FACEBOOK

Magyarország-Montenegró - itt az idő visszavágni!

Magyarország-Montenegró - itt az idő visszavágni!
hozzászólás, 2008.08.21.

Az olimpiai torna elődöntője következik. (Élő közvetítésünk pénteken 12.20-tól.) Betegeink szépen gyógyulgatnak, a csapat már a taktikán dolgozik, elemzi a pénteki ellenfél játékát. Előzetesünk a Magyarország-Montenegró mérkőzésről.

Mindenekelőtt helyzetjelentés a betegekről:

A csapatvezetés úgy döntött, hogy a torokfájással, "taknyossággal" bajlódó három játékost átköltözteti egy másik appartmanba, amely az úszók hazautazásával vált szabaddá. Így Szécsi Zoltán, Kis Gábor és Madaras Norbert is egyedül aludhatott csütörtökre virradóra. A gyors lefolyású nátha leggyorsabban Madaras Norbertet "hagyta el", a balkezes játékos már a csütörtök délelőtti edzésen csatlakozhatott társaihoz. (Este már Szecska is edzett és valószínűleg Kicsi is harcra kész lesz péntekre.)

A magyar szurkolói klubba tervezett látogatást természetesen lemondták, és Kemény Dénes enyhén szólva nem volt boldog, hogy az elődöntő előtt nem tud teljes csapattal gyakorolni, de kénytelen volt tudomásul venni, hogy a szerencsére gyors lefolyású betegség miatt kicsit még az edzéstervet is át kell alakítania.

Pavlik doki szerint egyébként a hőemelkedéssel, torokfájással, taknyossággal járó betegséget a légkondicionált belső levegő és a kinti meleg, párás levegő különbsége okozza. Az első tünetek Benedeknél, majd Hosnyánszkynál jelentkeztek, s mindössze öt játékos volt, akin nem rohant végig a nátha.

Csütörtökön délelőtt uszodai edzésre vitte a busz a társaságot, délután konditerem és még egy vizes edzés várta a fiúkat, majd vacsora után videózásba kezdtek. (Míg szerdán elsősorban saját hibáink szerepeltek a műsoron, ezúttal már Montenegró játákának jellegzetességei.)

Kemény Dénesnek nem volt "kívánsága" a negyeddöntők előtt, úgy fogalmazott, hogy "Mi nem számolgattunk, megnyertük a csoportot. Olimpiai elődöntőben bárkivel játszunk, könnyű ellenfélre ne számítsunk."

Madaras Norbertből se tudtunk túl sokat kiszedni:

"Láttuk a negyeddöntőt, jó meccs volt. Sokat fújtak a játékvezetők, sok volt a kiállítás és a kontrafault. Mostanában sokat játszottunk Montenegróval, több-kevesebb sikerrel, de ez most egészen más lesz, ez olimpai elődöntő!"

Molnár Tamás a kanadaiak elleni meccsünk után adott rövid televíziós nyilatkozatában tért ki az elődöntőre:

"Abban mindenféleképpen erősödnünk kell, hogy ha viszonylag magabiztos 2-3-4-gólos előnyünk van, azt azért meg is kell tudni tartani egy ilyen csapatnak. Remélem, ilyen cipőben fogunk járni az elődöntőben, s a harmadik negyedben háromgólos előnyt kell majd megtartunk. Ez a vízilabda nem egy bonyolult játék, óriási meglepetésre én nem számítok, ha mi saját magunkat rendezni tudjuk és tiszta fejjel, úgy megyünk a vízbe, hogy a saját játékunkat jól játsszuk, akkor szerintem győztesen kerülünk ki az elődöntőből."

vlv-videó:
Drukkoljatok nagyon!


Montenegró

A fiatal állam képviselőinek kvalifikációs tornán kellett kivívni a pekingi részvétel lehetőségét. Ezt az első adandó alkalommal teljesítették: 2007 szeptemberében Pozsonyban, 11 csapatot megelőzve nyerték el a részvételi jogot.

Akkor a döntőben mindössze egy góllal győzték le Romániát, s Kemény Dénes a helyszínről úgy nyilatkozott, hogy bár megérdemelten jutottak kvótához, sikerük nem volt egyértelmű, az olaszok, a románok és a németek is erősek voltak.

A Világliga tavalyi pescarai és Újvidéki selejtezőcsoportjából nem jutottak a berlini szuperdöntőbe, de ekkor már megvolt az olimpiai kvalifikációjuk.

Montenegró részt vett az EB-t megelőző szombathelyi ING Kupán. Ekkor játszott először egymás ellen hivatalos találkozón a két ország válogatottja. A vemdégek megizzasztották a végül tornagőztes magyarokat (a nagyszünetben még vezettek), s a 11:9-es magyar győzelem ellenére már ekkor látszott, hogy a crna goraiak még sok borsot fognak törni az orrunk alá.

Nem is kellett erre sokáig várni: a malagai Európa-bajnokságon egy csoportban voltunk, s nagyon izgalmas mérkőzésen, Uskokovicsnak a befejezés előtt öt másodperccel lőtt emberelőny-góljával legyőztek minket.

Horvátországnál az EB-elődöntőben két góllal bizonyultak jobbnak, a döntőben pedig Szerbiát verték meg hosszabbítás után.

Montenegró hatalmas ünneplésben részesítette a csapatot, s természetesen komoly várakozás kísérte Pekinbe utazásukat. Az utolsó erőfelmérőn, az augusztus elején, Szingapúrban megrendezett "előolimpiai" tornán döntetlent játszottak Horvátországgal és kikaptak Ausztráliától.

Pekingben, a csoportkörben háromgólos hátrányt hoztak be ellenünk és a végén bizony alig sikerült döntetlenre menteni a meccset. Ez a döntetlen végül a csoportelsőséget jelentette számunkra, mivel Montenegró nem tudta megverni az immár mumusának számító Ausztráliát.

A montenegróiak a négy közé jutásért rendezett összecsapáson nagy csatában nyertek a világbajnok horvátok ellen, most pedig ellenünk készülnek.

20 régi hozzászólás

Madaras Zsuzsa hozzászólása
2008.08.22. 11:02

Mindent Bele Fiúk! Itthon nagyon sokan szorítanak értetek!Én is nagyon!

me hozzászólása
me13555
2008.08.22. 10:50

hajrá fiúk! erre készültök mióta az eszetek tudjátok! hát akkor most legyetek nagyon ott agyban minden szituációban! akármi történik, akárhogy alakul, veletek vagyunk! nagyon szurkolunk!!!!!!

Flóri hozzászólása
Flóri13550
2008.08.22. 09:18

Szerencsénk van, mert Tulga az egyik legkorrektebb bírók egyike, és a román is jó bíró. Rajtuk nem fog múlni. Azon fog múlni, hogy Kásásék tudnak-e úgy küzdeni mint a montenegróiak.

Nózika hozzászólása
Nózika13549
2008.08.22. 09:02

Nyerjetek MAGTATOKNAK aranyat,hozzatok nekünk boldogságot! Képesek lesztek rá! Megérdemlitek a győzelmet, aztán a pihenést!Kemény Dénes is megérdemli,hogyy révbe érjetek! Ő a legjobb kapitány, soha nem lesz még egy ilyen jó Magyarországon! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!!!! HAJRÁ KEMÉNY LEGÉNYEK!!!!!!

adrienn1203 hozzászólása
2008.08.22. 01:59

Na,kurzusfelvétel megtörtént,mostmár csak a fiúknak szurkolok!!!Semmi nem vonja el a figyelmemet! Gyerünk Norbi,Gabi,Szecska!!! HAJRÁ FIÚK!!!

Borlovag hozzászólása
2008.08.22. 00:16

Hajrá fiúk, hajrá magyarok! Meg lesz ez!

Katica hozzászólása
Katica13540
2008.08.21. 22:37

Zsoci, ez a török tutira az akire gondolsz. Ő a törökök Kiszely Gábora

Zsoci hozzászólása
Zsoci13539
2008.08.21. 21:23

Ilyenkor tudom igazán átélni, hogy mit is érezhetnek a sportólók meccs elött, mert én nem túl sokat aludnék, az fix, most se nagyon fogok tudni... Nem tudom, remélem ez a török nem az, amelyikre gondolok, mert akkor gáz lesz... elve mit értenek vajon a törökök vízilabdához? Na mindegy, remélem tévedek...HAJRÁ FIÚK!!! Hadd legyünk mi itthon hangosak a meccs után! RIA-RIA-HUNGARIA!!

Virgi hozzászólása
Virgi13538
2008.08.21. 21:10

Akárhogyan is lesz holnap én büszke vagyok rátok, mert nekem ti vagytok A csapat! "Ki mondja meg neked, hogy valamit lehetetlen megcsinálnod és milyen kiemelkedő teljesítmény jogosít fel arra, hogy korlátokat állítson fel?" /Bonaparte Napoleon/ Hajrá Magyarok!

zsanna hozzászólása
zsanna13537
2008.08.21. 21:03

Bár Montenegró lesz az ellenfél, Ti mehettek az aranyért!!!!!! Tényleg jó az a csapat, de ti jobbak vagytok. Kitartást, hitet, és hatalmas önbizalmat kívánok a csapat minden tagjának!!! Hajrá magyarok!!!

t hozzászólása
t13535
2008.08.21. 20:32

Kedves szerkesztők! Köszönöm a választ. Ugye ez jó jel?-:)

Gina hozzászólása
Gina13533
2008.08.21. 20:17

HAJRÁ CSAPATUNK!!! Nagyon szurkolunk Nektek az elődöntőben!!! Amit kívánunk: VARÁZSLAT, TISZTELET, ALÁZAT, CSAPATEGYSÉG ÉS VEZÉREGYÉNISÉG!!! Képesek vagytok a győzelemre, kívánjuk, hogy a tetteitekkel is igazoljátok ezt!

szerk. hozzászólása
szerk.13532
2008.08.21. 20:06

Kedves t! A magyar-montenegrói elődöntő két játékvezetője a román Simion és a török Tulga lesznek.

B hozzászólása
B13530
2008.08.21. 19:24

Hál'Istennek, minket hív úgy a világ, hogy MAGYAROK!

Katica hozzászólása
Katica13529
2008.08.21. 19:14

Mi nagyon-nagyon szurkolunk! Minimum annyira, mint a Szigeten július végén! Gondoljatok erre és ez adjon erőt nektek! Hajrá Magyarok!!

Zsófi hozzászólása
Zsófi13528
2008.08.21. 18:51

A FIÚKNAK pár gondolat a holnapi meccsre: (bár nem hiszem, hogy olvasgatnak előtte, de hátha...) Az ellenfélről: "Mit is tehetsz ellene? Mindenekeleőtt iparkodj megérteni. Ő az ellensúly az életedben. Máskülönben suta és balog lenne életed küzdelme. Szükséged van reá.... Közös vállalkozásotok van, mint a bajvívóknak. Ne döfd le idő előtt; egyáltalán ne döfd le. Ő tanít meg élni, harcolni, védekezni. Tudjad, szükséged van reá." (Márai Sándor: Füves könyv) Nagyon drukkolunk nektek, lélekben veletek vagyunk!!!

Sándor hozzászólása
Sándor13527
2008.08.21. 18:42

alázatos játék kell

K hozzászólása
K13526
2008.08.21. 18:38

Hajrá Fiúk! Úgy gondolom a szurkolással nem lesz gond!!!:)

ikszek hozzászólása
ikszek13524
2008.08.21. 18:07

Janovic, Gojkovic,Ivovic...utolsó percig harapnak...okosan fiúk! A montik jók! DE VERHETŐK! Nem is eggyel! A másik ágon hajrá USA!

Bono hozzászólása
Bono13521
2008.08.21. 17:42

Hat, meglatjuk...Nagyon-nagyon fogunk szoritani holnap, az fix. Csak egy zarojeles megjegyzes, abszolute privat es nem iranyado: szerintem aki holnap nyer, az olimpiat is fog nyerni, kvazi dontot jatszunk es ha nyerunk, az olyan lokest fog adni nekunk, ami mar a csucsig repit...