FACEBOOK

Az olimpián mondták

Az olimpián mondták
hozzászólás, 2008.08.19.

A pekingi olimpia hétfői napjának kiemelt mondásai inkább a küzdelemről szólnak, és mutatják, hogy a politika sehogyan sem tud kiszorulni az ötkarikás játékokról.

"Az úszásban olyan dresszeket találtak fel, amelyekkel gyorsabban lehet haladni a vízben. Jamaicában láthatóan olyan dresszek vannak, amelyektől gyorsabban lehet futni" - kommentálta Franck Chevallier, a francia atléták technikai igazgatója a karibiak sprintfölényét.

Ugyancsak ő nyilatkozott Liu Hsziangnak (Liu Xiang), a 110 méteres gátfutás olimpiai bajnokának sérüléséről és visszalépéséről: "Őszintén remélem, hogy nem rendezték meg ezt a jelenetet. Bíztak benne, hogy felépül. Volt bátorsága megpróbálni". 

"Az olimpiai játékok helyszínét nem az amerikai törvények határozzák meg" - szögezte le némi ingerültséggel Alekszandr Zsukov orosz miniszterelnök-helyettes arra az amerikai képviselői javaslatra reagálva, hogy vegyék el a 2014-es téli olimpia rendezését Szocsitól a grúziai konfliktus miatt.

"Peking olimpiai előkészületi stratégiája az volt, hogy elhallgattassák az összes kritikai hangot, megakadályozva őket abban, hogy üzenetet küldjenek a nemzetközi médiának" - vélekedett Nicholas Bequelin, a Human Rights Watch New York-i központú emberi jogvédő szervezet szóvivője.

"Ledöntött minden korlátot. Lehetségessé tette a lehetetlent, és lebontotta a saját magunk állította korlátokat" - mondta Lisbeth Trickett ausztrál úszónő, természetesen Michael Phelpsről.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking