FACEBOOK

Szerda esti összefoglaló

Szerda esti összefoglaló
hozzászólás, 2008.08.13.

Cseh László a 400 m vegyes után 200 m pillangón is ezüstérmes lett, míg Mincza-Nébald Ildikó bronzérmet szerzett a női párbajtőrözők küzdelmeiben a pekingi olimpián. A magyar küldöttség eddig ezt a három érmet szerezte az ötkarikás játékokon.

Csehnél ismét csak a világcsúccsal győztes amerikai Michael Phelps volt jobb, aki immár 11-szeres olimpiai bajnok, és ezzel minden idők legeredményesebb olimpikonja lett. A 200 m mellen érdekelt Gyurta Dániel az ötödik legjobb idővel jutott be a döntőbe. Az úszók a hajnali programban összesen hat világcsúcsot repesztettek.

A délutáni előfutamokból Cseh 200 m vegyesen a második idővel jutott az elődöntőbe, Kerékjártó Tamás viszont csak a 17. lett. A Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Dara Eszter, Jakabos Zsuzsanna összeállítású 4x200-as gyorsváltó bejutott a döntőbe. 200 m mellen Bor Katalin a 27., 200 m háton Rudolf Roland és Balog Gábor a 19., illetve a 31., 100 m gyorson Tompa Orsolya a 40. lett.

A vívók között Mincza-Nébald Ildikó egészen az elődöntőig menetelt, ahol azonban a román Ana Maria Branzától kikapott, így a bronzéremért léphetett pástra. Itt a kínai Li Nával (Li Na) találkozott, a hazai versenyző szinte végig vezetett, ám 10-11-nél Mincza új erőre kapott és megfordította az eredményt, megszerezve ezzel a bronzérmet. Mincza előtt Szász Emese az orosz Ljubov Sutova ellenében a legjobb 16 között vérzett el.

A női kézilabda-válogatott fantasztikus mérkőzésen 25-24-re nyert a németek ellen a B csoport harmadik fordulójában. Hajdú János együttese ötgólos hátrányból fordította meg a továbbjutás miatt fontos összecsapást.

A kötöttfogású birkózók 74 kg-os súlycsoportjában Bácsi Péter az ötödik helyen végzett, miután a bronzmérkőzésen három menetben kikapott francia Christophe Guenot-tól. A 66 kg-os súlycsoportban Lőrincz Tamás a nyolcadik lett.

A cselgáncsozók 70 kg-os küzdelmeiben Mészáros Anett első meccsén könnyedén nyert, majd gyors ipponnal vereséget szenvedett a címvédőként végül győztes, kétszeres világbajnok japán Ueno Maszaétól. A vigaszágon a paksi versenyző gyors "leszorítós" ipponnal győzött, majd a következő körben vereséget szenvedett, így a hetedikként zárt.

Az ökölvívó Bedák Pál kikapott a 32 között a 48 kg-os súlycsoportban, így gyorsan búcsúzott.

Búcsúzott a Szávay Ágnes, Arn Gréta női teniszpáros is, miután az első fordulóban 6:3, 6:3-as vereséget szenvedett a japán Morita Ajumi, Szugijama Aj kettőstől.

Csonka Zsófia a 32. helyen végzett a női sportpisztolyosok 30 plusz 30 lövéses számában.

Volt egy sajnálatos esemény is: a súlyemelő Baranyai János harmadik szakításkísérlete közben súlyos könyöksérülést szenvedett. Az első diagnózis szerint nincs se csonttörés, sem izom-, illetve ínszalagszakadás.

A női vízilabda-válogatott 7-7-es döntetlent játszott az ausztrál csapattal a 2. fordulóban, az egyenlítő gólt négy másodperccel a vége előtt lőtték a magyarok.

A magyar versenyzők szerdai eredményei:

    BIRKÓZÁS:
    -------------
kötöttfogású 66 kg: Lőrincz Tamás 8.
kötöttfogású 74 kg: Bácsi Péter 5.

    CSELGÁNCS:
    --------------
női 70 kg: Mészáros Anett 7.

    KERÉKPÁR:
    ------------
férfi egyéni időfutam: Bodrogi László 27.

    KÉZILABDA:
    -------------
nők, B csoport, 3. forduló: Magyarország-Németország 25-24

    ÖKÖLVÍVÁS:
    --------------
férfi 48 kg, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Birzsan Zsakipov (kazah)-Bedák Pál 7-6

    SPORTLÖVÉSZET:
    -------------------
női sportpisztoly 30+30 lövés, 25 m: Csonka Zsófia 32.

    SÚLYEMELÉS:
    --------------
férfi 77 kg: Baranyai János súlyos könyöksérülés miatt harmadik szakításgyakorlata után nem tudta folytatni a versenyt.

    TENISZ:
    --------
női páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Morita Ajumi, Szugijama Aj (japán)-Szávay Ágnes, Arn Gréta 6:3, 6:3

    ÚSZÁS:
    --------
férfi 200 m pillangó: Cseh László 2.
férfi 200 m mell: Gyurta Dániel döntőbe jutott 5. idővel
női 100 m gyors: Tompa Orsolya 40.
férfi 200 m hát: Rudolf Roland 19., Balog Gábor 31.
női 200 m mell: Bor Katalin 27.
férfi 200 m vegyes: Cseh László elődöntőbe jutott 2. idővel, Kerékjártó Tamás 17.
női 4x200 m-es gyorsváltó: Magyarország (Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Dara Eszter, Jakabos Zsuzsanna) döntőbe jutott 7. idővel

    VITORLÁZÁS:
    --------------
Laser: Berecz Zsombor három futam után 35.

    VÍVÁS:
    --------
női párbajtőr: Mincza Ildikó 3., Szász Emese 12.

    VÍZILABDA:
    -------------
nők, B csoport, 2. forduló: Magyarország-Ausztrália 7-7

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking