FACEBOOK

Megerősített biztonsági szolgálatra lehet számítani a vízilabda helyosztókon

Megerősített biztonsági szolgálatra lehet számítani a vízilabda helyosztókon
hozzászólás, 2008.08.23.

A pénteki Montenegró elleni 11:9-es magyar győzelem után a szurkolók a szokottnál is hangosabban éljeneztek illetve búslakodtak. A látványos érzelemkitörés a lelátókon szolgálatot teljesítő kínai önkéntesek számára is szokatlan volt, mert a pekingi nézőközönség egyébként a koncerteken és hangversenyeken is sokkal visszafogottabban mutatja ki érzelmeit.

 Kamuti Jenő a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, hogy személyesen a VIP-páholyból nézte a mérkőzést, ahonnan a magyar és a montenegrói szurkolótáborra is rálátott.

"A nézők valóban hangosan fejezték ki érzelmeiket, a montenegrói drukkerek azonban még a magyar szurkolóknál is hevesebbek voltak" - mondta Kamuti. "A félreértések elkerülése érdekében el kell mondani, hogy a magyar szurkolókat is felkérték arra, sportolóikat egy kicsit visszafogottabban buzdítsák."

A pekingi pletykák szerint egyesek még a székeket sem kímélték, a mérkőzésen segítő Kovács Lajos magyar önkéntes szerint a berendezésben nem keletkezett kár.

"A kínai szervezők mindkét szurkolótábornál egyedül a zászlók méretét tették szóvá, a nézőtérre ugyanis legfeljebb 1x2 méteres zászló vihető be" - mondta a magyar önkéntes. "A biztonsági szolgálatok egyébként annak sem örülnek, hogy a szurkolótáborok tagjai nem a belépőjegyeiken szereplő helyekre, hanem csoportokba, egymás mellé ültek le. A vasárnapi helyosztókon a biztonsági intézkedések is szigorúbbak lesznek, a szurkolótáborokat önkéntesek láncával választják el egymástól. Azok, akik a délelőtti meccsekre kaptak jegyet, most biztosan kevesebb eséllyel lóghatnak be a délutáni döntőkre" - tette hozzá Kovács Lajos.    

Az amerikaiak elleni, magyar idő szerint vasárnap 9:40-kor kezdődő döntőre már megkezdték a jegyüzérek is az "árusítást", a belépőket átlagban négyszeres áron, körülbelül 30 ezer forintért lehet megszerezni, míg hivatalos úton korábban ezt 2700 és 10 ezer között lehetett megtenni.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking

2 régi hozzászólás

Judit hozzászólása
Judit13925
2008.08.24. 03:44

Nagyon jol lattad. Veluk szemben ultem az uszodaban. A zaszlojuk lelogott majdnem a medencejig.

t hozzászólása
t13911
2008.08.23. 21:56

Rosszul láttam? Montenegrónek akkora zászlaja lógótt mint egy ház? Szegény kínaiak.-:) Mimndent kell kiállniuk.-:)