FACEBOOK

"Megremegett a kezük" - interjú az elődöntő egyik hősével, Gergely Istvánnal

"Megremegett a kezük" - interjú az elődöntő egyik hősével, Gergely Istvánnal
hozzászólás, 2008.08.23.

Magunk sem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar ismét beszélgetést közlünk a néhány napja, születésnapja alkalmából meginterjúvolt Gergely Istvánnal. A hálóőr második kapusként ült le az olimpiai elődöntőn a kispadra, s a végén a meccs egyik hőse lett. Ötméterest hárított, s védéseivel, jelenlétével hozzájárult a vesztésre álló meccs megnyeréséhez.

- Gratulálok!

- Köszönjük szépen. 

- Van a vlv-n egy nagyon aktuális születésnapi interjú, amiben elmondtad, hogy miként kell a kispadon teljesen meccsre kész állapotban maradni…

- Nem néztem, mert megfogadtam, hogy nem nézek semmiféle fórumot, amíg nincs vége az olimpiának...

- Mit éreztél, amikor szólt Dénes, hogy be kell állnod?

- Azt, hogy eljött a pillanat, és ha valamikor, akkor most tényleg oda kell figyelnem, hogy azt kihozzam magamból, ami miatt beválogatott. Az eredményjelzőt ettől kezdve nem néztem. Mindig csak egy támadásra koncentráltam. Csak arra, ami jött, mindig csak azt az egyet kell kivédenem. Így ment végig a meccsen a második negyed felétől.

- Elég extatikus állapotban voltál, látszott a védéseidnél.

- Egy olimpiai elődöntőben nehéz nyugodtan, pókerarccal védeni. A másik meg az, hogy igyekeztem a játékosoknak egy kis önbizalmat „átsugározni”, hogy elöl a támadás jobban menjen. Nagyon fontos volt, hogy mikor beálltam, lőttünk pár gólt hirtelen. Addig eléggé ritkán találtuk el a kaput. Nagyon nagy dolognak tartom, hogy 6:3-ról tudtunk fordítani egy olimpiai elődöntőben.

- És most légy szíves mesélj az ötméteresről. Hogy álltál neki? Mennyire tudtál tisztán gondolkodni? Elhatároztad előre, hogy mit csinálsz?

- Próbáltam figyelni a játékosra, hogy mit fog csinálni, merre néz, a szeme állását, mindent. Tutira kellett menni és ez volt a tuti, ha meglövi, talán van esélyem kivédeni. Igazából az ösztöneimre hagyatkoztam.

- Láttad rajtuk, hogy kezdenek összetörni?

- Egy picit igen. Úgy éreztem, hogy kicsit elbizonytalanodtak, megremegett a kezük néhány lövés után. Ez mindig jó érzés a kapusnak, de persze nem azt jelenti, hogy nem kell továbbra is ugyanolyan nagy lendülettel dolgozni a kapuban. Sőt, ha lehet, ilyen helyzetekben még inkább a maximumot kell kihoznia magából az embernek. Csúnyán szólva, nem szeretem ezt mondani, de földbe kell döngölni az ellenfelet, elvenni teljesen a lövőkedvét.

- Milyen érzés volt, amikor lefújták a meccset, s kiderült, hogy döntőben vagytok, ráadásul te is bent vagy a vízben?

- Megmondom őszintén nagyon-nagyon örültem. Vártam már egy ilyen pillanatra és nagyon boldog vagyok, hogy megérhettem egy ilyen elődöntőt, ahol még jól is ment a védés és bejutottunk a döntőbe. Azt nem mondom, hogy sírásközeli állapotban voltam, mert mindenki arra gondolt rögtön, hogy itt nem szabad megállni, itt nem szabad arra gondolni, hogy nagyon jó vagyok, nagyon jók vagyunk és megnyertünk mindent, mert ez csak az utolsóelőtti lépés volt. Ebből csak akkor lesz igazán széles mosoly, ha az utolsó lépést meg tudjuk tenni. Ez még két napra van tőlünk. Akkor már lehet szó elérzékenyülésről, meg „nagy dolgokról”, de addig vízilabdázni kell, és ezt a két napot teljes mértékben ennek szentelni.

- Az amerikai csapatot hogy értékeled? Mennyire lesz nehéz ellenfél?

- Nem lesz könnyű. Meglepetés, hogy bejutottak, senki nem gondolta volna. Volt egy kis rafináltság a háttérben, ahogy  ők bejutottak a legjobb négy közé.

- Azt mondod, hogy volt taktikázás? Mert ez alapján az eredmény alapján akár az is lehet, hogy taktikázás nélkül alakult ki a sorrend a B csoportban.

- Nekem gyanús egy picit, nem tudom bizonyítani és nem is akarok ezen túl sokat gondolkozni, de van egy régi mondás: edd meg, amit főztél magadnak. Hát a szerbek ezt megfőzték, most már meg is ehetik. Sajnálom, hogy így végezték, viszont azt mondom, hogy nem is baj. Az igazságnak előbb-utóbb mindig "ki kell jönnie". És úgy néz ki, hogy most ez az igazság. A döntőbe ez a két csapat jutott be, a magyar és az amerikai. AZ USA-nak jobban örülök, mint a szerbeknek, de tény, hogy elég jó csapat. Azért Szerbiát 10:5-re elverni…, nem gyengék. Nagyon oda kell rájuk figyelni, iszonyatosan kell koncentrálni. Nagyon erős, kemény, verekedős meccs lesz.


Gólok, fotók, nyilatkozatok az elődöntőről

Olimpiai aloldalunk

19 régi hozzászólás

anyóka hozzászólása
anyóka13924
2008.08.24. 00:14

Ott vagyunk Veletek mindannyian, mi Magyarok,elszoruló remegő szívvel,ökölbe szorított kézzel,de rendíthetetlen hittel és bizakodással drukkolunk Nektek, kis országunk Nagy Csapatának .Adjon erőt a szeretetünk,mert hisszük, hogy érzitek.Legyetek okosak és harcoljatok! Harcoljatok Rendületlenül!Hajrá Fiúk!

Krisz hozzászólása
Krisz13914
2008.08.23. 22:11

Csak ennyire vagy még extatikusabban a döntőben.Szép volt Pista;) Büszkék vagyunk RÁD.Csak így tovább.Gyerünk Fiúk.Mindent bele!!!

Anikó hozzászólása
Anikó13877
2008.08.23. 16:17

zsanna! Ez jó vers! Ügyes vagy!!!!

Kam hozzászólása
Kam13874
2008.08.23. 15:32

Csodálatos volt az elődöntő!Zseniális!Halálra izgultam magam.Az elején féltem, hogy úr isten, mi lesz itt, micsoda erős ellenfelünk van..szurkoltam,de féltem...már 6:3-nál jártunk, mikor valami isteni sugallat hatására elhittem,hogy nyerünk.Biztos voltam benne, hogy nem veszthetünk, a magyar vízilabdánál nincs jobb!!!És sikerült!!Holnapra is legalább ilyen jó játékot a csapatnak!!HAJRÁ MAGYAROK!!!

Sada hozzászólása
Sada13873
2008.08.23. 13:39

fiúk, csúcs volt az elődöntő!! gondolom nem nagyon olvassák a srácok ezt a fórumot mostanság, nem baj,koncentráljanak a meccsekre! de aki "hallja" adja át nekik, hogy nincs meg még az arany, nagyon figyeljenek oda holnap az amcsikra, nehogy minket is megtréfáljanak, mert nem bírom ki!!! agyonra izgulom magam minden meccsen, holnap is ez lesz, HAJRÁ FIÚÚÚK!!

Anikó hozzászólása
Anikó13872
2008.08.23. 13:35

Őrületesen jó meccs volt a tegnapi (is)! Köszönet érte! Gergely Pista nagy voltál!!! Remélem, sokan szégyellik magukat, akik nem bíztak Benned!!! Holnapra is küldjük a "Hajrá MAGYAROK!!!"-at!!! Gyerünk Fiúk, mi is ott leszünk!!! HAJRÁ!!!

netty hozzászólása
netty13871
2008.08.23. 13:21

Ezt holnapra kívánom! "Ma elindulunk, hogy szétszakítsuk a gátakat Ma elindulunk, hogy valóra váltsuk az álmokat. Ma elindulunk, hogy céljainkért megküzdjünk, Ma elindulunk, Isten segíts, hogy győzhessünk!"

Zsoci hozzászólása
Zsoci13870
2008.08.23. 12:56

Jó voltál Pita! Csak így tovább a döntőben! HAJRÁ MAGYAROK!

zsanna hozzászólása
zsanna13868
2008.08.23. 12:42

A magyar póló nagyon menő a fiúkban sok az erő. Ha Kásásék a vízbe szállnak, nincs helye a bukásnak. A kapuban váltja egymást Gergely István és Szecska, ha ők vannak kapuban, a csaptnak nem lehet gondja. Szécsi kezében a labda, Madaras Norbinak passzolja. Ő Birosnak adja, kezéből a kapuba kerül a labda. De ott van még Varga Dani, és az öcsi, Dumi. Az ő kezük is bomba jó, onnan jön a bomba gól. Benedek a csapat kapitánya, nála sem állt meg a gól gyártása. Követi őt Kiss Gergő, Varga Tomi és Hosi, no de a többieket se hagyjuk ki. Itt van még Kicsi és Papesz, a két center, a két túlélő mester. Kemény Dénes az igazi vezér, tőle is retteg az ellenfél. Ha ő vezeti a magyarokat, már zsebben érezhetik az aranyat. Íme ez a MAGYAR csapat, aki megérdemli az aranyat. Mert ez a csapat nagyon jó, értük zeng a lelátó!!!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!

SZ+B hozzászólása
SZ+B13866
2008.08.23. 12:22

Enyhén szólva is elfogultak egyesek!!!Nem csak a Nagy Viktor létezik, mint magyar kapus... HAJRÁ MAGYAROK!!!!

lajos hozzászólása
lajos13864
2008.08.23. 11:51

STIFINEK-még mindig itt tartunk,hogy személyeskedunk,azt gondolom,hogy egy csapatért kell szurkolni és nem Nagy Viktorozni,amugy meg ne féltsd a lelki világát,azzal minden rendben van,hiszen egy jo sportolo,aki a jovo nemzedékét képviseli!inkább szurkoljunk eggyutt a csapatnak az ARANYERT!!!FELVIDéK!!!

Lányka hozzászólása
Lányka13862
2008.08.23. 11:31

Nagyon büszke rád egész Dél-Szlovákia,veletek vagyunk,sikerülni fog:D

¤ hozzászólása
¤13861
2008.08.23. 11:24

Nagyon jó vagy!!!! Csak így tovább!!! Tegnap óta nem eszek, olyan gyomorgörcsöm van, lécci oldjátok fel 1 arannyal!!!!!!!! :)

Stefi hozzászólása
Stefi13858
2008.08.23. 10:33

Gratulálok Gergely Pistának, szép teljesítmény volt. Azért bizonyos emberek, és cégek figyelmét felhívnám, hogy erre a teljesítményre,a Nagy Viktor is képes lett volna, amit Melbörnbe beis bizonyított, és nem tiportak volna bele, egy 24 éves koválló sport ember lelkivilágába.

Katica hozzászólása
Katica13857
2008.08.23. 10:32

Gratulálok az egész csapatnak! Így tovább a döntőben is! Mi itthon nagyon szorítunk nektek és a lelkünk nekünk is ott van veletek Pekingben! Hajrá Magyarok!!

Sándor hozzászólása
Sándor13856
2008.08.23. 09:59

vasárnap 10kor szoktam misére menni de most szombat 18 órára megyek hogy láthassam majd a meccset

laci hozzászólása
laci13855
2008.08.23. 09:30

tegnap egész Csallokoz egy nevet emlegetett GERGELY!!!hajrá az egész csapatnak!!!Felvidék veletek van!!!

Viki hozzászólása
Viki13854
2008.08.23. 09:20

Fiúk! Fenomenális volt a meccs, és a végén tényleg nagyon jól játszottatok! De a Döntőben még jobban kell, de veletek leszünk és azt a pluszt , amit a szurkolók tudnak adni azt mi megadjuk!!!! Higgyétek el itthon a kisgyerekektől az ügyelő orvosokon át a nyugdíjasokig mindenki nézte az összes meccset és vasárnap helyi idő szerint 9.40-kor meg fog állni az élet, hogy a döntőt láthassunk és egész MO.- szurkoljon nektek!!! Hajrá Fiúk!!!!!!!!!!

régi egri hozzászólása
2008.08.23. 07:25

Szívből gratulálok a meccshez, őrületes kapusteljesítmény volt!!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!