FACEBOOK

Vasárnap esti öszefoglaló

Vasárnap esti öszefoglaló
hozzászólás, 2008.08.17.

Pars Krisztián negyedik lett kalapácsvetésben a pekingi olimpia kilencedik versenynapján.

A szombathelyi nehézatléta a második sorozatban érte el 80,96 méteres dobását, amellyel pályafutása legnagyobb sikerét érte el. Idei legjobbjával (81,96) második lett volna a győztes szlovén Primoz Kozmus mögött. 

A  magyar női kézilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzésén 33-22-re kikapott a Koreai Köztársaságtól. A két-két győzelemmel és vereséggel, valamint egy döntetlennel záró magyar együttes csoportharmadikként jutott a keddi negyeddöntőbe, ahol a másik hatosban második Romániával találkozik.

Barta Nóra 269,25 pontot szerezve 12., azaz utolsó lett a műugrók 3 m-es versenyének döntőjében.

A Decsi Tamás, Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Lontay Balázs összeállítású férfi kardcsapat - amely éremért érkezett a kínai fővárosba - két vereséggel és egy győzelemmel hetedik lett. A magyar vívóküldöttség egy bronzéremmel (Mincza-Nébald Ildikó, párbajtőr) zárt Pekingben és ez 1904 óta a legrosszabb olimpiai szereplés a sportágban. 

Sidi Péter nem jutott döntőbe a férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában, amelyben összesítésben a 25. helyen zárt.

Sastin Marianna első mérkőzésén kikapott és kiesett a női birkózók 63 kg-os súlycsoportban, mivel legyőzője nem jutott fináléba. Végül 15. helyen zárt.

Gádorfalvi Áron tízedik helyen ért célba a férfi szörfösök hetedik futamában. Ugyanakkor a negyedik olimpiáján szereplő versenyző a hatodik futamot elrontotta, akkor csak 26. volt, így összesítésben a 19. pozícióból várhatja a folytatást. A szintén szörfös Detre Diána 25. és 26. lett, s összesítésben 23., míg a Laserben szereplő Berecz Zsombor egy 22. helyet ért el, összetettben harmincadik.

Maratonfutásban Teveli Petra 65. lett, Rakonczai Beáta pedig a féltávig sem jutott el, feladta a versenyt. Vári Edit 100 m gátfutásban kiesett a selejtezőben, 36. lett.

Az orosz Gulnara Galkina-Szamitova saját rekordját megjavítva, 8:58.81 perccel világcsúcsot futott 3000 m akadályon. A női 100 m-e síkfutásban a jamaicai Shelly-Ann Fraser diadalmaskodott, a második helyen holtversenyben honfitársai, Sherone Simpson és Kerron Stewart értek célba.

A pekingi olimpián összesen 25 úszóvilágcsúcs dőlt meg. Ebből kettő vasárnapra jutott a női és a férfi 4x100-as vegyesváltóban. Utóbbi számban a győztes staféta pillangón úszott tagja, Michael Phelps nyolcadik pekingi aranyérmét szerezte, amellyel megdöntötte honfitársának, a legendás Mark Spitznek 1972-es, müncheni hételsőséges rekordját. Phelps immár 14-szeres olimpiai bajnok, ami szintén csúcs.

A magyar versenyzők vasárnapi eredményei:

    ATLÉTIKA:
    -----------
női maratonfutás: Teveli Petra 65., Rakonczai Bea feladta
női 100 m gát: Vári Edit 36.
férfi kalapácsvetés: Pars Krisztián 4.

    BIRKÓZÁS:
    ------------
női 63 kg: Sastin Marianna 15.

    KÉZILABDA:
    -------------
nők, B csoport, 5. forduló: Koreai Köztársaság-Magyarország 33-22

    MŰUGRÁS:
    ------------
női 3 m: Barta Nóra 12.

    SPORTLÖVÉSZET:
    -------------------
férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett: Sidi Péter 25.

    VITORLÁZÁS:
    ---------------
női szörf: Detre Diána 23. hét futam után
férfi szörf: Gádorfalvi Áron 19. hét futam után
Laser: Berecz Zsombor 30. hat futam után

    VÍVÁS:
    --------
férfi kardcsapat: Magyarország (Decsi Tamás, Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Lontay Balázs) 7.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking