FACEBOOK

Megkérdeztük Kemény Dénest: miért lett ilyen szoros?

Megkérdeztük Kemény Dénest: miért lett ilyen szoros?
hozzászólás, 2008.08.16.

Kemény Dénest - a meccs utáni szokásos rövidke nyilatkozattal ezúttal nem beérve - hosszabban faggattuk az Ausztrália elleni mérkőzésről. Aki látta a meccset, nem csodálkozik, hogy igényünk támadt a megszokottnál bővebb értékelésre.

- Mit éreztél, amikor vége lett?


- Inkább bosszankodtam, mint örültem, hiszen a csoportelsőség igazából nem forgott veszélyben, mindenki tudta, hogy egy döntetlennel is csoportelsők leszünk, ha legyőzzük Kanadát. Tehát nekünk jó volt bármilyen győzelem, meg az X, és azért ahhoz, hogy kikapjunk, ott az utolsó másodpercekben nem egygólos vezetésnek, hanem döntetlennek kellett volna lenni, az pedig nem volt a második negyed közepétől soha többet. De hát nyilvánvaló, hogy egy ilyen kezdés után, s a támadásban mutatott teljesítményt látva az ember bosszankodik a mérkőzés végén, ha a csapat csak eggyel nyer.

- Mi okozta, hogy az ausztrálok fel tudtak zárkózni és végül azért izgalmassá tették a meccset?

- Egy darabig ugye hagytuk a legjobb lövőket lőni, azért tudtak kapaszkodni. Utána volt egy olyan időszak a harmadik negyedben, amikor bár kettős emberhátrányt is kivédekeztünk, nem igazán hagytak minket támadni. És az állandóan érkező emberfölényes ellentámadásokból azt hiszem kettő beakadt, a többit kivédtük. Egy időszakban tehát számolatlanul kapták az előnyt és az ilyen jó lövőkből álló csapat ellen nehéz dolog folyamatosan jól védekezni hátrányban.

Meg aztán olyan is volt, hogy kivédtük, de kivették a kezünkből a labdát és belőtték. Két-három gólt úgy kaptunk, hogy már egál volt és akkor valaki tőlünk nem ment a saját emberére, hát voltak ilyenek. Azt kell mondjam, hogy ha megnézzük az egész mérkőzés menetét, a jó támadójáték ellenére elöl a kezünkben volt a lehetőség, például Varga Dani esetében vagy ugye az ötméteresnél, ha ezeket belőjük, hamarabb eldőlhetett volna. Ennek ellenére a számokból egyértelműen látszik, hogy a kapott gólok száma magas, hát ez van.


- Összességében azért most elégedettséget lehet kihallani az értékelésedből.

- Ugyanis az imént elhangzottaktól függetlenül pozitívnak értékelem a mai napot. Nem keveredtünk bele egy negyeddöntőbe, ami akár egy nagyon nehéz meccs is lehetett volna. Mert mondjuk, ha például erre az Ausztráliával játszott meccsre gondolunk, ilyen erős csapatok vannak a másik csoportban is, jó, hogy a negyeddöntőt elkerüljük.

 

- Nem volt rajtatok egy kis pszichés teher, amiatt hogy megtudtátok a korábbi eredményt, a spanyolok sima győzelmét Montenegró ellen?

 

- Nem. Az előbb említetett egyszerű szakmai okai voltak a szoros eredménynek. Az, hogy 11:6-nál egyszerűen nem tudtunk támadni, hibáztunk is, ráadásul ennél a részénél szerencsénk sem volt. Mondjuk az is benne volt, hogy 11:6-nál a játékvezetők is valószínűleg kevésbé támogatják azt, aki öt góllal vezet. Az ausztrálok pedig tudtak élni azzal a lehetőséggel, amit mindez együtt jelentett a számukra.

- A kötelező győzelem sikerült. Van-e olyan tapasztalatod, hogy ez a meccs tovább erősítette a csapategységet? 

- Az egységgel nincs probléma. Több játékos viszont láthatólag még nem kapott lábra. Most jön a Kanada elleni meccs, az talán ebben fog segíteni.

- Köszönöm a beszélgetést.

13 régi hozzászólás

celebesz hozzászólása
2008.08.18. 08:02

"mindenki tudta, hogy egy döntetlennel is csoportelsők leszünk"... mindenki, kivéve mezeidániel. bravo.

Kisvacak hozzászólása
2008.08.18. 02:14

Egyedül mi vagyunk még veretlenek. Csak mi nem betliztünk a nagyok közül. Szevasz.

hajdul hozzászólása
hajdul13305
2008.08.17. 18:01

Szerencse, hogy most jött a Déne szerint minden nagy világmeccsen megfigyelhető "mélypont" a csapatnál. Azért mindenkinek a figyelmébe ajánlanám, hogy nálunk olyan a mélypont, hogy ha nehezen is, de nyerünk, míg pld. Montrenegro a maga mélypontján 6 góllal kikap a spanyoloktól, vagy a horvátok az USA-tól. Hajrá fiúk, csak hinni kell magatokban és akkor megvan!

szerk hozzászólása
szerk13303
2008.08.17. 16:33

Talán a Játékok után

énmagam hozzászólása
2008.08.17. 16:23

tisztelt szerkesztőség! érdeklődnék, hogy gólok fent lesznek-e valamikor? üdv énmagam

Flóri hozzászólása
Flóri13301
2008.08.17. 15:41

Tény, hogy Montenegró ellen 3 gólos előnyt, az Auszik ellen pedig 5 gólos előnyt tapsoltunk el. A szerbek ezt nem fogják hagyni. Kapitány Úr ! Még mindig döcög az emberelőnyös helyzetkihasználás, lassan járatjuk a labdát és kevés a variáció. Remélem nem lesz igazam, de nem érzem a csapatban az aranyat.

Don Gabika hozzászólása
2008.08.17. 11:24

"Nyugi, csak most kezdődik az olimpia!" Az ominózus mondatot Kásás Tomi mondta 2000-ben, a csoportmeccsek után. Igaza is volt... Gyerekek, már csak 2 nehéz meccs jön, erre gondoljatok!

frenki hozzászólása
frenki13294
2008.08.17. 09:12

Ez csak magyarázkodás! ilyen teljesítménnyel akarunk olimpiai bajnokok lenni? Én szurkolok minden magyarnak, de ennél jóval több kell!!! HAJRÁ MAGYAROK!

Szöszke hozzászólása
2008.08.17. 01:01

Ismétlés a tudás anyja.:) A Kapitány sokéves megfigyelése alapján minden negyedik meccs ilyen nyögvenyelős mint ez a mai volt.Na ezzel a győzelemmel annyi már nincs is vissza az egész tornából.:) HAJRÁ FIÚK GO FOR GOLD! A FIÚK AZ ARANYBÁNYÁBAN DOLGOZNAK!

szeder hozzászólása
szeder13286
2008.08.17. 00:57

"lerombolhatunk"... HAT!!! HA meg HE... DE nem fogjuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez a csapat meg tudja csinálni!És meg is fogja csinálni!!! Hajrá Magyarok!!!

orsi hozzászólása
orsi13284
2008.08.16. 23:23

azt a nagy szurkolói zászlót kivitték pekingbe???? ki mit tud róla???

teca hozzászólása
teca13283
2008.08.16. 23:18

Kíváncsi leszek nagyon... az a durva, hogy iszonyú hirtelen csöppenünk bele a végjátékba. Alig kezdtük el az olimpiát és máris jön az elődöntő, nekem legalábbis ilyen az érzésem. Ott meg aztán mindent lerombolhatunk, ha rossz napot fogunk ki, remélem a pihenőnapo alatt sikerül ráhangolódni a dologra, mert a csapat még nem éles. Azt a két meccset hozni kell!

BB hozzászólása
BB13281
2008.08.16. 22:26

"Több játékos láthatólag még nem kapott lábra.... "ha már Dénes is igy gondolja akkor már gondok vannak! Hajrá fiúk mutassátok meg hogy mindenki kétlábon áll ha kell... és ez az olimpia pont ilyen!! Gyerünk!!!