejenkénti 16 millió forintot kapják meg. Ezt az összeget az Önkormányzati Minisztérium keretéből finanszírozzák.

Ezt a kormánydöntést az támasztja alá, hogy "az utolsó pillanatban kellett párost alkotniuk" Kolonics György halála miatt - fogalmazott Daróczi.

23 régi hozzászólás

Szöszke hozzászólása
2008.08.31. 23:03

Ülve a TV előtt vagy akár rekedtre ordítva a szigeten magadat könnyűnek tűnik az egész.de könyörgöm ne feledjük!A fiúk is emberek többségük már saját családdal.Amit pedig a Kapitány mindenenap ezer fokon égve produkált több mint tíz éve már az egyszerűen emberfeletti. hagyjuk meg mindenkinek a szabad döntés jogát a parton is!

valdemár hozzászólása
2008.08.30. 21:13

Varga Tamás és Szécsi is szóba jöhetne, de egyikőjük sem jelezte eddig, hogy abba szeretné hagyni, a kapusok amúgy is egészen sokáig húzhatják, Szecska Londonig szerintem biztos, hogy marad. Visszajöhet Steinmetz Ádám, ha meggyógyul, bejöhet Szívós Marci és Gór Nagy Miki alapembernek.

ikszek hozzászólása
ikszek14613
2008.08.30. 19:35

Nem csak ők gondolkodnak sztem:(. Majd megmondják...most pihi van úgyis...V.

valdemár hozzászólása
2008.08.30. 17:30

Bíros és Kásás gondolkodik, Kiss Gergő sem akarja máe Londonig húzni. Szerencsére azért jó az utánpótlás

pityu hozzászólása
pityu14598
2008.08.30. 08:18

Benedeken és Molnáron kivül ki vonul vissza?

Garlic Aliz hozzászólása
2008.08.29. 22:20

Igazatok van, persze, nem olyan egyszerű dolog ez a formába hozás, gondoltam én, hiszen annyit szokott rágódni-hezitálni ez a szegény kapitány a kamerák előtt is, ebből látható volt, hogy nem egy "népünnepély" amire készül a nagy versenyek előtt - többnyire szerencslére aztán azért mégis az lett belőle :-)), szóval én is úgy látom, hogy folytatnia kellene, de vajon bírja-e, bírhatja-e még legalább 4 évig idegekkel? Mert ez durva stressz lehet neki, mikor én is, egyszerű mezei szurkoló is kikészülök idegileg minden meccsen, főleg azért, hogy a fene egye meg, mert amikor úgy gondolom, hogy már nyugodtan hátradőlhetek, hát akkor sem dőlhetek mégse hátra, nert a drága fiúk szinte bárhonnan képesek felhozni a már lenyomott ellenfelet, és néhányszor csúnyán ráfáztam, amikor azt hittem, már megvan a meccs (lásd melburne), aztán mégse volt meg, a keservit! Amcsik ellen is az utolsó percben kezdtem el végre elhinni, hogy meglehet a meccs, mert akkor már azt mondtam, nem igaz, hogy 1 perc alatt 4-et dobjanak, mi meg egyet se! Aztán így meg is lett a meccs, de nem egy idegnyugtató játék ez, annyi szent! Sophie, felvetetted, ki lehetne a méltó utód: nos, szerintem nem véletlenül van már a kapitány mellett időtlen idők óta Mátéfalvy et. szerintem ő lehet a megfelelő utód, hiszen minden műhelytitkot elleshetett, akarom mondani talán Dénes úr szántszándékkal át is adta a tudását, nem kellett ellesni. Biztosan ő lesz az utódja, szerintem, de persze majd csak London után, mert azért a kapitány már 3x megtapasztalta, milyen olimpiát nyerni, szerintem olyan mákony ez, amiről azért ő sem egykönnyen mond le, szeretné még legalább egyszer átélni, ebben biztos vagyok!

sophie hozzászólása
sophie14576
2008.08.29. 13:47

Aliz, több 'nemzeti önbizalmat'!:) ebben a mezőnyben nem várható el, hogy minden meccsen fölényesen győzzünk, mert a többiek is erősek, és ez igenis az egyik legnehezebb sport. /Folytattunk itt már beszélgetést arról, hogy némely mezei halandó közülünk belefulladna a vízbe még akkor is, ha üres kapura kellene gólt lőnie.../ Szóval nagyon nagy dolog, amit elért a Kemény Csapat, mint láttuk, nem véletlenül lettünk olimpiai bajnokok megint, hanem rendesen odatettük magunkat, senki nem vitathatja el. És azt Kemény Dénes is szokta mondani, hogy annak van vesztenivalója, akitől el akarják venni a kupát... Ennek megfelelően biztos lehetsz benne, hogy ez a csapat azon lesz, hogy megőrizze a címét! Persze ehhez nem ártana, ha Kemény Dénes kitartana még egy olimpiáig!:)) Ő a garancia arra, hogy olyan lesz az a csapat. A kiváló embereket Ő tudja a legzseniálisabban összeválogatni, megtartani és győzelemre vezetni. Jó lenne, ha nem kellene reszkírozni Londonban!:)) /de ha mellette is megjelenne egy Mester-Utód akit Ő szemel ki, annak nagyon örülnék - már ha egyáltalán ez a fokú zsenialitás előfordul még valahol - a Fiúk közül Valaki? - tippelni se merek, mert ki vagyok én ahhoz?!/

ikszek hozzászólása
ikszek14574
2008.08.29. 13:40

Garlic Aliz! Valóban olyan mint a biciklizés, csak itt 13 pár pedál van, de csak 1 kormány...:). Nem az egyéneket formába hozni nehéz -hülye vagyok, persze h az is-, hanem az, hogy mindenki közel azonos időpontban kerüljön közel azonos formába (csúcsközeli állapotba):). Az idővel kell játszani! Ettől fantasztikus ez az eredmény, mert ez eddig háromszor sikerült! The show must go on? Nagyon szerettem mindig ezt a csapatot, de a folytatást én nem várom el senkitől...értem ne pólózzanak, addig csinálják amíg bírják, amíg jól esik nekik, magukért játsszanak. Persze fontos a győzelem (pláne ennek a pólómániás kis országnak:D--> HUNWP MINDÖRÖKKÉ!), de ezeknek a fiúknak van családjuk, jópárnak civil hivatása is, ami eddig "pihent" és ki mondta, hogy nem akarják abban is kipróbálni magukat? Az egészségről nem is beszélve, ami jó néhányuknál már nem a régi (lassabb a regeneráció...stb...). Annak ellenére, hogy osztom a mondás igaz voltát: "öreg pólós nem vén pólós...", a generációváltás sem fog nagy bajokat okozni. Sokan toporognak a válogatott küszöbén így is...nagy tehetségeink vannak még rejtve, csiszolatlan gyémántok vannak születőben...össze tudunuk még nagy csapatokat rakni. A válogatottól senki nem veheti már el azt amit elért, és biztos vagyok benne, hogy jó néhányukat fogjuk még látni a kispadon (remélem akár a válogatott mögött is). Kemény Mágus-ra ugyanez vonatkozik.:) V.

Gábor hozzászólása
Gábor14572
2008.08.29. 11:38

Lehet elmondták a reggeli Mokkában, csak sajna fél6kor indulok dolgozni,így soha nem látom. ez a Mokka videó meg elég kurta...

Gábor hozzászólása
Gábor14571
2008.08.29. 11:17

Mi történt Varga Dani vállával?

Kritikus Péter hozzászólása
2008.08.29. 09:53

Garlic Aliz, azt azért ne felejtsd el, hogy az Olimpián csak minden második nap van meccs, s más világversenyekhez (Pl. Világkupa, ahol ha jól tudom szinte minden nap van meccs) ez most előnyt jelentett a többi, fiatalabb korösszetételű csapatokkal szemben. Pihenniük, regenerálódniuk lehetett ugyanis az öregebb, 30-on felüli játékosainknak, amire kevesebb lehetőségük van egy zsúfoltabb programú versenyen.

Garlic Aliz hozzászólása
2008.08.29. 09:39

Jövő júliusban megint világverseny?! Ennek nagyon örülök, csak az még olyan messze van, hogy addig a fiúk hatvanhétszer kijönnek a mostani remek formájukból és ki tudja, sikerül-e megint ilyen remek formába lendülniük? Mert ahogy én látom, mindig ez a kritikus pont, legalábbis minden meccs után ezt hallom, hogy most egész jó volt a támadójátékunk, de azért az emberelőnyös szitukban még volna mit javulni, a védekezés az első játékrészben pocsék volt, de utána feljavult, most majd videózunk, elemzünk kiküszöböljük, feljavítjuk, átszervezzük stb. Mindezt a döntő előtt egy meccsel. Hát ennyire borzasztóan nehéz ezt a formát kicsiszolni? Én korábban úgy hittem, hogy olyan ez, mint a biciklizés: aki egyszer megtanulta, soha nem felejti el. Ezek a srácok millió egy tétmeccset lezavarták már és mégis, minden egyes nagy verseny előtt újra meg újra formába kell hozni őket... Ezt nem értem, bevallom. Na mindegy, a lényeg, hogy a végén mindig formába lendülnek, nem úgy mint a csajok...Az biztos, hogy én csak a fiúk játékát tudom élvezni, mert nőtársaim valami egészen más játékot játszanak, nekik is nagyon drukkolok, de sajnos látványilag az 0, amit ők mutatnak, nem értem pl. miért nem próbálnak meg magasabbra kiemelkedni a vízből? Ha ugyanis ez sikerülne nekik, sokkal könnyebben tudnák ellőni a védők felett a labdát. Aliz

sirpeter hozzászólása
2008.08.29. 09:16

Kedves Szerk. ki a jogtulaj? szeretnek dvd mecseket nezni. vagy tud valaki mas megoldast? p

Kritikus Péter hozzászólása
2008.08.29. 08:58

Ha a 100 millió ráadást a csapat a zsinórban harmadik aranyért kapta, akkor a korábbi 8 bajnok, akik most már nem szerepeltek a keretben is kaphatnának a pénzből. Van 6 háromszoros, 7 kétszeres, és 8 egyszeres bajnok. A háromszorosak kaphatnának 7,5 milliót, a kétszeresek 5,0 milliót, az egyszeresek meg 2,5 milliót. Szerintem így lenne igazságos. A korábbi bajnokok legalábbis nem tehetnek arról, hogy most volt olyan siralmas az egész olimpiai csapat szereplésre, hogy egy halom pénz megmaradt a jutalomkeretből.

Katica hozzászólása
Katica14563
2008.08.28. 22:13

Jövőre a VB egészen pontosan 07.18.-08.02-ig lesz. Épp ideje volt már, hogy a Fiúk annyit kapjanak, mint a többiek! 2000-ben kicsit kaptak többet 4 milliónál, míg Cs. Sz. például 10 fölött kapott. 2004-ben annyit "javult" a helyzet, hogy nem 2,5x csak 2x többet kaptak az egyéni sportolók. Remélem ez az egységes díjazás megmarad!

annino hozzászólása
annino14559
2008.08.28. 21:47

fokhagymas aliz moho vagy folyt köv, jövőre romaban a vb-n!!

Petra77 hozzászólása
Petra7714555
2008.08.28. 19:17

Jó pihenést a fiúknak, Kemény Dénesnek, és a csapat minden tagjának. Élvezzétek a pihenést, a családotokkal, szeretteitekkel töltött időt, hogy utána újult erővel vessétek be magatokat a munkába és a mi gyönyörködtetésünkbe... :-)

garlic aliz hozzászólása
2008.08.28. 19:16

Evés közben jön meg az étvágy; mikor lesz legközelebb valamilyen verseny? Világ Kupa, Világ Liga, Vb, bármi, csak hadd lássam a fiúkat megint győzni! Olyan lassan és nehézkesen ment a formába hozás, hogy most, mikor végre csúcsformában vannak a srácok, kár lenne ezt mindössze egyetlen olimpiai aranyéremre elpazarolni, azon melegében el kellene püfölni még egyszer a világot! Vagy csak én vagyok nagyon mohó? Ugye nem?

szerk hozzászólása
szerk14553
2008.08.28. 18:38

Tisztelt cucu! Dolgozunk rajta, a jogtulajdonos engedélye kell hozzá.

cucu hozzászólása
cucu14552
2008.08.28. 18:03

tisztelt szerkesztoseg lehetne kerni h a magyar golokat az olimpiarol felrakjak a honlapra?

Anita'78 hozzászólása
2008.08.28. 16:25

Köszönjük a támogatóknak, akik közvetlenül kapcsolatban állnak a Fiúkkal, a sok kedvességet feléjük! Mi, többiek pedig kívánunk nekik további kellemes, szép nyarat! Köszönjük nektek a bearanyozott napokat! Büszkék vagyunk rátok! Puszi mindenkinek!

Anonimus hozzászólása
2008.08.28. 00:39

Sokat követem a vizilabdát, és tény hogy jó Karmájuk van ezeknek az embereknek. További sok sikert !

sophie hozzászólása
sophie14534
2008.08.27. 22:10

Mennyi szép hagyomány él ebben az országban! Most nagyon meghatódtam. Le a kalappal Fejér Miklós előtt is, nagy büszkeségel tölt el, hogy nálunk ilyen vendéglősök rajonganak ilyen élsportolókért!:)))