FACEBOOK

Gór-Nagy Miklós a Rivijerát választotta

Gór-Nagy Miklós a Rivijerát választotta
hozzászólás, 2008.08.16.

Gór-Nagy Miklós egy bajnoki évadra a montenegrói Budva csapatához szerződött. A Honvédból távozó játékos - aki tagja volt a magyar válogatott felkészülési bő keretének, - vasárnap indul a montenegrói riviéra központjába, hogy aláírja szerződését.

Montenegró továbbra is a vízilabdát tekinti a fiatal ország legerősebb imázsépítő lehetőségének. Hatalmas erők fogtak össze, hogy a válogatott sikeres nemzetközi szereplése után klubszinten is az európai élmezőnyhöz tartozó csapatok fémjelezzék a montenegrói vízilabdázást. Először a bajnok Kotor erősített, többek között Kiss Gergelyt és Steinmetz Ádámot szerződtetve.

A legfőbb honi rivális,a nemzetközi téren már szintén nem teljesen ismeretlen Budva is lépett, nemzetközi klasszisokból álló csapatot hozott össze, s ebben egy magyar védő, Gór-Nagy Miklós is szerepet kapott. A klub célja a montenegrói bajnoki cím megszerzése (erről az idén egyetlen góllal maradtak le), valamint egy-két éven belül a Final Fourba jutás.

- Hosszabb távra szerettek volna szerződtetni, de egyelőre egy évet írok alá. Vasárnap indulok, s részt veszek egy egyhetes hegyi edzőtáborban – a vezetők ragaszkodtak ahhoz, hogy együtt legyek a csapattal. Augusztus végétől két-két és fél hétre visszajövök egy kis nyaralásra, illetve letudom a vizsgaidőszakot a Károli Gáspár egyetem jogi karán. Szeptember 26-án kezdődig az Adria-bajnokság (Jadranska Liga) 8 horvát, három montenegrói és egy szlován csapat részvételével. Biztos vagyok benne, hogy kemény meccsek lesznek, fejlődni fogok és kíváncsian várom, hogy mire mennek velem az ottani kemény centerek.

A Budvanska Rivijera csapatában három szerb sztár (Sefik, Csirics és Gak) mellett egy japán (Aoyagi Kan) szerepel, s a gárdának két, jelenleg Pekingben szereplő montenegrói válogatottja is van, Ticsics és Uskokovics.

Gór-Nagy Miklós hosszabb interjút adott a vlv-nek. Beszélt arról, hogy miként dolgozta fel kimaradását a válogatott szűk keretéből, s arról is, hogy miért nem a magyar bajnok Vasashoz szerződött, hiszen köztudott volt, hogy már hosszabb ideje tárgyalt a piros-kékek vezetésével. Az interjút az olimpia után közöljük.


Nem csak felesége, hanem Dante kutya is elkíséri a montenegrói riviérára

6 régi hozzászólás

Borlovag hozzászólása
2008.08.22. 00:09

Mikikém ne feledd, Minune Baso nem csak egy csapat, annál több, egy életérzés...

B (régi) hozzászólása
2008.08.21. 08:52

Hát arra kíváncsi leszek, hogy miért nem a Vasast választotta...

t hozzászólása
t13361
2008.08.18. 10:02

Fejlődj sokat és hozd haza a tudást. -:) Érezzétek jól magatokat mindhárman és siessetek haza! Üdv:- Éva néni.

K hozzászólása
K13300
2008.08.17. 15:16

Sok sikert Mikics!:)

Anikó hozzászólása
Anikó13295
2008.08.17. 11:13

Sok sikert kívánok, Miklós, az új csapatban is! Nagyon szép a kutyád!

átalameki hozzászólása
2008.08.17. 06:23

MINUNE BASO!!!!!!!!!!!!!!!!!!