FACEBOOK

Szervezett doppingolás a görögöknél?

Szervezett doppingolás a görögöknél?
hozzászólás, 2008.08.18.

Szervezett doppingolást gyanít a Görög Olimpiai Bizottság elnöke a mögött, hogy az utóbbi időben a versenyzőiknél elvégzett vizsgálatok közül nagyon sok pozitív eredménnyel végződött, és a kimutatott tiltott szerek jórészt azonosak.

"Tizenöt sportoló akadt fenn, mind ugyanazzal a szerrel, ami nagyon furcsa, és arra enged következetni, hogy összehangolt akció áll mögötte. Vagyis szervezett bűnözésről van szó, mert úgy tűnik, hogy sok pénz van ebben, nagy profit" - jelentette ki Minosz Kiriaku egy hétfői interjújában a pekingi olimpián.

A 15 szóban forgó sportoló közül tizenegy súlyemelő, három futó és egy úszó. Mindegyikük szervezetében a metiltrienolon nevű tiltott szteroidot találták meg.

A bizottsági elnök nem beszélt arról, hogy szerinte ki áll az állítólagos szervezett doppingolás mögött, de leszögezte, az államnak fel kell számolnia ezt a jelenséget.

"Nem vagyok sem rendőr, sem nyomozó, sem bíró, de szerintem eljött az ideje annak, hogy az állam cselekedjen, és találjon megoldást a problémára. Ha akarnak, találnak megoldást, szerintem akarnak" - tette hozzá.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking